Отговори
# 270
  • Ланкър, планините Овнерог
А еднократната сума за раждане на дете влиза ли в дохода за детски? Благодаря ви предварително!

Не

# 271
Ето тук:

ІV. Помощи /с изключение на помощите, получени по Закона за семейни помощи за деца/                                   …...............................лв.;

# 272

моля зя помощ в сряда ще влизам в болница и трябва преди това да подам документи за еднократна помощ 45-дни преди термин!мисля в сряда преди болницата да ги подам-но едни ми казват че ми трябва документ за семейно положение а други че не ми трябва-аз не съм омъжена???не ми достига стаж т.е нямам 1гл
намерих това
Какво трябва да направите, за да получите помощта
Необходимо е да подадете молба-декларация по образец в дирекция “Социално подпомагане” по постоянния Ви адрес. Към нея се прилагат следните документи:
1. удостоверение за брутните месечни доходи на семейството за последните 12 календарни месеца, предхождащи периода от 45 дни преди определения термин на раждане, за лицата, работещи по трудови или по служебни правоотношения;
2. удостоверение от осигурителя или от териториалното поделение на Националния осигурителен институт (НОИ) за лицата, на които осигурителните плащания или заверката на платежните искания за тегленето им се извършва от териториалното поделение (ТП) на НОИ, по образец съгласно приложение № 3;
3. копие от болничния лист за временна неработоспособност поради бременност и раждане за срок 45 дни, заверено от осигурителя или от ТП на НОИ, за лицата, на които осигурителните плащания или заверката на платежните искания за тегленето им се извършва от ТП на НОИ;
4. медицинско удостоверение за термина на раждане - за неосигурените жени;
5. лични карти  на деклараторите (за справка).

тук не се опоменава за документ за семейно положение????
ако стане нещо ненадейно,може ли приятеля ми да ги подаде докато съм в болницата с пълномощно или ???

благодаря предварително момичета bouquet

# 273
  • София

моля зя помощ в сряда ще влизам в болница и трябва преди това да подам документи за еднократна помощ 45-дни преди термин!мисля в сряда преди болницата да ги подам-но едни ми казват че ми трябва документ за семейно положение а други че не ми трябва-аз не съм омъжена???не ми достига стаж т.е нямам 1гл
намерих това
Необходимо е да подадете молба-декларация по образец в дирекция “Социално подпомагане” по постоянния Ви адрес. Към нея се прилагат следните документи:
1. удостоверение за брутните месечни доходи на семейството за последните 12 календарни месеца, предхождащи периода от 45 дни преди определения термин на раждане, за лицата, работещи по трудови или по служебни правоотношения;
2. удостоверение от осигурителя или от териториалното поделение на Националния осигурителен институт (НОИ) за лицата, на които осигурителните плащания или заверката на платежните искания за тегленето им се извършва от териториалното поделение (ТП) на НОИ, по образец съгласно приложение № 3;
3. копие от болничния лист за временна неработоспособност поради бременност и раждане за срок 45 дни, заверено от осигурителя или от ТП на НОИ, за лицата, на които осигурителните плащания или заверката на платежните искания за тегленето им се извършва от ТП на НОИ;

ако стане нещо ненадейно,може ли приятеля ми да ги подаде докато съм в болницата с пълномощно или ???

По принцип това са документите изброени в Правилника за прилагане на Закона за семейните помощи за деца и според правилника удостоверение за семейно положение за тази помощ не се изисква.
По принцип мисля, че може и той да подаде молба за помощта, в нея обаче трябва да фигурира твоя подпис и най добре да носи и твоята лична карта. Честно казано зависи на кого ще попадне.

# 274

намерих това

По принцип това са документите изброени в Правилника за прилагане на Закона за семейните помощи за деца и според правилника удостоверение за семейно положение за тази помощ не се изисква.
По принцип мисля, че може и той да подаде молба за помощта, в нея обаче трябва да фигурира твоя подпис и най добре да носи и твоята лична карта. Честно казано зависи на кого ще попадне.

благодаря за бързия отговор-ще пробвам без неядано стане

# 275
Здравейте! При положение,че съм студентка и взимам само от държавата 120 лв общо с детските,до 1 годинка ли ще ги получавам?

# 276
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Здравейте! При положение,че съм студентка и взимам само от държавата 120 лв общо с детските,до 1 годинка ли ще ги получавам?

До навършване на детето на една година ще получавате 100 лв. социална помощ за отглеждане на дете. Детските ще ги получавате до навършване на 18 години на детето ако отговаряте на условията за дохода

# 277
момичета не мога да разбера къде се намира социалното подпомагане за община витоша???казаха ми ул.слънце 2 и още една улица??ако някоя знае моля да напише че да не се разкарвам утре напразно-трябва да подам документите за 45-дни преди раждане за соц.помощ
благодаря предварително  bouquet

# 278
  • Пловдив
zori_tv , Виж на картата какво излиза http://bgmaps.com/map.aspx?sid=52126d31fe82348c7f15008246347a9b& … &initsearch=1

През две улици има център за социални грижи

# 279
Дейзи благодаря-чудесно просто-не стига,че е в такъв размер,ами и само до 1 годинка Peace

# 280
zori_tv , Виж на картата какво излиза http://bgmaps.com/map.aspx?sid=52126d31fe82348c7f15008246347a9b& … &initsearch=1

благодаря!!!тав е и общината сигурно са в една сграда newsm78
утре ще отида

# 281
  • Ланкър, планините Овнерог

утре ще отида

То и сайт има община Витоша, но май не го поддържат особено, след като честитят новата 2008-а година  Crazy Та и там инфото може да не е много актуално.

# 282
  • София

утре ще отида
Да с общината са в една сграда, намира се срещу автогара Овча купел, зад БТК.

# 283

утре ще отида
Да с общината са в една сграда, намира се срещу автогара Овча купел, зад БТК.

благодаря момичета

# 284
  • София
За да се взимат детски колко трябва да е дохода на член от семейство?

Общи условия

Активация на акаунт