Болница ТОКУДА

• 224 816
  • 2 154
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Това звучи ужасно!!! Наистина ли так са ти казали???
 По принцип щом са сключили договор със ЗК нямт право да те връщат. Но да не забравяме, че живеем в България.

# 331
  • София
ДейзиГ,  каква е сумата за  изследванията на бебо?

# 332
Аз ходих на женска консултация в клиника Гургулят - там е по здравната каса и е безплатно. Иначе в Токуда за раждането съм платила 450лв,+ 9лв за телевизор но това е по мой избор. Нощници си носех иначе и за тях се плаща, но са много удобни и за раждане и за кърмене после. За прегледи преди раждането съм дала веднъж 25 лв, и два пъти по 15. Това са ми прегледите през последния месец при Диков, по мое желание.
След раждането  до 1 месеци вие и бебето имате право на по два безплатни прегледа в Токуда.

# 333
  • София
Това звучи ужасно!!! Наистина ли так са ти казали???
 По принцип щом са сключили договор със ЗК нямт право да те връщат. Но да не забравяме, че живеем в България.
Сключили са договор, но имали само 5 легла, които били постоянно заети. Така че, ако искам да ми запазят място-900 лв.-води се избор на екип, а не платено раждане. Измислили са го хората, за да няма огромен наплив-ако беше по-нормална цената бих си платила за условията, но сумата ни идва повечко.

# 334
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Кръвна група - 15 лв.
Ехографско изследване на тазобедрена става - 25 лв.
Ехографско изследване на мозъка - 25 лв.
Ехографско изследване на корема - 25 лв.
Целодневно гледане на дете - 30 лв.
Гледане през нощта - 10 лв.

Неонатологичен пакет - 300 лв. с включено гледане за 3 дни

# 335
Иглика333 колко като цяло ти излезе всичко свързано със самото раждане, ако не е тайна? Разбрах за 450лв за избор на екип, но какво още се наложи да платиш?
Аз мислях да опитам да родя по ЗК там,но май няма да стане като чета мненията. Но определено предпочитам да си платя за там, отколкото на моя лекар да дам 800лв и да лежа в мизерията във 2ра градска.   Naughty

Ще ви отговоря аз
450 лв. е избор на лекар за нормално раждане; 900 лв. за секцио
3 лв. на ден е ползването на телевизор
1 лв. е ползването на ношница на болницата
Можете да си изберете меню за хранене различно от това което предлагат срещу допълнително заплащане, но незнам колко е то
Гледане на дете - целодневно 30 лв, за времето от 00 до 6 часа - 10 лв.
Неонатологичен пакет /ехографски изследвания на тазобедрена става, на мозъка, на корема, кръвна група и др. + ледане на дете за 3 дни/ - 300 лв. Може да се направят и отделно каквото желаете от изследванията.

# 336
  • София
Най-много ме ядоса това, че аз съм бях записала за ЖК там преди три седмици, а те ми се обадиха 2 часа преди прегледа, за да ми кажат за новите условия. Освен това ако ходиш там на ЖК (платена) ще трябва да си платиш и за всичките изследвания, защото няма да приемат донесени от друго място, а те по ЗК няма да ти направят и тези, които ти се полагат.

# 337
Не знам за гледане на дете от 00 до 6 часа да искат пари. В моята сметка такова нещо нямаше. Всякя вечер взимаха бебетата, всички бебета. За през деня моето бебе си беше при мен, но когато отивам на свиждане извън отделението го оставях в аквариума - и за това никой не е искал пари.На мацката, която лежеше с мен, понеже беше с цезарово сечение първия ден и донесоха бебето само за малко. Втория ден за няколко часа и т.н Питаха я добре ли се чувства и иска ли да и го оставят. И тя не е плащала за гледане. това може би е новост. Но според мен за начина по който там ги гледат си струва дори и да е платено.

# 338
Когато майката не е в състояние да гледа детето не се заплаща. Аз поисках целия неонатологичен пакет и наистина незнам колко  и дали съм платила за гледането.

# 339
Аз ходих на женска консултация в клиника Гургулят - там е по здравната каса и е безплатно. Иначе в Токуда за раждането съм платила 450лв,+ 9лв за телевизор но това е по мой избор. Нощници си носех иначе и за тях се плаща, но са много удобни и за раждане и за кърмене после. За прегледи преди раждането съм дала веднъж 25 лв, и два пъти по 15. Това са ми прегледите през последния месец при Диков, по мое желание.
След раждането  до 1 месеци вие и бебето имате право на по два безплатни прегледа в Токуда.

Здравей Иглика333 Simple Smile
Първо и най-важно: 4естито бебе   bouquet  bouquet  bouquet Много е сладък, дано да е и поне толкова спокоен  Wink
Второ, много благодаря за подробната и супер описателна информация за раждането ти в ТОКУДА   bouquet 
Аз също ще раждам там, договорих се ве4е с доктора (д-р Димитров), но той, а и на рецепция, ми казаха, 4е изборът на доктор е 700лв, които се плащат на каса. Ти плати 450лв за избор на доктор, така ли? И, предполагам, се плаща, когато те изписват?

Благодаря предварително  Simple Smile

# 340
  • София
Моя приятелка роди там и е много доволна - не е платила нищо за секциото

# 341
Беше 700 лв. От 8ми март, буквално дни преди да родя таксата е намалена на 450 лв. Мисля, че и за теб ще е така.
По принцип сумата се плаща при постъпването. При нас имаше някакви бюрократини спънки, дадоха ми една зелена бланка на която се подписвам, че знам, че избора на екип е платен и платихме накрая. Но това не е практиката.
Благодаря за комплиментите за бебчо. Да чукам на дърво  сега за сега е спокоен!!! Стискам палци и за теб всичко да мине бързо, безболезнено и много скоро да можеш да се похвалиш с твоя бебчо! Сигурна съм, че в болницата ще ти хареса, а и на бебчо също!

# 342
  • София
Благодаря  много за отговора! Това ли са всичките изследвания, които се правят?

# 343
По отделно само тези ни цитираха, но ние направихме целия пакет.

# 344
Ммимс, мерси за инфото
Надявам се раждането да мине наред, да се възтановиш бързо и да разкажеш как е минало.  Simple Smile

Здравей Джу,

ето че родих на 02.03. едно прекрасно момченце в Токуда.
Родих секцио при Димитров и Диков и не знам как да опиша условията и впечатленията си.
Всичко е повече от прекрасно, при положение, че това ми е второ дете  няма нищо общо между първото ми секцио и това в Токуда.
Платих единственно 20лв., от които 15лв. за телевизора и 5лв. за нощница, става въпрос за 5 дни престой, всичко останало е по здравната каса. Имам право на два безплатни прегледа на бебето в рамките на един месец и ние вече се възползвахме от първият и пак останах много доволна от вниманието.
Ходих да ми отрежат крайчетата на конците и не съм платила нищо.
Нямам много време и не мога да ти опиша подробно всичко, ако имаш въпроси питай.

Общи условия

Активация на акаунт