1 юЛи - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА-ПРОДЪЛЖЕНИЕ

• 25 279
  • 483
  •   1
Отговори
# 315
  Проблема с безработните да си го решават по друг начин! Ние не сме работодателки а МАЙКИ! Да направят болници и старчески домове, където тези безработни ще си трупат точките а не с децата ни. Така ще има полза и за болните и възрастните.А майката е майка, за да се грижи за детето си.

# 316
Коала, стискаме ти палци Peace А ти знаеш какво да говориш, от пловдивчанки си най-навътре в нещата Hug
Дали аз не съм разбрала, ама за Пловдив ще има ли протести и къде да видим за маршрута?
...
И още един въпрос - темата 1-юли онлайн подпоска е същата от преди, нали? Имам предвид, че тогава се подписахме и сега не трябва отново да се подписваме (за да не се дублират имената)?
Ще има протести и в Пловдив Peace Не сме говорили за маршрута, но старият си е хубав - от пл."Съединение" до пл."Централен", по главната Wink Поне така е предвидено в молбата, която ще пуснем Grinning Шишетата със жълти стотинки и дрънкалките да са на линия Mr. Green А дали и ние да не оставим на някого плакат със снимки на нашите деца newsm78 Само се чудя на кого Thinking
Подписката си е същата Peace

# 317
Току-що ми звъннаха от Евроком - Пловдив. Биляна Владимирова се интересува от продължението на нашата инициатива, провокирана от изказването на Адемов. Уговорихме се утре сутрин да направим един репортаж, в който ще обясня как са се развили събитията от 1 юни нататък.

Хайда, давайте инфо какво да говоря Laughing
Сега излизам с малчо, ще се включа следобед

Дай на ЛС имейл

# 318
Дали аз не съм разбрала, ама за Пловдив ще има ли протести и къде да видим за маршрута?
Аз лично на 01.юни. не можах да вдигам врява, защото бях на работа, но сега няма проблем да се присъединим към протеста. Не получавам вече майчинство, но това не означава, че нямате, моята и на хората около мен, подкрепа.
И още един въпрос - темата 1-юли онлайн подпоска е същата от преди, нали? Имам предвид, че тогава се подписахме и сега не трябва отново да се подписваме (за да не се дублират имената)?

Да, същатае, който се е подписал вече няма нужда да го прави Peace За протеста, добре дошла, мисля, че е редно по всички градове да има протест. Мисля, че засега няма пловдивски маршрут още.

Здравейте и от мен!
Чухте ли го тоя ДеПеСар сутринта??? Опасявал се да не би да превърне майчинството в толерантна професия? Били станали толерантни с безработицата и създали професия безработен, станали толерантни с пенсионерите и % на инвалидните пенсии се вдигнал ........ ееее и ни предлага вариант детегледачка срещу 160 лева, а ние на работа ... ами аз смятам да се възползвам от това предложение - ще го наема него, а пък аз ще отида на неговото място, поне ще взема адекватни мерки за бъдещите майки и няма да се подиграмав на инвалидите със 100 лева пенсии, при разход 160 лв. за животоподдържащи лекарства! #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Смотан тъпак!

Златна, кефиш ме, само така, мила  bouquet И на мен вече ми иде да го разстрелям този нещастник.

Но като се замисля, ако ни изпълнят исканията ще има такъв бум на раждаемостта, че няма да остане жена в детеродна възраст да работи и няма кой да им пълни хазната Rolling Eyes Това им е проблема на гадовете. А това, че намаляваме поголовно всяка година не ги интересува.

# 319
   Е не мисля че решението да имаш дете зависи само от парите!  Thinkingтака че всякакви ще има и работещи и майки.  За всеки влак си има пътници

# 320
Дами, идеята zа иzпращането на писмата със снимки е страхотна, но ми се струва, че ще бъде добре, ако намерите и някакъв e-mail и да се напише кратко текстче по въпроса и ги публикувате на видно място тук, в дир_а, биберон и пр. родителски форуми, zа да могат и хората, които нямат интерес да купуват пликове, да пишат писма и т.н.(да го кажа ги мърzи_а те не са никак малко) да се вклЮчат онлайн кът таzи инциатива...Един вид копи_пейст , снимка на децата ви и сенд Grinning, zвучи по лесно от това да пишеш, да купуваш плик, марка, да ходиш до пощенската кутия и т.н.

едно лирическо отклонение, ако поzволите...преди година някъде имаше едно "Проблемче" със zдравните zастраховки на българите в чужбина. Един младеж органиzира подобна протестна инициатива и пращахме мейли 8_9 месеца всяка седмица до кой ли не(май и до арменският поп пратихме)...и проблемчето се реши по един доста смислен начин Laughing....та всичко е въzможно, просто трябва постоянство  bouquet и МНООООООООГО ШУМ.

# 321
   Мишленце за Гала разбрах че поемаш ти, но за "Искрено и лично" никой нищо не каза!
 02/9156 713    iskreno@btv.bg
може пък там да се осъществи прекия контакт с някоя "умна глава"

# 322
  • София
Включвам се неподготвена,в смисъл, че не съм изчела всичко написано до тук. Мисълта ми е, че много майки не знаят за протеста, просто нямат интернет. Предложението ми е да помогна, като например сложа афиш в детската кухня и по този начин информирам майките за протеста.Но трябва да знам какво точно да пиша на този афиш. За това ви моля, ако се приема идеята ми пуснете ми текста на призива.Ще се опитам поне половината майки от Люлин 1 да доведа на 1 юли.

# 323
   Е не мисля че решението да имаш дете зависи само от парите!  Thinkingтака че всякакви ще има и работещи и майки.  За всеки влак си има пътници

Ели, решението за 1 дете идва рано или късно (напоследък по-късно, към 30-те), но демографския проблем се решава с 2 и повече деца. За това никой не мисли. Само правят козметични процедури....

# 324
.... ще бъде добре, ако намерите и някакъв e-mail и да се напише кратко текстче по въпроса и ги публикувате на видно място тук, в дир_а, биберон и пр. родителски форуми, zа да могат и хората, които нямат интерес да купуват пликове, да пишат писма и т.н.(да го кажа ги мърzи_а те не са никак малко) да се вклЮчат онлайн кът таzи инциатива...Един вид копи_пейст , снимка на децата ви и сенд Grinning, zвучи по лесно от това да пишеш, да купуваш плик, марка, да ходиш до пощенската кутия и т.н.

Идеята е перфектна, само трябва и да намерим начин да разпечатаме толкова много (надявам се) снимки.

e-mail: bg_maiki@abv.bg

# 325
Предложението ми е да помогна, като например сложа афиш в детската кухня и по този начин информирам майките за протеста.Но трябва да знам какво точно да пиша на този афиш. За това ви моля, ако се приема идеята ми пуснете ми текста на призива.Ще се опитам поне половината майки от Люлин 1 да доведа на 1 юли.

bouquet Дано се отзоват повече момичета, като теб!

Мислим какъв да бъде текста, защото трябва да е кратък и мотивиращ.

# 326
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Здравейте, мами!
БРАВО НА ВСИЧКИ! ВЪЗХИЩАВАМ ВИ СЕ!
Аз се включвам да кажа, че мога да поема част от Нови Искър, докъдето се дотъркалям с количката, и да поразлепя призива за подкрепа на протеста, само ако е възможно да се комбинирам с някого, който е наблизо с ксерокса, че тука при нас няма отстъпки за количиства, а пък в къщи принтер нямам! А, и да помоля да ми пратите текста! Wink
А, този Адемов страшни изказвания направи - няма що! Ми, че коя ще е тая майка, която ще вземе някой от борсата за да и гледа детето! Нали и идеята е не само да раждаме деца, а да си гледаме, и не по едно с цената на всичко, по поне по 2. На мен честно казано ми звучи, като да си оставя държавата да ми гледа детето - дали няма да е равносилно на това да го оставя в приют и като поотрасне да си го взема! Баси! Как според него ще се развива професионално майката, като ъкълът и ще е изцяло при бебето - масово се връщат на работа заради ПАРИ!!! Какво ще види тя от детето си - нито първите разбиращи погледи, нито първата усмивка, първата думичка, първата стъпка ... като се прибере след "регламентираният" 8часов работен ден в 21ч ще намери заспало детето си, и сутрин ще го оставя пак спящо, и накрая ще се сдобие с пораснало човече, което вече е самостоятелно и няма нужда вече от нейната близост, и какво излиза, че майките ще придобият временна професия - за разплод /извинете ме за грубата дума/! И, вроятно ще задължат рабтодателите, да направят стая за цедене на майките, за да може майчетата да са на работа, защото са работоспособни и плащат добри данъци, и на всеки 2-3 часа да припкат там и да се цедят, за да осигурят млекцето за следващия ден или може би ще ни посъветват да си купуваме АМ!
Знам, че има много майки, които се справят и се връщат на работа още на втория месец, но съм убедена, че ако има осигурени нормални условия да си гледат децата, не биха ги оставили за нищо на света! Аз лично, ако се върна на работа, ще трябва да излизам сутрин в 8ч, а вечер ще се прибирам ... когато успея да свърша, и ако се наложи да си взимам болнични заради детето най-вероятно ще ми бъде дадено да разбера, че не съм желана вече във фирмата и понеже не могат да ме уволнят или съкратят, просто ще ми плащат, само сумата по договор! И омагьосаният кръг е в действие! Защо първо не помислят реално, пък после да говорят!
Извинете, че мислих на глас!
Поздрави и БРАВО на всички организатори!

# 327
    Понеже мишленце каза ,че ако ни изпълнят исканията няма да остане жена в детеродна възраст на работа.Колкото и да са добри условията за майчинство, са важни и много други неща за да реши едно семейство да има дете.Пък и майчинството е 2 год.не вярвам да са много жените които биха си стояли в къщи 4год. за да имат 2 деца или 6год. за да имат 3 деца.
Все пак не е лесно и по майчинство да си! Simple SmileВ заключение- все ще има кой да работи!Няма как всички да зараждаме изведнъж колкото и пари да ни отпуснат!Така мисля аз.

# 328

Идеята е перфектна, само трябва и да намерим начин да разпечатаме толкова много (надявам се) снимки.

e-mail: bg_maiki@abv.bg

а нямах предвид да ги препращате и раzпечатвате....така ще луднета беz време #Crazy...по_скоро електронният адрес на Министерство на социалните грижи, преzидентството и раzличните партии...и всеки яко праща писма..."Уважаеми господа, моето дете е на х години, х месеца и х седмици...подкрепям инициятивана бг мамите(или както там си харесате да се каzвате) и се надявам да спрете да си чешете *** и да направите нещо по въпроса" ...следващата седмица_"Моето дете е на х години, х месеца и х+1 седмици, мислите ли по въпросите или продължавате с чесането на ***" и така Mr. Green.

# 329
  • До хладилника, който обичам
Лелееее, много сте изписали, бре!
30 минути не ми стигат да ви изчета!  ooooh!

Някои обобщения, въпроси и коментари:

- при наличието на 6,000 безработни педагози и медсестри, на които не им достигат точки за пенсия - какъв е в момента броя на деца под 2 години (в страната)?
- пак по горната точка - едната диплома не стига, по дифолт ще трябва да минат някаква свястна преквалификация специално насочена към детегледане, пари отде?

- трябва пак да е във различни градове протестът. Пловдивският беше силен и хубав (особено предвид, че Пловдив е 340,000 жители vs. двумилионна София) и беше много добре отразен, жалко, че не в националните медии и ежедневници. Трябва да се направи същото.

- за да стане горното, трябва не само да се разлепват обявления. По възможност, който има връзки по регионалните медии, трябва да се погрижи (за без пари, нали  Embarassed) да се публикуват не само материали относно развитието на проблема от 1 юни насам, но и да излезне поне няколко поредни дни средноголямо каре, в което да е отправена поканата към обществеността да ни подкрепи на протеста (това засяга всички!, не само майки с деца до 2г), основните искания с две думи (максимално ясни и кратки), място и час на протеста.

- освен карета по ежедневниците, публикувано същото по интернет. Но медиите са по-добър източник, т.к. интернет ползва малка част от населението.

- снимки на децата - в плик до НС по предложения начин. Освен това, същите снимки - на плакат. Пращат се по имейл на който ще се заеме с това. В Адобе да се направят, да се изпринтят плакати (може и по-малки, във фотостудиата максимално голям размер, мисля, че беше 48х60 или нещо от сорта). На един голям плакат (на всяко шествие в отделните градове) - тези снимки, над тях - подходящ слоган, под тях - място за добавяне на нови, хартиени снимки. За слоган, от тук прочетеното, аз предлагам да е "Децата на България - за по-добро бъдеще!" или нещо подобно.

- на разлепяните покани по същия начин - основни точки максимално кратко и ясно, покана за присъединяване, слоган-заглавие - "За доброто на децата на България!". 'Подкрепете българските майки' не ми допада толкова, защото именно за децата се борим най-вече.

- на шествието в София, както и тези по градовете - в крайната точка - рисуване по асфалт (с тебешири, моля, да не вземе някой графити да дращи  Mr. Green че ще ни охулят като майки-разбойнички) като послание към управляващите. Докато децата и майките рисуват заедно (понеже дребните умеят основно 'дъжд' да правят, ще имат нужда от помощ, а и вярвам, че в повечето майки тъй или иначе живее един инфантил, който обича да рисува по асфалт), няколко мамки рисуват с големи букви името на посланието - примерно пак "Децата на България - за по-добро бъдеще!" (така хем има повторяемост, хем все пак рисунките са именно на децата). Тези рисунки, заедно с големия плакат с детски снимки със същия надпис отгоре му са отлични за медийно снимане.

- идеята за адвокатката е отлична, браво, Мишленце! Трябва някой по-експертен човек да се бори на тази сцена, все пак не забравяйте, че на политиците това им е работата - с много думи да кажат нищо, за разлика от нас. Т.е. тя ще е от голяма помощ.

- освен разлепяне на листовки, публикуване на карета по вестниците и нета, раздаване на същите - не само на майки! Моля! На всички, които изявят интерес. Бременни, баби, мъже... Всеки има семейство, т.е. даденото на един има шанс да стигне поне до още 2-3 човека. Нали знаете как се прави - завардва се пешеходна зона от двете страни и се бутат. Ако сте с колички, има по-голям шанс да ви ги вземат и да обърнат внимание (аз например не взимам почти никога такива листовки от младежи нахални).

- с листовки-покани не забравяйте да покриете АГ-кабинетите. Знам, че бременните рядко мислят в перспектива по-далечна от раждането, но все пак сме длъжни да се опитаме да ги заинтригуваме и привлечем.

- на детски площадки, детски градини и ясли, поликлиники, Аг-та, кухни и прочие подходящи места - разлепени обявленията в размер А4 - поне по едно. Може да се декорират с детски снимки от опитна мама (ще попитам една).

Това ми роди главата за момента, после пак.

Общи условия

Активация на акаунт