И нещо като стъпка по стъпка:
Давам продукти за една баничка – две с.л. брашно с връх и малко бира, за да се замеси меко тесто. Бъркате с лъжица. Не се притеснявайте, че е лепкаво. Разточвате на продълговат овал върху набрашнена повърхност, ръсите с брашно и тестото отгоре.
Плънка- настърган кашкавал, сирене, наситнен магданоз, може и копър, може и малко червен пипер и две-три (или една, зависи от големината и вкуса ви) пресоани скилидки чесън.
Плънката слагаме на единия край на овала и загръщаме два-три пъти да се получи рулце. Завиваме го на охлюв, като подпъхваме крайчето отдолу. Разточваме на мекица (ако лепи, пак поръсвате малко брашно). Ако някъде се разкъса тестото и се покаже пълнежа, не е фатално. Пържим в загрят тиган с малко мазнина до зачервяване от едната и другата страна. Бързо става. Да ви е сладко!
източникът е руски.