ФЪН ШУЙ VII (класически)

• 84 941
  • 795
  •   1
Отговори
# 345
Чета в този сайт http://www.fengshuibg.com/services/services-home, че за да се направи един апартамент по ФШ освен разпределението, трябва и

Цитат
Рождени дати на хората (за предварителни изчисления на номерология и китайска астрология): малкото име, час, ден, месец, година на раждане.

Това за всички школи ли се отнася? Аз бях чела нещо подобно за мисля датата на раждане, по една от школите, но за име сега чувам.

# 346
  • София
Чета в този сайт http://www.fengshuibg.com/services/services-home, че за да се направи един апартамент по ФШ освен разпределението, трябва и

Цитат
Рождени дати на хората (за предварителни изчисления на номерология и китайска астрология): малкото име, час, ден, месец, година на раждане.

Това за всички школи ли се отнася? Аз бях чела нещо подобно за мисля датата на раждане, по една от школите, но за име сега чувам.

Китайската астрология е дял от китайската метафизика, както и фън шуй. Това са две различни науки.

# 347
Здравейте  Simple Smile

Започнах да се интересувам от Фън Шуй преди 4 години, но тогава живеехме във временно жилище и не направих много.
Сега отново съм на тази вълна.
Изчетох доста. Направих си карта на апартамента. Изчислих личните ни посоки и числа и т.н.

Но имам въпрос: Как да избера личен кристал? Какъв да е той като форма и като цвят?
Също така как се почистват личните кристали, така и тези които са на показ (например окачени на прозорец, или сложени в офиса на бюрото)? И през колко време се почистват?

Може да сте ги обсъждали тези въпроси но просто не можах да изчета всички теми.

Благодаря ви предварително  Hug

# 348
Ако не са остъклени, не влизат. Ако са приобщени, влизат.

Уау ...  балконът ми е неостъклен и по мои изчисления сектора на богатството се пада на балкона сега какво правим? Премествам по навътре сектора ли демек вътре в къщата? Да ама пък там е радиатора на парното и трапезната маса, която няма къде другаде да отиде ... какво ще ме посъветвате да направя? За момента съм си сложила на балкона вазичка с различни монети и жабка с паричка от долу...трябва ли да ги местя? Благодаря предварително

# 349
Здравейте всички! Поздравявам ви за страхотната тема! За пръв път пиша тук, макар че съм изчела всичките 7 части по 2 пъти, както и други материали по фън шуй (любителски, разбира се).
Съжалявам, че ще има да изпиша един ферман, ама много зациклих. Опитвам се да направя сама Ба-джай на дома си, ама не знам как да си определя фасада. Положението е следното (схема не слагам, ще се опитам да опиша с думи прости):
Входна врата - запад, натам гледа и "входната на входа" врата Simple Smile етажът ми е 3; пред входа - улица, средно натоварена, от другата страна на улицата  - магазин, кафене и детска площадка. Източници на Ша от видимите няма - ръбове, насрещно движение и т.н. До тук добре - идеална фасада.
Само че всичките ми прозорци са на срещуположната страна - изток, там има около 50 метра, ако не и повече, зелена площ с много дървета, пътечки разни, хората си разхождат кучетата, отделно живее и голямо количество софийска квартална фауна - кучета, котки (по цял ден си играят на тревата, много обичам да ги гледам). Зад зелената площ - друг блок, успореден на моя, няма източници на Ша. От тия прозорци ми идва цялата светлина и чист въздух в дома.
Та не мога и не мога да определя запад, или изток ми е фасадата.
Четох да се доверя на интуицията - ами от 9 години живея тука, познавам си апартамента и си го обичам, ама пак не мога да определя. Май еднакво количество ци влиза и от двете места.
Четох да се погледнат двата вида карти и според събитията в живота ми да определя коя ще да е истинската. Ами пробвах и пак нищо - имала съм за тия 9 години и чудесни периоди, и лоши проблеми, и здраве, и болести, понякога сякаш всичко най-лошо ми се изсипва на главата, пък после изведнъж се оправят нещата  Grinning живот, какво да го правиш Simple Smile
А сега де?
Питането ми е, в такива случаи има ли начин някакво... замерване да се направи или нещо такова, да видя къде ще е тая фасада. А ако няма, малко несериозно ще прозвучи, ама като няма друг начин - да взема ли да си харесам запад за фасада, че ми отива на личното гуа (7), защото изтока ми е най-лоша лична посока... Знам, че в класическия фън-шуй такива методи на пенкилера са забранени, ама наистина вече си скъсах нервите с тая фасада Simple Smile
И в тази връзка (леле благодаря на всички, които издържаха да прочетат цялата епопея): апартаментът явно ще "гледа" или на изток, или на запад; тогава тиловата посока (където седи) трябва ли да е срещуположната? щото той, както казах, реално гледа и на изток, и на запад, а пък седи на север и на юг - там има само други апартаменти, няма прозорци, нито врати, нищо. Имам смътен спомен, че или в Ба Джай, или в летящите звезди можеше посоката, в която седи жилище, да не е непременно обратната на фасадната (уф), ама може и да бъркам.
Много, много благодаря на всеки, който ще напише нещичко по този въпрос... Поздрави и чудесен ден на всички!

Последна редакция: ср, 16 сеп 2009, 16:43 от MissMaple

# 350
Здравейте и от мен .Започнах от скоро да ви чета и бързам и аз да попитам.Мъжа ми има от своя баща малък червен фенер и от долу виси метално знънче.Свекър ми го е купувал от Япония преди 25 г. Не зная обаче къде да го окачим.Мъжа ми е Гуа 2 , а аз съм -8.Това е според линка на калкулатора даден на първия пост.Купихме си и жабка и лотос.Четах,че трябва първо да ги погопя в чаша с вода и морска сол за три денонощия за пречистване.Така ли е?А тъй като нашия ЮИ сектор има и остъклен балкон ,там ли трябва да поставя жабката.А за лотоса какво ще ми кажете?Зная,че той е един вид за изплуване от тинята ,а ние сме я така забатачили в последно време,че ....Ние скоро ще се местим в нов апартамент и за това не предприемам големи промени в сегашния .За новия съм си наумила да наема специалист. Peace

# 351
  • София
juliet, не може просто така някой да ти каже къде да поставиш фенера. Нужна е по-подробна информация и анализ на жилището. Жабата и лотоса можеш да ги сложиш където ти харесва, да си ги гледаш и да си представяш, че едното ще ти донесе пари, а другото ще ви "извади от тинята". Бих ти предложила този месец да сложиш фонтан в северозападната част на апартамента.
MissMaple, относно определянето на фасадата на апартамента, различните школи имат различни подходи. Едни определят за фасада страната от която влиза най-голямо количество ци, а за други фасадата на апартамента съвпада с фасадата на блока. Избери си една школа и се ръководи изцяло по нея. Това, че си имала и хубави и лоши периоди е нормално, все пак влияние оказват и годишните звезди. При това тяхното влияние се проявява най-бързо. Примерно аз рядко правя анализ на апартаментите, в които живеем по Ба-джай, защото се местим през две-три години, а резултатите от 8-те дворци настъпват бавно (около 5 години). Ръководя се главно от летящите звезди. Затова пък при проект на къща примерно, теорията за 8-те дворци трябва да е водеща. Тя оказва влияние главно на взаимоотношенията и здравето.
zlati22, ти също можеш да пробваш да сложиш този месец фонтан на северозапад.
Gigi, не съм чувала за лични кристали.

# 352
Ок, много благодаря, Шоши! Аз  летящите зезди още не смея да ги изучавам - сложни са за начинаещ, а и за тях май е най-добре курсове да се изкарат, не знам дали в България има свястни книги по въпроса. Засега съм се захванала с Ба Джай на дома, макар че и това ми е мътно още Simple Smile Нищо, че е бавно, то хубавите неща искат време.
Спирам се на запад, все пак е входна врата и на апартамента, и на блока, на нисък етаж съм и освен това от зяапад все пак е по-голямо движение на хора - заради магазина и детската площадка. Пък ще действам по метода проба-гршка, както ти си писала във форума, че се прави при такива неясноти Simple Smile
Сигурно още въпроси ще изникнат, тогава ще питам пак. Благодаря отново за огромното търпение към всички в този форум! Лека нощ Simple Smile

# 353
  • BG
Здравейте!

Аз съм начинаеща във Фън Шуй и за първи път чивам, че трябва да се потопят в солена вода кристала и жабата ... Този ритуал завължителен ли е и този принцип важи ли при закупуването на патици, например?  Thinking

Вчера си купих нефритена жаба и кристален лотус. Жабата сложих в сектора на богатството на бюрото си, а лотуса на прозореца, защото така ме посъветва дамата от магазина. Каза ми, че нямало значение на къде гледа прозореца и в коя част на стаята е.

Пожелавам успешен ден на всички!   bouquet

# 354
  • София
Тъй като пак задълбахме на тема жаби, патици и прочее талисмани, надявам се в най-скоро време да успеем да публикуваме в блога една хубава статия, от която веднъж за винаги да ви се изяснят нещата в тази насока.

# 355
Ето линк в които може д апрочетете как да се почистят кристалите. Става въпрос за самите кристали, не за фигурките.

http://bginterior.info/fn-shuj-kristali-v-interiora-na-doma/

Тук също
http://www.comfort.bg/bg/%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B5%D1 … 83%D0%B9/rss.html

Четвърта статия - "Минералите - как да ги използваме във фън шуй – част 2"

# 356
  • BG
Gigi, много благодаря за връзките - ще прочета всичко с интерес!   bouquet

shoshi, извинявай ако с въпросите съм предизвикала реакция от твоя страна, такава статия наистина би била много полезна.

Последна редакция: чт, 17 сеп 2009, 17:30 от Stephy

# 357
Здравейте!
Аз съм начинаеща във Фън Шуй и за първи път чивам, че трябва да се потопят в солена вода кристала и жабата ... Този ритуал завължителен ли е и този принцип важи ли при закупуването на патици, например?  Thinking

Почистването на кристалите, на стаите, на дома, на градината, не е ритуал. Това не само според фън шуй се прави за комфорт, уют, простор и т.н. на самия човек. Относно кристалите, наистинае хубаво да се "измият" така да се каже, за да не остава каквато и да била енергия от други хора, които са го пипали преди това.

# 358
  • BG
Gigi, благодаря за отговора! Почиствам и проветрявам редовно, много преди да чуя за Фън Шуй, но не знаех, че кристалите е необходимо да се "измият".
В тази връзка имам два въпроса:
1. Колко време требва да седи кристалът в солената вода - 3 дни ли?
2. Имам нефритена жаба - и тя ли трябва да престои в солена вода?

Приятна вечер!   bouquet

# 359
Здравейте! Направо се цопвам в темата с въпрос и после ще чета назад. В момента изчислявам ГУА на семейството- само годината ли се взима или е нужна и датата? А за тази таблица http://www.secretsbg.com/fengshui/article1_1.gif  защо са дадени само някой години? Не мога да разбера. Притеснявам се да не изчисля грешно числата и да има обратен ефект.

Общи условия

Активация на акаунт