Говорещи кърмачета

• 64 155
  • 769
  •   1
Отговори
# 225
Още не мога да се включа с бисери, много сме малки, но вашите ме забавляват много Laughing

# 226
ООООО,страхотна веселба е тука,Ние засега все още си говорим само с любовно впити поглед4ета една в друга,надявам се да можем да се кърмим достатъ4но дълго,4е един ден и аз (живот и здраве) да се запиша с някоя смехорийка. Laughing

# 227
Калина за по-кратко, като искаше да суче казваше: "Ма, и'кам цокам" и съответно аз я поправях всеки път. От цялата ситуация тя си извади извода, че когато не и позволявам да суче, то е защото не се е изказала правилно и веднага се поправя: "каз-ва се - ма-мо, и-скам да цо-кам!" и ме поглежда сьс самодоволно-дяволита усмивка.

# 228
здравейте, много съм се смяла с тази тема и все се надявах да стигнем и ние момент с говорещо кърмаче! За мое огромно щастие вече си имам такова Grinning

засега нямаме кой знае какви бисери, но се сещам за една случка от вчера: слагам Алина в столчето, за да обядва, давам и купичка и лъжичка (не ми дава да я храня) ... тя опитва една лъжица, бута купата и се обръща към мен - "Мамо, цици!"  Mr. Green

# 229
  • София
Моя кърмак не си дава зор да говори, но всеки път като види циците на царя( от приказката "Новите дрехи на царя") вика :"Ам, ам,ааааам". Последното "ам"с пълно гърло, за да го видят всички в стаята.

# 230
  • Пловдив
Отдавна никой не е писал по тази тема, а проговарящите кърмачета са толкова забавни ...

Номинирам моята госпожица, която вече говори страхотно, със следната тирада - възхвала в моя чест, изречена на един дъх  Wink:
"Мама има лако. Пия аш лакото мама. Ного убау това лако"  Grinning

И още един спор, който водихме двете -
малката гледа един стар "Плейбой" със Соня Васи на корицата и изстрелва: "Каката има лако",
на което аз отговарям, че няма, а тя "Има, има, голамо лако има, еиииий то`ко голамо /сочи тавана/"  Joy

# 231
 hahaha Joy Joy

Моето кърмаче още не е изръсило нещо впечатляващо. За сега само като изсуче едната гърда казва "И още една" и се прехвърля на другата Simple Smile

# 232
Ааа голям смях сте  Joy

На Емма първия бисер е като приключи с едната гърда "кай поичиии" и сочи другата "точи тассс"  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 18 сеп 2009, 13:37 от Мери

# 233
Ние не знам дали сме вече в групата на говорещите,но малката като ме види и си иска "Тити,тити" в превод-"Цици,Цици"...... Laughing Joy
Казва ми Дай,тити!Дай,дай Simple Smile

# 234
Моят голям кърмак от време на време си кани приятели - той на едната гърда, а на другата - Мечо Пух или един плюшен мишок Simple Smile Гледа ги обикновено много възторжено и гостоприемно, но наскоро имаше и възражения. Легнала съм си аз полугола в леглото и така се е случило, че мечокът сам се настанил да суче (т.е. търкаля се из завивките непосредствено до гърдите ми). Пристига моят човек с вик "Не! Това мойто!", захвърля мечока и се настанява на негово място...

# 235
  • Varna
Онзи ден приспивам аз малката на "цокито" и си гледам телевизия. В един момент чувам как тя си пее "искам мляко искам мляко, искам, искам мляко!"Явно е свършило и детето си пее и чака Simple Smile

# 236
Моето голямо кърмаче снощи обяснява на баща си - Сега Нени ами! (Тоест съобщава му, че ще се кърмим) - Той обаче гледа някакъв мнооооого важен мач и не й обръща внимание. Затова следва повторение - Сега Нени ами.  Този път таткото чува и пита: Какво, какво ще правиш? А тя реши, че той нещо не е разбрал и му каза по-простичко, като за татковци - "Сега Нени цица"! Joy

# 237
Чудесна тема!

Дъщеря ми много обичаше да казва "моли" (моля) и "горадя" (благодаря)  Laughing

# 238
  • София
  За съжаление каките едва сега на 3 годинки проговарят стабилна, а се отбиха към две и нещо покрай бременността. Така и не успяха да споделят с думи привързаността си към кърменето. Надявам се новото попълнение обаче да се кърми дълго и да проговори по-рано. В момента каките обясняват, че те са големи и че някога са сукали, а сега бебето ам мама  Simple Smile Тоест бебето яде мама  Mr. Green

# 239
Привет и от мен , много ми се иска и аз да чуя как моето кърмаче казва нещо свързано с кърменето, но засега само им се радва и ги гали . Преди няколко дни както си сучеше стана изведнъж и донесе една мишка сложи я и нея да суче   Wink

Общи условия

Активация на акаунт