Коледа посреща ЮНСКА мама, радостта й става още по-голяма! Тема №15

• 14 835
  • 286
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте!

И аз прегледах този списък и според мен има излишни неща. За дрехите мисля, че всеки си преценява, аз например ще си купя всичко, защото тук почти не подаряват дрехи или преди това ме питат какво искам за подарък. Шапка за след баня не мисля, че трябва, също и за навън. Възглавница за Килиан купихме, чак това лято. Тензухени пелени ползвах след къпане - постилах върху хавлийката, защото тензуха попива много бързо. Бархетени пелени ползвах върху повивалника, да не слагам бебето директно върху мушамата.
За шишета и залъгалки съм на мнението на ayas. Аз си бях взела шишета и чашки за съхранение на кърма, защото карах курс тогава и мъжа ми трябваше да храни малкия с изцедена кърма. Стерилизатор имах за микровълновата, но нищо не пречи и в една голяма тенджера да се изваряват шишетата.
Адаптираното мляко според мен е излишно да се купува за всеки случай, ако майката е решила да кърми детето си. Термобокс не съм ползвала. Бебешки сапун и шампоан, пяна и т.н. не съм ползвала по препоръка на доктора и акушерките. Къпала съм само с вода до около годинка и половина. Мазах след баня с масло от жожоба или бадемово масло.

За леглото - може би аз съм единствената, която не ги долюбва тези преносими кошари за постоянно ползване. Имам две такива, ползвам ги рядко, Килиан не ги обича, а и плата им е изкуствен, предпочитам естествени материали.

Най-накрая и аз качих снимка на коремчето ми, сама се снимах в огледалото  Embarassed.

# 196
  • Стара Загора
Майчета, да се отчета и да споделя и с вас..
Розовата ми мечта се превърна в сини гащи    newsm46
Че и надарено детето, не беше нужно док да ми казва какво е бебето за да разбера  smile3556
Поне снахата ще е доволна     newsm48  newsm48  newsm48

# 197
miroslinka, браво на момчето  hahaha Joy разсмя ме от сърце.
Весел ден.

# 198
И ние сме с лека дървена кощарка, която обаче лесно се мести.
Моят довод беше първо архитектурен Wink - специална спалня от дърво с естествен фурнир и такова трябваше да е леглото на бебо - дърво в съответния цвят.
 Второ бяха ми казали, че е много удобно да се захваща за пръчките като му дойде силата Simple Smile Имаме и такава за игра в хола - чя е на 10 см от земята същата, но по-квадратна.
И още - не пътуваме много - иначе щях да имам и от другите.
Освен това мисля, че някои от тях /от пластмасовите кошарки/ са със "стеснени прозорчета", през които да вижда бебо и по-тъмни мрежи, а мене това ме притесняваше - какво ще вижда и т.н. Вярно, че две години гледа решетки, но все нещо трябва да има.
Аз бих искала легла каквито сме имали с братята ми - 4 метални тръби и височки мрежи на ромбовес възли между тях, здрави и с голяма видимост! Жалко, че майка ми ги е раздала:(
За къпането - дечко обожава да се къпе - от два дена даже си насочва душа и по гръбчето и по главицата Simple Smile. Доста го тонизира, успокоява банята, за него тя си е ритуал, даже си я иска и като е бил болен и унил със затварящи се очички. Всеки ден къпем - през ден с измиващо средство по препоръка на лекаря му.
За гладенето - признавам, че обичам както и да готвя /за разлика от дългото и педантично чистене - просто съм от този чешит Simple Smile/, а и измачкан не мога да го облека, в началото беше за дезинфекция и омекотяване, а сега по тези причини. Имало е дни, когато съм имала да чертая, тогава съм пренебрегвала тази си страст.

Момичета, да ви се оплача Sad
От 27.12 съм на Биопарокс, но днес ми написаха и Зинот, ако кача Т. За сега нямам - знам, че това е опасно за бебо, а иначе и двата антибиотика са такива, които се дават на съвсем малки бебета. Аз знам, че имам проклето гърло, но днес една аптекарка ме уплаши, че щом съм си загубила гласа, значи инфекцията е стигнала до ларинкса. Това каза и бебешкия лекар, когото също посетихме Sad Той даде на бебо сиропче и капки, явно моето пазене не е достатъчно и е неминуемо да прехвърчат бацилите /с маска съм и в друга стая през голяма част от времето/.
Моят лекар ме остави на Биопарокса, не искал да вземам Зинот, вярвал, че ще се оправя. Най ми е мъчно за бебчо - казах на майка ми днес, че вторите, третите и т.н дечица са онеправдани от тази гледна точка - паднал имунитет, зарази покрай по-голямкото и други.../може би зависи и от разликата на децата/.
Но това, за което съм сърдита е, че никой не ми каза, че баба ми е болна, преди да идем на Банкя при нашите по Коледа - на бъдни вечер тя беше с нас, разбира се, а аз прилепих веднага!/разбира се причините са били, че много са искали да сме с тях,но сега аз обирам пешкира/
Внимавайте, разпитвайте винаги има ли болен /особено дечица - те носели разни неща/. С първото ме пазеха като писано яйце, а сега....Но ще взема в ръце положението - не се доверявам и ще разпитвам всеки път.

Miroslinka, супер си поднесла нещата Simple Smile - и мене ме бъзикаха, че щом не съм се подстригала с първото, снахата щяла да ме благославя  Embarassed Ама какви изненади стават - май наистина към 17-18 седмица е най-добре да се каже пол.Момчетата са големи сладури и ще е страхотно бебче, та да те слушка в коремчето за сега и после ще разказваш като се роди Wink

Последна редакция: вт, 30 дек 2008, 13:39 от ayas

# 199
  • Стара Загора
Да бе, само дето аз се подстригвах, ама..  newsm62
Явно при нас е било обратен ефекта!

# 200
# 201
Здравейте момичета.Надявам се да приемете една бъдеща юнска мама с малко закъснение.Исках да се запиша по-рано но имах сериозен проблем и полежах  малко в болница.Дори не мога да кажа че вече съм се оправила .......много ми е притеснено и дано никоя от вас няма проблеми до края.Искрено се надявам да станем приятелки, да обменяме опит и да си помагаме.И тъйкато съм новак тук ще се радвам да отправяте критики към мен относно моите неправилни публикаций.Не съм наясно с правилата тук но с ваша помощ ще се справя.Аз чакам близнаци.Забременях ин витро.До 3-тия месец нямах никакви проблеми но миналата седмица една нощ получих кръвоизлив.Оказа се ниска плацента на единия близнак,която е и частично отлепена.Щях да умра......За щастие за сега нещата се овладяха но с тази диагноза трябва да се пазя много и няма гаранция за нови кръвоизливи.Аз съм от провинцията и нямам много доверие на докторите тук.Искам мнение на добър гинеколог и за това наи-искрено моля да ми предложите наистина специалист към когото да се обърна.Близо съм до София.Благодаря предварително на всички.....  bouquet

# 202
safira , добре дошла при нас  Hug искрено се надявам проблемите ти да са вече зад гърба ти. От цялото си сърце ти желая лека бременност с много положителни емоции

# 203
safira, добре дошла! Дано всичко е наред оттук нататък. Мисли оптимистично, не живей със страх и ще видиш как нещата ще се оправят. Щях да ти препоръчам моя гинеколог, но го няма до февруари в България и надали ще ти се чака дотогава, та някоя друга мама да ти препоръча своя.

Стискам палци да се оправиш по-бързо и ще се радвам да четем тук и твоите постове  Hug

Мами, според вас Chipolino добра марка ли е? Вижте само каиви красоти предлагат, а и цените ми се виждат прилични. Леле, как се размечтах  knit

http://mal4o.com/index.php?manufacturers_id=33

# 204
  • Плевен
Добре дошла на safira при нас  Hug Дано от тук нататък те очакват само хубави моменти и много се радваме, че задружната ни групичка расте.
Gydelichkova, ето интернет магазина на Чиполино, има много хубави неща, и има и много промоции.
http://chipolino.com/eshop/?act=inside_product&product_id=5

# 205
На мен днес ми потвърдиха на 100%, че бебето е момче, беше седнало по турски и подробностите му се развяваха, с просто око се видяха мъжките атрибути Grinning Иначе бебо много е порастнал, рита и маха, акушерката ми каза, че тези дни трябвало да го усетя, при втора бременност било нормално около 16-17 г.с., взеха ми кръв за БХС и на 20 януари ме викат на преглед с 3Д видеозона - всъщност това мисля е втората ФМ.
За спането на бебетата да ви споделя и моя опит, в началото Елица през деня спеше в зимния кош на количката, който се носеше като кошница и така си я разнасяхме от стая в стая, после й купихме шезлонг, на мен ми беше много полезен, в летните месеци - когато тя още не се обръщаше и шаваше - е спяла с часове в шезлонга, покрита с лека пелена. Иначе ние бяхме също с мека кошара, в която тя спа до 3 годишна възраст, после направо на голямо легло.

# 206
anyto , благодаря за сайта. Май това ще е един от моите магазини.

slavena, честит ти потвърден момък. С това негово сядане по турски много ме разсмя. Остава и едно наргиле да му дадеш и да си опъва детето  newsm53

# 207
момичета как да си сложа линийка-дано не прозвучи тъпо.Намерих един сайт и си направих линийка но незнам как да я сложа тук

# 208
  • София
Здравей safira, добре дошла.
В началото на темата има линк:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4827.0

# 209
Оооооох, с тези бебешки неща....... Аз си харесах много 2 колички от cangaroo. Много са хубави. Само дето едва ли ще вземем нова, тъй като количката от Ели си е като нова, а и по-удобна от нея не съм виждала. Но пък и доста се изкушавам за нова........ newsm78

Общи условия

Активация на акаунт