Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми.

• 171 124
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 1 515
Позволявам си да ви върна в темата. Сажалявам, че започнах този ОФФ, но така исках да изразя само отношението си към безумната цифра. По-долу се намира цитат от една друга тема от форума. Копирам го и пускам цялото изказване. Дано намерите сили да го прочете... Не мисля, че след тази история има нужда от коментар. Само да не прочета след малко, че "няма доказателства" за вредата от ваксините... Доказателства има! Това е просто още едно от тях... Статистиките са сухи цифри до момента, когато нещастието се случи на някого лично... Тогава вече говорим за трагедия... :

Здавейте момичета   
Не съм писала отдавна, но голямо нещастие се случи.На най-добрата  ми приятелка бебчето почина вчера.Бори се за живота си 4 дни.Беше само на 34 дена.......Необяснимо за всички какво стана.Идваха от София, от Пловдив лекари и никой не може да даде отговор.Лекарите в нашето детско отделение направиха чудеса от храброст,шапка им свалям на тези хора, които денонощно стояха до креватчето му.Доц. Недкова не се прибираше у тях за повече от един час за тези 4 дни.И аз само не спях там нощите.Митко го бях поверила на майка ми.Милата душичка не можа да издържи.А какво стана??? В понеделник му сложиха втората хепатитна ваксина и на сутринта крачето му било много подуто.Десислава, която е педиатър, решла да го заведе да му пусне кръв за време на кървене и съсирване, но докато го накърми то се изпотило и започнало да посинява.Извикала Спешна помощ и от тогава до вчера бяха в интензивно.Не можеше да се овладее кървенето.Преливаха му по непрекъснато кръв и по няколко пъти на ден прясна плазма.До вечерта беше направило оток на белия дроб и го включиха на командно дишане.В сряда вече кървеше от всякъде - от стомах, от бял дроб и бъбреци.Изпада 3 пъти в мозъчна смърт от която за минутки го изваждаха.В сряда вечерта кървенето беше спряло и в нас се зароди надеждата, че нещата се оправят.Вчера сутринта беше спряло да отделя урина и направи 3 гърча, от които последния беше фаталния.Сърчицето му спря.Междувременно нито един от резултатите му не даде яснота по въпроса от какво се получи така.ХЕИ-то проследиха по партидния номер ваксината - нищо.Иследваха Деси, съпруга и и всички най-близки роднини за какво ли не - нищо.Нямат подобни случаи в рода - т.е. нямат наследственост.Абе, детето беше здраво и право, хапваше си само кърма и си наддаваше нормално.Какво се обърка след ваксината.Дали тя не беше просто отключващ фактор на нещо дремещо - не знам.Аутопсията е днес сутринта, но резулатите няма да станат скоро, пък и може и нищо да не се разбере ми казах вчера в патоанатомията.Уффф, нямам думи да ви опиша колко е тежко.В четвъртък водихме до леглото му свещенник да го кръсти,аз му станах кръсница.Това беше акт на такова отчаяние....За броени часове започнахме да вярваме и в Господ, макар досега здравия ми разум да ме уповаваше само на медицината.Не знам...Вчера се занимавах с цялата организация по погребението, защото никой от близките не е в състояние и този ден ми мина като на автопилот.Как избирах белия ковчег с големината на кутия за обувки, как ходих да му рова в шкафчето за дрешки и играчки, и измислях текст за некролога не ме питайте....Снощи сдадох багажа и ревах цяла вечер и през ноща също.Как тези хора ще преживеят това, как се преживява подобно нещо.....Защо стана така...казаха ми, че когато детенце умира значи, че на Господ му трябва ангелче.....Нищо вече няма да е същото......ние станахме големи,остарели хора......Как ще живее това момиче сред нас и нашите деца, които родихме (ние сме 3 приятелки още от училищеи и сме неразделни семейства) в една година и правехме какви ли не планове - как ще си играят, как ще учат в едно училище и т.н. и т.н....Аз знам, че ще им трябва време, но те ще имат и други деца, но болката по Гошко никога няма да се притъпи.даже с всеки изминал ден ще става по осезаема.Това, че времето лекува ми се струва клише, или може би лекува, но не и тази болка по непорасналото ти детенце......Днес баща ми има рожден ден, и днес в 14.00 е погребението на моя кръщелник.....

Може ли да кажеш каква ваксина са сложили на това детенце

# 1 516

В момента го има. Преди години (не помня колко) го нямаше за доста дълъг период от време. На мои близки се наложи да им донесат от чужбина. Беше изчезнал не защото е канцерогенен, а защото нещо не си бяха уточнили финансовите интереси - явно някой от МЗ чакаше да види кой от вносителите ще му предложи по-голяма комисионна (а българският беше спрян от производство, именно защото струва стотинки)...

Разбира се, всичко това не е доказателство, че не е токсичен вит. К и че трябва да се прилага безразборно на всяко новородено...

Както и да е...

Birdie, вземи си проверявай източниците поне, че става смешно вече, то е бисер след бисер в последните няколко страници Whistling

# 1 517
Здравейте, мами и лекари! Благодаря ви за споделените мнения. Отворихте ми очите за много неща.  Shocked
Аз си чета кротко от 2-3 месеца и си правя съответните изводи, но сега реших да пиша като видях за МПР.
Първото ми дете мина всички ваксини, като след МПР започна да боледува - първо ангина, овладяхме я с народна медицина, може би защото още имаше добър имунитет от кърменето / изключително кърмен, без следа от алергия до 13 месец/ После през месец започна да прави отити - болки, рев, капки, доктори, ужас. Осем месеца след въпросната МПР направи гнойна ангина уж, оказа се инфекциозна мононуклеоза, коята страшно приличаше на морбили, когато се обрина от главата до петите и беше пред алергичен шок. Преживяхме голям кошмар. Тук определено мисля че Господ се намеси, за да не му блокира някой орган и ни спаси. Благодаря ти Боже!  newsm17После след един месец направи пак обрив по гърдите и гърба алергичен, който не свързвам с нищо освен пак с някоя ваксина. Само за протокала да кажа че храните са му почти винаги домашни /плодове, зеленчуци гледани от майка ми и баща ми .../шоколад, сладко не яде и т.н. Тогава не бях въвела и нищо ново  в менюто му. Той е не ядеше много в резултат на предното заболяване. Какво да кажа, ужасена съм че се поставят ваксини, които реално могат да убият детето... Поне да се правят тестове за чувствителност!!! Безумци, да не кажа по тежка обида!

# 1 518
Само не разбрах инфекциозната мононуклеоза какво общо има с ваксината и то поставена преди осем месеца?

# 1 519
Ваксина против заушки. Какви последствия могат да се очакват за плода и майката?
Т.е. ваксината е направена, а бъдещата майка не е знаела, че е бременна.

# 1 520
Само не разбрах инфекциозната мононуклеоза какво общо има с ваксината и то поставена преди осем месеца?
Инфекциозната мононуклеоза се изроди в обрив, който според дългогодишна педиатърка и прилича точно на морбили /но понеже била направена ваксината ....... / Преди това лекувахме със Зинат - ГРЕШКА  при това заболяване

# 1 521
Сутринта по Бтв имаше разговор на тема "Защо броят на болните от диабет нараства постоянно" и болестта се "подмладява" ...Едната гостенка каза,че само за една седмица престой в болницата са открили 5 нови случая на диабет,като най-малкият пациент е бил на 1.5 години и без фамилна обремененост...Никой обаче не спомена за евентуална връзка с ваксините,водещата може би от незнание,а лекарите може би умишлено...

# 1 522
Ами няма такава връзка просто.
Детският диабет е сложно заболяване за което ваксините не играят никаква роля.
Запитвали ли сте се какво изобщо е качеството и контролна на храните в Бг? Особено на местно произведените храни?
Какъв е епидемиологичния контрол на коксаки-вирусните заболявания?

# 1 523
Абсолютно. И проявяването му точно след МПР ваксина в няколко случая само при тук пишещите е чиста случайност, нали? Как не се сетих doh

# 1 524
  • на плажа
 Като е толкова сложно как може с лека ръка да отричаш да има връзка! От къде знаеш, че някоя от съставките на ваксината при определено струпване на вероятности няма да провокира заболяването у някои индивиди. Всеки организъм е различен и по различен начин понася тези манипулации. Точно за това съм против тези безумни ваксинации на конвейр. Дори когато си на антибиотици ти изписват определена за теб доза, а не универсална, нали и я приемаш по схема?

# 1 525
Абсолютно. И проявяването му точно след МПР ваксина в няколко случая само при тук пишещите е чиста случайност, нали? Как не се сетих doh
А как сте сигурни че И без ваксинацията пак не би се проявил?
Колко деца се ваксинират с МПР и колко развиват диабет след нея?
По тази логика всички деца след МПР би трябвало да развиват диабет.
Да, но това не е така.

# 1 526
Като е толкова сложно как може с лека ръка да отричаш да има връзка! От къде знаеш, че някоя от съставките на ваксината при определено струпване на вероятности няма да провокира заболяването у някои индивиди. Всеки организъм е различен и по различен начин понася тези манипулации. Точно за това съм против тези безумни ваксинации на конвейр. Дори когато си на антибиотици ти изписват определена за теб доза, а не универсална, нали и я приемаш по схема?
Това дали има връзка с диабет МПР ваксината е обширно проучвана тема.
Няма данни за връзка-има широка група проучвания и от напълно независими групи.
Повишената честота детски диабет е свързана мултифакторно с редица неща от обкръжаващата среда и генетични фактори, освен и с подобрения контрол и откриваяемост на "граничните" случаи.

# 1 527
Birdie, като лекар много дробре знаеш, че не е задължително всички да развият диабет (или друго заболяване) в следствие на ваксината. Чудно ми е, как така със сигурност твърдиш, че диабетът няма нищо общо с нея като е факт тенденцията в последните 30 години към рязко увеличаване на случаите на аутизъм, диабет и други хронични имунни и неврологични разстройства..

ОК, съгласна съм за бг детски храни, според мен също няма никакъв контрол и най-малкото са бъкани с пестициди и други гадости. Но дете на годинка и половина все пак, без фамилна обремененост. Колкото и некачествена храна да е яло за това време.....

# 1 528
Въпросът тук е че НЕ съществува доказана никаква връзка между МПР и детски тип диабет и/или аутизъм.
Аутизма се диагностицира по често поради широкото навлизане на критерии и таблици за диагноза в масовата практика, а оттам и по-често докладване на случаи. А и честотата на заболяването може би е по-голяма. Честотата на аутизъм междувпрочем на някои места НЕ правещи ММР е по-голяма от места, правещи я.

За да има връзка между диабет и ММР ваксината би трябвало да може да се докаже такава.
Да, но никаква такава не може да се докаже. Вече десетилетия.

Тук тези неща се работят по обективни критерии.
Никой не би искал да си "размножава" диабет в детското население умишлено. Следователно, дори и най-малкото подозрение да имаше, МПР отдавна да бе спряна.
И докато в Бг всичко се купува и продава, може ли да се подкупи Немското правителство, или Датското, или Финландското, че да правят умишлено на децата си вредни ваксини? Не, разбира се. Преувеличавате "конспирациите". Хората в тези (а и други страни) са не по-малко загрижени за децата си, отколкото мислите. А и това са много богати и мощни страни, които могат да "коленичат" всяка фирма. Добавете и ролята на Европейската комисия...
Не забравяйте че редица страни имат потенциала сами да си правят цялата гама от ваксини и НЕ зависят от никого. Факта че не правят в момента, не значи че не могат технологично. Този факт ги прави абсолютно независими да определят политика, каквато желаят.

Така че с тази тема не бива да се спекулира.

http://news.ibox.bg/news/id_1738510856
Да сте чували за листериоза в Дания, Швеция,Швейцария?
и то от мляко?? което се пастьоризира навсякъде??

http://dnevnik.bg/show/?storyid=458253
"Децата са без опасност за живота, но има вероятност да развият инфекцията."
->>А като я развият от нея опасност няма ли? глупости на трета степен... .

Вие разбирате ли какво е положението?
За ваксините сте се "захванали"...

Последна редакция: ср, 13 фев 2008, 13:23 от Birdie

# 1 529
  • на плажа
 Бърди, богатите и мощни страни са такива, благодарение на частния капитал - следователно те са подвластни на частни интереси и изобщо не ги е еня за народната маса. Пример за това е САЩ с най антисоциалната си  здравна програма. Там всичко зависи от осигурителната ти сметка и всичко е въпрос на пари и още повече пари. За каква загриженост за здравето на хората говорим тогава, като те започват войни, за да си продават оръжията и да сложат ръка на петрола!

Общи условия

Активация на акаунт