Естествената бебешка хигиена: как да започнеш с бебе над 6 месеца

• 35 126
  • 291
  •   1
Отговори
# 135
Абе, да ти кажа, и аз Анната я носих, кърмих, спах с нея в едно легло до година и кусур, и пак си е диване, нищо общо с твоето послушно, кротко, благодарно дете!  Wink

ще речеш, че е от семето и почвата ли? newsm78
 Joy

Аз откровено карам хората да ми завиждат! Flutter

# 136
1. Психолози не препоръчват ранното поставяне на гърне, поне не и преди 1 - 2 г. възраст. Подкрепям казаното по-нагоре за този факт.
2. Някоя от вас писа, че е хвърлила памперс да изгори в камината за да не замърсява околната среда. Да сигурно не замърсява сметището, но замърсява въздуха в атмосферата (най-вече този в собствения си дом с изгорели и силно токсични газове от горенето на полимерните съставки).
3. Прочетох, че 1 % замърсяването на околната среда било от памперси - дръжте се бе хора, по-голяма глупост не бях чела. Сложи десетина нули след десетичния знак и тогава единицата и пак ще е по-малък процента от памперсите и то само в битовите отпадъци. За промишленото замърсяване изобщо няма да говоря, щото процента на замърсяването от битови отпадъци е нищожно малък от този на промишлените (по-малък от 1 %).
Абе вие дамски превръзки не ползвате  newsm78

4. Защо някои имат огромно желание да си усложняват живота и после да се бият в гърдите за това? Толкова ли много свободно време имате - изумена съм. А някакви други интереси, които да обогатят и украсят живота ви и този на семейството?

Последна редакция: вт, 06 мар 2007, 10:45 от Cygnus

# 137
  • До хладилника, който обичам
Внимавай само да не го изпуснеш този прозорец, че с памперсите нито ти забелязваш сигнали, нито детето разбира че нещо е станало. Когато си мокри гащите, поне се създават някакви асоциации.
Позволи тук да не се съглася Simple Smile
Може и да е в противоречие на основните принципи на ЕБХ, но обратната теория също важи за някои майки и деца (за изчакването, когато детето само е готово) - пак на принципа на прозореца. Пак на същия принцип - ако времето е точно, всичко протича в рамките на 24-48 часа. Това го пиша не, за да съм на контра на ЕБХ, а защото с очите си се убедих, че и другото пак е също толкова вярно и ефективно Simple Smile

# 138
ще речеш, че е от семето и почвата ли?
Аз откровено карам хората да ми завиждат! Flutter

Идея си нямам, такова Господ ни го е дал! Аз съм виждала напълно истерични родители с абсолютно кротки деца, така че за почвите не знам. А аз пак си я обичам! Чудесна е! Видях ти снимките!

офф: абе, Бу, що за грозно куче!?

# 139
1. Психолози не препоръчват ранното поставяне на гърне, поне не и преди 1 - 2 г. възраст. Подкрепям казаното по-нагоре за този факт.
2.
4. А някакви други интереси, които да обогатят и украсят живота ви и този на семейството?

1. Всички сме съгласни с това!
Както и с това, че когато гориш памперс, също замърсяваш околната среда.
4. А за интересите - на мен ми е интересно какво означава твоето "име" - cygnus? Напомня ми на думата за щъркел на френски, но не съм сигурна!

# 140
на мен ми е интересно какво означава твоето "име" - cygnus? Напомня ми на думата за щъркел на френски, но не съм сигурна!
OFF: Почти позна Simple Smile Лебед означава. Simple Smile

# 141
  • До хладилника, който обичам

офф: абе, Бу, що за грозно куче!?

Ред ноуз питбул - крррасавица Mr. Green

# 142
  • София

4. Защо някои имат огромно желание да си усложняват живота и после да се бият в гърдите за това? Толкова ли много свободно време имате - изумена съм. А някакви други интереси, които да обогатят и украсят живота ви и този на семейството?

Въпрос на избор. Същото като кърменето на поискване, спането в едно легло и т.н. Според много хора и това е усложняване на живота. На мен ми е по- лесно така. И освен това аз вярвам, че така е по- добре за моето дете. Предпочитам да изпера от време на време по някой чифт гащи, отколкото да се лиша от този вид комуникация и връзка с дъщеря ми. Не мисля, че чак се бием в гърдите, но да, радвам се на моите и чуждите успехи по същия начин, както когато бебето започна да ми гука и отговаря на усмивките. Да, имам време, по цял ден съм с децата си и не виждам защо да не се възползвам от това. Макар че, не мога да разбера защо си мислиш, че ЕБХ изчерпва цялото ми време!? Мога да ти кажа, че не ангажира вниманието ми повече от това да сменя един пълен памперс или да прегърна разплакалото се за нещо дете.
И да, имам и други интереси и потребности и това, че практикувам ЕБХ изобщо не пречи на задоволяването им. Животът на семейството ми си е достатъчно пълноценен и без да ползвам само памперси.

# 143
...Толкова ли много свободно време имате - изумена съм...
   Изумена съм... Нима с децата си се занимаваме в свободното си време???

# 144

Офф: кои от всичките?Онези в Уебшот ли? Mr. Green

Абе вие дамски превръзки не ползвате  newsm78

ползваме парцали...после ги перем и прибираме за другия месец

Защо някои имат огромно желание да си усложняват живота и после да се бият в гърдите за това?

newsm78 аз не се бия в гърдите, защото съм кърмачка и ме боли...
А да си призная- откакто Дима се изпишва, живота ми стана значително по- лесен.

Разбира се всичко е въпрос на гледна точка и лични предпочитания, но тона който хвана предполага подобна реакция...
При друг тон бих реагирала другояче...

# 145

newsm78 аз не се бия в гърдите, защото съм кърмачка и ме боли...
А да си призная- откакто Дима се изпишва, живота ми стана значително по- лесен.
Какво общо има кърменето  в случая? Става все едно гузен негонен бяга. Кърменето не само, че улеснява ами е и много полезно (стига да не стане самоцел) и мисля, че не това е темата на разговора. Все в един момент детето се научава да се изпишва, въпросът е колко време и взаимно напрежение отнема това научаване и дали е оправдано толкова рано.
Правилно правите за парцалите, не върви да се замърсява околната среда с дамски превръзки и памперси  Naughty  Wink

# 146
Какво общо има кърменето  в случая? Става все едно гузен негонен бяга.

Поговорката не е използвана удачно- не намирам връзка... newsm78 Аз не съм гузна за това че кърмя, нито бягам...
Само обяснявам защо не се бия в гърдите...иначе бих се била- ей тъй за разкош.

Но в момента просто се дъвчем, от което няма никакъв смисъл:
- нито аз ще сложа памперс на Дима,
-нито ти- виждам, ще махнеш памперса на твоите деца, преди има- няма 1-ви клас.

# 147
Извади ми цитата от контекста. Похвално е, че кърмиш, айде цитирай ме сега, че казвам нещо против това. Не виждам защо тръгваш да се оправдаваш за нещо, за което никой не те е обвинил - това ми беше мисълта, която очевидно не си разбрала. И така няма как да ме цитираш погрешно. Човек като пише трябва много да внимава, защото после го цитират като вадят думите от контекста за да се получи точно обратен ефект.

Памперса ми е много удобен и ще го махна, когато децата са готови за това, няма да ги насилвам излишно и едва ли това ще е чак в първи клас.
И аз мисля, че дъвчем безпредметно  Peace

П. П. Като стана дума за кърмене, съм кърмила почти 9 месеца по най-трудния начин - часове с помпа, именно защото знам колко е важно за децата. Прави си извода сама. Всеки има различни приоритети в крайна сметка.

Последна редакция: вт, 06 мар 2007, 14:40 от Cygnus

# 148
  • София
 Не виждам за какво се води изобщо спора. Тази тема е за да покаже за една друга алтернатива на памперсите. Когато вече знае за тази възможност всяка майка може сама да прецени дали да опита и кой от методите е по удачен за нея и нейните деца.
  Аз лично съм избрала ЕБХ то защото ми изглежда по естествено, а в случая и необходимо за едната мадама. Тя е с нежна кожа лесно се зачервява от всеки памперс, а отделно скоро и открихме и срастване предпоставка за което са памперсите. Ако беше като Ваня надали бих се замислила сериозно за ЕБХ то и може би нямаше и да опитам. Вярно е че може би отнема малко повече време в началото доката се опознаета с бебето и то когато се започва по-късно, но после определено не отнеме много повече време от смяната на памперса.
  Отново темата показва една нова алтернатива, а избора е на майката. Всеки прави най-доброто за своето дете и надали ползването или не на памперс е най-важното...

# 149
Искам да напиша един цитат от книгата, която в момента чета ( "Евини дъщери" от Кристиан Оливие):

" Първоначалната сексуалност на бебето е напълно полиморфна и не се свежда единствено до половия орган. От раждането до 15-тия месец, всяко негово удоволствие  минава главно през устата. По това време то различава Доброто от Лошото, като пъха предметите в устата си, така че майката лесно може да забележи описания от Фройд орален стадий. Това не означава, че детето няма други приятни усещания - слухови, обонятелни или сексуални, но през първите месеци те не достигат интензивността на "оралното" удоволствие. Постепенно и други зони на удоволствие придобиват значение, като едва в зряла възраст секусалната наслада заема обратно място....
Втората зона на удоволствие, която детето открива към 15-тия си месец, е аналната. Тук усещанията са свързани с преминаването на изпражненията и с придружаващите ги контракции. Тъй-като вече е по-развита, нервната система на детето му позволява да разпознава аналните контракции и да ги командва: то може да изхвърли или задържи изпражненията си, а това му създава чувстото, че за първи път е станало господар на удоволствието си. Но ето, че другият ( рпдителят) изявява желание да си присвои удоволствието му, като го моли да го изпитва по поръчка. Всички добре познаваме малките игрички на детето, което седи на гърнето по половин час, без нищо да свърши, но веднага щом му вдигнем гащичките, спокойно се изхожда и ни гледа право в лицето, сякаш за да ни каже : "Виждаш ли това удоволствие си е МОЕ... А не ТВОЕ!...." След малко, когато усещането престане да бъде приятно, то ще се съгласи да му сменят гащичките, ще се съгласи и мама да изпита удоволствие, като му почисти дупето...
Любопитно е, че момиченцето, което понякога е толкова труднод а нахраниш, съвсем лесно се приучава към чистота. То бързо се отказва от аналното удоволствие, за да спечели уважението на майка си. Предпочитайки пред всичко останало нейната воля и обич, то й поднася в дар това, което „тя” иска , въпреки че ще се окаже ПРАЗНО...изпразнено от всичко, което е било негово собствено удоволствие, за да се изпълни с удоволствието на другия. В този случай имаме проява на типично женско  поведение:  да се радваме на изпитваното от другия удоволствие и да жертваме своето.”

Общи условия

Активация на акаунт