С Дюкан начело продължаваме смело - 125

• 52 716
  • 1 041
  •   1
Отговори
# 540
Аз пък рибка ям така - риба хек замразена бум 2 парченца в микровълновата 2 мин на размразяване и 5 на притопляне стискам малко лимонче отгоре и става бижу - бързо лесно и много вкусно и диетично   chef

# 541
  • София
някой яде ли кюфтета от телешка кайма?

Ами разбира се Simple Smile
Освен това ядем и руло стефани, и супа топчета  ... Simple Smile

# 542
мммммммм супер не ми беше идвало наум супата топчета много мерси за идейката   bouquet още днес ще приготвя една   chef

# 543
  • София
slunchiceto , спокойно за това ,че никой не те забелязва. Май всички сме се сблъсквали с този проблем. Има някои хора, които и да им извадиш очите, пак ще се направят, че не те виждат. Да не говорим, че ако не си купиш нещо наистина различно от гардероба ти досега, пак трудно биха могли да те забележат.

А сега и аз да споделя нещо ........ досега никога не съм вярвала, че и на мен ще ми се случи, защото съм била винаги песимистичен реалист, обаче въпреки, че всички дънки, панталони, рокли и полички ми висят като харизани, въпреки че виждам, че съм на милимунди от поставената цел ............... при мен май се появява т. нар. "лакомия" за по - малко килограми. За жалост и аз започвам да се разглеждам критично и почти научно и все ми се струва, че може още мааааааалко по - така да изглеждам......... Знам, че е пълна простотия и че никога няма да си докарам визия като на госпожиците от списанията /а там със сигурност е играл Фото шоп - а/, ама  явно трябва да си го набивам по - често в кухата лейка!!!!!! Явно е истина, че човешкото око е  ненаситно!

Айде, излях си простотийката дето ми тежеше ..................

Надявам се, че на теб не ти щъкат същите глупостички в главата.

Последна редакция: вт, 23 сеп 2008, 14:23 от nelsun

# 544
Здравейте всички! За кажа благодаря на всички, които са стопанки на този форум,заради времето, което  прекарват  в него. Да  кажа благодаря на всички подкрепили ме и помогнали ми да издържа. Дания, Вещи  Hug Hug Дотук от 04.08.08 свалени 8 кг.  Решила съм от утре да влизам в трета, като я давам по полека, та ако успея да съборя още някой килограм, какво пък - няма лошо  bowuu  Малко се страхувам от тази трета фаза, ама да видим.
ВЕЩИ  можеш да ме пишеш в табличката с - 8 кг.
Тези килограми, които не успя да ги събори никоя диета, а Дюкан за месец и двадесет дни ги изхвърли като, като......... ами не мога да намеря сравнение  newsm78  Embarassed
Благодаря и на момичето публикувало тази рецепта

Бяла риба ала Жули
Публикувано в: Основно (П) — krikri1 @ 5:42 am
Tags: извара, кисело мляко, риба

Рецепта: joly24

* 2 бр. рибно филе (може пъстърва, хек и т.н.)
    * 1/2 кофичка кисело мляко 0,1 %
    * 4 с. л. извара
    * 1 скилидка чесън
    * копър
    * сол

Киселото мляко, изварата, чесънът, копърът и солта се разбъркват и с тях се намазват парчетата риба отгоре. Пече се във фолио 30 мин. на 200 гр. и след това без фолио 15 мин.

Без изварата и с много подправки за риба  това ми беше доста дни основно ядене. Рибата беше пенгасиус  и цялата къща, която не е фен на рибата ме подяждаше  Wink Laughing
Стискайте ми палци да не се изложа в трета, защото нали знаете какво казва Дюкан, за първите три месеца на диетата  Rolling Eyes Rolling Eyes
Третофазнички, прочетох ви режимите, ще питам ако имам въпроси.
Успех на всички и дано скоро стъпят на финалната права   bouquet

# 545
Относно рибите,аз ползвам риба тон консерва във вода,с малко кисела краставица,черен пипер ,копър и котидж сирене става супер.А от суровите филе във фолио само с копър и лимон на фурна е много вкусно!  chef

# 546
Заспахте ли,време е за кафе

Но все пак не забравяйте и водата,а

# 547
         Месi аз  си правя телешката кайма у домас чисто месо и от там подправки-каквото ти дойде на ум/режимно/ омесвам с повечко водичка/еее не чак да стане на каша/и бум на скарата.Стават чудесни.Можеш да си направиш и пълнени чушки само с кайма/телешка/без ориз,супа топчета и т.н.
       А за тези,които питаха за ІІІ-та фаза.Аз от 23 дни съм в нея без да вдигна и грам,дори свалих в началото още 1 кг.Нооо не правя гали-т.е. не си наричам такива,ами напр.хапна малко ярешко с лапад,или 1 чашка /малка/винце,или 2-3 лъжички сладолед и така.

# 548
  • Бургас
да се отчета и аз, нямате изчетане бреййй  Heart Eyes
днес вместо да свалям съм качила около 400грама, ама дали от лакомията ми - само режимни обаче  Laughing, дали  от това че ще ми идва ...  ooooh!
голямо лапане и това е  Embarassed
ескуизата и на мен много ми хареса, хапнах си я цялата кутийка вчера  Embarassed, а тук чета че не е трябвало  Tired

хайде лек и отслабващ от мен  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 549
  • Испания
Здравейте, момичета! Бъди поздравен и ти, Тунингмания.

Утре навършвам 6 дюкански месеца, но ще пътувам и затова се отчитам днес. Теглейки чертата:

килограми  -28 Вещи, би ли коригирала в табличката, като имаш време? Благодаря предварително!
талия -25 см
ханш -20 см
бедро -11,5 см
бюст -20 см

Научих се да закусвам /още от първия ден приех, че щом казва Дюкан, е лекарско предписание/, да пия вода /задължително, като лекарство в началото. Ама че огромно количество лекарство... Но преди с месеци не пиех вода/. Ям 4 пъти на ден, в началото – 5. Между храненията похапвам, обикновено парче пушка шунка или кисело мляко. Закусвам дюкански тостер или кексче /много рядко нещо друго, направено с три с.л. Трици/. Нямам нито един ден без закуска с трици. Обядвам месо /пилешко, кайма – говежда или пилешко-пуешка, дробчета и сърца, рядко заешко или конско/, следобедна закуска – крем-карамел, крем с моркови или желирано мляко. Вечерям риба /най-често/ на скара или в последно време приготвена върху сол, салата от рулца от раци или риба тон /от консерва, без олио/ или морски дарове.  Винаги ям месото и рибата със сос от кисело мляко и дижонска горчица.
Ходя пеш /минимум по час и половина на ден: два пъти отиване и връщане от работа/, качвам стълби до 5-ия етаж /с или без покупки, по-често с/. Имала съм периоди на задържане и по 20 дни, но никога не съм се изнервяла от това, защото знам, че е нормално. Меря се всеки божи ден на кантара, а със сантиметъра – на кръгъл месец.

Ами, това е в общи линии. Чувствам се отлично. Изследванията ми са много добри, в нормата са. Повече от 3 месеца не пия хапчетата си за високо кръвно. Меря го почти всеки ден и е в границите на: 110-115/65-70. Забравих да спомена, че ям почти без сол.

Препрочитах няколко пъти книгата, защото там е описано всичко много ясно и повтарящо се /и Дюкан казва, че го повтаря нарочно/.

Много се разписах. Извинете, ако съм досадила.  Embarassed

Някой вчера попита къде има сирене /извара/ Кварк. Тук тази, която продават, има сметана и не е режимна. Предполагам, че и в България има сметана...

# 550
Поздравления на всички за страхотните резултати и кулинарни идеи - не съм предполагала какво разнообразие може да се сътвори от иначе монотонен белчтъчинен режим. С неохота започнах този режим, т.к. мразя месото. От вчера съм на ударната фаза, планирам да я карам пет дни, а после да съчетая втория етап от диетата с разделно хранене, т.е. да  си позволявам от време на време плодове на закуска, защото само с протеини и зеленчуци няма да издържа. Не се записвам сред вас, защото реално няма да карам режима по книгата, но с интерес ще ви навестявам за вдъхновение и мотивация.

Към рибните идеи - ето една и от мен: задушена на фурна бяла риба саворин, много е вкусна. По принцип слагам малко вода, бира и мазнина в тавичката /очевидно вече ще пропускам бирата и олиото/, добавям малко сол, черен пипер и чесново брашно, а върху парчетата риба /пека я разцепена на половинки през гръбнака/ нареждам лучени кръгчета. Овкусява се с лимон преди консумацията.
Моето семейство обожава саворина приготвен по този начин /рибата няма кости, само гръбнак и я продават изчистена по рибните магазини/.

# 551
Привет от мен дюканки     bouquet
  Честити месечинки на COTE И   NUSH    bouquet  bouquet  bouquet
BURNE-Чрд -И БЕЗГРИЖНО ДЕТСТВО НА ДЕТЕНЦЕ  bouquet
 ROISIN-Честито и на теб мила   bouquet
При мен нещо взе да куца откъм здраве явно се разболявам (много ми е студено) ще пия един парецетамол че,   да видим какво ще стане Praynig
 Късмет на всички  bouquet  bouquet

# 552
Здравейте, всички дюканстващи и свалящи излишните килца!
Може ли някой да ми каже на коя страница в книгата е записано, че 2-ра фаза може да се прави 2 / 0, което значело 2 дни на П и др. прим. 5 дена се яде всичко, но по-ограничено!!!! това го прочетох не на 1 място във форума, като се отнасяло за хора, които основно имат проблем в областа на ханша. Та къде в книгата е казано това, знае ли някой? И ако е така, за -та фаза какъв режим трябва да има. Щото ако е редовния 3-ти, то излиза, че във 2-ра фаза можеш да ядеш всичко (без 2 П дни), а в 3-та фаза ще се връщаш на ограниченията ooooh! ooooh!.....Та, моля, тези които са запознати с отговора на ВЪПРОСИТЕ ми, да споделят...

# 553
  • София
smileys, страхотен пост. Действа много стимулиращо. Благодаря. Постигнала си страхотнио резултати. Поздравления за което.

Аз да се отчета - гаден ден в офиса. Едвам пия трета бутилка вода, мисля след малко да мина на Пепси за повишаване на настроението. Искам да попитам  - коремът ми е адски подут. Нямам проблем с тоалетната. Какво да правя?

Tuning, по-сериозна не съм била през живота си.

# 554
Може ли някой да ми каже на коя страница в книгата е записано, че 2-ра фаза може да се прави 2 / 0, което значело 2 дни на П и др. прим. 5 дена се яде всичко, но по-ограничено!!!!

На 91 стр. в края на главата за ритъма на редуването. Какво следва за трета фаза при такава втора обаче не пише, или поне аз не съм обърнала внимание. И не е примерно 5 дни, а точно 5 нормално хранене, без да се прекалява. Другите два дни в седмицата - на чисти протеини. /Снощи го четох, за това толкова бързо го намерих, не знам книгата наизуст, а и също мисля да прегрешавам с плодове в смесените дни./
Дано съм ти помогнала.

Общи условия

Активация на акаунт