За ясла се стяга вече, малкото МАЙско човече

• 11 133
  • 284
  •   1
Отговори
# 270
здравейте и от нас Simple Smile

да честитя на всички, които имаха повод в събота за празнуване - на именници, на мини рожден деници, на спечелилите пътувания Wink много хубаво ми стана от хубавите новини и почерпките Simple Smile

ние сме добре, в събота бяхме на авто разходка и последната вече доста ме раздруса, хич не съм за пътуване. иван е на ясла, аз след малко се захващам с домашните работи.

хубав ден  Heart Eyes

# 271
Добро утро и от мен!

Честито на всички именници и празнуващи на патерица!   bouquet

Браво на Марти, колко много неща е научил на яслата  Hug
Митето напоследък все ме търси, вчера като го оставих с баба му и дядо му за първи път е мрънкал за мен и викал само "ма-ма". Друг път не ми се е случвало такова нещо. Иначе е станал много гушлив.
Прията седмица на всички!

# 272
Добро утро и от нас,
въпреки, че сме  Tired всички. Мила повръща цяла нощ и от сутринта два пъти дриска, и пак повръща. Иначе си е на 6 детето и си прави белички по малко. Доки е следобед на работа , моля ви ударете по едно рамо какво се правеше в такива моменти, че съм се ошашкала и недоспала и .......

# 273
за дрисъка даваш ентерол или смекта /по-гадно на вкус/ - може до 3 п/ден. а ако много повръща, даваш натриев цитрат. но това е симптоматично лечение. доки трябва да каже диагноза, за да добави каквото е нужно за реалното изчитване на проблема  Peace
и аз съм недоспала. едва гледам. май ще му полегна малко докато си чакам задачите по мейла  Tired

# 274
 TiredДавай колкото може повече водичка, нищо че ще я повръща! Никаква храна- едн асолета в краен случай. Имало и някакво хидрасек ли беше newsm78 Ако някой може да ти го купи  HugВсичко ще е наред! Flutter После докладвай.

# 275
mamilla, диета - въглехидратна (без сирене (ама никакво!!!), масло, месо, мляко, яйца). Картофи, моркови, ориз, солети, сухари, хляб.
Ако детето не ще да яде - не го насилваш.

И моя син е продрискан от вчера и е на диета. Аман. Закуси сухари с чай от шипки и захар. Гадно му беше, ама го изяде Mr. Green

# 276
TiredДавай колкото може повече водичка, нищо че ще я повръща!
Неее! Не се прави така! Така се обезводнява повече - освен вода повръща и стомашни сокове.
Ако е повърнало детето и изяви желание да яде и пие - първо се дава маалко сухарче. След 15 минути 2-3 глътки чай/вода. Може да се дава Нестий, в него има натриев цитрат.

# 277
Смятай що за педиатри имаме, щом ни съветваха да тъпчем с вода .... Rolling Eyes

# 278
  • България
Да добавя и чай от кора от нар, освен от шипките. И също така потвърждавам - ДИЕТА.

Да се разпиша и аз  - ама много сте писали събота и неделя, межуду няколко задачи, едвам успях да прочета всичко.
Честито на имениците на патерица, Майче и на теб честито за наградата.
Абе май само моето дете е на фаза мучене - вместо говорене, като пък чета , че и изречения правите - направо се шашкам притеснително - Коко като иска нещо - само настойчиво сочи с пръст и мучи - постоянно повтарям "дай", ама няма - само безобразно и много, амам много безмислено бърборене - без нито една цяла дума.... (освен мама, баба, айде и т.н. краткосричкови думички), ама дано след като навърши година и полвина (защото чух, че това е момента ... на прелома в говоренето) - се надявам да избухне и да стане поне наполвина толкова "разговорен", колкото майка му.
Днес времето тук е меко казано отвратително - все още има гъста мъгла и е супер студ - не знам как ще ходят за кухня - Коко и баба му  - та май трябва да си хода на обяд, а имам бизнес среща в 11,30 - та ще видим.
Не съм убедена че в този ранен период детето има нужда от контакт само с майката - Калоян със сигурности ма нужда от контакт с деца - събота и неделя така игра падна с деца - първо с негова връсничка и после с две близначета на 2,6 м. - направо не се сеща, че има майка в тези моменти.
 На пролет със сигурност ще е ясленче, само засега не знам къде - че за последните два месеца ми се преобърна няколко пъти живона не на 360, ана 720 градуса, та ще видим. Успешна нова седмица. Целувки.

# 279
Благодаря ви за бързата реакция Heart Eyes

От ошашкането съвсем изключих, че доки все пак има телефон и може да не чакам до следобяд. Каза ми да давам капки Вонесхил или Вонитосхил и прахче Електролит- поне две. Но и вашите съвети са ми в полза- обадих се на лелята на мъжо ми да напазарува и да действаме. Между другото слънцето ми спи блаженно от половин час в ръцете.

# 280
Пане 1 час след повръщане вода не се дава. Дай й веднага една лъжичка лимонов сок, ако имаш лимон да го гризка. Свещички не слагай. Тъй като е с повръщане, прахчетата за момента няма да й помогнат. Вода се дава на 10 мин по лъжичка . Не повече...
Моето дете го изкара 3 пъти този вирус. Сложи я на едно място. Да не ходи много и да не се уморява, да не се поти, защото така повече се обезводнява. Нагоре за храненто момичетата са ти написали. Ако й даваш мляко да бъде АР- лечебно мляко.

# 281
Здравейте Hug
Аз днес го пуснах на ясла малкия, още отхрачва,но е жизнен и не е заразен Peace Нямаше хич на кой да го оставя, инче мислех да го пусна утре или вдугиден Rolling Eyes
За работата - смених работното място, но пак съм в счетоводната сфера, занимавам се със заплатки (кой каквото си може). Сега малко поприпомням, позапознавам се с новостите, които съм изпуснала, програмата е различна.... Засега съм доволна, дано и занапред Simple Smile
Работата е по-малко като количество и това ме устройва много, защото на старата работа накрая вече не се насмогваше Rolling Eyes
За повръщането, и на мен са ми казвали да давам вода, ама малкия като не е искал хич не съм го насилвала, какво да правя Confused А то детето си знаело явно по-добре от мен Heart Eyes

# 282
Миличката Мила! Бързо да оздравява! Това е ужасно изтощително и гадно! Мая пробвай да й даваш вместо вода Хидратин Алфа и не спирай да си я кърмиш! Ако е повръщала, е добре да има около половин час без нищо да и се налива в устичката, за да не се дразни стомахчето! Много добре действат бифидус бактерии съчетани с водорасли, мен поне това ме оправи за един ден, а Мила я пресече след първото дрискане!

# 283
А mamilla, то още кърмиш, браво. Моя съвет е да я оставиш да суче колкото иска в такъв случай Grinning

# 284
Бреййй, много пишете Simple Smile
Хайде в редичка по две към новата тема

Общи условия

Активация на акаунт