Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 15 фев. 2019, 12:36 ч.

Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 32

 • 31 005
 • 694
 •   7
Отговори
# 615
 • Лондон
 • Мнения: 182
Сподели какви са ви параметрите на дограмата, като брой стъкла 2 или 3. Вид стъкло бяло, 4 сезона, К.
Това пак е малко субективно ,заради изложенията.Нашите прозорци са френски южни с еркери и малки северни.
Троен стъклопакет-ниско енергийно-бяло-нискоетергийно.Стъклопакет 44мм.
Трябваше да се вместим в Uw <1,при нас дойде средно U=0.8.
Uw е за целия прозорец,а Ug за стъклото.Колкото повече шпроси и малки остъкления имате,толкова,по висок става Uw.
Монтажа също е важен-лепенки(мембрани),самораздувни ленти,изнесен монтаж ири та външен ръб.
Повечето марки дограма имат серия висок клас.Ние избрахме Рехау Синего,като добро съотношение качество-цена.
Когато се колебаете между ниско и високоенергийно стъкло,вземете конкретните данни на самото стъкло-дали е Сейнт Гобен,Гардиън,турско.
Поставено в троен стъклопакет има готови таблици с изчисления,за слънцепреминавене,рефлектиране и т. Н.
Конкретно нашият стъклопакет изчислен с високоенергийно-бяло-нискоенергийно пропуска 20% по-малко светлина,отколкото НЕ-бяло-НЕ(К).
А,когато използваш слънчевите лъчи зимата за отопление,тези проценти са от значение.

# 616
 • Мнения: 86
Здравейте момичета. По-рано бях писала, че и ние си търсим нашето място "ваканционен дом" в планинско селце. Разгледахме няколко къщи, но в крайна сметка купихме парцел 1 декар с фургон в него. Сега събирам идеи, как да спретнем фургона във малка, практична виличка.
И първия въпрос, който ми изниква е ако искаме да поставим фургона върху фундамент трябва ли да имаме разрешително за него.

# 617
 • София
 • Мнения: 237
Ljuboznatelna, дворът ти е невероятен! Предтавям си колко труд е отнел, но резултатът е страхотен!

# 618
 • Мнения: 4 674
Любознателна, много хубаво е станало!

Ние от термопомпа минахме на идеята за газ, ще ни прекарат уж до улицата, да видим. За термопомпа много проучвахме, но трябват два сондажа, те са много скъпи, експлоатационния живот на термопомпата го дават 10 години - после на късмет и просто не ни излиза сметката. Мога да ви кажа към коя фирма се обърнахме ние, след доста проучвания, с много добри впечатления останах, въпреки че се отказахме от идеята. Варненска е, но си имат офис в София, отидохме на среща и ни обясниха всичко, самият собственик дойде, доста подробно ни отговори на всички въпроси без да крие недостатъците.

# 619
 • София
 • Мнения: 904
Да, моля, сподели фирмата, може и на лични. Благодаря!

# 620
 • Мнения: 4 674
Да, нека е на лични, за да не се тълкува като реклама Wink

# 621
 • Мнения: 2 842
Любознателна, аз чак сега схванах, че това е твоят двор. Страхотно е станало 😍 Гледайки снимките се размечтах един ден и ние да имаме подобна градина, но всичко ми се струва толкова далечно. Едва вчера успяхме да оправим документите по прехвърляне на собствеността, понеже е ЧСИ стана малко по-бавно. Днес пуснахме бърза поръчка за скица, след това трябва да искаме скица виза и да подадем заявление до екологията.

# 622
 • Мнения: 344
Може ли да споделите какви камери ползвате за наблюдение?
Дали може да ми препоръчате такива, които са със сим карти (няма прекаран интернет на мястото)...
Може ли на лични, ако решите че ще е реклама

# 623
 • Мнения: 1 595
Може ли да споделите какви камери ползвате за наблюдение?
Дали може да ми препоръчате такива, които са със сим карти (няма прекаран интернет на мястото)...
Може ли на лични, ако решите че ще е реклама
https://www.youtube.com/watch?v=W8uhHXVnMm8  https://www.avitel-bg.com/hikvision-ds-2cd2t46g1-4i

# 624
 • Мнения: 1 122
Ние имаме проблем със змиите и по специално с няколко смока, които явно са си харесали нашия двор. Тази година 2 пъти видяхме единия, също така сме намирали 2-3 различни размера кожи. Моля някой да сподели ако е бил в същата ситуация и е успял да я разреши. На двора ни няма натурии, всичко се коси редовно, проблемът е че съседните парцели са изоставени и там тревата е по над метър, но въпреки това косим и в чуждите ниви по една ивица около 2-3 метра до нашата ограда. Не разбирам защо тези смокове вместо да стоят в шубраците, идват при нас на окосеното и почистеното, да не казвам че този смок, който видяхме два пъти беше на предната ни веранда...Нямаме хамбари с храна за животни и съответно мишките са рядкост. Таралежи има, цяло лято обикалят по двора, но според мен се хранят с др неща /един го сварих да яде от храната, която е за уличните котки/. Моля наистина някой ако може да даде съвет.

# 625
 • до едно тепе
 • Мнения: 6 508
Има репелент за змии. Не мога да кажа обаче колко е ефикасен.

# 626
 • Мнения: 1 801
Може ли да споделите какви камери ползвате за наблюдение?
Дали може да ми препоръчате такива, които са със сим карти (няма прекаран интернет на мястото)...
Може ли на лични, ако решите че ще е реклама

В къщи са на Дахуа, връзвате всичко за НВР-а с вътрешна мрежа, а после рутера Ви дали ще е н а  ЛАН какъвто нямате или на СИМ, както решите, стига да има покритие за мобилния интернет, не е проблем...

# 627
 • густо майна Филибето
 • Мнения: 8 232
Ние доста време бяхме сами на полето. Смоци имаше, защото наблизо минаваше напоителен канал. После и езеро направихме, сигурно жабите ги привличаха. Таралежи си имаме от край време, и моите хапват котешката храна. Но и котки имаме няколко, женските са много добри ловци. Смок не съм виждала от 6-7 години. Само водна змия, но я уловихме. Но смоците са страхливи, ще избягат първи Simple Smile

# 628
 • Мнения: 56
Здравейте. Тези дни бяхме при проектант и ни "нарисува" къщата. Ще ни пратят след няколко дни 3Д вариант, съответно ще правим доста промени, вероятно... Веднага след като се прибрах от срещата, някак нахлуха някакви лоши мисли, от сорта дали ще се справим и дали си струва, толкова неща изникнаха. Надявам се да отмине този период.
Сега се чудя няколко неща да ви питам, тъй като повечето живеете в къщи и знаете кое е нужно и кое не.
Ние ще сме вероятно 4 човека в къща от около 160 квадрата. На 1 етаж ще има баня и тоалетна отделно, а на 2 етаж - 1 обща баня и тоалетна в нашата спалня, и 1 обща баня и тоалетна за другите 2 спални на етажа. Стават общо 4 такива помещения. Не са ли прекалено много? Не става ли много за поддръжка и съответно няма ли да е доста скъпо като ремонти и т.н.?
Другото, което ми възникна като въпрос е дали си струва подовото отопление, тъй като решихме на 1 етаж да има само и то да е единствено в хола (което е половината етаж)? Ефективно ли е?
Отоплението ще е на пелети, отделно решихме да има слънчеви панели (не знам дали така се казват, но ще служат само за топлене на бойлера - той ще се загрява зимата от печката, а лятото от слънчевите панели). Струва ли си инвестицията с тези слънчеви панели?
Засега тези неща ме глождят, със сигурност ще възникнат още впоследствие...

# 629
 • тук-там
 • Мнения: 3 446
 На първия етаж, ако няма спалня - за какво ви е баня?
Ние предвиждаме - първи етаж - към нашата спалня - баня с тоалетна и отделно само тоалетна за гости.
На втори етаж - 4 спални - с две баня + тоалетна.

Общи условия

Активация на акаунт