ПУДИНГОВА ТОРТА (Puddingtorte)
1. За ваниловия блат:
- 3 яйца
- 120 гр. захар
Разбиват се хубаво и към сместа се добавят с леко разбъркване на ръка:
- 100 гр. олио
- 1 ч. л. бакпулвер
- 3 пакетчета ванилов пудинг на д-р Йоткер (общо 120гр)
Пече се в предварително нагрята фурна на t-200°C, 15-20 минути. Аз пека във форма с диам. 25-26 см.
2. За шоколадовия блат:
- 3 яйца
- 120 гр. захар
Разбиват се хубаво и към сместа се добавят с леко разбъркване на ръка:
- 100 гр. олио
- 1 ч. л. бакпулвер
- 3 пакетчета шоколадов пудинг на д-р Йоткер
Пече се в предварително нагрята фурна на t-200°C, 15-20 минути.
3. За карамеловия блат:
- 3 яйца
- 120 гр. захар
Разбиват се хубаво и към сместа се добавят с леко разбъркване на ръка:
- 100 гр. олио
- 1 ч. л. бакпулвер
- 3 пакетчета карамелов пудинг на д-р Йоткер
Пече се в предварително нагрята фурна на t-200°C, 15-20 минути.
Крем:
750 мл сладкарска сметана
1 кофичка заквасена сметана от малките
1-2 фиксатора за сметана
захар на вкус, ако сметаната не е подсладена, пък и дори да е подсладена
Всичко се разбива с миксер и се мажат блатовете. Украсата по желание. Аз слагам в крема между блатовете парченца ананас от консерва, така ни харесва повече.
Забележки: От дадените продукти за три блата става огромна торта. Аз я правя с два блата – ванилов и шоколадов (или карамелов, по желание) и пак става доста голяма. За торта с два блата използвам течна сметана около 600 мл + малка кофичка заквасена + 1 фикс за сметана + захар на вкус. Внимавайте, като разбивате течната сметана + останалите съставки, да не я разбиете много твърда, хубаво е да не е чак сух крема. Самите блатове са много пухкави. Общото количество пудинг за един блат е 120 гр, понеже има опаковки с по 40 и 50 гр пудинг. И, като повечето торти, става по-вкусна на втория, третия ден.
Написала съм аз как правя тортата, в източника пудингите са малко смесени, например 2 шоколадови + един ванилия.
източник