За изхождането (ЕБХ) - част 9

• 20 151
  • 441
  •   1
Отговори
# 360
Записвам се да следя. Ние ще сме от закъснелите, но ще се пробваме.  Grinning

Дъщеря ми е на 18 години. Не знам точно на колко месеца съм започнала да я уча ( сигурно след като е почнала да седи), но си спомням, че на 1 годинка ми носеше гърнето, когато имаше нужда и не съм прала мокри гащи.

Затова и сега не бързах да приучвам Влади на ЕБХ, разчитайки на спомена. Не отчетох използването на памперс.

Започваме с пробите  Grinning

# 361
Пролет, прочете ли някои от статиите в началото? От поста ти останах с впечатление, че исках да научиш Влади да ползва гърне, а смисълът на ЕБХ е малко по-различен. Трябва ние да се научим да разбираме детето и кога то има някаква нужда, а не да чакаме то само да се научи да си казва.

Като по чудо имам малко време, та да ви кажа каква я свърших. Поръчах на Лили 4 бр. гащички на фъзи бънз. Честно казано не предполагах, че може да се продават без поне една подложка към тях и не счетох за нужно да взимам отделно ooooh! И все пак като пристигнаха видях, че мога да натикам вътре старите парчета от комплекта ми на Бамбино мио и реших така да ги ползвам, докато си поръчам специални парчета. Слагам първия ден гащичките на Лили и започва да ме втриса, изпитвам някакъв ужас, че детето ще се напишка, ще е цялото мокро и ще трябва да го преобличам hahaha В резултат на това сигурно на около половин час предлагах на Лили да пишка и тя доста дълго време остана суха. Накрая когато все пак беше пишнала малко в гащите аз половин час се чудих наистина ли е пишкала, понеже държаха доста сухо. И ми олекна малко тогава, разбрах, че не е толкова страшно. Този ден два пъти смених подложката, на следващия също само два пъти Flutter Но по принцип не ги ползвах по цял ден, сутрин на голямото опикаване си е с памперс, вечер като си ляга също. А да ме видите как хвърча като пръцне дори веднъж Laughing Преди понякога си правех оглушки и чаках да видя дали няма да е фалшива тревога.
Много съм доволна, накараха ме малко да се размърдам тези пелени. Сега само се чудя дали да си взема още от тях или да пробвам някой друг вид. Все ми се щеше да са от някаква органична материя.

# 362
Бухти, ако не се лъжа Евридика също търсеше такива  newsm78  Дано се включи и тя, че е по наясно с нещата   Simple Smile

# 363
Бухтичка, можеш да спестиш малко пари и пране като не слагаш парчето в джоба, а върху гащите Simple Smile Поне с ако няма да се мажат, а така мога да изкарат няколко напишкани пелени. Допълнителен плюс за ЕБХ е, че детето ще усеща мокрото, иначе слоя до бебето на гащичките попива и държи по-сухо от памучната пелена.

# 364
Евридика си поръча едни бамбукови, гледах ги и аз, ще чакам отзивите й Simple Smile

Мег, това е идея, но не знам дали ще се престраша.

# 365
Точно и аз четох историята на Бухти за Фъзитата  hahaha Голям майтап с този страх от опикаване и измокряне на детето  Laughing
Супер сте се справили и двете обаче, браво!  smile3501
Моите бамбукови дойдоха, страхотни са, хора! Не съм виждала нещо толкова меко и приятно за пипане! Снощи ги изпрах и сега е с такава пелена. Преди малко ака и пишка в мивката и пелената остана суха, та не мога да кажа като попивателност как ще е, но мисля, че и по този показател добре ще се представят.
Пелената наистина е one size, много добре е помислена, а ластиците на кръста и около крачетата са стегнати, но много меки и не се отбелязват. Има си едно прикачено към пелената парче (пришито) и като се нагъне парчето, си става като вложка. Та затова предполагам, че ще попиват добре.
Гащите за отгоре са полиуретан, но поне те не се допират до кожата на бебето, та съм ОК. А и мисля лятото да си ходи само по бамбуковите, без полиуретановите непромокаеми гащи, хем и двамата да имаме стимул да хващаме (почти) всяко пиш  Flutter

# 366
Мег, много благодаря и аз за идеята   bouquet не се бях сетила, че може парчето да се слага отгоре  Blush
Евридика, сигурно вече ти досаждам  Embarassed но може ли линк за бамбуковите пелени  Praynig

# 367
Shada, ако идваш в Мола днес, ще се видим и ще ти ги покажа на дупето на Никола  Laughing
Ето и линк: http://www.babykind.co.uk/bamboozles.htm

# 368
Евридика, можеш ли да обясниш с какво се закопчават, не ми стана ясно какво точно е aplix.

# 369
  • София
Евридика, обмислям и аз бамбукови, запали ме, харесва ми идеята, че отвътре са изцяло естествена материя. Мисля при възможност да се включа в следваща поръчка в другата тема  Thinking
Благодаря на всички за куража, който ми вдъхвате  Hug

Dimitriana, мерси за ценните съвети. Имам въпрос - не само към теб, но и към всички, които изпишкват: когато сте навън, къде (ще) изпишквате децата?
Струва ми се съвсем нормално някъде на тревичка. Но къде точно, без да притеснявам други деца, които евентуално ще тичат и играят в парка? Ако е за акане и е в градина/парк, ясно - мога да прибера "производството" и да го изхвърля на подходящо място. И все пак? Не върви да е под път и над път? Някъде встрани от площадките, може би и от пейките? Доста се чудя. Вие какво мислите по въпроса?

# 370
Джули, на въпроса - при нас поне трябва да е някое по-закътано и спокойно местенце, че когато се разсейва, не пишка. Ако вкъщи докопа някоя играчка докато го издържам, няма пишкане докато не му я махна и го насоча да гледа надолу, че да се сети какво правим, едва тогава пишка. В нашия парк има достатъчно такива - открих ги и ги използвах за приспиване и сън докато беше съвсем малко бебе.

# 371
Всички вие, които практикувате ЕБХ и желаете доброто за децата си, щом като свършите етапа с гърнето, научете ги на правилно изхождане, за да са здрави. Днес хората са усвоили вреден и несвойствен начин, който им носи всякакви болести. А природата е определила един единствен правилен начин.. За повече информация http://squat.beinsa.info

Последна редакция: пт, 20 мар 2009, 21:26 от Людмил

# 372
Да напомня все пак,че за да се практикува успешно ЕБХ не е нужна никаква финансова инвестиция.Дори напротив-всяко заобикаляне на удобствата е полезно за ЕБХ.Това е моето мнение,разбира се. Simple Smile

# 373
Ето ни и нас в отбора  Grinning  Приемате ли ни?  Grinning

От около 20-ина дни практикуваме ЕБХ. Пробвала съм първо като беше на 2 месеца, но хич не й допадна и не съм я мъчила оттогава... допреди 20 дни, когато един обрив и мъжът ми ме подтикнаха да започнем по-сериозно.
Мога да похваля моето Дари, че вече ловим почти всяко пиш и всяко ако (рядко има изненади). Днес например съм сменила само една напишкана пелена.  Heart Eyes
Май започна и да ми сигнализира - по едно време днес се бях улисала пред компютъра, а Дари си играе до мен на спалнята... изведнъж започна да мрънка... след 5 мин църкане се усетих да я събуя и докато да я сложа над легенчето и се изпиша. Също й преди няколко часа така стана, ама не стигнахме до легенчето - напишка ме в момента, в който свалих пелената  Mr. Green

# 374
Забелязах, че Лили има малки пъпчици по крачето и малко по коремчето. Хич не разбирам от обриви, но дали е възможно да е от фъзитата newsm78 Много се чудя сега дали да си взема още от тях или евентуално бамбуковите.
Евридика, за бамбуковите мислех евентуално да взема с копчета размер 2 някъде 5-7 бр., добре ли ще са според теб и колко wrap-а ще ми трябват за тях?

Общи условия

Активация на акаунт