Отговори
# 120
Марси, "общественичке" - много добре казано! Peace

# 121
Добро утро
Малеее Раша-завъртя ми се вобръжението от гювеча ,дето ни сервира в постовете си... Crazy
не стига,че е такъв несъвместим микс от подправки,ма и много неграмотно си го сготвила Mr. Green...от всичко ,което вдянах(с ограничената си забрадена главица Mr. Green),е това,че си мислиш,че заемаш някакво централно място в галактиката и целият Космос би трябвало да си прави съпоставка с твоето битие Crazy...Ла Хаула ,уа ла Куата илла би ллах...(до две секунди да си го превела Wink)

У нас какво ново-Вчера пак се чухме с нашите хора в Ливан и научихме,(че къщата ни придобива много хубав вид-е не е като наснимката от албума,но има време Wink

Обама,както знаете е вече новият президент ,който ще зеживее в Белия дом,а за нас от изтока това означава,че от злото ,ни се падна по-малкото...щото другото непрекъснато за победи в Ирак и Афганистан говореше,а мен от тези победи прз 2006 г "косата ми побеля" Crazy...и какво ли още не...та така

Амал-писах ти вчера на лични  bouquet

Приятен ден
Нафасима как си-пиши някой ред
Момичета ,има едно нещо,в оформленито на нашата тема дето мислех да премълча,но май е под човешкото ми достойнство да го правя...То няма общо с никое от момичетата ,които пишат тук нито с местонахождението на която и да е от нас...по скоро е свързано с империализмът дето се шири по света и е плод на доста груба политика,от която вече два пъти лично пострадах...та става въпрос за знамето с две сини ивици,а по средата звездата на Давид-символизира реките Ефрат и Нил,които очертават границите на Ционистката държава bowuu
не знам как звуча на тези,които не са навътре в цялата тази работа,но след като едва останахме живи през войната на Израел срещу Ливан през 2006г,ми се струва най-малкото трудно  всеки път като отварям темата,да се правя ,че не веждам този символ или да поглеждам зад себе си,да не би съпругът ми да не го зърне и да ме пита за какво е това знаме,най-малкото него не бих искала да засягам ,а и какво да му обяснявам като раната от загиналия в бомбардировките му възрастен и така любим баща още кърви,а с него и 40 душеи разкъсани и изгорели близки роднини...надявам се да ме разберете...пък и в крайна сметка Снежана Хадж е омъжена за Палестинец,а Палестина има много хубаво знаме-(макар и окупирана,тя все още съществува)...мислех да не споменавам,но ви казах това дето ме терзае...
ей така от малка съм си по приказлива,с което никак не желая да засягам някого,а ако случайно някой се е обидил,моля за прошка Praynig  bouquet
Добър и светъл ден  bouquet

# 122
ха здравейте и от мен
чета чета и препрочитам и сама се смея Simple Smile
пращам ви много целувки на всички и забрадени и не
до после

# 123
Момичета пак сме изтървали духа от бутилката  Hug

hahaha hahaha hahaha

Mного интересни постове,момичета.
Раша може да не ги чете,но аз го направих с удоволствие  Peace

моя извод:

Мъже мюсюлмани-не се женете за атеистки!
Или поне не създавайте деца с невярваща.

Дезърт-в КМ има тема за Ягодка,мисля,че е добър онлайн магазин.
А Гриин Трии на А.Арден е страхотен парафюм,купи си го!

Аз не харесвам арабските параюми въобще.
От миризмата ме боли глава,дори и само да мина пред магазина,където неизбежно
за запалили ухаещ въглен да привличат клиенти..
Обаче колкото и да ми е неприятно,ще трябва да ида да си купя шишенце,че преди време ми се счупи помпичката на един парюм,а не мога да го изхвърля,Диор Адикт е все пак.
Само,че как да го отворя?Идеи някой има ли?
Да ги счупя ли,какво да правя,Невена?
Абе Невена-ти си цял консултант,работила ли си или е само хоби?

Иман-към 400 дирхама ще да е,от Парис Галери,но знаеш,че дават намаление ако се пазариш.
Ще идвате ли на сам скоро?

Наина-много хубави цветя,без Еленовите рога обаче Laughing
И аз гледам две зеленки,обаче нещо.....не ставам за градинарка,а имам голямо желание.
До практика и информираност ли е или талант?!

Дина-къде изчезна,стига с тия плажове Party
Времето и при нас е супер,но с тия изпити на Карина(не арабско име  Laughing) не можем да мръднем Confused

Дуа-на политика си го ударила,нека да му е леко президентстването на Обама и мирно!
Аз се радвам,че след всички години на робство и расизъм,Щатите имат цветнокож симпатичен и млад президент Grinning 
Аз съм за да се смени знамето,щом настояваш  Simple Smile

sany81- Crazy една забрадена приема целувките  Laughing

Лек ден усмивки и без лицемерни мнения колко сте щастливи по арабските страни,а  Naughty
Шегувам се  Wink  Hug

# 124
Хей,Марси каква блестяща реч дръпна-виднага ти нанасям една червена точкав ТЕФТЕРО-то ако Раша няма да го чете,това дето и го пишем,поне ние ще се самообогатяваме културно и мисловно
Значи Линда ,била Перла-ми тя  затова е така взискателна... sun
Забравихме кафето

# 125
Момичета, аз пък не мога да се стърпя по един религиозен въпрос и сега ще направя едно теологично отклонение, на който му е скучно да не чете.

Многократно съм чувала този епизод с удрянето през ръцете на немюсюлмани, които искат да докоснат Корана и 'едва не ме преби'.

Абсолютно грозна постъпка, породена от невежество. Имайки пред вид, че сме задължени да правим дауа (да разясняваме и приканваме към исляма), как виждате някой да прояви повторен интерес, след подобна истерична реакция.

Накратко ще обясня за докосването на Корана.

В една ая се говори за лаухул-махфуз (the preserved tablet), който само пречистените докосват. Подчертавам дебело, става въпрос за оригинала на Корана, който е в джанна и до който имат достъп само ангели (пречистените). Не става въпрос въобще за хора.

Относно книжните копия на Корана, тук на земята: aрабскияt текст нямат право да го докосват дори и мюсюлмани, ако не са в състояние на пречистеност, ние практикуващите си знаем за какво става въпрос, да не изпадам в подробности.

За немюсюлманите, също се отнася за арабския текст, който е между кориците, няма нищо лошо в докосването на превода. В самия коран се казва, че е изпратен като напътствие за човечеството, а не само на мюсюлманите. Как биха го изучавали немюсюлмани, ако не можеха да го докосват?  

Също се казва призовавайте към исляма с мъдри и красиви слова (не с удари през ръцете и истерични реакции).

Наистина съжалявам за тези мюсюлмани, които си го държат на най-горния рафт да събира прах като някой сувенир, не знаят какво пише в него, и нехаят за факта че изпратен преди всичко като наставление и критерий за различаване на доброто от злото.

# 126
rafaela,за съжаление не мога да ти кажа парфюм,който да ухае на виолетки,поради това,че си подам по силни миризми.Харесвам обаче много бонбони "Виолетки",Невена може би ,ще ти отговори на този въпрос.
Water Lily,на моята сватба една леля на баща ми подари кротон,казвам си аз тая дъртофелница,за какво ми го подарява това изкуственото цвете-ще го изхвърля още щом се прибера,а тя ми казва:Да расте леля,с вас!Аз и отговарям,как бе то нали не е истинско?Тя малко се ядоса,как живо е,и се казва кротон.После толкова много му се радвах,че умря.И като се запалих по цветя,че чак до днес.Едната ми стая е като джунгла.Някой ден ще ги снимам,за да Ви ги покажа,че са много красиви.
DUA,мерси за кафето,ама за днес ще ми е четвъртото Laughing

# 127
Добар ден и от мен мили дами,
Аз докато се наканя да пиша то вие фермани сте изписали.Ясно ли4и какжа е била при1ината за такава разгорещена дискусия.Мили арабски мами и не мами дори емоционално сварзани с арабския свят не знам за6то обращате такова голямо внимание на Раша.Тя с тази си история много ми напомня на една от сестрите на мъжа ми( той има 3 сестри).Та тя милата навремето имала годеник от Йордания, голяма любов били навремето но нещо нещата не потръгнали.Иначе милите сватбата стягали, но нещеш ли накрая нещата се разтурили, та от този ден нататък нашата арабка решава че тя арабин не искаи все по европеиското гледа.Да вметна за протокола че моята зълва след тази любов се оказва болна от анорексия, т. е явно е че  е страдала.
Та мила ми Раша не зная твоят живот, и за това нека оставим всеки сам да направи собствен избор , без да обобщаваме  така генерално.От една случка или от една история не можем да съдим.
Хубав и ползотворен ден на всички
Целувки
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ГИНЧЕ- много здраве и късмет  

# 128
Уф тя и моита стана една, влизам чета ви с моя ник стане ли време за писане все като гост се вмъквам.Моля да не ме линчувате Simple Smile
 Hugцелувки на вси4ки

# 129
  • София
Дуа,
Повярвай ми, наистина разбирам как се чувстваш, какви асоциации  предизвиква у теб израелското знаме..Но..Възприета беше практиката момичетата да се  групират не според националността на съпруга, а според местонахождението им.Ако съдим по националността на мъжа, много от момичетата следва да попаднат в съвсем други групи.Колкото до самия флаг, аз нямам абсолютно нищо против да го махна, но за жалост мисля, че позволеното време за редакция на първия пост вече е отминало..Затова ще се наложи да се изчака до изготвянето на новата тема, когато правещият я ще има възможността да изтрие снимката.Съжалявам, ако със слагането му съм предизвикала у вас негативни емоции, не е било умишлено.... Sad

# 130
Относно знамето на Израел, може да го заменим с палестинско пред вид на това, че : има лично засегнати, мамата по тези земи е омъжена за палестинец, половината от света не признава Израел.

А в колонката България и други, където са изброени другите страни без знамена, можем да включим Израел предвид на това, че: навестяват ни мами юдейки, имаме включени други неарабски страни,другата половина от света признава Израел.

# 131
  • София
Палестинското знаме си е включено, просто следвах логиката на предходните теми.Снежана си беше вписана от самото й появяване в Израел.

# 132

Победа за Обама, права си ЛИЛИ...това значи много, много повече от просто американски избори. От робските вериги...та до Президент! уау...щастлива съм!!  Мъжа ми си легна в 6 сутринта Crazy      Успех на изпитите на Карина. Peace

Monsoon_rain -не се ''задълбавай ''с коментари за Израел, не мисля ,че тук/ форума/ е мястото за това....достатъчно пъти се намесваха модератори и се триха мисли. Peace

Последна редакция: ср, 05 ное 2008, 12:39 от harriet TJB

# 133
Привет момичета   bouquet

Наина, много ти благодаря  Hug Заплюх си няколко, сега ще ги запиша и тръгвам на поход тези дни да закупя едно-две, че одавна се каня. Ако не е много нахално.. мога ли да те помоля за още една услуга. Едното, от въпросните ми две цветя hahaha нещо линее  Sad Тъй като стана ясно колко нищо не разбирам, даже името не му знам.. Дали мога да ти покажа снимка и да кажеш евентуално какво да до правя милото, преди да го уморя?  newsm78
ДУА, искрено се смях на сравнението с гювеча  Peace Хубаво казано.. Иначе по темата няма смисъл да дълбаем. От вчера я нищим, мисля всичко стойностно, което можеше да се каже се изписа.
Ди Понеже се е видяло, че днес раздаваме червени точки, пиша ти една за поста относно докосването на Корана  Peace Полезен и на място пост, на мен ми беше много интересно да го прочета  Hug
Невена, Наина Мога ли и аз да да се наредя за парфюмена консултация?   bouquet На Наина щр и стане лошо вече от мен  Joy

На всички  Hug (забрадени, незабрадени, атеистки, шовинистки и каквото друго си пожелаете)

# 134
Тед и Ди-благодаря за проявеното разбиране-и предложенията за другата тема са добри-както приемете за удобно Heart Eyes-Тед мн.добре зная,че не е било умишлено Heart Eyes
Ди-нааистина е така-това за половината свят-но разбира се аз тук помолих за малко толерантност към потърпевши като мен,и не се стремя да подхващам политически теми от този район  bouquet
Хари-Разбирам го твоя съпруг и ние се радваме с него-и ние бяхме с тези цветнокожи люде,които гласувайки за Обама лозунгираха -Имам си една мечта-помня как един расист се беше изказал по повод Обама фмин. година-Черньото няма да го бъде-къде е този многознайко да му кажа-има Бог и расизмът няма да го бъде дълго и с негова Благословия Wink

Общи условия

Активация на акаунт