ИЗРАЕЛ 5

• 33 037
  • 282
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте ! По повот това от кои сайтове се свалят филми и как :
Аз лично свалям от 2 Бг сайта филми , които предлагат съвременни и може би предимно американски продукции ( това което дават по кината , и по известни сериали и някой Бг предавания)  Wink Сайтовете са 2 - www.DMCA-removal-from-Google ; www.DMCA-removal-from-Google .  Все още не съм проверила какво има и какво няма от тези филми , но за съжаление ми се струва , че няма да ги намеря повечето  поне в Бг сайт , особено ако филма е по стар  Sad  Та да обесня за желаещите - влизате в сайта и се регистрирате , когато се регистрирате влизате с името си и паролата и в търсачката търсите филма с оргиналното му заглавие (или на английски )  и след като го немрите (ако го има) го сваляте , като торент  чрез  Bitcomet  Simple Smile  Бихте ли ми препоръчали някакъв торент сайт от който мога да ги сваля -руски , изрелски или някакъв друг  .... (по възможност езика да е руски или английски  Wink )

# 91
Добър вечер на всички,
Мantha добре дошла и с удоволствие чета твойтв пастове   Grinning  Laughing Grinning
преди малко се научих да вмъквам връзка съм сайт.
Аndi  намерих в замунда два филма ---  Exodоs ---http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=109071
Филмът е за създаването на държавата Израел..

След Втората Световна Война много евреи тръгват към Палестина, с надеждата, че там ще намерят някакво спокойствие и ще се възстановят след геноцида. Но Великобритания, която има Мандат в Палестина и, която има изгода от арабите, не допуска хората до страната. Напротив, изпратени са в бежански лагери. Част от лагерите са в Кипър.

Действието започва именно в Кипър. Таен агент от Израел влиза тайно в Кипър, с идеята да освободи от лагерите част от емигрантите...

А втората част на филма е за положението в Израел, докато бъде обявена независимостта на страната..

Exodus е името на кораба, с който Ари Бен Канаан успява да освободи евреи от Кипър.

А според Библията...Екзодус означава Изход /Спасение/...

Другия филм който го намерих в DMCA-removal-from-Google е Операция Йонатан      Operation Thunderbolt (Mivtza Yonatan) (1977) ----  http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=110321

# 92
  • T"A
Благодаря за информацията, не знаех, че съществува такава опция. Сега дано не прозвуча тъпо, но как свързахте приемника на Булсатком с голямата чиния? Това звучи нещо сложно технологично  Blush

Клипчето с думичките е много сладко, не знам дали учащите ще схванат разликите между м.р. и ж.р., но е полезно да си го имат  Simple Smile

А аз вчера намерих две изпълнения на песента "Ейн ли ерец ахерет" (Нямам друга страна) и ми хареса като сравнение на две поколения певици:

отново Нинет - пее на годишнината от убийството на Рабин
http://www.youtube.com/watch?v=KaPUqKJOIEY&feature=related

а тук е Гали  Атари и още една певица (която не познавам  Blush) - поводът, мисля, е почитане на паметта на Ехуд Манор (преди година-две май беше)
http://www.youtube.com/watch?v=GUwGpBH-Bc8&NR=1

А днес е Пурим и се отчетох на карнавал (ама, нямам свои снимки)Tada

Весел празник - хаг Пурим самех  costumed034

# 93
  • T"A
Molia, Menta az ne znam ivrit i ne moga da si preveda pesenta,ako imah vreme napravi go.

С уговорката, че преводът е ... доста скалъпен, защото все пак преводачеството си е занаят, а моето е непрофесионална работа Embarassed

На края на света

Изпълнение: Нинет Тайеб
Текст: Ехуд Манор
Музика Коби Ошрат

Ще можеш да забравиш всички лоши моменти
Ще можеш да разтеглиш часа на милион мигове
Ще можеш да избягаш от баща си, от майка си и от името си
Но дори на края на света няма да можеш да избягаш от себе си

Ще можеш да отвориш нова страница в живота си
Ще се научиш да се доверяваш на светлината, на миризмите и на цветовете
Винаги ще можеш да избягаш от баща си, от майка си и от името си
Но дори на края на света няма да можеш да избягаш от себе си

Пр.:    Вземи се в ръце и не бягай
   Вземи се в ръце, силно и близо
   Намери, както всички, перфектния край, който се нарича
   Да обичаш, накрая на света

Ще започнеш да израстваш въпреки белези и рани
Ще можеш да изкрешиш всяко нещо, което е добро и приятно
Ще престанеш да бягаш от майка си, баща си и от името си
Защото дори на края на света няма да можеш да избягаш от себе си

Пр.:    Вземи се в ръце и не бягай
   Вземи се в ръце силно и близо
   Намери, както всички, перфектния край, който се нарича /
   Да обичаш, накрая на света                                                 /  2 се пее припев

На автора се извинявам задочно за окепазяването на текста му

Labriut, помощта ти е полезна, сигурна съм! Много добре си обобщила историята на Exodus - а думичката наистина е Изход, прави се паралел с Изхода на евреите от Eгипет в Стария Завет Simple Smile

andi,  ще попитам за сайт за сваляне и ще постна връзка по-нататък...

Последна редакция: пт, 21 мар 2008, 17:38 от Mentha

# 94
 Мента , не е лесно свързването на приемника  с  антената и  телевизията и  всичките му там приспособления и кабели за човек , който не разбира.Може някой да  я постави срещу заплащане.Моя  си  нагласи всичко сам , но той е лудо за връзване, какво ли не прави сам.Не е показно това  Mr. Green

Днеска бяхме на центъра в градската градина ние.Сума народ, маски , костюми.....Карнавално много.....Захарни памуци, захаросани червени ябълки, сладоледи, хог - гог, пуканки и к'ви ли не още гЪзоОбразУватели за майки.УжасТ.Имаше много охрана , ама много тази година, то чак се пречкат  Mr. Green Ама нека , поне се моткаме спокойно така между хората - израелска му работа .....Оградена беше градината с временна ограда , за да се образува  един вход с  охрана, проверки на чанти ,за оръжие мъжете и т.н. наши си истории .... Лудите глАви израелски толкова са свикнали с тая работа (и аз де)  та  си  отварят чантите още от 20 метра и си  бърборят , блеят на някъде .... сочат чантата  и влизат  Simple Smile Хич не ги смущава, даже напротив.То за  охраната с  униформа  викам , че са много, а тези дето са под прикритие и се моткат без униформи ... сигурно половината градина е било охрана  hahaha К'во ни пука на нас ....Да има ....  Такива работи  Whistling По големите събития , сега нали наближава  рождения ден на Израел 60 например .... има и снайперисти по блоковете горе..... моя мъж ми ги каза къде са  hahaha И аз де да знам ....ама той  Mr. Green  Така  си живеем, спокойно  с много охрана.За да е спокойно - охрана  WinkДа е реалистична картината разказвам аз, няма лошо. Peace Пак да кажа -  на никой не му пука как го охраняват , само да го охраняват.Бюджета на различните градове отпуска различни суми за охрана, има и доброволци .При нас е много добре, има места със слаба охрана , но и малко данъци плащат хората по принцип.Според мястото.

Тали , я да кажеш за фестивала в Холон бе .Той е известен.Гледах по новините какви фигури, какви  големи  карнавални статуи такива са изработили Холонците бе.Който  знае да добавя и снимки  от тая  година.

Кукли, от мен - лека вечер  Hug

ШАБАТ ШАЛОМ !  Flutter

# 95
Andi , ето тук www.mininova.org може да откриеш почти всичко, щом моя колежка си свали Седморката на Блейк значи си струва сайта.Лично аз не съм сваляла филми, а само игрички за синът ми.Отделно субтитрите може да ги сваляш от тук http://DMCA-removal-from-Google/ и от тук www.subs.unacs.bg

# 96
...Имаше много охрана , ама много тази година, то чак се пречкат  Mr. Green Ама нека , поне се моткаме спокойно така между хората - израелска му работа .....Оградена беше градината с временна ограда , за да се образува  един вход с  охрана, проверки на чанти ,за оръжие мъжете и т.н.
Тук споменаха в новините също за охраната, но била засилена точно защото съвпадал тоя Пурим с Великден и имало хиляди поклонниците...
Я кажете, вие ще празнувате ли нашия Великден?
Петя нали каза,че въпреки,че си вече еврейка, не си в набожно семейство,та по навик за Великден не предлагаш ли яйца и козунак Thinking
Пък другите от вас,дето са евреи по начало, празнувахте ли Великден преди '89г  в БГ??? и правите ли го сега?
Мн съм любопитна ей... Embarassed

# 97
  • София-България, Израел - където си поискам
Хаг Пурим самеах[/color] на всички празнуващи и не празнуващи!  ura dance  ura
 Tada  costumed034  party002
дъщеря ми днес, празнува Пурим в училище. Бяха по пижами, с пантофи и плюшена играчка.
В неделя ще празнува в Еврейския дом. Хубав, весел празник е, на всички желая само добро настроение!

# 98
На всички празнуващи Пурим честито,надявам се да сте си изкарали добре.
Ние тук си имаме католически Великден,а другата седмица е православния.въпреки това  вчера имахме майстори и ни изкъртиха банята до тухла заради спукана тръба,смениха всичко,но сега не можем да се къпем,защото тухлите трябва да изсъхнат преди да замажат и сложат всичко,включително и нова вана.САмо че чудя колко ще излезе ремонта,но мъжа ми каза ,че около 1000 евро не мърдат.Дано да ги плати фирмата посредник,поне така е написана фактурата,ще се чуе следващата седмица.лек ден

# 99
  Фейт ,  здравей отново, помислих , че си ни забравила  Mr. Green

пепеляшка, и ти така  Flutter Охраната нямаше общо с  Великден тука при нас на  празника .Може би за Ерусалим нещо са давали по телевизията .Там се събират поклонници на Божи гроб и на Стената на плача  по Великден - християни и  е  задължително да има охрана и то много.Иначе  ни яйца , ни козунаци , ни дядо Коледовци , ни елхи у нас - не ще и ц!Няма да се разправяме , аман! Mr. Green Корав главок съм взела, не приема , само предава.Това е у нас. Mr. Green

Днеска е лято, децата са  по къси гащи , голички .....УжасТТна жега  Rolling Eyes Поне  е само 14 % влажност на въздуха.През лятото е същата температура , но при 80 % влажност (до морето тука ) ....тогава вече не се диша - пот се лее и само на климатик.Сега поне подухва сух вятър все още....

Джаки, весели да са ! Нека!  Party

# 100
Петя, мъж ти не ще, така ли?!?!? ами нали ти си домакинята, приготвяш масата според бг- традицията и готово Wink

Криси много си в грешка за православния Великден Laughing той е чак края на април!

Аз пък празнувам 2x... веднъж католическия с почивните дни, въпреки че германците не успяват да празнуват... ден като всеки друг,само че почивен...... Laughing и след това нашия с боядисвани айца и козунак...ммммм, много го обичам...ходене на църква....може по великден да сме в Гърция , с големите трапези и страшни вкуснотии.. Heart Eyes ще видим...

# 101
Здравейте , хехе Пете вие сте си супер (както винаги  пу пу -еврейска му работа Laughing) Ние тука в Бг днеска един вятър като ни е заперкал   Joy
Цитат
.Иначе  ни яйца , ни козунаци , ни дядо Коледовци , ни елхи у нас - не ще и ц!Няма да се разправяме , аман! Mr. Green Корав главок съм взела, не приема , само предава.Това е у нас
]  Не ти ли лиспва , предполгам си била християнка преди да станеш юдейка Simple Smile  Всъщност  ти как се нави да си смениш религията (да ти си казвала , заради съпруга ти ) но предполагам не си била силно вярваща преди това  newsm78 Смисъл такъв -примерно аз изповядвайки дадена религия намирам част от мойте истини и мисли в нея  , за да я сменя ... един вид тези неща в който съм вярвала  губят същността си ( като имаме предвид колко близки и същевременно колко далечни са религиите-добродетелите в които вярваме са доста близки предполагам , но има някой основни неща които са различни и не биха се преоткрили тука така в друга религия  ) Искам да кажа , понеже тук липсва интонационният ефект - не се заяждам ,нито те определям или критикувам , просто любопитствам  Embarassed че се ми се случва тук да оставам недоразбрана   bouquet Heart Eyes  Peace Hug[/size][/color][/size][/color]

# 102
Петя, не съм ви забравила! Simple Smile Бях много заета напоследък, пък и Вие много пишете, но пък за мой късмет когато имах време да чета все попадах на някакъв конфлит с мами от други теми  Wink А това за яйцата и дядо Коледа, мога да кажа че съпругът ти е изключително принципен мъж и явно умее да ги устоява, което ако го погледнеш от другата е нещо много добро и рядко срещано  Laughing
Сестра ми живее на Балеарските острови и въздухът там е изключително влажен.Имах чувството че всичко ми лепи в носа,гърлото, а и една непрекъсната дразнеща кашлица..с нетърпение чаках да се приберем Simple Smileтака че искренно ви съчуствам Sad

# 103
   Ами ...религия  човек  сменя    по убеждение ....и / или   интереси.Зависи от човека.Аз в моите душевни дълбини няма да ви посвещавам , много е лично  Hug Понякога много неща от  живота губят същността си в действителност при някои обстоятелства и / или погледнати от  различен ъгъл.Не само за религията ....Що е "истина" , "любов голяма и истинска", "всеотдайност".Всичко е така променливо в нашите виждания  в определения период от  живота ..... с определените хора .....Всичко е променливо , зашото хората са променливи по природа.Търсачите са освободените хора, те са тези , които от сърце и наистина , извън клишета , табута и догми  търсят НЕЩОТО си......онова дето ги тика и бута в дадена посока.Един е щастлив да има храна днес на трапезата .Друг е щастлив само от Мерцедес нагоре ....Трети е щастлив от усмивка на любим човек.И пак  според мен  трите типуса са такива в  един момен, на определено място и с определен шанс, мотив , възпитание .....Някаква точка на пресичане.....това е всичко в  живота.Наниз от  направените от нас избори в някоя точка  на някое място в определено време ис определени хора.Кой знае какво  щеше да стане АКО ...еди какво си, еди кой си ....когато ....   Живот....Желая на всички да се научим да живеем с направените от нас избори , да не горим мостовете назад и да не затваряме врати напред. Peace

Фейт, аз на въздуха тука свикнах....нямаме комари бе , всичко се пръска, спим на отворено .....Ей , с комарите в БГ няма свикване моя !Хем се въоръжава със спрейове и мазила и пак го ядат....лоша работа , не се  онищожават централно  Mr. Green

Ако лепна яйца и козунак ще яде бе ...ама аз съм несериозна , ако имаше готови да купя - щях да  лепна. Виж - дядо Коледа и елха -  Naughty Щеше да  се гледаме на криво така малко .... Христос , Рождество ..... Вижте, мюсулманите поне почитат Христос - даже само като пророк .....не като Божи син и Бог.... Евреите -  Naughty Такива ми ти работи .....

# 104
  • T"A
На мен Великден не ми липсва много-много. Боядисването на яйца като творческа дейност, да се нацапотя  - това ми липсва, винаги съм се забавлявала  Simple Smile И козунаците не ми липсват - нали си имаме хала, а и има едни румънски козунаци, които продават целогодишно, забравих им името... тъй или иначе не си купувам от тях  Rolling Eyes Но и в България за мен не е имало друг смисъл, освен радостта от това, че сме със семейството, веселбата с яйцата и пр.

Преди две години бях в Ерусалим на православния Великден - продаваха боядисани яйца в Стария град около Божи гроб и много се зарадвах, всъщност православният се пада по-близо до  Песах (имам предвид еврейската Пасха) и отново бих си направила разходка там, колкото да усетя духа на празника Simple Smile

Моят мъж има съпротиви за този празник конкретно, защото е Възкресение Христово, докато например новогодишната украса я харесва и имаме такова споразумение - че празнуваме Нова Година, а не Коледа, защото от моето детство това е най-големият празник. Различно е, защото никъде навън не усещаш празничност, но има празнувания в заведения - броят минутите до Новата Година и се целуват - това е тяхното отбелязване и то само от по-младите или евентуално - възрастни, които са по-разкрепостени... 

Пищното празнуване на Нова Година много ми липсва и някои години са ми били особено тежки. От друга страна - свикваш и обикваш тукашните празници, научаваш традицията и се чувстваш повече част от нея. Най-добре би било, ако има от всичко по малко Wink (между другото в Хайфа празнуват Рамадан, Ханука и Коледа в началото на декември - организират нещо като панаир за една седмица: празнуване на трите празника; вече няколко години ми се иска да отида, но все пропускам)

Ами, да е весел и този празник за който празнува според католическото броене!    easter

Общи условия

Активация на акаунт