Радостта ми е голяма, аз съм вече ЮЛСКА мама!

• 14 738
  • 284
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Честит син Кристиян на daniela77 и на татито  ylinfant Tada  Party Time

да е много здрав и послушен
Бързо да се оправяте smile3525

# 76
Здравейте мамчета!
Много пишете, не мога да смогна да прочета всичко  Laughing
Моят дребосък много яде. Направо незнам какво да го правя. Иска постоянно на гърдата. Не иска биберони и ги бута с език. Нищо не го успокоява освен гърда. Нощем се буди през час през два и трябва да му давам да яде, защото опищява квартала. Нося го, шъшкам му, музика, сешоари, прахосмукачки, люлеене... А той не та не, иска си гърдата на мама. Незнам кога ще мине тая еуфория и дали скоро ще влезе в ритъм, но засега няма спане за мен и съм като зомби Shocked.

Рени, същата работа сме и ние с гърдите. В началото не искаше въобще да засуче, беше голямо мъчение, така плачеше че направо сърцето ми се късаше и накрая сложих силиконово зърно и се оправи милото. Преди 3 дни реших обаче да започна да го уча малко по малко без него и успях. Сега въобще вече не го ползваме. Трябва просто с много търпение и опити и накрая става.
Между другото, изглеждаш много добре след раждането Flutter. Вярно е, че е до структура. Аз само на корем растях и качих 14 кг по време на бременността. До днес съм свалила 11 кг Mr. Green. Ма това кърмене ме стопява направо, а си ям доста добре за да имам кърма.
Асе, съветите които даваш за кърменето са много добри. В тукашните книги навсякъде ги пише тези неща. Изглежда че имаш доста добър опит. Аз имах проблеми с гърдите и така ме боляха в началото, че трябваше да ходя на специалист по лактация. Казаха ми да не помпам въобще и вместо топли да слагам ледени компреси. И се оправих. Иначе гърдите ми бяха едни тежки и твърди, все едно камъни имах. А как болешееееееее Sick Причината е,че в началото когато ти "слезе" млякото е нерегулирано и колкото повече помпаш, толкова повече мляко имаш, гърдите стават по-пълни и боли. А когато бебето суче, то регулира само лактацията.

Хайде приятен уикенд от мен, а на неродилите мамчета, по-бързо да раждат и да се радват на дребосъците Hug Hug Hug

# 77
  • Варна
ей didi81 какво става с теб? newsm78

# 78
Тиция, храни си детенцето. Кърмата не натоварва стомаха по начина, който го прави адаптираното мляко. Освен това се усвоява доста по-пълноценно и за много по-кратко време. Детето има нужда от млекце, затова се буди. Нощната пауза е за такива като нас, дето цял ден тъпчат какво ли не и стомахът има нужда да почива. А си представи тяхното стомахче - колкото лешник е. Събира мъничко. Затова имат нужда по-честичко да си хапват. До скоро са били в коремчетата, където притокът на хранителни в-ва е непрестанен и гладът сега е изключително ново и стряскащо чувство за тях. Освен това кърменето означава мама да те гушне - как да не го искаш Heart Eyes
Мечето пух Hug Кърмаческият форум е извора на познанието в Бг. Като седнеш и им изчетеш библиотеката - ето ти консултация по кърмене. Освен това вече втора година се подвизавам сериозно там и всяка нова мама изскача с едни и същи въпроси, на които получава еднотипни отговори, но те вършат работа. просто като видиш един и същи проблем при 1000 мами, 1001-та ти е ясна като бял ден. Още повече, че съм минала през всички колебания и притеснения и съм се сблъсквала с тотално противоположните съвети на педиатрите точно преди година. Просто бях сигурна в инфото от тук и не се колебаех да правя обратното на казаното от докторите. Но затова се иска смелост, а като си млада мама е много лесно да се поддадеш на видимо разумни доводи Sad Но сега предстоят доста инициативи, свързани с популяризиране на кърменето. Надяваме се наистина да успеем да направим нещо. И сигурно ще започна да се обучавам за консултант по кърмене в най-скоро време Grinning към една неправителствена организация... но за това ще се хваля като му дойде времето Wink

# 79
ЧЕСТИТИ БЕБЧОВЦИ НА ВСИЧКИ ОБЕБИЛИ СЕ МАМИ! ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ!
Нямам време да изчета всичко което сте изписали , денят ми минава в цедене и хранене с шише. Въпреки, че имах огромно желание да кърмя зърната ми се разраниха още в болницата и бебка не искаше да суче с ъс силиконовите предпазители, сега съм в голямо приключение. Няма да ви се оплаквам, вчера ходихме на консултация и бебка е качила 0.490кг и пораснала с 1 см- за две седмици. Това е за сега от мен, трявба да хващам помпата Mr. Green
Леко раждане на всички необебили се мами Peace

# 80
Влизам в ролята на ужасно развълнуван щъркел...

Преди малко на бял свят се е появила принцеса Ема на мама popova!!! Красавицата е 3,650 кг. и 52 см.   ylinfant
Толкова се развълнувах, че не запомних точно в колко часа се е родила, но е някъде около 22 - 22 и нещо - съвсем новородена е сладураната Laughing

Най-новата е мама каза, че е добре, малката - също.

Да им е честита рожбичката на мама и тати! Сигурна съм, че ще бъде истинска красавица и безкрайна щастливка с такива родители! Нека е много здрава, щастлива и благословена!!!

На смелата мама - бързо възстановяване
Tada

# 81
  • Варна
ехаааааааааа че хубава новина newsm44 newsm68
Честита принцеска Ема на мама Попова

Да расте здрава и щастлива за радост на мама и тати  bigdance2  ura Tada
их че голяма мома smile3504браво на Попова

Последна редакция: пт, 14 юли 2006, 23:48 от jorjito

# 82
Честит юнак на мама daniela77 и прнцеска Ема на мама Попова ! Много усмивки и щастливи моменти да им носят малките съкровища  newsm32

# 83
ЧЕСТИТА КУКЛА НА МАМА ПОПОВА!!!   bouquet  bouquet  bouquet

Мен нещо сън не ме хваща и ми е страшно топло, даже дни киселини се опитват да ме мъчат, но няма да им се дам  Crazy
Лека нощ на всички!

# 84
Добро утро! На мен май няма да ми се отвори парашутът тази вечер и да поспя  Sad Поне закусвах и ще се поровя в нета  Peace Лек ден на всички.

# 85
АМЕРИ - МОЛЯ ТЕ, ПРОЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО ТОВА! Hug
Можеш да върнеш бебето към гърдата. С цедене много трудно се поддържа лактация. Като начало почни да намазваш зърната с кърма и ги дръж максимално дълго на въздух. Постепенно започни да слагаш бебето на гърда, когато е сънено или спи. Най-добре като начало нощем. Когато са сънени бебетата имат най-силен сукателен рефлекс.
Махни шишетата и започни да храниш мъничето с лъжичка или пипета, можеш да пробваш дори със спринцофка. Махни и всякакви биберони залъгалки (ако ползваш) Добре е да си ушиеш слин и да носиш бебето вътре на голо - то голо и ти гола до кръста. Така бебето усеща топлината ти, миризмата на майчиното мляко и инстинктвно започва да търси гърдата. Освен това носенето на голо стимулира и лактацията.
Моля те, когато прочетеш тези неща да ми пишеш и на лични Praynig Има начини, стига да искаш и да си упорита.
Освен това докато върнеш бебето изцяло на гърда недей да цедиш през 3 часа, а ако можеш на по-малки интервали. Поне на 2 часа... Това е. Пиши ми, непременно.
За мотивация казвам само - мама Бг Пейнт - бебе месец и половина в кувьоз. Сега вече повече от година се кърмят от гърда. Просто това е най-яркия случай иначе в Кърмаческия е пълно с мами, които са успели да върнат бебетата си на гърда Grinning

# 86
  • на правилното място, в точното време
Честит юнак на мама daniela 77  и принцеса Ема на мама попова!!! Само радост и усмивки да носят дечицата на мама и тати!

А какъв е новия тел на мама Попова, аз пратих смс, но на стария  Sad
  Влезнах да се оплача, че имам чуството че съм се превърнала в една огромна ходеща ЦИЦА, само се кърмим. Дори не разбирам вече кога спим, имам чуството ,че това дете е само гладно. Обаче видях милата amerie  и се засрамих от себе си, като знам, какво е да се цедиш и да даваш цеденото с шише, представям си.  #Crazy #Crazy
  Отивам малко да изчистя, проста за да направя нещо различно от кърмене . Поздрави от нас. После ще кача снимки от Йоанна на месечинката   party041

# 87
  • София
Честито на  новообебилите се - много усмивки и радости да ви носят малките бомбончета - всички са такива сладурчета.
Момичета, само аз ли съм толкова ошашкана. По цял ден го мисля това раждане. До вчера се притеснявах, че не съм си избрала лекар и къде да родя. Вчера си избрах, говорих с нея, назначи ми секцио и пак изпаднах в притеснение - дали съм направила добрия избор - дали всичко ще е наред. Ако всичко е по план - май ще съм августовска мама. Но докато не дойде август, съм при вас - колкото и рядко да пиша. А пък какъв мързел ме гони - така съм се отпуснала.
Хайде на всички приятен ден.

# 88
ЗДравейте маминки!!!
Честито на всички за новородените слънчица ид аса ви живи и здрави, а на чакащите успех!!!
Ние сме вкъщи от 2-3 дни но нямам време да су включа, а и възстановяването пир мен върви доста трудно, дано малката ми Дамяна поне да си здарвичка като досега.
Моето раждане се протече мнго трудно и не бих искала да ви плаша излишно, само ще ви споделя че всичко започна естествено в 1.30 на 7.03 с пукяне  на мехура и след 10 часови мъки, от които 4 часа напъни, беба не можа да мине през малкия таз /всички казваха че имам достатъчно ширак таз/ и се наложи секцио по спешност заради риск за плод. Главата на Дамяна започна да се извива настрани и така ... Аз която бях след най-големите противници на секциото бях скълцана, но вървам че всичко е било за добро. Ами главичката ни доста по-голяма, тежим цели 4120 и сме високи цели 56 см как да я изкарам като аз съм 160см с високи обувки. Като гледам засега сме рекордьори.
Най- лошото е че не засука в болницата довах и изцедена кърма три дни, сега пия един антибиотик понеже всеки следобед вдигам темепратура и я подрисках с кърмата, та ми забраниха да я кърмя
smile3514 А тази температура е от трудно заратсващата ми рана и не знам кога ще спра с антибиотика вчеми казаха да не го спирам, опитвам да поддържам лактацията с цедене и дано остискам, това ме депресира  много....
Наде моля те да впишеш че сме 56 см и да добавиш и наша снимчица!
АЙде успех и целувки

# 89
Мама Попова има нов номер,но не мога да го дам без нейно съгласие;(Иначе с малката беба са добре.Милата се мъчи с кърменето,защото гадните скушерки са й бутнали бебето в ръце и никой нищо не й е обяснил.Не че и при мен не беше така #Crazy
Искам да ви попитам как изплаквате устата на бебето след хранене,защото моето педи ме хвърли в ужас.Каза ми да ползвам лъжичка,но малкият е много жилав и не мога да го удържа,за да му я бутна в устата. 

Общи условия

Активация на акаунт