САЛАТИ И ПРЕДЯСТИЯ
САЛАТА ОТ ТИКВИЧКИ - НЕВЕРОЯТНА ВКУСОТИЯ
ТИКВИЧКИ С МЛЕЧНО-МАЙОНЕЗЕН СОС, ОРЕХИ И КАШКАВАЛ
СКОРДАЛЯ (рецепта от гръцката кухня)
ХАЙВЕР ОТ ТИКВИЧКИ
СЛАДКО-КИСЕЛО ЗЕЛЕ - САЛАТА
СУПИ
СУПА С ПАТЛАДЖАН И ГЪБИ
ЯСТИЯ С МЕСО
ПТИЦИ
ВКУСЕН ГУЛАШ
ПИЛЕШКО В ЯБЪЛКОВ СОС
ПИЛЕ В СПАНАЧЕН СОС
ПИЛЕ ПО ЕГИПЕТСКИ
ВКУСНА ЗАПЕКАНКА С КАША ОТ ЕЛДА
„ЗЛАТНО ПИЛЕ”
ПАСТРАМА ОТ ПИЛЕШКО МЕСО
ЧЕСНОВО ПИЛЕ В ДОМАТЕН СОС
РИБА
МНОГО ВКУСНА И АРОМАТНА МАНДЖА СЪС СКУМРИЯ
СКУМРИЯ НА ФУРНА С ПЪЛНЕЖ ОТ ГЪБИ И КАШКАВАЛ
„ЗЛАТНА РИБКА”
"МЕЧА ЛАПА" С РИБА
СВИНСКО
СВИНСКО ПО КИТАЙСКИ
ТЕЛЕШКО
БЬОФ СТРОГАНОВ "ПУШКИНЪ»
РАГУ С ГЪБИ В ГЮВЕЧЕТА
ЛИБЖЕ (задушено месо по кабардинска рецепта)
ТЕЛЕШКО „ЦАХТОНИ”
КАЙМА
ПЪРЖЕНИ ФИЛИЙКИ С КАЙМА
ПЪЛНЕНИ ТИКВИЧКИ С КАЙМА
ПЪЛНЕН КАРФИОЛ
ПЪЛНЕНИ ЧУШКИ С КАЙМА ( Много вкусни!)
КУПЧИНКИ ОТ КАЙМА И ОЩЕ НЕЩО (мнооого вкусни)!
ВКУСНИ И СОЧНИ КЮФТЕТА
МЕСНИ ТОПЧЕТА ПО-ИТАЛИЯНСКИ
КЮФТЕТА ПО ПЕРСИЙСКИ
КЮФТЕНЦА С ОВЕСЕНИ ЯДКИ В СМЕТАНОВ СОС ( нежни и пухкави)
СУБПРОДУКТИ И КОЛБАСИ
МНОГО ВКУСЕН ДРОБ
ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА ПО ИТАЛИЯНСКИ
СПЕТЗОФАЙ ( бързо, лесно вкусно от гръцката кухня)
ЯСТИЯ БЕЗ МЕСО
ОЩЕ ЕДНИ ПЪРЖЕНИ ФИЛИЙКИ "ДЕРУНЬІ НА ПОДУШКЕ"
ВКУСНИ КЮФТЕНЦА ОТ ТИКВИЧКИ И КАРТОФИ
ЛЕЩА ЯХНИЯ С МАСЛИНИ
ВКУСОТИЙКИ С ТИКВИЧКИ
РЕЦЕПТА ЗА ОВЕСЕНИ ЯДКИ
ЯЙЦА "ХАРМОНИЯ В ХАОСА"
КАРТОФЕНО-ГЪБЕНА ЗАПЕКАНКА
КАРТОФЕНИ "СЛЪНЧОГЛЕДИ"
ОВЕСЕНИ КЮФТЕНЦА
ПЕЧЕНИ КАРТОФИ НА ФУРНА
КАРТОФКИ-ПЛИКЧЕТА
ТИКВИЧКИ ПО ИТАЛИЯНСКИ
ПИЦА ОТ ТИКВИЧКИ
ФИЛИЙКИ ОТ ТИКВИЧКИ С ХРУПКАВА КОРИЧКА
КАРТОФЕНИ ПИРОЖКИ (КЮФТЕТА)
МНОГО ВКУСЕН ОРИЗ С........ВСИЧКО!
ЗАПЕЧЕНИ НА ФУРНА ДОМАТИ
ЗАПЕКАНКА С КАРФИОЛ И ГЪБИ
СОЛЕН ПИРОГ С КАРФИОЛ
КАРТОФЕНИ КЮФТЕТА/ПИРОЖКИ НА ФУРНА
ХЛЯБ, ПИТКИ, ДЖОБЧЕТА
ХЛЯБ "КУХАРКИНА КОРОНА" /Короната на готвачката/
ВКУСЕН ДОМАШЕН ХЛЯБ
БЪРКАНА ПИТА / БЕЗ МЕСЕНЕ/
БЪРЗИ ХЛЕБЧЕТА
МЕКИЧКИ ЧЕСНОВИ ХЛЕБЧЕТА
ШВЕДСКИ ХЛЯБ С КРЕМА СИРЕНЕ И КОПЪР
СОДЕНО ХЛЕБЧЕ СЪС СЕМЕНА - КЕДРОВИ ЯДКИ, СУСАМ И МАК
ХЛЕБЧЕТА ЗА ДОМАШНИ ХАМБУРГЕРИ
СРЪБСКА ПОГАЧИЦА
ФУГАСС (FOUGASSE - френска алтернатива на италиянската фокача)
КУЛЬЧА (вкусни таджикски хлебчета)
ЧЕСНОВ ХЛЯБ (от Карен Горен, ароматен хляб, който сервирали в пицариите в Израел)
ХЛЯБ БЕЗ МАЯ, ЯЙЦА И МАЗНИНА
"ЗЛАТЕН" ХЛЯБ
МЛЕЧЕН ХЛЯБ
ХЛЯБ С ГОРЧИЦА И МАЙОНЕЗА
СПОЛУЧЛИВО И ВКУСНО ТЕСТО ЗА ВСИЧКО
САНДВИЧИ "ДЖОБЧЕТА"
СОЛЕНИ ТЕСТЕНИ - ПИЦИ, БАНИЦИ, ТУТМАНИЦИ, КИФЛИЧКИ, ПИРОЖКИ, ГЕВРЕЦИ
СОЛЕНИ КИФЛИЧКИ ОТ ТЕСТО С ГРИС
ЗАПЕКАНКА НА БЪРЗА РЪКА
ХАЧАПУРИ - СТРАХОТНИ ВКУСОТИИ!
МЪРЗЕЛИВО ХАЧАПУРИ ЗА БЪРЗА ЗАКУСКА
МНОГО ВКУСНИ ПИТКИ С КАЙМА
КУТАБ – азърбайджанска вкусотия!
БАНИЦА-БАНИЧКИ
БЪРЗИ БИРЕНИ БАНИЧКИ
БИРЕНИ КРОАСАНИ С КАШКАВАЛ (Безподобно вкусни!)
БЪРЗА ПИЦА ЗА ГЛАДНИ ХОРА
БОБАТ(от кухнята на руските германци)
МОИТЕ ПИРОЖКИ
ВКУСНО И ИКОНОМИЧНО ТЕСТО ЗА ПИРОЖКИ
ТУТМАНИКЪТ НА МАЙКА
СПОЛУЧЛИВО ТЕСТО ЗА СОЛЕНИ КИФЛИЧКИ и др.
ГЕВРЕЧЕТА
ХЬІЧИНЬІ
ЛАВАШ-КРЕКЕР (Lavash Crackers) (от книгата на Питър Рейнхарт)
ФАГОТИНИ
ПИРОЖКИ ОТ ТЕСТО С МАЯ (тип парено, но не съвсем )
СЛАДКИШИ И СЛАДКИ ТЕСТЕНИ
ДВУЦВЕТЕН ШОКОЛАДОВ СЛАДКИШ
ВКУСНА ИЗМИШЛЬОТИНА
ВКУСЕН ПЛОДОВ СЛАДКИШ
ПРОСТО МАННИК /лесен, бърз и вкусен сладкиш с грис/
ЛИМОНОВИ ПАСТИЧКИ
ВКУСЕН СЛИВОВ СЛАДКИШ
ЯБЪЛКОВ СЛАДКИШ
АРОМАТНА ШАРЛОТА
ШОКОЛАДОВИ ПАСТИЧКИ
СЛАДКИШ С ПРАСКОВИ
ЯБЪЛКОВ СЛАДКИШ по рецепта на Шула Модан - много нежен и сочен
СЛИВОВ СЛАДКИШ С РЕШЕТКА
ПОСТЕН МЕДЕН СЛАДКИШ
ЯБЪЛКОВ СЛАДКИШ Голям, лек, много плодов и много вкусен!
ЛИВАНСКИ СФУФ (вкусен сладкиш с грис)
ДАТСКИ КОЗУНАК (Бърз, икономичен, страшно ароматен и вкусен!)
МАННИК(сладкиш с грис, много мек, въздушен, нежен и ароматен)
ШОКОЛАДОВ СЛАДКИШ С ЧЕРЕШИ
ПРИЯТЕН ЛЕТЕН ПЛОДОВ СЛАДКИШ
МНОГО ШОКОЛАДОВИ ПАСТИЧКИ
ПЛОДОВ СЛАДКИШ
БЪРЗА, ЛЕСНА И МНОГО ВКУСНА ШАРЛОТКА С ЯБЪЛКИ
БЪРЗ И ВКУСЕН ШОКОЛАДОВ СЛАДКИШ
МЕДЕН СЛАДКИШ БЕЗ МЕД
АМЕРИКАНСКИ СЛАДКИШ
СЛАДКИШ С ТИКВА, АНАНАС И СУШЕНИ СИНИ СЛИВИ От серията бързо, лесно, вкусно
СЛАДКИШ-ТОРТА
ЯБЪЛКОВА БАКЛАВА
ЯБЪЛКОВО ОХЛЮВЧЕ
МНОГО ВКУСЕН СЛАДКИШ С ТИКВА
ФРЕНСКО ТЕСТО (много сполучливо и вкусно, за кифлички, пирожки и сладки пироги)
КИФЛИЧКИ „СМОКИНИ”
БЪРЗ ШОКОЛАДОВ СЛАДКИШ
„МЕРЗАВЧИКИ” (кифлички)
ТАРТА С ПУДИНГ И ПРАСКОВИ
КОКОСОВ КУХЕН
ВКУСЕН ПОСТЕН СЛАДКИШ- ГАЛЕТ
http://РУСКИ СМЕТАННИК
ПХАЛИ КА ХАЛАВА (плодова халва по индийска рецепта)
КЪПИНОВ КРАМБЪЛ
ЯБЪЛКОВ СЛАДКИШ БЕЗ МАЗНИНА
МЕДЕН СЛАДКИШ-ТОРТА
СИРОПИРАН СЛАДКИШ С ТИКВА И ГРИС
КЕКСОВЕ, КЕКСЧЕТА И МЪФИНИ
КЕКС С МАЙОНЕЗА - необичаен, но невероятно вкусен и лесен за приготвяне
СЕКРЕТАРСКИ КЕКСЧЕТА
БЪРЗ ШОКОЛАДОВ КЕКС
ЕФЕКТЕН КЕКС /и доста вкусен!!/
КЕКС С КРУШИ
ШОКОЛАДОВ КЕЙК БЕЗ ЯЙЦА
КЕКС ЗА 5 МИНУТКИ
„КАНАДСКИ” КЕКС
БЪРЗ КЕКС
КЕКС В ДВА ВАРИАНТА
ПРЕВЪЗХОДНИ МЪФИНИ С ВИШНИ
КЕКСЪТ НА ЖЕКА
МНОГО ЛИМОНОВ КЕКС (за любителите на лимонов аромат и вкус)
МЪФИНИ С БОРОВИНКИ
МНОГО НЕЖНИ ПУДИНГОВИ МЪФИНКИ
МЕДЕНИ КЕКСЧЕТА С КАФЕ И СТАФИДИ
МЕДЕН КЕКС С ОРЕХИ (БАДЕМИ) И ЛИМОНОВО-МЕДЕНА ЗАЛИВКА
МЪФИНИ С ПЛОДОВЕ
КЕКС „ЛИМОНОВА ФАНТАЗИЯ”
КАНЕЛЕНО-ОРЕХОВ КЕКС
АРОМАТЕН И "ВЕСЕЛ" КЕКС
БЪРЗ, ЛЕСЕН И ВКУСЕН CRAZY CAKE
АНГЛИЙСКИ КЕКС С ОВЕСЕНИ ЯДКИ
АНГЛИЙСКИ КЕКС
КЕКС/КЕКСЧЕТА ОТ ОВЕСЕНИ ЯДКИ БЕЗ БРАШНО
КЕКСЧЕТА СЪС СУШЕНИ КАЙСИИ И И АРОМАТ НА МАНДАРИНА
РУСКИ ГРАДСКИ КУЛИЧ
ЯБЪЛКОВО-ОРЕХОВ КЕКС
МЪФИНИ С РУЛЦА ОТ РАЦИ
ШОКОЛАДОВИ КЕКСЧЕТА
РУЛА
БЪРЗО ЯБЪЛКОВО РУЛО
ВКУСНО БЪРЗО РУЛО С ПЪЛНЕЖ ОТ СУШЕНИ КАЙСИИ
БЪРЗО РУЛО (или ТОРТА) "5 ЛЪЖИЦИ"
РУЛО ЗА 15 МИНУТИ
БЪРЗО И ВКУСНО РУЛО
РУЛО "Петминутка" по рецепта на Валентина Цуркан
СЛАДКИ, КУРАБИЙКИ
ТРЮФЕЛИ
ДЕТСКИ КУРАБИЙКИ
СНИКЕРДУДЪЛЧЕТА /snickerdoodles/
МАРОКАНСКИ МЕДЕНКИ Гриба д’асль
СЛАДКИ - СТАФИДЕНИ КЕКСЧЕТА (Sultaninen-Kekse )
МЛЕЧНИ БИСКВИТКИ
РОЗИЧКИ
СЛАДКИ "КАПУЧИНО"
ЛЕСНИ И ВКУСНИ СЛАДКИ «Husarenkrapferl»
ЯБЪЛКОВИ СЛАДКИ
СЛАДКИ „МИДИЧКИ”
СЛАДКИ ТОПЧЕНЦА ОТ БРАШНО
ТОРКЕТТИ(италиянски захарни сладки)
ЯБЪЛКОВИ СЛАДКИ «РУМЕНИ БУЗКИ»
СЛАДКИ СЪС СЮРПРИЗ
СЛАДКИ "ЗАСНЕЖЕНИ ЕЛХИЧКИ"
ОТ БУТЕРТЕСТО
СВИНСКИ МУЦУНКИ ЗА ДЕЧИЦА
СЛАДКИШ „БАКЛАВА”
БУТЕРКИ "ДА СИ ГЛЪТНЕШ ЕЗИКА"
ТОРТИ
ТОРТА "ПТИЧЬЕ МОЛОКО"
СМЕТАНОВА ТОРТА "РОШЛА" (голяма, вкусна и лека торта)
ТОРТА "ЧЕРНИЯТ ПРИНЦ"
МНОГО ВКУСНА ТОРТА по рецепта на Нелка
ТОРТА „Горещ шоколад”
ЛЕСНА ЗА ПРАВЕНЕ И ВКУСНА ЗА ХАПВАНЕ ТОРТИЧКА
ПУДИНГОВА ТОРТА (Puddingtorte)
ТОРТА ОТ ШОКОЛАДОВИЯ СЛАДКИШ НА sladka hapka
МЕДОВИК-light
МЕДОВИК В ДВА ВАРИАНТА (с блатове и на топченца)
МЕДЕН СЛАДКИШ-ТОРТА
ВКУСОТИИ С ИЗВАРА
Käse Kuchen Фантазия ("фантазия"-та е от мен, наи … а е фантастичен!)
ВКУСНА И ЛЕСНА ТОРТА С ИЗВАРА
ЧЕБУРЕКИ
ТОРТА "ДЕН И НОЩ" / с извара/
НЕЩО КАТО ГВИНИОТ ( без мая, но също доста вкусно и много лесно за правене)
ВАТРУШКА
(руска вкусотия с извара)
ИЗВАРЕНИ ВКУСОТИЙКИ
ИЗВАРЕНИЧЕТА
УНГАРСКИ СЛАДКИШ С ИЗВАРА
СТРАСБУРГСКИ СЛАДКИШ С ИЗВАРА И СИНИ СЛИВИ
"АНГЕЛСКИ СЪЛЗИ" (много красив и много вкусен пай с извара)
ЗАПЕКАНКА С ИЗВАРА, КАТО В ДЕТСКАТА ГРАДИНА
РАЗНИ
СВАРЕТЕ СИ СЛИВИ В ШОКОЛАД!
ПЪРЖЕНИ ФИЛИЙКИ ПО ФРЕНСКИ
ШОКОЛАДОВИ ПАЛАЧИНКИ
КРЕМ БРЮЛЕ С ГОТОВА СМЕС
МАЙОНЕЗА БЕЗ ЯЙЦА
СЛАДКО ОТ СМОКИНИ С АЛКОХОЛ И ЛИМОНОВ СОК
ЯЙЧЕНИ ГНЕЗДА
ДЕСЕРТ ОТ ГРИС
ЛАКУМЬІ (КАБАРДИНСКИ БУХТИЧКИ)
ПРОХЛАДА В ГОРЕЩИНИТЕ ("сладолед" от един продукт и лимонада)
СЛАДКО ОТ ДИНЕНИ КОРИЧКИ
ДОМАШНА НУТЕЛА
ЯБЪЛКОВ САМБУК (желирано плодово пюре със захар и белтък)
ЗИМНИНА
ЛЮБИМИТЕ ТИКВИЧКИ
Награда от ЗИЧЕ!
И още една пак от нея!
КИФЛИЧКИ С ИЗВАРА И ПОРТОКАЛОВИ КОРИЧКИ
Приготвяне на коричките:
Рендосва се кората на измити портокали. Сипва се захар, разбърква се и, когато коричките пуснат сок, се прехвърлят м бурканче и се слагат в хладилника. Може да се използват за тестото, пълнежа, приготвяне на месо и други блюда.
за тестото.
1ч.ч прясно млеко /250мл/
2с.л. сметана /може и кисело млеко/
2с.л размекнато краве масло
5с.л захар
2с.л олио
2ч.л. суха мая /1/2 кубче жива/
3-4ч.ч брашно /при мен почти 5 ч.ч/
за пълнежа:
200гр. извара
30гр.стафиди /може и повече
2с.л корички от портокал /аз сложих лимонови/
1яйце
ванилия
Всичко се смесва до еднородна жълтеникава маса.
*Ако изварата е зърниста, претривате през сито или пасирате.
Замесвате меко тесто, оставяте 30-на минути на топло да втаса. Намазвате с мазнина ръцете си и оформяте кифличките. Правите нещо като кръгла мекица, слагате в средата една препълнена ч.л. от пълнежа, събирате крайчетата и слагате кифличката със събраните крайчета към дъното на подмазана с мазнина тава.Оставяте още малко да довтасат, мажете със жълтък и печете в загрята фурна на 380F по рецепта или 170-180С. до златисто 15-20 мин.
Получават се ароматни, мекички като памук кифлички. Може да се оформят и по друг начин.
източник