Отговори
# 90
Здравейте,
Трябва ми рецепта за Суджу.
Благодаря.

# 91
  • по пътеката
  • Мнения: 3 149
тъй като сте на кускус вълна, да кажа и за нашия кускус как се прави, има някъде рецепти от  преди ,дето съм давала! в двойна тенджера се готви, долу е сосът, горе кускусът! но първо се приготвя месото, каквото искате да бъде, телешко, пиле, заек, агнешко!
1кг месо, 1 кг кускус!
 слага се месото на късове за порциите, зехтин един 4ерпак, 2 големи лъжици доматено пюре,( салца) отива към 120гр., една л. 4ервен лют пипер, хариса, може за по-люто една л., канела,сол, табел керуия една л., и се задушава за малко след което се долива вода някъде 2 л.и се вари до по4ти готово месото, когато се прибавят измити и обелени зелен4уци, цели или на големи пар4ета:
лук глави, 2 нарязани на 2
моркови цели 2/3
тикви4ки (или тиква) 2/3, на две отрязани
ряпа, нахут, предварително сварен и обелен
картофи 2 нарязани на 2 по средата
и тогава се подготвя кускуса
кускуса се  омесва в съд без дупки с малко вода и зехтин и сол една 1 л.
и се постявя в кискесата, горната 4аст с дупките
над  ве4е врящия бульон! разбърква се отвреме на време внимателно, встрани от тенджерата с  соса и пак се слага! като изпръхне кускуса  и бульонът е готов, се мести кускуса в голяма тава или така наре4ената шкала и се залива само със соса, той трябва да  остане  мокър, да няма те4ност и се разпределя в 4инии, като отгоре се нареждат зелен4уците и месото, и се добавят набъбнали стафиди! има едно смен -масло специално ,дава страхотен вкус, но може и без него! та това е! при нас  допълнително се  запържват цели пипери в зехтин и се украсява месото! да ви е сладко!

Последна редакция: ср, 17 окт 2007, 19:17 от marsy

# 92
  • Мнения: 1 655
 Ау Marsy ще те изям бе душо, винаги много готини рецепти даваш и лесни!
Е то от такъв хубав човек няма как да е нещо лошо! newsm51

# 93
  • Мнения: 13 512
Ееееех, мерси, marsy,  точно така съм го яла по алжирска рецепта, страхотно е! А това самне не беше ли палмовото масло? едно такова жълтеникаво? или го бъркам..

# 94
  • по пътеката
  • Мнения: 3 149
монди, ще питам и ще ти кажа то4но, ина4е ние семейно като си бяхме във варна , това лято ти посетихме арабското кафе, търсехме те, ама каза моми4ето да минем пак! поздравления, кахуа араби е супер! аз оттам тръгнах с килцата нагоре я, хахахасладости , благости ,ама как се лепят!жалко, 4е не се видяхме, съу4ени4ки сме по езикова гимназия! сори за оффа!питайте, ако ви интересуват ястията от магреба, няма да им простим ,рецептите са пробвани!

# 95
  • Мнения: 1 250
Здравейте, виждам, че доста от вас са запознати с вкусотиите на арабската кухня. Искам да питам за две рецепти, май зимнина се водят. Едната е за пълнени малки патладжанчета с червени чушки и орехи. Другата е за великите солени краставички. Благодаря.

# 96
Магдус /арабски специалитет от патладжани/100% арабска рецепта
Малки патладжанджанчета се сваряват леко да омекнат,режат се дръжките със зеленото.Отгоре се прави дупка в патладжана с пръст.Соли се със сол отвътре и отвън. 4-5 дни се държат да се отцедят в наклонена тавичка,като се притискат.След това се пълнят със счукани орехи,счукан чесън ,ситно нарязани червени чушки ,може и лютива.Редят се плътно патладжаните в буркани ,обръщат се върху тавичка с дъното нагоре.Притъпкват се всеки ден 2 седмици.Накрая се заливат с олио да се облеят добре.

# 97
  • Мнения: 13 512
ех,1е е вкусен този макдус!Но  е много трудно да се намерят  толкова малки патладжани тук.  Издържат до 2  години.

# 98
  • Мнения: 1 250
Магдус /арабски специалитет от патладжани/100% арабска рецепта
Малки патладжанджанчета се сваряват леко да омекнат,режат се дръжките със зеленото.Отгоре се прави дупка в патладжана с пръст.Соли се със сол отвътре и отвън. 4-5 дни се държат да се отцедят в наклонена тавичка,като се притискат.След това се пълнят със счукани орехи,счукан чесън ,ситно нарязани червени чушки ,може и лютива.Редят се плътно патладжаните в буркани ,обръщат се върху тавичка с дъното нагоре.Притъпкват се всеки ден 2 седмици.Накрая се заливат с олио да се облеят добре.
Ох, да си жива и здрава  bouquet
Искам да питам в патладжанчетата само с пръст ли се прави дупка, не се ли издълбават нацяло?

# 99
  • Мнения: 1 250
ех,1е е вкусен този макдус!Но  е много трудно да се намерят  толкова малки патладжани тук.  Издържат до 2  години.

Монде, онзи ден на пазара видях такива патладжанчета, ама като не знаех рецептата...

# 100
  • Мнения: 13 512
Магдус /арабски специалитет от патладжани/100% арабска рецепта
Малки патладжанджанчета се сваряват леко да омекнат,режат се дръжките със зеленото.Отгоре се прави дупка в патладжана с пръст.Соли се със сол отвътре и отвън. 4-5 дни се държат да се отцедят в наклонена тавичка,като се притискат.След това се пълнят със счукани орехи,счукан чесън ,ситно нарязани червени чушки ,може и лютива.Редят се плътно патладжаните в буркани ,обръщат се върху тавичка с дъното нагоре.Притъпкват се всеки ден 2 седмици.Накрая се заливат с олио да се облеят добре.
Ох, да си жива и здрава  bouquet
Искам да питам в патладжанчетата само с пръст ли се прави дупка, не се ли издълбават нацяло?
Не, по-дълбоко се издълбават, за да е пове4е плънката.

# 101
  • Мнения: 1 250
Благодаря.

# 102
  • Мнения: 274
Дайте рецепта за суджу, плийз!!! Praynig

# 103
  • Мнения: 55
Тук съм и ви следя  Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт