Прахосмукачка робот- 13 (фатална но не и за роботчетата ни :) )

• 102 292
  • 743
  •   1
Отговори
# 210
А колко големи прагове може да качва? Никъде не видях ревю затова, а при мен има праг между две стаи от почти три сантиметра, които Румба 555 не може да качи, въпреки че много се бори...
P.S. ето го клипчето: https://m.youtube.com/watch?v=-HxWbjdu4yQ
По памет - около 1,5-2 см. за стария модел, новият можел и повече. 3 см. вероятно ще са му много - както и на повечето роботи. Но в едно от клипчетата, които гледах преди покупката, имаше показана хитринка. Върху високия праг бяха преметнали малко килимче с размер на изтривалка. Роботът се качваше като по склон и слизаше от другата страна пак като по склон. Така му се дава възможност да обходи целия апартамент без човешка намеса.

Последна редакция: нд, 12 ное 2017, 19:48 от Alipazar

# 211
Аз поръчах и едно Xiaomi от стария модел и сега го чакам да пристигне, но понеже е за подарък ще кажа по нататък как е сравнено с Roomba 980. Да се надяваме да нямаме подобни проблеми като описания с лазера.

# 212
В продължение на предишния ми отговор:

Обадих се сутринта на Ситител да ги питам относно гаранцията и сервиза, тъй като на ЛС DELTA_DELTA ми каза, че и тя от там си го е взела и казаха, че изпращат в Китай да се ремонтира. След това се обадих на БросБГ и те казаха, че тука на място го ремонтират и си имат сервиз и освен това го имат наличен при тях. Съответно отказах поръчката с чакане от Сити Тел и отидох на място да си го взема от БросБГ, въпреки че е с 75лв. по скъпо от тях предпочитам да знам че като нещо се случи веднага ще се ремонтира, не да се праща и после чака незнайно колко - приемам го като такса спокойствие. Отворих кутията и видях че адаптера за нашите контакти едното краче му беше хлабаво, обадих им се и отидох и веднага ми го подмениха. Сега се зарежда 3 часа и ще видим след това как ще е. Прегледах гаранционните условия и само да ви предупредя да си напишете имената и подпис като взимате продукта, че иначе гаранцията не важала...

Успех на всички!!!

# 213
В продължение на предишния ми отговор:

Обадих се сутринта на Ситител да ги питам относно гаранцията и сервиза, тъй като на ЛС DELTA_DELTA ми каза, че и тя от там си го е взела и казаха, че изпращат в Китай да се ремонтира. След това се обадих на БросБГ и те казаха, че тука на място го ремонтират и си имат сервиз и освен това го имат наличен при тях. Съответно отказах поръчката с чакане от Сити Тел и отидох на място да си го взема от БросБГ, въпреки че е с 75лв. по скъпо от тях предпочитам да знам че като нещо се случи веднага ще се ремонтира, не да се праща и после чака незнайно колко - приемам го като такса спокойствие. Отворих кутията и видях че адаптера за нашите контакти едното краче му беше хлабаво, обадих им се и отидох и веднага ми го подмениха. Сега се зарежда 3 часа и ще видим след това как ще е. Прегледах гаранционните условия и само да ви предупредя да си напишете имената и подпис като взимате продукта, че иначе гаранцията не важала...

Успех на всички!!!

И на мен ми пристигна хлабаво адаптерче, но тъй като съм от град, в който нямат магазин, просто отидох и си взех от местен магазин, защото нямах търпение да го пробвам Simple Smile

# 214

ZaikoBaiko,бихте ли сподели ли първите си впечатления от работата на роботчето...Заслужава ли си парите?

# 215
ZaikoBaiko,бихте ли сподели ли първите си впечатления от работата на роботчето...Заслужава ли си парите?

Току що приключи!

Определено си заслужава парите. Работи доста по елегантно от румбата. За 72 минути на турбо мина целия апартамент без мебелите, баните, балконите и мокрото помещение... то само 72 квадрата се оказаха  Joy

Изхаби само 52% на MAX режим!

Единствения му проблем беше мемори килимчето на детето, доста се мъчеше да се качи на него и накрая го побутнах. Скрибуцаше скърцаше след неуспешните опити... този килим не беше никакъв проблем за румбата 560 ....

Като цяло - Много съм доволен!!!

Приложено снимки, включително и на боклука, който събра. Кошчето се вади и чисти много по-лесно от на румбата, също така и хепа филтъра се маха лесно и след това кошчето даже може да се изплакне евентуално на мивката. Доста дълги коси и боклук събра!

Ъпдейтнах му фърмуера и го настроих да говори на английски, но аппа го оставих да е на китайски за да не е ограничена версия някаква евентуално до колкото разбрах.

Нещо много важно... апликацията иска достъп до почти всичко и е доста опасно според мен! Затова инсталирах приложението на телефон-таблета на детето от което гледа детски и създадох специален имейл за акаунта. Приложението изисква твърде много достъп до абсолютно всичко и това не е за подценяване.

Определено за цена/качество - няма конкуренция!!!

Бих дори казал, че и от:
1. Dyson 360,
2. Roomba 980,
3. Deepbot 98R и
4. Samsung Turbo PowerBot VR9350 (Уникално мощна и добра, но се бъгва с навигацията и батерията бързо се скапвала - поне от това което проучих иначе определено нея щях да намеря от някъде и взема)

Xiaomi Mi Robot не само че е на 1/3+ от цената на горните (~2000лв +/- ), но по абсолютно нищо не им отстъпва! (ако се скапе нещо - ще пиша веднага)

За мен си заслужава и съм много доволен!!!

https://www.dropbox.com/sh/1jdsvtry899qe1m/AAD3aQsLEBFchdZTvWA4_HZ5a?dl=0

п.п. Той е с 4 режима:
Quiet
Balanced
Turbo
MAX

Последна редакция: пн, 13 ное 2017, 21:17 от ZaikoBaiko

# 216
  • Varna
Zaiko Baiko,
Все така да ви чисти роботчето и да няма сакатлъци!.
Видях килимчето което сте снимал и където вашето китайче е имало зор.
И се запитах.... newsm78 Абе моята китайка, да не би защото се качваше
без всякакъв проблем и да се е скапала на вторият месеца заради това newsm78
Правеше ми килимите като туко що изпрани. Така ми липсва сега.
VAX-a ми е мощен, обаче малката китайка обираше така килимите, както не мога
със него.

Още веднъж, да си го ползвате със здраве роботчето.!!!

# 217
Zaiko Baiko,
Все така да ви чисти роботчето и да няма сакатлъци!.
Видях килимчето което сте снимал и където вашето китайче е имало зор.
И се запитах.... newsm78 Абе моята китайка, да не би защото се качваше
без всякакъв проблем и да се е скапала на вторият месеца заради това newsm78
Правеше ми килимите като туко що изпрани. Така ми липсва сега.
VAX-a ми е мощен, обаче малката китайка обираше така килимите, както не мога
със него.

Още веднъж, да си го ползвате със здраве роботчето.!!!

Благодаря за хубавите пожелания! Нека съвсем скоро ви се върнат тъпкано!!!
Добавих и клипче към линка.
Много е възможно да е от килима. Може би в Китай нямат килими и не са го проектирали за килими. Аз мисля да оградя килима с магнитни ленти и веднъж да го слагам в килима и като изчисти да го оставя цялата къща да чисти без килима...

Пожелавам ви съвсем скоро роботчето ви да се върне при вас като ново!!!
Поздрави!

# 218
  • Varna
Дай, Боже, благодаря!.
Иначе два месеца китайчето ни нямаше никакив, ама никакви проблеми с качването
на килимите ни. С лекота се катереше. Самите килими не са големи и са късокосмести.
Ни е скърцала, ни се е задъхвала....но само си гадая де Laughing

# 219
Zaiko Baiko
  Благодяря  за инфото!

# 220
Зайо, от къде си настройваш на какъв режим да е турбо или другите? Аз си пускам на един само:)

# 221
Зайо, от къде си настройваш на какъв режим да е турбо или другите? Аз си пускам на един само:)

Този десния бутон вдясно се натиска - 4 режима

https://www.dropbox.com/s/7xyuyecloeat7pu/rejimi.jpg?dl=0

# 222
Renident,  трябва да поръчам четки че ги скъсахме...въпросът ми е четките за ЛГ универсални ли са за различните модели или трябва да търся конкретно за 9та серия?

# 223

Аз досега на балансиран съм карала:) Утре ще пробвам по- мощните. Благодаря!

Този десния бутон вдясно се натиска - 4 режима

https://www.dropbox.com/s/7xyuyecloeat7pu/rejimi.jpg?dl=0

# 224
Преди малко приключи минаването за втори път на Макс.

Приложено снимка с това какво е събрал.

https://www.dropbox.com/s/qm09dh1aqrtzw22/second%20run.jpg?dl=0

JACKLIN* да не забравиш да разкажеш как е с най-мощния режим!

Общи условия

Активация на акаунт