Майчета за февруари в нова темичка събрани

• 22 819
  • 295
  •   1
Отговори
# 180
  • София
bebenccence, браво & добре дошла...   bouquet
Не се притеснявай колко е голяма точицата - това зависи от толкова много субективни и обективни фактори... пък и четох, че всяко бебе расте по собствена програма Simple Smile
Всичко ще е наред, не се притеснявай!!!  Hug

# 181
  • пак там

Иначе като разказвате, че отслабвате .... само аз ли дебелея  Embarassed Embarassed Embarassed хем повръщам, хем не се тъпча, пък в следобедните часове такъв корем оформям, че колегите вече ме питат дали не съм бременна и цялото село разбра естествено  Embarassed по-скоро високо стомахът ми се издува много и имам проблем с газовете и ходенето по голяма нужда  Sick
А за спането, и аз съм в отбора  Simple Smile

Не си само ти Simple Smile Аз дебелея от ден на ден, и ми се яде все повече и повече Simple Smile Идиотското в ситуацията е, че ми се яде дори когато ми е лошо Simple Smile

# 182
Ето ме и мен, малко се позагубих, но нашите ремонти нямат край.
Добре дошли на новите бременлинки, само положителни емоции ви желая и прекрасни бебоци февруари!  Hug
Аз през по-голямата част от деня се чудя дали повече ми се гади или ми се яде, голяма дилема Wink
При първата ми бременност не съм си правила никакви изследвания, освен полагащите се по ЗК. Сега докторът ми каза, че ще ме праща и на другите, за които пишете, но не знам кога. Аз утре или в понеделник съм на преглед и ми е притеснено, дано вече плодното сакче да се е закрепило както трябва и да нямам повече проблеми  Praynig
За дебелеенето, горе-долу съм си същите килограми, но си имам доста апетит, може би моята палавница не ми позволява да пълнея Wink

# 183
yanast,Янита благодаря ви за отговорите.
Darima,сигурно си много щастлива,желая ви всикчите цветя и щастие на Земята,но в разказа после ще трябва да приложиш и снимки.Колкото до белезникавото течение и при мене го има,но не много обилно.Незнам мисля ,че някъде в прдната тема други съотборнички казаха че е нормално до третия месец.Все пак ще питам доки другата седмица като отида.Ако някой знае нещо по въпроса нека ни светне и нас.
Call78,проблем с WC нчмам ,но се подувам и аз,много е непричтно.
bebenccence и при мен го има това разминаване,но моето зачеване е по естествен път.Не се притеснявай,нали всеки си се развива по различен начин,ако искаш да си по спокойна потърси и второ мнение.Лека бременност ти пожелавам.   Hug

# 184
В Н Л бях се притеснила за теб,много дълго време не си се включвала,сега се успокоих,дано всичко си е дошло на мястото.Колкото до ремонтите ние сега ще ги за почваме.В по предните страници бях помолила да ми смениш датата на термина от18.02 на 22.02 така каза доки.Не ни изоставяй толкова дълго драсни по някой и друг ред на ден (това се отнася и за другите мамчета които се включват по рядко),да знаем че всичко е наред.
В най- скоро време ще трябва да отворим нова тема давайте предложения за заглавие.(В Н Л аз съм те титуловала за мама на темите,ако някой има претенции моля да пише).

# 185
miminca, извинявай, не съм видяла, че са ти сменили термина, вече го оправих Simple Smile Ако има и други със сменен термин или пък грешно записан от мен  Embarassed, казвайте!
Ако някой наистина иска да води темите, нека казва, няма да се разсърдя Simple Smile Аз тепърва се уча, а ако има по-просветени, не се криите  Hug
Искам и да решим за заглавията на темите, защото едни искат да са със заглавие, а на други това не им харесва, за това предлагам всеки да си каже мнението и което преобладава да бъде занапред, така че всички да са доволни   bouquet

# 186
Carbo,това в 14 дкц е скрининг на първия триместър с ултразвук и веднага ти обясняват евентуалния риск.А БХС е взимане на кръв и компютърно изчисляване на риска,според съотношението на един хормон(хорионгонадотропин) и алфа-фетопротеин.БХС е със същата идея,но резултата е след 1-2 седмици.Прави се около 16 г.с.По принцип най-добра била комбинацията м/у ултразвук и кръвно иззследване в 11-13 г.с. и съгласуване на резултатите,но засега това у нас не се правило,а скоро в 14 дкц щяли да го реализират(поне така чух).Както и да е.Ти кога си там,да разкажеш?

# 187
В Н Л не е нужно да се извиняваш,благодаря за поправката.Аз съм за темите със заглавие.

# 188
  • София
мами, завърнах се.. днес времето ми харесва - не съм си сваляла връхната дрешка, въпреки слънцето и си ми беше екстра.

Взех си резултатите от токсото и докато не съм забравила да ви разкажа:
Тъй като е за първи път изследването, ми препоръчаха да си направя за IgM и IgG, т.е. да ми кажат освен дали сега имам болестта, и дали някога съм я имала...
Моите са отрицателни и двата, въпреки че от 2годишна не съм оставала без коткаи никога не съм пропускала да погаля улична такава /стига да не избяга/

Та доктора ми каза: Ако котката е домашна и не яде мишки, няма проблем. Само ако може е желателно друг да й чисти.

Но за сметка на котетата, дето се оказа че не са толкова опасни, ми каза друго:
Не е толквоа трудно да се заразиш от недопечено месо. Забрани ми да се храня в обществени заведения, както и да ям неизмити и небелени плодове и зеленчуци. Наблегна на копър, магданоз, ягоди и др. които не могат да се обелят. За тях каза да се измиват, да се киснат минимум 20мин във вода и пак да се измиват.

И задължително в 6-7месец още едно изследване.

Та в крайна сметка: котетата си остават у нас, но започваме друг хранителен режим Sad А най-якото в целия ми работен ден е обяда с колегите Simple Smile

толо, аз още нямам час, но се надявам да стане другата седмица.. или по-другата най-късно... Кой знае и там колко ще ме одрусат Money
Но стига това да ми гарантира здраво бебе, ще плащам и ще пея Sunglasses

В Н Л, и аз съм ЗА темите със заглавие.. и според мен са малко лигавки /не знам коя мама го беше казала по-рано/, но пък ако не сега, кога?  Peace

# 189
  • София
Аз вече писах, че не харесвам римуваните заглавия - карат ме да се чувствам като в латиноамерикански сериал. Достатъчно е в името на темата да стоят месецът, годината и поредният й номер.

Само се зачетете в разните римувани заглавия по другите теми да видите колко безсмислена сълзливост и напудреност има. Бременността поне за мен не достатъчно основание да променям стила и вкусовете си.

# 190
Добре дошли на новите февруарски мамчета! Hug
Аз вчера бях на лекар, вече имаме сърдечни пулсации, мина добре, сега с нетърпение чакам да дойде следващия преглед на 28ми, тогава ще ми пуснат и изследванията

Колкото до темите, за мен е без значение как ще се озаглавяват, може би създават повече настроение, когато са римувани, но и да не са не ми пречи

# 191
Здравеите моми4ета аз сам в 8г.с.,но на екографа ми казват 4е сам в седмата понеже беб4о е по малак.Знам сас сигурност седмицата в която сам за6тото сам сас инсеминация.Моля ви някои да ми отговори много сам притеснена. newsm78

Миличка, нали знаеш, че гестационните седмици се броят от първият ден на последната ти менструация, а не от деня на зачеването (който ден и аз си го знам, ама не за друго, а защото си спомням как размахах пред мъжо положителжият ову тест, с двете тъмни чертички и го приканих "скачай в леглото време е за кекс"   Whistling )
Сега трябва да бъдеш спокойна и да се насладиш на момента, а бебчо и да е по-малък съм сигурна че през следващите 7 месеца ще навакса  Hug

............................................................................ Бременността поне за мен не е достатъчно основание да променям стила и вкусовете си.

Оооооо мила, ще си ги промениш вярвай ми...дори съм сигурна, че вече си ги променила.....  Peace

На мен не ми пречи как ще се казва темата, важното да я има  Peace  Е, щях да се радвам ако е по-цветно украсена( да  е по-напудрена  Wink )..със разни щъркелчета, бременни емотикони и т.н.....ама както казах - важното е да я има темата.....пък как ще изглежда.... Peace

# 192
  • София
С две вече пораснали деца и трето на път все си мисля, че знам как ми се отразява бременността. Wink

# 193
Янита, нали не се опитваш да ми кажеш,че трите ти бременостти са ти протекли по един и същи начин  newsm78
 Много ще се учудя. Rolling Eyes  При мен е втора, а е коренно различна от първата - дори вкусовите ми желания са различни....

... на повечето момичета им е за първи път, така че е разбираемо, защо по-сладникавите неща ги привличат.

Аз със Никол като бях бременна се спирах и се радвах на всяко нюню чорапче, което виждах по магазините , на всяко лигавниче и т.н....а сега съм по практична  - гледам стерилизатори, помпички за изтискване, шезлонги (по онуй време нямаше таквиз неща  Rolling Eyes ) и т.н.

# 194
  • София
В Н Л, я пиши заглавията както намериш за добре Grinning Че тук дискусията се измества встрани от бебчовците Simple Smile

Пък да ви се оплача.. сега звъняхме на тая клиника дето за ранния скрийнинг.. И те, моля ви се, излизат в отпуск до края на месеца /предполагам от понеделник/...
Тъй като аз съм в 11 седмица, ми казаха че другия месец ще съм в 14 и нямало да ми го направят... можело да ми вземат кръв за такъв вид скриййнинг, коеот май е вече БХС-то...

За радост, това се отнася за мамите от ранния февруари като мен... тези, с термин след 5-6-7 ппредполагам че няма да бъдат "засегнати".

При всички случаи звънете днес и утре, за да се запишете!

bouquet

Общи условия

Активация на акаунт