Нашите любими торти ... глазури покрития и фигурки за тях -62 тема

  • 50 104
  • 288
  •   1
Отговори
# 150
  • Мнения: 668
Пепи - ха сега, честито за комплектчето шприцове! Нали знаеш, че очите са алчни (при мен в пълна сила важи  Joy ) - в този големия комплект има ли накрайник за хризантеми? И кои са по-нестандартните накрайници?
Иначе само такъв накрайник откъде може да се закупи, освен от Кадемлия?
Албенка - чудно сърчице. Тестото за розите предварително ли го оцвети, или после боядисва с четка?

# 151
  • Мнения: 7 091
момче6ка мама ти до колкото си спомням каза че покриваш с ММФ( от маршмелоуз) , нали? В такъв вариант , замразена или  студена торта ще ти направи такъв конденз че .... . Аз винаги както си е стегнала  я вадя от хладилника и оставям поне 15мин . на стайна - иначе пустото му маршмелоузко тесто става "мокро".
Тандури покрива с готов фондан , та може и да се получава със замразена торта.

Рая, не само с готов фондан покривам, но този, които аз си правя е стандартен, не е ММ, така че за ММ не мога да коментирам. Само исках да уточня Simple Smile
Иначе за замразяването аз установих, че блатовете така много по-добре се сиропират отколкото иначе. Влагата се задържа в блата, а не се разлива по крема и да става мазало. В момента, който я режеш блатовете са добре напоени, но не разкашкани, крема си е стегнат и вкуса е същия.  Peace

# 152
  • Мнения: 1 491
Дими, Райче  Hug благодаря ви
Аз както винаги бия алармата и после започвам на спокойствие да ровя и да търся, че ако нищо не намеря и не разбера, поне знам, че ще има добри момичета да ми отговорят без да ми се карат  Mr. Green  Намерих си он лайн и голден сиръп и меласа, по всяка вероятност ще си поръчам, че пък и прочетох, че в Метро имало петмез, но бил безбожно скъп ...

Иначе, Райче баш джинджифилови човечета ще правим със щерката за Коледният им благотворителен базар в училище. Класната рече, всеки да носи по нещо сладко и тя като каза искам такива и това е... Rolling Eyes

# 153
  • София
  • Мнения: 191
Здравейте,
ето ви една торта и от мен по случай рождения ми ден. Нищо особено не се получи, за първи път правя нещо с шприц.  Confused Може ли да ми кажете от къде си поръчвате разните джаджи, четох че сте получили по пощата. Аз разглеждах някои сайтове, но доставките са доста скъпи.

# 154
  • Мнения: 1 965
ПЕТМЕЗ и ОЩЕ
МЕЛАСА
Това което знам от разкази на хора живели в арабския свят, е че петмеза е мед. Сиропират всичко с него. Затова и истинските арабски сладкиши са толкова лепкави..... Но хората си го правят от каквото си имат. Тоест, никой там не гледа пчели, а си го извличат от разни растения. Даже съм чувала че това което е прословутия кленов сироп - също се води петмез. С две думи, хората са умнички. Правят си го от растения, а не от бубулечки.  Naughty . Едно време, петмез се продаваше в Плод и зеленчука. Помня бурканчетата. Обикновенни с грозен етикет на който пишеше ПЕТМЕЗ. Помня че бабите купуваха, че бил диабетичен. Освен това беше по-евтин от меда, и си бъркаха разни неща..... ама да бях седяла до тях да гледам..... а не да тичам по улиците....
Повече не мога да кажа.
Тъй като никой не е писал, ще редактирам поста си.
Стефи, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН МИЛА! Бъди жива и здрава!!!!  bouquet
Тортата ти е много добра и ако наистина е първи опит с шприц - направо получаваш аплодисменти!!!
Албена - Твоето сърчице е както винаги перфектно! Няма какво да кажа освен  Shocked

Последна редакция: ср, 10 дек 2008, 20:42 от van444eto

# 155
  • Мнения: 484
Драконче,честит рожден ден!!Бъди жива,здрава и много обичана и щастлива!!  bouquetМного добра работа с накрайниците!! Peace

Рая,страшна йоника!!!Браво!!

Албенче,както винаги перфектна торта!!!

stefibgg,въобще не личи че ти е първия опит с шприца!!Отлична работа!!

Ванчее,ти още ли не си направила нюню-тортата  Grinning Като почитател на цветята я чакам с нетърпение  Hug


# 156
  • Мнения: 8 242
И аз да си покажа днеска какво творих, макар че по-скоро ще се изложа  Confused
Изобщо не беше това замисълът но.. нали си имам помощник  ooooh!
Първо направихме едно много сладурско мече и то трябваше да държи кутийката с подаръка..
Обаче Тони го удави в шоколад и после го цопна в чаша с вода.. и станаааа.. много ранен мечо  Crazy
След това ми затри някъде оцветената ММ и не можах да си довърша кутийката съответно.. Затова е такава ярка и с нетъпична украса Simple Smile На всичко отгоре търчах по още 10 задачки днеска, та само се прибирах за по 1/2 час да сглобя тортата, после да я покрия, после да я украся иии .. едвам сварих  Mr. Green
Каквото такова Simple Smile Поне е за домашна консумация никой не я видя  Whistling
Ама утре започвам големия проект за рождения ден на баща ми .. с бутилка Simple Smile Да видим там  Peace

# 157
  • Мнения: 5 878
Не е нещо особено, но така е, като оставих самата торта и страничната украса за последния момент.
А балеринката ми е първата фигурка от готов фондан.
http://picasaweb.google.com/zornitsa.hristova/December2008#5277867306633947666
Не измислих как да закрепя перличките, все ми падаха и се отказах.
Но пък я какви помощници имам:
http://picasaweb.google.com/zornitsa.hristova/December2008#5277506182009887042
една къщичка покрай другото:
http://picasaweb.google.bg/zornitsa.hristova/December2008#5278266762997536626

Последна редакция: ср, 10 дек 2008, 22:51 от Анда

# 158
  • София
  • Мнения: 2 130
Виолет, би ли ми подала линка, където предлагат меласа, ако е български, разбира се...пък и какъвто и да е:))) Много благодаря предварително, може и на лични, ако прецениш, че не е по темата:)))
Редактирам се,че се сетих - някой спомена скъпо...цената на меласата в Англия беше за количество около 400гр - 1 лира...

Последна редакция: ср, 10 дек 2008, 22:57 от dimitrina73

# 159
  • Мнения: 373
Здравейте момичета!!! Доживях да прегледам и аз една темичка, а за пропуснатите ме е срам да си призная, ама нали вече мноооого работя....ехех, не мога сама да си повярвам, че дори за форума време нямам  Cry Браво на всички, които неуморно творят ли ворят....чакайте, че пак се засрамих  Embarassed...ехехе. Драконче Ч.Р.Д. на патерици!!!!  bouquet  bouquet  bouquet Тандоори, браво на теб, честита заслужена награда, отсрами ни пред "чужденците"  bouquet, Ванче и Пепи за вас трябва да си настроя компа, някак си така автомаично през ден два да ви хвали, щото все ще има за какво, вие двете умора нямате   bouquet  bouquet  bouquet И аз ще взема най-накрая да намеря време и да направя една голяма и хубава торта та да не засрамвам така..... Laughing

# 160
  • Мнения: 1 854
Момичета, много хубави торти сте направили пак  bouquet
thedragon, чудесни цветя и торта  bouquet
raya_usa, йониката е жестока!Браво на помощника и то най-вече зардаи това, че се навива да участва.
Албена, много нежно сьрце.
stefibgg и твоята тортичка е мн.достойна Grinning.Коледната звезда щприцова ли или е моделирана?
duhi_puhi, много хубави торти правиш!И предишната а ла кутия и тази  bouquet.А за бутилката ти полежавам кьсмет и после да споделиш подробностите.И нея ли ще я правиш на торта или само ще е в/у тортата като декорация?
Анда, в пьрвия момент си помислих,че е порцеланова фугурка.Много интересна идея!

Момичета, как поставяте точно хартията за печене при правоьгьлните тави, че тя да не "пречи"(да не се нагьва, да попада в тестото) на блата да се надигне и да стане равномерен?.Ако се защипе с кламери или с тиксо при тези високи Т няма да е добро решение.

# 161
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Оранжево небето аз лично резвам с ножица четирите ъгълчета по диагоналите и като сложа хартията в тавата раздвоенитете ъгълчета се прехлупват. Ще ми е любопитно да разбера другите какво правят.

# 162
  • Мнения: 1 173
Аз слагам хартия само отдолу . Не омаслявам отстрани тавата - особено при пандишпан. Четох аз че му трябва да се "хване" по стените и затова не се слага мазнина. Но на мен всичките ми тави за алуминиевите на Уилтън ( само блатове пека в тях) и не ми залепват.

Аз помощника го накарах да рисува петолинията бре дами , защото уж е по прецизен от мен . Иначе нотите са мелодия , затова той ги реди , аз мислех безразборно да ги наредя  Mr. Green

# 163
  • Мнения: 337
Рая, а дали изобщо без хартия ще стане , и моите тави са такива , но аз мислех да слагам мазнина и брашно , сега обаче ,като прочетох и не съм сигурна как е най-добре да се прави.
Аз вече започнах с първите приготовления на "великата" торта  , но м и предстои най -важното .Вече май-съжалявам защо се захванах сама с тази торта , а не си поръчах една готовичка и да ми е мирна главата.

Та в този ред на мисли една последна консултация с аудиторията...Смятам да изпека блатовете на прочутата торта Татяна , но в рецептата те се слепват със сметана , но аз смятам да ги слепя с жълт яйчен крем .Как мислите , добра ли е идеята ? И още нещо ...да сиропирам ли блатовете или да ги оставя да си поемат само от крема. Всъщност сиропирането май не е добра идея , защото тортата ще е на два етажа.
Гледай значи как си питам и си отговарям сама ...не е на добре тая работа .Момичета помагайте , че да не се излагаме пред гостите .
Тандуриии ...къде си Hug

Пепи, тез маймунки са ми много познати  Laughing Вчера гледах снимки на рожденика ,за когото е  предназначена и даже направих комплименти за тортата и днес отварям тук и ......О' дежа вю  Joy пак същата торта Joy
Страхотна е  Peace Поздравления!

Последна редакция: чт, 11 дек 2008, 03:08 от Mаxi

# 164
  • Мнения: 1 173
Макси за Татяната няма значение как ще печеш , аз слагам хартия за да съм сигурна че няма да залепне. А и в тази книга която четох човека казва че хартията прави долната кора по-мека. Wink Иначе аз ползвам и спрей под хартията когато се налага ( за Династията например , че тези ореховите блатове много залепват)
 За Татяна - май въпрос на вкус , но стафиди с варен крем  newsm78 . Аз съм я правила веднъж само , крема ми беше от заквасена сметана , сметана и крема сирене. Получи  се много вкусно. Тук момичетата я правят масово с крема даден от Сребърен облак . Не се сиропира , поема си от крема и е ок!
 А няма да ни излагаш сега с поръчана торта - ще се справиш  Hug

Последна редакция: чт, 11 дек 2008, 07:12 от raya_usa

Общи условия

Активация на акаунт