Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 21

  • 47 342
  • 287
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Момичета, пак сте сътворили прекрасни торти. Не назовавам поименно, да не обидя някого ако го забравя.

На рожденничките и рожденниците много здраве и щастливи мигове.   bouquet

# 256
  • Мнения: 51
отдавна се каня да ви споделя нещо но все нямах време.По-нагоре си говорехте за масле крем.Аз години го правя по мн лесен ,бърз и сполучлив начин.Ето рецептата:
1 маргарин-250гр (напоследък използвам само Бела)
1 ч.ч. крестална захар
1 ч.ч. прясно мляко
Всички продукти трябва да са със стайна температура.Слагам всичко в дълбока купа и започвам да разбивам с миксера.отначало е рядко,мн пръска и изглейда като пресечено но мн бързо се превръща в пухкав маслен крем.
навярно ще ви се стори невъзможно но прежалете продуктите и опитаите да видите за какво става на въпрос.После няма да съжелявате.
Днес направих плодова торта само за да пробвам тези рози от масления крем.Получи се долу-горе.Но аз нямам такъв шприц и си правих сама от мн плътна и гланцирана хартия.Като за начало е добре.ако има откаде да се сдобич с оригинален шприц ще стават супер.Ето я и тортатаhttp://www.snimka.bg/album.php?album_id=201136&photo=16
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=201136&photo=15
за тортата не старах мн да я украсявам защото номера беше да пробвам розичките

# 257
  • Карнобат
  • Мнения: 177
кremi sisiМного симпатична тортичка.А с какво е намазана отгоре?Страхотен гланц има. Непременно ще пробвам и твоята рецепта за маслен крем.Имам горчив опит с него,все нещо не го издокарвам или се пресича или пък пудрата захар ''хрупка''.

# 258
  • Мнения: 729
Ето обещаните от мен рози- сметанови.
Много добре изглеждат! С кой накрайник стават тези листенца?
Извинявам се ако вече е коментирано и съм пропуснала.  BlushГледах видеото и останах очарована от сръчността на жената, която правеше тези розички.

Креми и твоите розички са страхотни, непременно ще пробвам крема. Не знам дали ще се справя с подобно предизвикателство, струва ми се че е трудно.

# 259
emsy, накрайниците ми са наследство още от свеки, а тя сама си ги е правила т.е. поръчвала на тенекеджия да и ги изработи. За съжаление не е много удобно да се работи с тях, но нали ги имам все пак( липсва пош и е по- трудно). Всичко това го обяснявам, защото е вариянт за тези които не могат да си купят накрайниците на Уилтън. Розите се получават и с маслен крем, но там трудността идва от това, че маслото се топи от топлината на ръцете и стайната температура, а и лятото.....
Извинявам се за качеството на снимката:http://images23.snimka.bg/005081025.jpg

# 260
  • Мнения: 729
нещо бяло, много ти благодаря за снимката! Hug Имам подобни накрайници, които са притиснати към върха, дано да станат! Praynig

# 261
  • У дома
  • Мнения: 1 741
Аз нали съм упорита, та пак пробвах розите. Ето


Недоукрасена остана заради нападението на децата. Най големия проблем обаче беше, че ми се стопли крема в ръцете, а за розите той трябва да е по-стегнат.

# 262
  • Мнения: 384
Здравейте, вълшебници! Hug

Много отдавна съм открила темата ви, но само четях и търсех вдъхновение. Аз обичам да правя сладкиши - по-точно торти. Близките и познатите ми много ги харесват. Но при вас открих и нещо друго - украсата. Утре, 3 февруари,  съпругът ми е юбиляр и реших да го зарадвам с домашно приготвена торта, направена с ваша помощ, разбира се. Ето я:  Embarassed

Моля, бъдете снизходителни, за пръв път правя нещо подобно.

Почерпете се виртуално за здравето на моя скъп рожденик.

Последна редакция: пн, 04 фев 2008, 12:59 от marcheF

# 263
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 410
marcheF ,тортата ти е прекрасна...няма нужда от снизходителност,и излишни поущрения.Справила си се блестящо Peace
Да ти е жив и здрав рожденника  bouquet

# 264
  • Мнения: 1 122
Аз нали съм упорита, та пак пробвах розите. Ето


Недоукрасена остана заради нападението на децата. Най големия проблем обаче беше, че ми се стопли крема в ръцете, а за розите той трябва да е по-стегнат.

Много са ти хубави розите.И аз утре ще правя, пък да видим какво ще стане.

# 265
  • София
  • Мнения: 2 126
Аз нали съм упорита, та пак пробвах розите. .... Най големия проблем обаче беше, че ми се стопли крема в ръцете, а за розите той трябва да е по-стегнат.

Някъде, из всичко което изчетох напоследък в интернет, съветваха да си напълниш няколко - 2-3 поша с крема и да държиш 2 от 3-те в хладилника, като започне да се стопля този, който използваш, слагаш го в хладилника и оттам вадиш друг и така ги въртиш...

# 266
  • У дома
  • Мнения: 1 741

Някъде, из всичко което изчетох напоследък в интернет, съветваха да си напълниш няколко - 2-3 поша с крема и да държиш 2 от 3-те в хладилника, като започне да се стопля този, който използваш, слагаш го в хладилника и оттам вадиш друг и така ги въртиш...

iavno tova e nachina.

# 267
  • Мнения: 51
ЕленаК ,плодовата торта е лъскава ,защото е полята с желатин.Гледах един сладкар като беше нагости на Иван Звездев и от там си записах рецептата.По този начин плодовете не потъмняват и изглежда по апетитно.Ако някой му потрябва ето я :
100 мл вода
20 мл водка
50гр захар
10гр желатин
1 ванилия
Желатина се накисва с водата.Като набъбне се добавя захарта и се разтопява,без да завира.Прибавят се водката и ванилията и се изчаква да се охлади и да стане на гел.Тогава с помоща на найлоново пликче с дупка отпред се шприцова върху плодовете

# 268
  • Мнения: 2 282
Сребриста, на Полиграфията отдолу има магазин за всякакви сладкарски джаджи и има всякакви силиконови тави, подложки и т.н. Аз пък си търся желаещ да си разделим малко моделираща маса.
Аха, таман за същия магазин говоря и аз Simple Smile - до вчера не го знаех.
За моделиращата маса засега съм пас. Знам, че на теб точно сега ти е нужна, затова се надявам да ти съвпаднат моментите с нечий друг. При мен се оказа, че не мога да работя достатъчно бързо със съхнещата маса (озорих се), и май ще продължа да работя с Варна, в краен случай - с несъхнеща (ама като ще е несъхнеща, има ли смисъл newsm78).
Аталанта - прекрасни са ти розите! Отказвам се поименно да коментирам другите, че се оплетох... но видях чудесни и оригинални торти!

# 269
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Здравейте на всички. Браво за ентусиастките да се пробват да работят с крем.
Atalanta, имаш   голям напредък с розите- браво.
Днес съм с тортичка, но не е нищо особенно откъм украса. А самата торта е с готови блатове и готов крем.
Просто така пожела рожденичката - милата ми мама. Да ми е жива и здрава  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт