Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 13

• 27 739
  • 306
  •   1
Отговори
# 135
  • София/Сливен
Здравейте! От много време само Ви гледам красивите тортички и реших и аз да опитам да сътворя нещо! Като за начало започнах да правя марципан Варна по рецептата на М_е_г_и. В нея пише около 400гр пудра захар, а на мен ми отиде 1кг. Явно нещо съм сгрешила но не мога да разбера къде и моля за помощ(сложих 100мл вода и 100гр брашно). Е все пак стана тестото криво ляво, но възникна проблема с боите. Кажете ми в София от къде да си купя бои за оцветяване? Обиколих много магазини и дори боя за яйца не намерих (живея в Овча купел). Е ако все пак стане торта ще Ви я покажа! Wink Благодаря предварително за отговорите!

Не би трябвало да поеме повече пудра захар - в краен случай 500 гр, но не повече. Възможни причини: да е било много топло тестото, когато си започнала да го замесваш с пудрата захар; лошо качество на пудрата захар; лошо качество на мазнината. В това последното се убедих миналата седмица  - в разстояние на няколко дни 2 пъти правих марципан - Първия път правих с  немско масло (това имах в хладилника), някъде по-напред съм го описала, идеално качество. Но втория път нямах и се наложи да купя - взех малко пакетче, някакво българско масло. Като започнах да замесвам тестото стана сухо и се ронеше, едва успях да го събера (след като сложих още масло направо в готовото тесто). После беше ужасно за обработка - добре че не ми се наложи да точа чаршаф.

# 136
Ясно значи си открих грешката много мерси. И ако някой скоро ще се комбинира за бои бройте ме

# 137
  • Варна, морето и сините вълни!
Електра, много мила тортичка! Пожелавам ви онази розова мисъл да ви се сбъдне в най - скоро време и да ни показваш детски торти!  bouquet  bouquet
Wel, много ми хареса тортата! Супер готина е! За жълтото на млечния марципан - ами зависи от маслеността на млякото. Гледах в някой магазин имаше 1,5% та мисля че с него би трянвало да е по бял.

Имам питане - къде намирате глюкоза? Оглеждах в Кауфланд и Пикадили и не намерих. Моля дайте фото Praynig

# 138
  • София/Сливен
Преди доста време бях снимала - купих я от Хит - при диетичните храни

# 139
Mimito,аз си взех от Пикадили до елпром което е.Беше 2-3лв,мисля че е при диетичните храни.Беше на щанда който гледа към млеката.
Wel,Elektra красиви тортички  bouquet.

# 140
  • Варна, морето и сините вълни!
 doh doh doh doh doh doh doh doh dohУжасен заплес съм!!!
Чак ме е срам. Имам гюкоза цяло бурканче в килера  Embarassed Embarassed Embarassed
Купила съм я от пИкадили от диетичния щанд.....Добре че днес не намерих като зяпах  hahaha hahaha
Моля за извинение!! Praynig

# 141
  • София
Здравейте! От много време само Ви гледам красивите тортички и реших и аз да опитам да сътворя нещо! Като за начало започнах да правя марципан Варна по рецептата на М_е_г_и. В нея пише около 400гр пудра захар, а на мен ми отиде 1кг. Явно нещо съм сгрешила но не мога да разбера къде и моля за помощ(сложих 100мл вода и 100гр брашно). Е все пак стана тестото криво ляво, но възникна проблема с боите. Кажете ми в София от къде да си купя бои за оцветяване? Обиколих много магазини и дори боя за яйца не намерих (живея в Овча купел). Е ако все пак стане торта ще Ви я покажа! Wink Благодаря предварително за отговорите!

Не би трябвало да поеме повече пудра захар - в краен случай 500 гр, но не повече. Възможни причини: да е било много топло тестото, когато си започнала да го замесваш с пудрата захар; лошо качество на пудрата захар; лошо качество на мазнината. В това последното се убедих миналата седмица  - в разстояние на няколко дни 2 пъти правих марципан - Първия път правих с  немско масло (това имах в хладилника), някъде по-напред съм го описала, идеално качество. Но втория път нямах и се наложи да купя - взех малко пакетче, някакво българско масло. Като започнах да замесвам тестото стана сухо и се ронеше, едва успях да го събера (след като сложих още масло направо в готовото тесто). После беше ужасно за обработка - добре че не ми се наложи да точа чаршаф.
Здравей. Така като чета това което си ми написала мисля че е от мазнината, защото тестото беше много изстинало. Тъй като в рецептата прочетох 50гр маргарин аз сложих маргарин от кутия дето е за мазане  Embarassed. Явно тук съм сгрешила. Кажи ми моля те какво точно си ползвала за да знам за друг път, защото наистина ми отидоха два пакета от половинка пудра захар. А като се опитам да го разточвам ще видя дали въобще ще стане нещо! Благодаря ти за отговора.

# 142
  • София
Благодаря,милички!
4U,
 Hug
Марина7510,и аз не намерих бои никъде.Отидох в сладкарската борса на Кадемлия 6 -там има бои и други много интересни неща.Аз от там си взех формички сърца,розова боя и златни перлички.Лошото е че са малко скъпички,а и боите са в големи количества.Тя ми обясни,че често момичетата си ги делят.Между другото аз искам да си взема и други цветова и ако искаш може да си ги разделим!
Здравей. Би ли ми обяснила къде по точно се намира тази борса и един цвят боя колко е като количество,цена и колко трайност и дават и ще измислим нещо?

# 143
  • София/Сливен
Ползвала съм маргарин Рама - миналата зима; с него качеството на тестото е някъде по средата на двете описани. Но пак си става добро. Немското масло май беше Дойче алпенбутер (съвсем не мога да се сетя), българското дето не ми хареса - Милнис ли беше, Милкис ли... - направо се цепеше като трески когато режа с ножа тънки филийки като за мазане...
Пудрата захар е по 0,500 гр - вземам 1 пакет - изсипвам по-голямата част на масата - меся тестото. После останалата я използвам за поръсване при точене, за доомесване когато сложа боите и т.н. И пак ми остава.

Кадемлия е в Редута - Зад Плиска се хваща автобус 72 - пета или 6 спирка е - после трябва малко да се повърви по улицата - те там са малки улички. Като ориентир видях Първа частна математическа гимназия (чаках автобуса навръщане точно срещу нея). И техникум имаше някакъв.

За боята - напролет беше 8 лв ей това шише, бялото и черното - по 15 лв същото количество. Аз лично се надявам да няма увеличения, че и без това е скъпо, а искам да си взема още някои неща

# 144
  • София
М_е_г_и   много благодаря за отговора. Аз сложих маргарин Калиакра, просто такъв имах в момента, но следващия път ще пробвам с друго! А с боя за яйца на прах която е дали ще стане цвят и направо на прах ли да я слагам или да разтворя във вода малко?

# 145
  • София/Сливен
Ще стане. Разтвори я в много малко вода - само няколко капки - да стане на каша, а да не е течност. Защото колкото по-течна е толкова повече захар после ще ти отиде за да възстановиш предишната консистенция на тестото. (Моите са течни, и ти казвам това от опит - почва да лепне от многото течност). Някои мами са месили и направо с бои на прах - но иска голямо месене, иначе остава на по-тъмни петънца, от прашинките... - оставяш 1 нощ в хладилника и на другия ден отново месиш. Но аз обикновено правя всичко в последния момент и предпочитам течния вариант.

# 146
  • София
За боята - напролет беше 8 лв ей това шише, бялото и черното - по 15 лв същото количество.
Меги, колко милилитра е шишето, че не виждам на снимката?

# 147
  • София/Сливен
Пише 8 oz. - по 0,03 l - около 240 ml

# 148
  • София
Цената е много добра за това количество. А, аз като изобщо не съм разбрала, че предлагат боя там, се пънах от Щатите да си поръчвам  smile3555

# 149
  • на брега на Дунав
Krasi stz, браво страхотен първи трансфер. Като знам аз колко пъти се мъчих с тоя трансфер и нищо не постигнах  Mr. Green
elaktra 86 ух, кава любовна тортичка  Heart Eyes. Суперска е  Hug Hug Hug
wel поздравления мила за тая преливаща от цветове красота. Тия клоуни си ги направила перфектни, аз гледах в една от книжките от линковете дадени от banbinkamalinka как се правят и така ми хареса идеята да ги пробвам. Ти наистина си ги направила перфектни. Браво  Hug.
Аз днес направих две тортички  Mr. Green не са нещо особенно, но нямах много време и каквото можах това скалъпих набързо. Тази беличката е за подарък, но имах само час да я направя и ето какво излезе:

Другата всъщност направих за консумация в къщи, но имах останали фигурки от последните две тортички и реших да скалъпа нещо за 30 минутки - точно преди да я изядем  Joy, ей така за колорит, да не е съвсем голичка  hahaha. Ето я й нея :

Общи условия

Активация на акаунт