Отговори
# 255
  • Deutschland
Благодаря за отговора. Simple Smile

# 256
  • Под Сините камъни
Живот и здраве до края на март  ще родя .
За детските трябва да подавам чак ноември .Интересуваме за второ  дете  само акта за раждане ли трябва да им  занеса  или  наново да нося служебни   бележки със  заплатите?

# 257
  • В полите на Пирин планина
Живот и здраве до края на март  ще родя .
За детските трябва да подавам чак ноември .Интересуваме за второ  дете  само акта за раждане ли трябва да им  занеса  или  наново да нося служебни   бележки със  заплатите?

Съгласно ППЗСПД в 7-дневен срок след промяна в броя на децата през 12-месечния период, за който са отпуснати месечните помощи за деца, се подава нова молба декларация за установяване само на това обстоятелство, без да се изисква актуализация на документите за доходите на семейството. В този случай помощта се отпуска или се прекратява само по отношение на децата, за които правото възниква или се прекратява. Помощите за останалите деца заедно с детето, за което е възникнало правото на помощ (ако има такова), се изплаща до изтичането на остатъка от 12-месечния период без оглед промяната на доходите през него. След изтичането на 6-месечния период се подава последваща молба декларация за всички деца в семейството и средномесечния му доход през 12-те календарни месеци преди подаването й.

Чл. 5а. (Нов - ДВ, бр. 93 от 2004 г., доп. - ДВ, бр. 71 от 2006 г.) Всяка промяна в обстоятелствата, при които е отпусната месечна помощ по чл. 7 и 8 от ЗСПД, с изключение на измененията в доходите на семейството се декларира писмено от лицата в 7-дневен срок от настъпването й пред съответната дирекция "Социално подпомагане".

# 258
  • Под Сините камъни
Lady Incandescent   благодаря за отговора   bouquet

# 259
Здравейте. Искам да попитам следното:
 Вече една година съм безработна. съответно не съм и регистрирана в бюрото по труда.

Ще напишеш декларация, че за тези 12 месеца не си работила и нямаш доходи.
Тази декларация по образец ли е или в свободен текст.Трябва ли да се ходи при нотариус за заверка.
На същия хал съм и ще съм много благодална за отговорите  bouquet

# 260
  • София
 Вече една година съм безработна. съответно не съм и регистрирана в бюрото по труда.

Тази декларация по образец ли е или в свободен текст.Трябва ли да се ходи при нотариус за заверка.
На същия хал съм и ще съм много благодарна за отговорите  bouquet
Декларацията е свободен текст, без заверка от нотариус.

# 261

На същия хал съм и ще съм много благодарна за отговорите  bouquet
Декларацията е свободен текст, без заверка от нотариус.
На мен не са ми искали декларации..
Просто на самата молба има отделни опции в началото - дали си осигурен или не и блабла.. Там ме карат да пиша за кои месеци какво е било обстоятелството.. И толкова. - срещу осигурен примерно 01-06.08 .. срещу неосигурен 09-12.08 Simple Smile

# 262
Много ви благодаря  bouquet

# 263
Здравейте.

Последният ми болничен от 135-те дни ми е за 38дни, от 10 декември 2008 до 08 януари 2009г. Фирмата не е внесла още осигуровките за декември и януари и съответно не са ми занесли болничния и молбата за майчинството до 410-я ден. Имат ли право да ми ги задържат до внасяне на осигуровките?

# 264
  • Ланкър, планините Овнерог
Здравейте.

Последният ми болничен от 135-те дни ми е за 38дни, от 10 декември 2008 до 08 януари 2009г. Фирмата не е внесла още осигуровките за декември и януари и съответно не са ми занесли болничния и молбата за майчинството до 410-я ден. Имат ли право да ми ги задържат до внасяне на осигуровките?

Темата е за детските надбавки. Има две теми за болничните и майчинството

Проблеми при изплащането на болнични листове от НОИ
Някой получил ли е този месец обещетение за майчинство?

Отделно и в Майчинството - счетоводно можеш да попиташ.

# 265
Много се извинявам.  Embarassed

# 266
Момичета, майчинството влиза ли в дохода за детски надбавки? /почти съм сигурна че да, но да питам/.
А болничният по време на бременност? /мисля че да/.

мерси предварително и се извинявам, сигурна съм че пише напред

# 267
  • Ланкър, планините Овнерог
Момичета, майчинството влиза ли в дохода за детски надбавки? /почти съм сигурна че да, но да питам/.

Да
Да

# 268

И двете влизат. ВСИЧКО влиза, само детските не.

# 269
А еднократната сума за раждане на дете влиза ли в дохода за детски? Благодаря ви предварително!

Общи условия

Активация на акаунт