СПЕТЗОФАЙ
( бързо, лесно вкусно от гръцката кухня)

500 гр. наденички – ловджийски или други, може и кренвирши
4 разноцветни по възможност пиперки
2 домата
1/4 чаша доматен сок (или лъжица дом.паста)
2 глави лук
зехтин (или олио)
подправки.
Запържваме едро нарязания лук в зехтина, добавяме и едро нарязаните пиперки. Когато се разнесе прекрасният аромат на пържени чушки, слагаме и едро нарязаните наденички, пържим приблизително 5 мин, като разбъркваме. Сипваме двата настъргани домата, доматения сос или доматената паста, слагаме подправките – риган, черен пипер, кимион), посоляваме. Оставяме на бавен огън 15-ина мин. Сервира се с ориз, картофено пюре, спагети. Важно е зеленчуците да се нарежат на по-едри парчета, за да се усеща ароматът им.
Моите бележки: Правя го по рецептата, като вместо домати и дом.паста, сипвам бурканче от 400мл домашни нарязани домати. Сервирам с топла питка, разкошно е, сосчето е много ароматно и вкусно, изощо тоя спетзофай е такъв – много вкусен и много ароматен. Използвам посочените три подправки.
източник стъпка по стъпка