Малко по-различен начин на приготвяне на яйца за закуска или вечеря, оставила съм оригиналното им название.

Нужни са:
Яйца
Домакинско фолио
Малка чашка, най-добре за кафе или подобна
1. От фолиото режете квадрат, горе-долу 20 на 20 см. Слагате в чашката.
2. Внимателно пускате в него счупеното яйце. Солите, ръсите с чер пипер по желание.
3. Събирате горната част на фолиото като торбичка и го връзвате с конец или ластиче, за да не изтече яйцето.
4. Във вряща вода пускате торбичките с яйцата и варите до готовност.
5. Изваждате, вадите от фолиото и сервирате.
Понякога отгоре на сварените яйца се получава вдлъбнатинка, може да сложите в нея майонеза, саламче, зеленчук.
Препоръчва се фолиото да се намаже с олио, за да не залепва за яйцата. Но пеп-4о е пробвала и без да го намаже и пише, че няма проблем. Може в самото яйце, преди да се завърже торбичката да се постави нещо допълнително, аз слагам най-често кренвирши.
В посочения по долу източник, може да видите рецептата със снимки стъпка по стъпка.
източник