Ето оригиналната рецепта:
1кг брашно
20гр мая (за жива става въпрос)
15гр сол
4 яйца
100гр олио
350гр св. мас
25гр захар
250гр сирене
Значи маята се разтваря в малко хладка вода (200мл вода). Там се слага и захарта и се оставя да шупне. Така се влага в тестото и се замесва с останалите продукти. Пак да кажа - маста да е мека, но в твърдо състояние, не чорба. Да се меси на хладно, да не втасва във фурни и хлебопекарни, мазнината излиза!Тестото се замесва с ниска температура - 24 градуса. Едното яйце се отделя за намазване и малко в пълнежа - обърква се със сиренето.
Замесва се тестото и се оставя само 30 мин да се отпуска на стайна температура! Разделя се на късове, оформя се, поставя се пълнежа. Нареждат се в тави и се оставят за окончателна ферментация за 45 мин. Пак на стайна температура! (това е важно за теста с голямо съдържание на мазнини, защото на топло излизат от тестото!) Намазва се с яйце и се изпича в загрята фурна на 230- 240 градуса (без вентилатор са дадени градусите) за 10 мин.
От това количество стават доста бройки, може с половин доза.
http://images25.snimka.bg/005834850.jpg
Ето ги рогчетата, оформени, но преди втасване
http://images25.snimka.bg/005834856.jpg
Ето ги и готови, опитах се да ги оформя по оригиналния начин, за да подсказват с формата си, за тези, които не са сигурни дали са ги яли

Не съм ПР на Пина, но тя просто не си пуска вкусните рецепти.....Момичетата от темата за машина за хляб попитаха Пина за рогчетата от онова време и тя даде рецептата...Имаше смели ентусиазки, които ги напарвиха и споделиха,че били чудесни! И я помолиха да пусне отделна тема. Но тя така или иначе не го е направила - правя го аз.
Самата аз съм почитателка на рогчетата...Родом съм от Добрич и там в Стария Добрич, при гевреците, правят невероятни рогчета. Препоръчвам ги! Аз не съм ги правила лично тези по рецептата на Пина, но...вярвайте ми няма да закъснея!
Моля, дамите, които са привили рогчетата да пуснат снимките!