Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 918 192
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 660
  • София
  • Мнения: 386
"Пържени " тиквички
Необходими продукти:
1 кг тиквички
1 кофичка кисело мляко с 0.1 % масленост
5-6 скилидки чесън
1 ч.л. червен пипер, 1 връзка копър, сол на вкус, оцет

Тиквичките се нарязват на колелца и се сваряват на пара за около 5-8 мин.В тиган с незалепващо покритие се "пържат" (без мазнина, естествено) около 5-10 мин, за да се позасушат.Накрая се посоляват и се наръсват с наситнен копър, червен пипер и пресован чесън.При сервиране, който обича, може да си сложи  кисело мляко(0.1%).Може и само с оцет.

Последна редакция: нд, 31 авг 2008, 18:27 от Миленски76

# 661
  • Мнения: 20
Пилешко с аромат на шашлик
Продукти:
Пилешко филе или пържоли от бут без кожата
2 цели червени чушки
1/2 глава лук
3 кисели краставички
черен пипер
кимион

Начин на приготвяне
Начуквам много добре филетата. Наръсвам ги с кимиона и черния пипер и оставям за 20-30 мин да се мариноват.
Аз ползвам скара, която само половината е оребрена, а останалата е плоча. Слагам филетата на оребрената част, а зеленчуците на плочата. След като станат готови, в малка тенджера сложих топлото месо, а отгоре наредих зеленчуците. Захлупих с капака и оставих да се задушава за около 1 час. В ПЗ дните могат да се ядат и зеленчуците, но в П дните само месото и най-много 1-та кисела краставичка. След като си изядох порцията, остатъка сложих в хладилника. Днес вкусът на месото е още по-хубав. Все едно ям шашлик в някоя кръчма. Следващият път ще изпека на скарата отделно и едно парче свинско или бекон и ще го сложа най-отгоре на зеленчуците, за да не се докосва до пилешкото. Убедена съм, че ще стане още по-истинско и вкусно.

# 662
  • Мнения: 20
Салата "Солун"
Преди месец бяхме в Гърция и ядох невероятна салата, която с малки промени може да се впише перфектно в ПЗ дните.
Продукти
2-3 тиквички
копър
3-4 скилидки чесън
3ч.л кисело мляко
1/2 кутийка Ескуиза
4с.л извара
1ч.л лимонов сок
сол

Начин на приготвяне
Тиквичките се измиват добре и не се обелват. Ако са от по-големите с дебелата кора може да се обелят много фино, по скоро да се остържат като моркови. Рендосват се на тънки и дълги ивици, аз ползвам ренде Бьорнер/или нещо подобно беше/. Заприличват на спагети. След като се нарежат по този начин се бланшират в завряла вода със сол, само колкото да омекнат. Не се варят. След това се изцеждат и в дълбок съд, охлаждат се и се овкусяват със ситно нарязания копър, счукания чесън, лимоновия сок разбъркан с киселото мляко. Разбърква се много добре. Така приготвените тиквички се слагат в чиния, а отгоре се слагат 3-4 супени лъжици от смесената Ескуиза с изварата.

# 663
  • София
  • Мнения: 19 487
Пилешко филе с прясна мента и ескуиза

Продукти:

2 пилешки гръдни пържоли
2 с.л. ескуиза
Няколко стръка прясна мента

Приготовление:

В йена се поставя първата пържола. Намазва се с 1 с.л. ескуиза и отгоре се нареждат стръковете мента.
Отгоре се слага втората пържола и се намазва с втората с.л. ескуиза.  В съда се сипва малко вода и се пече на слаба фурна (180-200 градуса) до готовност на месото. Получава се много симпатично в разрез с ментата по средата, а аромата е вълшебен   chef

Снимките на приготовленията и готовото филе са тук

Последна редакция: вт, 02 сеп 2008, 11:11 от Бърди

# 664
  • Мнения: 20
Козуначено реване

Продукти:
Доза за 4 дни
12 с.л овесени трици
3 жълтъка
2 белтъка
1 ампула козуначна есенция –купих я от магазин Сани в Пловдив
1ч.л течен подсладител
1/2 бакпулвер
200мл прясно мляко 0.1% - това е приблизителното количество, целта е да се получи по-рядка смес

Начин на приготване:
Разбивам белтъците и желтъците с тел. Добавям подсладителя и есенцията. След това слагам триците и ръзбърквам много добре. Слагам млякото и продължавам да бъркам докато се получи леко течна каша. Слагам бакпулвера, разбърквам и оставям за 10-15 мин да престои. След като триците набъбнат изсипвам сместа в алуминиева форма за кекс /аз ползвам за еднократна употреба/. Пече се около 20 мин на предварително загрята фурна на 200С.
Получава се много сочен вариант на дюканските сладкиши, при мен на дъното се образува съвсем лек крем с невероятен вкус.

# 665
  • Мнения: 2 708
Все се канех да изпробвам хляба от трици и днес му дойде времето.

Хляб / сандвич от трици

Официалните продукти са:

200 гр овесени трици
1 ч.ч кис мляко (от нашто си нискомасленото)
половин л. сода, сол
Това е по рецептата на ДесиДж от първа страница на закованата тема за рецептите)

На мен ми се сториха малко “посни” тези продукти и добавих, на око:

-   от фините пшенични трици, които се ползват в рецептата за тричавата палачинка
-   чесън на прах
-   босилек

Фините трици придаваат по-брашняна консистенция, естесвено, че добавих и още малко мляко, но тестото трябва да си е по твърдичко, не да е като за палачинка.
Разстлах го с нож върху хартия за печене, защото в рецептата пише върху подмазана тавичка. Аз реших да не мажа и затова използвах хартията за печене. На снимките от линка, може да видите как изглежда преди печене върху хартия , както и изпечените, вече разрязани “филийки”, подготвени за направата на сандвичи. А после ще видите и готовия сандвич, както във вид готов за хапване, така и във вид готов за носене в офиса примерно – демек пакетиран. Ето етапите тук
 целия сандвич




Последна редакция: пн, 29 юни 2009, 15:23 от ЗлаВещица

# 666
  • Мнения: X
Сос с бяло вино - подходящ за риби (сьомга, треска, хек - на скара)

100 мл бяло вино
400 мл вода (или рибен бульон, ако сте варили рибата)
200 мл нискомасляно пр. мляко, сгъстено с 2-3 чл царевично нишесте
25 g гъби
2 стръка магданоз
½ глава лук
на вкус: дафинов лист, зърна черен пупер, бахар, бял пипер, мащерка
1 сл лимонов сок
 
Гъбите и лука се задушават леко, добавят се виното и водата с подправките.
Оставят се да къкрят около 20мин, след това се добавя млякото с размитото в него нишесте и се оставя да ври леко още 5мин.
Готовият сос се прецежда и овкусява с малко лимонов сок.


смятам, че рецептата е подходяща за П дни, защото гъбите служат само за да придадат аромат и после не се консумират

# 667
  • Мнения: 99
Чушки с бял сос

6 бр. чушки
400-500 мл. прясно мляко
2 с.л. царевично нишесте
Чушките се пекат и след това се обелват. Слага се млякото и предварително разбитото с малко мляко нишесте. Добавят се и чушките. Бърка се непрекъснато на слаб огън докато заври. Оставя се малко да поври, до достигане на желаната гъстота. Като подправки слагам малко чесън, сол и сушени зеленчуци.

# 668
  • Варна
  • Мнения: 1 037
 Салата с Ескуиза
 
 Шунка-използвам на Тандем,с ниско съдържание на мазнини,има и свинска и телешка,но може и с пилешко филе напр.
 половин кутийка Ескуиза
 1-2 с.л кис.мляко
 1-2 ск.чесън(на вкус)
 2 сварени яйца
 1 червена пиперка сурова
  половин връзка магданоз
 Всичко се нарязва на ситно,обърва се с млякото и ескуизата.Ако не се сложи пипер,става и за П дни

# 669
  • Мнения: 2 708
Тиквички, ала Крисче

Естествено, че има рецепти с тиквички и Зеленко, не е нужно да се хабиш да я качваш като нещо специално, но примерно ако решиш, можеш да сложиш снимките, при някоя от рецептите за тиквички, които вече съществуват в сайта.

Та за мойте тиквички използвах следните продукти:

3-4 не големи тиквички
300-400 гр филе пилешки гърди (просто имах в хладилника филе за пържоли, кайма няма къде да си смеля, и тези гърди ги нарязах на парченца и буххххх в блендера и за мое изумление, след няколко секунди само врът, стана една каша, която използвах вместо кайма) или специално приготвена кайма от телешко/пилешко.

1 глава лук
2-3 домата
чесън – колкото повече толкова повече
магданоз

Ако желаете нещо като подобие на заливка:
2 яйца
кисело мляко

Приготовление:
Естествено си издълбавате тиквичките. Част от издълбаното си го отделих за супичка, която ще опиша след малко.
Задуших лук с водичка. Като поомекна, добавих т.нар кайма, продължих да задушавам, сложих солчица, добавих после частта от издълбаните тиквички, които ми бяха за тук, двата домати ги наразях и тях цопнах вътре (защото не ми се стържеше) и така си ги побърках, като станаха почти готови, сложих ситно нарязания магданоз, червен пипер, чесън.

Ето така изглеждат преди да ги напъхам във фурната.

Та напълних си после с плънката тиквичките, сложих в тефлоновата тава, на дъното малко водичка и запекох. Но не много, не ги държах безобразно дълго. Като се позапекоха отгоре, защото тя плънката си е готова, отворих фурната и върху всяка тиквичка сипвах така с лъжица от заливката от разбъркани яйца с кис мляко и чесън. Допекох. Идеята е тиквичките да не се разкашкат. Да омекнат – да, но да останат съвсем леко хрупкави, поне на мен така са ми по вкусни.


Сервират се естествено със заливка от мляко, чесън и копър.

Последна редакция: пн, 29 юни 2009, 15:24 от ЗлаВещица

# 670
  • Мнения: 2 708
Телешка крем супичка със зеленчуци

Аз я намирам за изключително подходяща, за след П дните, много добре се понася и спомага за 00.
Цветът й е малко странен, но то такакива са й съставките.

Ами ето и продуктите, които аз сложих, но комбинациите и количествата са оставени на вашия вкус и фантазия.

Продукти:
едно парче сварено телешко
бульон от свареното телешко със сварения лук
зелен фасул
карфиол
морков
тиквички, от ония от издълбаните тиквички от предната рецепта, но може и специално да си сложите

Ами как се готви?!? Тази супа специално, я направих , защото имах телешко сварено от преди 2 дни, когато го готвих с домати, гъбки и дафинов лист. Таааааа аз да не съм луда да варя телешко 2 пъти – направо 1 кило телешко си го пльоснах с голяма сила в тенджерата под налягане с нарязано лукче, доооооооооооообре да се свари Laughing. Т.е. имам готово парче сварено телешко, както и бульон с лук.
Значи почвам да варя зеленчуците. Първо сложих зеления фасул, с малко водичка, добавих моркова, след време карфиолчето,тиквичките, вече добавих и бульона от телешкото, накрая и самото телешко на парчета.
ето така изглежда в тенджерата, точно преди да премина към следващата фаза в обработката на таз супичка.

Та, ... сварени са всички продукти. Хващам пасатора и хуууууууууубавичко се развъртам  newsm35с него. Докато заприлича на крем супичка. Както вече казах, цветът е странен, но вкусът, особено гарниран с кисело млечице от нашите. е.....мммммммммм
Усеща се ароматът на телешко месо, съчетан със зеленчуците, изключително приятно на вкус, поне според моя, но по-важното е, че и госпожицата си омете чинийката. В първия момент се опули, като видя този странен цвят, а не цвят на картофена крум супа примерно, но послееееее.......


Между другото, виждате, че си имаме и крутончета.
Откъде?   Hands ClapНякой преди време май беше питал за тях. Ами как от къде, от хлябът с трици. Малко по-горе имам снимка и рецептата за сандвичите с трици, от които филийки нарязах кубчетата и запекох във фурната, докато станат хрупкави. Самият хляб, който правих тогава беше с много подправки и крутоните станаха по-вкусни от кубети (ако въобще кубетите са нещо вкусно).

п.с. Всички малки снимки стават големи при кликване върху тях.

Последна редакция: пн, 29 юни 2009, 15:25 от ЗлаВещица

# 671
  • Мнения: 279
Салата "Морска страст"
Адаптация по рецепта от книгата "моята диета в 350 рецепти
1 зелена салата
10 резена пастърма
3с.л. балсамов оцет
150-200гр. сьомга
мазнината на рибата
сол (по желание)

Нарязва се филето от сьомга на едри кубчета и се "запържва" в сух тефлонов тиган докато стане златиста (не изхвърляйте мазнината!!!). Зелената се накъсва в купа, залива се с оцета и мазнината и се разбърква. След това се украсява с сьомгата и резените пастърма. Добър апетит. Салатата е много вкусна Hug


# 672
  • Мнения: 454
Пилешки шишчета с гъби и шунка
На шиш си набучват последователно хапки пилешко месо и обвити в много тънко нарязана шунка гъби . Запича се до готовност на скара или грил тиган

# 673
  • Пловдив
  • Мнения: 199
Пангасиус със къри на скара
(+ ПЗ сос)

Продукти: /3 порции/
6 рибни филета
къри
1 лимон

Приготвяне:
Замразените филета се оставят да поомекнат или ударно се размразяват във фурната на 100 градуса за около 6-7 минути.
От фолио се нарязват правоъгълни парчета, малко по-големи от филетата. Едната им страна се маже с лимон и върху нея се 'лепи' филето. Отгоре се полива с още лимонов сок, поръсва се с къри /на вкус/ и се размазва добре.
Така приготвените филета се слагат на предварително загрятата скара с фолиото отдолу, а след като се опекат от едната страна, се завъртат лесно и без разпадане /именно с помощта на фолиото/ с филето към скарата и се пекат до желаната степен на препичане.



+
Ароматен сос за ПЗ дни

Продукти:
4 гъби
1-2 печени чушки
2-3 скилидки чесън
200 гр. кисело мляко 0,1%
100 гр. извара
пипери, копър и други зелени подправки

Приготвяне:
С кухненски робот или на ръка се наситняват гъбите и чушките /може и да са сурови/ много добре. В незалепващ тиган се смесват с киселото мляко и изварата. На умерен огън се бърка около 5-10 минути и се добавя пресования чесън и подправките. Още минута на огъня и сосът е готов. Ако има нужда - се пасира.
Вече опечената риба се залива със соса и се поднася със салата пожелание.


Ето как изглеждаше:

Последна редакция: пн, 29 юни 2009, 15:26 от ЗлаВещица

# 674
  • София
  • Мнения: 19 487
Гаспачо

Продукти:


700-800 грама зрели домати
1 краставица
1 чушка
1 малка тиквичка
3 скилидки чесън
1 връзка пресен лук
диетична сол

Приготовление:

Доматите, чесъна, лука и по половинка от краставицата, чушката и тиквичката се смилат добре в блендера. Подправя се със сол.
Другата половинка от краставицата, чушката и тиквичката се нарязват на кубчета.
При сервиране се сипва от доматената смес и се поръсва с кубчетата зелени зеленчуци. В оригиналната рецепта се сервира с няколко кубчета лед, но това не съм го пробвала  Grinning

Описание и снимки: тук

Общи условия

Активация на акаунт