Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 17 фев. 2005, 19:58 ч.

Da napisem po edna retsepta(((((:

  • 21 315
  • 51
  •   1
Отговори
# 30
Сега се сетих и за една много проста рецепта. Казва се
HIGHLAND MUSHROOMS(високопланински гъби Laughing )
30гр кр.масло (1oz)
400гр гъби (нарязани на филийки)
1с.л шотландско уиски Wink  Laughing
125гр сметана (double cream)
50-тина грама кашквал (cheddar cheese) - настърган
30-тина грама галета

Приготовление: Маслото се разтапя в тиган, прибавят се гъбите и се запържват. ....

# 31
....В полуготово състояние се излива уискито и се фламбират гъбите. Добавя се и сметана като се бърка постоянно. Поставя се в купичката в която ще се сервират, поръсват се с кашкавал и галета и се слагат под грила леко да се запекат.

# 32
  • usa
  • Мнения: 2 113
голямо желание имам да се включа с някоя рецепта, ама като не знам дали въобще има чисто американско ядене? хот-дога? хамбургера? freedom frys? ябълковия пай? пържени зелени домати? бъфало уингс?  Thinking честно казано, нищо, което предлагат в ресторантите обявени като сервиращи типично американска кухня не ми харесва и не съм се интересувала как се готви...

# 33
  • Мнения: 2 452
Цитат на: миз
голямо желание имам да се включа с някоя рецепта, ама като не знам дали въобще има чисто американско ядене? хот-дога? хамбургера? freedom frys? ябълковия пай? пържени зелени домати? бъфало уингс?  Thinking честно казано, нищо, което предлагат в ресторантите обявени като сервиращи типично американска кухня не ми харесва и не съм се интересувала как се готви...


Aз съм ЗА Fried Green Tomatoes at the Whistle Stop Cafe (щом си по филмите, ще разбереш какво имам предвид; уточнение - не съм канибал Laughing )

# 34
  • usa
  • Мнения: 2 113
Цитат на: Laura
Aз съм ЗА Fried Green Tomatoes at the Whistle Stop Cafe (щом си по филмите, ще разбереш какво имам предвид; уточнение - не съм канибал Laughing )


 Simple Smile не бих си помислила, че си канибал...
филмчето е хубаво, ама доматите хич не ги бива. всъщност имат известна популярност само в юга, не съм ги срещала в меню извън джорджия. ето една рецепта за пържени зелени домати ако някой изпита непреодолимо желание да ги пробва:

5-6 съвсем зелени домата
захар
сол, черен пипер
2 яйца
1 чаша царевично брашно
1 чаша свинска мас или разтопена сланина(според южняшките препоръки, но предполагам, че и олио ще свърши работа...)

доматите се нарязват на дебели ивици, овалват се в захар и се оставят да престоят поне половин час. след това се изтърсква захарта, доматите се посоляват и попепиряват и се потапят първо в разбитите яйца, после в царевичното брашно. пържат се от двете страни в не много силно загрятата мазнина. оставят се върху хартия да попие излишната мазнина, след което се държат на топло във слаба фурна(60-70С) докато се сервират. не се претоплят.

# 35
  • Мнения: 1 502
Цитат на: Honda
Сега се сетих и за една много проста рецепта. Казва се
HIGHLAND MUSHROOMS(високопланински гъби Laughing )
30гр кр.масло (1oz)
400гр гъби (нарязани на филийки)
1с.л шотландско уиски Wink  Laughing
125гр сметана (double cream)
50-тина грама кашквал (cheddar cheese) - настърган
30-тина грама галета

Приготовление: Маслото се разтапя в тиган, прибавят се гъбите и се запържват. ....


Това предястие ли е? Аз съм такъв унищожител на гъби, че ако има лесно всеки ден да ям. Сигурно ще я пробвам, е, уискито ще е проблем, моя мъж ще ме убие, ако ме види за какво го използвам, с тоя сух режим тука. Може ли да се използва друг алкохол, например джин?

# 36
  • Мнения: 2 452
Цитат на: Mama Vessi

Това предястие ли е? Аз съм такъв унищожител на гъби, че ако има лесно всеки ден да ям. Сигурно ще я пробвам, е, уискито ще е проблем, моя мъж ще ме убие, ако ме види за какво го използвам, с тоя сух режим тука. Може ли да се използва друг алкохол, например джин?


Аз вече купих гъбите - 4 вида. И ние имаме едно "single-malt" уиски, дето струваше много пари и го донесох като коледен подарък, обаче че си го запаля и още как! Още повече, че и аз като Хонда ще съм "сламена вдовица" цяла седмица.

# 37
Аз ще ви кажа 2  доста по обикновенни рецепти за салати, в сравнение с вкусотийте, които вие сте написали. Не мисля. 4е това са канадски ястия, но са доста срещани по тукащните трапези.

Салата от кисело зеле:

1 кисела зелка
3 настъргани пресни моркова
2 настъргани ябълки

Вси4ко се обърква с олио и сол по вкус

Салата от раци:

1 пакет ролца от раци
3 авокадо
1 връзка пресен лук
майонеза на вкус
лимон на вкус

Вси4ко се обърква.

Дано да ви харесат!

# 38
Мамо Веси, да за предястие го ползват. Но не знам дали става с друг алколох (но пък що не), щом си "застрашена"от убийство Wink  Laughing  Laughing
Лаура ама то баш сингъл малц уискито е истинското (според скотовете), другото речено по нашенски е "боза" Laughing .
Боже и ти сама, само дето мойто се очертава към два месеца (ще му се радвам само почивните дни Sad  #Puppy dog )

# 39
А това с пържените зелени домати дето миз ги е спуснала също мисля да го пробвам. МНооого примамливо ми звучи (поне да си задоволя любопитството)

# 40
  • Мнения: 1 502
Цитат на: Honda
Мамо Веси, да за предястие го ползват. Но не знам дали става с друг алколох (но пък що не), щом си "застрашена"от убийство Wink  Laughing  Laughing


Значи ще я опитам тази рецепта. Мерси! #Milti

# 41
  • Ispania
  • Мнения: 4 121
Цитат на: Laura
[img].... преведох, каквото можах.

Blagodaria za prevoda

# 42
  • Мнения: 307
Някой знае ли как се правят тези супи на "Кембъл", които в САЩ ги продават готови в метални кутии? Много ми харесват но незнам какс е правят, има всякакви- с гъби, с миди......те са крем супи...мб има мляко ....белеят на цвят и са много вкусни.....но не ми идва идеята как да ги докарам (а обикновено като видя нещо и се сешам как е приготвено)...но сега нали не е бг кухня ....и се 4удя ??

# 43
  • Мнения: 114
ето и от мен една рецепта за Тирамису, нямаща нищо общо с мястото, където съм, но пък италиянската кухня така и така си е ненадмината... Heart Eyes
свалих я от страницата на е-кулинар и вече няколко пъти я правя, а любимият ме гледа с все по-нарастващ блясък в очите!  Crazy
успех и на вас и добър апетит!
/между другото, аз я правя с 300 гр маскарпоне и не става така тежко, за това пък е по-разпадащо се при сервиране, но и двата вариянта са чудни и веднага се лепят Rolling Eyes  , но си заслужава/

Тирамису

ПРОДУКТИ:
400 г бишкоти (Савоярди)
500 г сирене Маскарпоне
5 жълтъка
3 белтъка, разбити на сняг
150 г захар
ванилия
настъргана портокалова (или лимонова) кора
2 с.л. вино Марсала (или ликьор, ром или сруг алкохол по избор)
2 ч.ч. кафе експресо, без захар
какао на прах
шоколад

ПРИГОТВЯНЕ:
Разбийте в купа сиренето до пухкав крем, като постепенно добавяте ванилията и малко настъргана портокалова(или лимонова) кора Разбийте жълтъците заедно със захарта до пухкава смес. Внимателно добавете жълтъците към сиренето, като разбърквате внимателно.
Белтъците се разбиват на сняг и се прибавят към сиренето на малки порции и сместа внимателно се разбърква. Покрийте съда и го оставете в хладилника да се поохлади. Смесете кафето с виното или ликьора. В тавичка наредете пласт бишкоти, които предварително сте натопили в кафето, след което намажете със крем, посипете отгоре с какао на прах. Отгоре наредете пласт от бишкоти и така до изчерпване на продуктите. Най-горния слой е от крема. Покрийте с домакинско фолио и поставете в хладилника за няколко часа (най-добре за 24 часа). Преди сервиране поръсете отгоре с какао на прах и настърган шоколад.
(Забележка – яйцата в рецептата, могат да се заменят с 300 мл сметана. Разбитата изстудена сметана се добавя към предварително разбитото сирене и сместа внимателно се разбърква.)

# 44
  • сред цветята
  • Мнения: 3 030
Момичета, вижте какви рецепти събрахме в нашия форум. Премествам ги тук, zа да може, ако някой има интерес, да ги опита.
Да ви е вкусно Flutter

Общи условия

Активация на акаунт