Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 908 246
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 240
  • Стара Загора
  • Мнения: 214
Пиле (тел. кюфтета)фрикасе
В тенджера наливам вода ,слагам връзка магданоз и една глава лук изпечена на оребрен тиган.Като заври слагам пилешкото филе(кюфтетата).Когато всичко е готово в друг съд си приготвям фрикасето от кофичка кис. мляко ,2 жълтъка и 2лъж. царевично нишесте .Всичко това слагам на котлона ,като разбърквам постоянно и разреждам с прецеден бульон.Когато всичко е готово прибавям само пилето(кюфтетата)

Морковите използвам за руло Стефани.

# 241
  • София
  • Мнения: 3 789
Коледно мезе
пуешко/пилешко филе се нарязва на тънки филийки (до прозрачност)
върху него се слага по една лъжичка млечна салата "Снежанка" (ако искате да е още по-режимна - забърквате Ескуиза 2% с пресна краставичка, копър и подправки) и завивате на рулце, което забождате с клечка, за да не се развие.
Вкусничко е, празнично дори.
Утре смятам да направя едно плато такова мезе и съм сигурна, че ще ме подяждат Twisted Evil

# 242
  • Мнения: 958
Крем-сирене(домашен катък)

В две кофички кисело мляко Верея 0.1% се добавя намачкано сирене около 150г(аз го правя с Маджаров,което е с 10%масленост),разбърква се много добре и сти в хладилника ,най-вкусно е след няколко дни,защото маята на сиренето действа на киселото мляко

Пастет от пилешки дробчета

половин кг дробчета се задушават до омекване в малко водичка,когато са готови се отцеждат и се смилат в кухненски робот или блендер,добавя се 1кафена чашка прясно мляко,ако стане много рядко може да се желира във форма с желатин в хладилника.В оригиналната рецепта се прави с 2-3гъби и половин главичка лук,това е вариант за който иска за смесените дни)

Желирано шкембе

Купувам от телешкото шкембе,което е готово,трябва само 20-тина минутки да се довари,то не пуска почти нищо и водата е направо бистра,добавям желатина според указанията на опаковката(не пиша пропорции,понеже на всяка марка желатин са различни,моля за извинение за което),разстила се на тънък слой,около сантиметър-сантиметър и половина,желира в хладилника и щом се стегне хубаво се реже на парчета като създърма,то това е целта,да наподоби.Може да се направи и с език,определено става по-вкусно,но трябва да си прецените дали не е по-мазно

Ролца от пуешка шунка

Взима се пуешка шунка от калъп(въпреки че трябва да се внимава за марката,защото в повечето има соя и дори захар),целта е резените да са с квадратна форма,всяко парче се увива около ролце от раци и се забожда през самото ролце с клечки за зъби,пекат се на скара или оребрен тиган докато станат на чертички,не е нужно много да се пекат,защото продуктите не са сурови

Да ви е сладко
  chef

# 243
  • Мнения: 83
СПЕЦИАЛНИ НОВОГОДИШНИ ПЪРЖОЛИ

Необходими продукти:
пилешки пържолки /от бяло месо или от бутче без кожа/
поправки по ваш вкус
задушени без мазнина пресни гъби
нискомаслена шунка
нискомаслен кашкавал

След като овкусите пържолите, ги изпичете на скарата /или на грил тигана/.
Поставяте ги в тавичка. Върху всяка пържолка слагате първо гъбите /нарязани на тънки филийки/ , после шунката /нарязана на тънки листи и накрая много тънко пърче кашкавал. Шунката и кашкавалът, трябва да са с големината на месото.
Пържолите трябва да се покрият добре.
Запечете във фурната докато се разтопи кашкавала.

Правила съм ги в нережимен вариянт със свинско и стават много вкусни.
Мисля,че и режимният ще е чудесен.

Бон апети!


Последна редакция: ср, 26 дек 2007, 12:40 от nush

# 244
  • Мнения: 3 202
Ето рецептата:

спаначени кюфтенца
500 гр спанак (аз си купих замразен)
1 яйце
половин връзка магданоз
лук, най-добре пресен
сол
черен пипер
трици за сгъстяване

Всичко се смесва добре, сгъстява се с триците(не много) и се пече на тефлонов тиган без мазнина!

# 245
  • Мнения: 958
здравейте мили дами Grinning искам да попитам когато ти се прияде сладко какво е позволено  newsm78 мед или малко шоколад newsm12
и още  newsm78 трици по различни ли е от фини овесени ядки

Ето предложение за сладоледена торта.Това си е Дюканската торта с дюканско кексче за блат и желирано кисело мляко със степче горски плодове,изпича се тънко кексче във формичка за крем-карамел,понеже все пак се надува доста се разполовява за две парчета торта,разбърква се киселото мляко със степчето ,желатина разтопявам в микровълновата,става много лесно,изсипвам в млякото,бъркам и изсипвам върху блата направо във формичката,слагам в камерата и на другата сутрин е готово,отгоре направих заливка от няколко лъжички кис. мляко с нескафе и подсладител,съчетанието малини и нескафе е много хубаво.Добър апетит   chef

Последна редакция: пн, 07 яну 2008, 12:14 от jedira

# 246
  • Мнения: 958
Дюкански хамбургер

Продукти за 2бр:
2яйца,3с.л овесени трици,1л бакпулвер,2л кисело мляко 0.1%Яйцата се разбиват с пасатор,добавят се триците,бакпулвера и киселото мляко,получава се доста рядка смес,която се разделя в 2 огнеупорни купички за крем-карамел,по желание се добавя нискомаслено сирене или извара в сместа,пече се на 190 градуса около 35минути,получава се нещо като солен кейк,който се ползва за питката на хамбургера,гарнира се с ескуиза и телешко или пуешко,а за смесените дни можете да добавите лист зелена салата и домат.

# 247
  • Мнения: 958
СОЛЕНА ТОРТА

3кофички нискомаслено кис.мляко 0.1%
300г пуешко филе
1/2ч.ч извара
2пак желатин
половин кисела краставичка и 30г нискомаслен кашкавал за украса,по желание.

Киселото мляко и изварата се смесват с пасатор.Желатина се разтваря в микровълновата за ок.50 сек или на водна баня на котлона и се изсипва в млечната смес,в тавичка се подрежда ред нарязано филе,ред мляко,накрая може да се нареди последен ред филе на листчета,без да е наситнено,това ще бъде блата на нашата торта .Стяга в хладилника,обръща се като се потопи формата в съд с топла вода и се украсява с настърган кашкавал и нарязана краставичка,добър апетит.

# 248
  • Мнения: 958
Дюканска нутела,вариант

няколко супени лъжици нискомаслено кисело мляко се разбъркват с нескафе и подсладител,имайте предвид е,че трябва да се ограничава количеството все пак,заради кофеина,не знам дали с безкофеиново кафе няма да се хапва по повече
Mr. Green

# 249
  • Мнения: 745
[size=14pt]Пилешки котлети с гъби[/size]

Необходими продукти: 1 пиле, гъби (може и сушени) – 200-250 г; 1 глава лук, сол на вкус
Приготвяне: Измийте пилето и го нарежете на тънки филийки (котлети). Нарежете гъбите (ако използвате сушени, първо ги пуснете във вряла вода за 10-15 мин.) и ги задушете с нарязания по-едро лук. Посолете. Върху единия от котлетите сложете лъжица от получената смес (гъби и лук) и покрийте с друг котлет (като пирожка). Запечете във фурната.


Най-добре е ако използвате съвсем малко сол и да не прекалявате Wink

# 250
  • Мнения: 745
Мелнишка салата

за 4 - 6 порции:

3 глави чесън
5 твърдо сварени яйца (този път използвах пъдпъдъчи)
100 гр. стерилизирани печурки
15 мл. оцет
сол на вкус
връзка магданоз

Яйцата се нарязват на кубчета или филийки, чесъна се почиства и скилидките се нарязват на четири, добавят се към яйцата заедно със ситно нарязания магданоз,  нарязаните на филийки гъби, добавя се оцета и солта, разбърква се.

# 251
  • Мнения: 745
Пълнени ролца от раци

15 бр. ролца от раци
кисело мляко изцедено
краставички
3 скилидки чесън
копър

Размразените ролца се разгъват, намазват се със смес цеденото кисело мляко и ситно нарязани краставички, пресования чесън, ситно нарязания копър  до консистенция на пастет, но да не е много гъсто, за да може плънката свободно да се маже. Навиват се рулца и се поднасят изстудени.

За да се развият по - лесно ролцата (а и за да не чакам да се размразяват), аз ги пускам във вряща вода буквално за секунди, като почнат да се разгръщат ги снемам от огъня, изцеждам и ги оставям да изстинат...
Бързо и вкусно предястие! Ако се приготвят без краставица стават и за ударния режим Wink


# 252
  • Мнения: 745
Зелева запеканка

1 стрък праз лук (бялата част)
1/4 зелка (ситно нарязана)
3 яйца
2 с.л. овесени трици
1/2 чаша прясно мляко
зехтин,чушка и домат за украса
сусам(само за красота!!!!!!), сол, млян черен пипер, индийско орехче

Праза се нарязва на колелца и се задушава с малко водичка за 1 - 2 минути, добавя се зелето и се задушават още 2 - 3 минути. Пресипва се в купа, добавят се разбитите с млякото яйца,триците, подправките и се разбърква. Сместа се пресипва в керамичен съд, отгоре се нареждат филийките домат и нарязаната на лентички чушка, като между тях се поръсва със сусам(САМО ЗА КРАСОТА!!!!!). Пече се на около 180 - 190 градуса 30 минути.

# 253
  • Мнения: 745
Крем


1 пакетче плодово желе (това, което се разтваря в 500 мл. вода)* или само желатин със степче по избор
400 мл. прясно мляко (не кондензирано!)
лимонена киселина
подсладител на вкус

Желето се изсипва в 250 мл. гореща вода (водата е половината от указаната на упаковката), разбърква се. Охладеното мляко леко се разбива и към него постепенно се добавят охладеното желе и лимонена киселина на вкус. Крема се сипва в чашки и се оставя в хладилник да стегне.


ЧЕРЕШКИТЕ СА САМО ЗА КРАСОТА!!!!

Последна редакция: пт, 11 яну 2008, 15:41 от "ELI"

# 254
  • Мнения: 745
Желе от сирене и яйце

150 гр. сирене "крема"Маджаров лайт
150 гр. прясно мляко
2 с.л. лимонов сок
7 гр. желатин
2 скилидки пресован чесън
копър, сол на вкус, копър Laughing

Желатина се накисва в 50 мл. студена вода, като набъбне се разтваря на водна баня. Всички продукти се разбиват в блендер, след което се добавя желатина и добре се разбърква. Сместа се изсипва в порционни формички и се оставя в хладилник да стегне.

Общи условия

Активация на акаунт