Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 908 349
  • 1 237
  •   2
Отговори
# 210
  • София/Осло
  • Мнения: 4 541
Сърми с лозов/зелев лист
или пък пълнени чушки


Правите смес от 1/2 кг кайма, 2 моркова, 2 глави лук, окло 400 грама домати от консерва, бъркате като за кюфтета, добавяте черен пипер, сол, червен пипер, чубрица и обилно копър.С готовата сурова смес завивате лозови ,зелеви листа или пък пълните чушки. Сварявате до готовност.
По желание може да направите заливка от 2 яйца и кисело мляко.

# 211
  • София/Осло
  • Мнения: 4 541
Пълнени чушки с яйца и извара

Приготвяте си светли /жълти или зелени /чушки за пълнене. Приготвяте си следната смес: 5-6 яйца, 1/2 кг извара, 1 лук на дербно нарязан, 1/2 буркан нарязани домати, сол, черен ,червен пипер, копър.
Пълните чушките със суровата смес. Редите в тавичка ,сипвате чаша вода и печете до готовност.

# 212
Туко що си направих следната вкусотийка, майка ми я нарече "трича маргарита" Joy

Става за ударния режим, за смесения и за трета фаза.... просто изключвате забранените съставки в зависимост от кой период сте..  Wink

За тестото:

2 с.л. овесени трици
3 с.л. пшеничени трици
1 яйце
1/2 чаша кисело мляко
1/2 л. сода
сол на вкус

Смесвате продуктите и печете в тавичка върху хартия за печене. Изваждате и изчаквате малко да изтине. След това мажете с доматено пюре и гарнирате по желание. Аз лично, понеже съм в 3 фаза и ми се ядеше маргарита, настъргах свежо сирене, кашкавал, обикновено сирене, и поръсих с босилек.
Правила съм я със шунка, свежо сирене, кашкавал, гъби, маслини и кисели краставички и чубрика. Това за смесените дни. 

Bon appetit!   bouquet

# 213
  • София
  • Мнения: 6 334
Ето кюфтетата, които правя за мен и цялото семейство.
Кюфтета „Аня”: 2 п. кайма, 1 яйце, 1 к.ч. прясно мляко, 1 малка глава лук, черен и червен пипер, чубрица, кимион (или магданоз), пшенични трици за сгъстяване.

# 214
  • Мнения: 365
                                                  ПАЙ С ГЪБИ

8 суп.л. овесени трици, 4 суп.л.пшенични трици, 4 яйца, 1ч.ч кисело мляко с 1/2 ч.л. сода за хляб, 3 суп.л. извара, 250гр.гъби сварени и нязани ситно, малко чубрица ,пресен копър и индийско орехче. Сместта се пече в тефлонова тавичка. След изпичането се поръсва с малко вода и се покрива с кърпа.

Последна редакция: пн, 12 май 2008, 04:35 от iskrica_nadejda

# 215
  • Мнения: 745
Гаспачо

5-6 узрели домата или от консерва, нарязват се на кубчета
1краставица обелена
1/2глава лук на кубчета
1/2чушка, може зелена или червена, нарязана
1/4купичка кориандър
2с.л. босилек
1с.л. оцет
3 скилитки чесън
сок от един лимон
2с.л. ситно нарязан магданоз
1ч.л риган

Сложете доматите, краставиците , лука и чушката в пасатора  и ги пасирайте до каша.Прибавете останалите съставки и отново пасирайте.Ако сместа е твърде гъста добавете малко вода или лимонов сок още.Ако обичате по пикатно добавете още подправки.Сложете го в хладилника и сервирайте студено.Рецептата е за две три порции.

# 216
  • Мнения: 745
Миш Маш от тиквички

5-6бр тиквички нарязани на филийки
1/2глава лук нарязан на ивици
1 червена чушка нарязана.

Смесете тиквичките лука и чушката и ги сложете в съд за готвене.Варете 5 мин до като омектнат.Можете да добавите яйце и диетично сирене и копър.

# 217
  • Мнения: 745
пикатни аспержи

1купичка аспержи(продават се в Метро и в била и в Хит)
1 купичка стар лук нарязан на ситно
1/2купичка целина нарязана на ситно
1с.л оцет
малко семена от копър
малко лют червен пипер
черен пипер на вкус

Задушете аспержите до като омектнат.Сложете ги в тефлонов тиган и добавете отаналите продукти, като разбърквате добре.покрийте ги с капак и ги оставете на слаб огън, до като се сварят нещата напърлно, като често разбърквате.

# 218
  • Мнения: 745
Пиле по Ямайски

нарязан лук една купичка, може пресен може и стар
2с.л джинджифил
1 дафинов лист
1ч.л кориандър
2 бахара
малко лимонов сок
3с.л. мащерка
черен пипер на вкус
щипка индийско орехче
4бр пилешки гърди без кост.

Смесете всички съставки без пилешкото.Залейте месото със сместа и го оставете да се маринова по този начин за няколко часа в хладилника.После го опечете на грил или във фурната или на скара като от всяка страна му трябва по 5-6мин.

# 219
  • Мнения: 1 575
Правихте ли си това:

1/2 пакет обезм. извара
3 ч.л. об.кис.мляко
1 скилитка чесън
много копър

всичко това се разбива в бътлъра и става прекрасна гарнитура за каквото се сетите

Последна редакция: пн, 12 май 2008, 04:35 от iskrica_nadejda

# 220
  • Мнения: 745
Зеленчуци на грил


1 изтискан лимон
1ч.л.риган
3 скилитки чесън
900гр пресни зеленчуци по избор


Смесват се лимоновия сок и подправките.Нарязват се зеленчуците на филийки около 1см., ако слагате лук на големи шайби и изсипете лимона с подправките и аваляйте зеленчуците в тях, след което на наредете нагрил и ги изпечете и от двете страни, а може и като шишчета и между тях да си сложите и месото. Laughing

# 221
  • Мнения: 745
пикантно пиле

4бр. пилешки гърди
3 скилитки чесън
1ч.л куркума
5 стръкчета карамфил
половин ч.л чили
3 големи глави лук нарязани на еднро
1ч.л джинджифил
2ч.л кардамон
половинч.л канела

В тефлоновия тиган сложете парчетат пилешки гърди, като може леко да ги начукате, изпечете ги и от двете страни като ги обръщате често.Извадете ги от тигана и сложете останалите продукти вътре, покрийте го и оставете на бавен огън за около 15мин. като разбърквате от време на време.След това върнете пилето обратно, покрийте съда и оставете за още 10 мин да поври.
 

# 222
  • Мнения: 745
Целувки

3-4бр.белтъка на стайна температура
1ч.л. ябълков оцет или лимонв сок
1/2 купичка подсладител
1ч.л ванилия

Загрейте фурната до 150градуса.Поставете белтъците в купа заедно с оцета и дзапомнете зда разбивате с миксер на висока скорост, до като започне да се оформят връхчета на пяната.Продължете да разбивате по бавно, добавяйки ванилията и подсладителя.След като добавите тези съставки, продължете разбиването още 8-10мин, докато пяната стане съвсем плътна.Използвайте пергаментова хартия в тавата за печене и с лъжица или с шприц вземайте от сместаи направете нещо като целувки не по големи от яйце.Печете, по точно сушете за 30-40мин, докато придобият лек розов цвят.
 
 

# 223
  • Мнения: 745
Дюнер

Правите си традиционната Дюканска палачинка от трици(това ще е арабското хлебче)
накълцвате пилешко месо предварително преминало термична обработка
правите сосче, от кисело мляко, копър и чесън
накълцвате зеле или други зеленчуци по избор, завивате всичко това като дюнерче и си хапвате с удоволствие

# 224
  • Варна
  • Мнения: 2 785
Крем какао No2
2 яйца
250 мл прясно мляко
1 прах ванилия
5 табл. подсладител
1 ч.л. какао на прах

Предварително се затопля млякото и се разтварят подсладителя, какаото и ванилията. След това се чукват яйцата и се разбърква много добре. Тази хомогенна смес се слага на слаб огън (на котлона) и се разбърква непрекъснато и интензивно докато се сгъсти.

Последна редакция: чт, 29 ное 2007, 16:03 от dorchester

Общи условия

Активация на акаунт