БЪРЗ, ЛЕСЕН И ВКУСЕН CRAZY CAKE
(Отдавна не бях го правила, сетих се него покрай шоколадовия сладкиш с майонеза на sladka hapka)
За форма с размери 18 х 25 см
2 ч.ч. брашно
6 с.л.какао на прах
4 ч.л. бакпулвер
1,5 ч.ч. захар
2 ч.ч. пресно мляко
Чаената чаша е 240 мл.
крем по желание
шоколадова глазура също по желание
Пресятото брашно, бакпулверът, какаото и захарта се смесват в купа. Сухата смес се залива с млякото и се разбърква хубаво. Излива се в намаслената и набрашнена форма и се пече приблизително 30-40 минути на 180С, но съобразете с вашите фурни. Проверява се с клечица като кекс.
Изпеченият сладкиш може и така да се хапва. Но може да се разреже на две и да му се сложи крем. Крем може да изберете според вашия вкус - варен, кокосов и др. Аз го правя най-често със следните два крема.
1. Едно пакетче пудинг на д-р Йоткер, ½ кофичка кисело мляко, захар на вкус, краве масло, колкото кубче мая, алкохол по желание. Разбивам с тел млякото и пудинга, слагам на огъня и бия с тела до сгъстяване. Свалям от огъня, продължавам да разбивам, слагам маслото, пак разбивам, накрая наливам лъжица-две алкохол (коняк). На снимката сладкишът е с крем от карамелен пудинг на Йоткер.
2. 1 пакетче крема сирене, 1 голяма кофичка заквасена сметана (използвам Мегле), 1 крем без варене Оле на Йоткер и 1 ч.ч. пудра захар (аз слагам 3/4 ч.ч.) - всичкото това се разбива с миксер до гладък крем.
източник