Да живеем в хармония със себе си - 4

• 72 049
  • 1 151
  •   1
Отговори
# 435
Реалист, при вас не се ли играе някъде? Знам, че тук таме по света се играе...

Да, по света се играе...
Има много привърженици и последователи. И не само българи, разбира се.......
Но за Щутгарт, не съм чувала.
Знам само за инцидентни пътувания на група от България, с гастроли. Ина Дойнова, която изнасяше концерти в Берлин, Москва и т.н. Тук намерих българско дружество, където играят народни танци. Но не са ми удобни часовете, когато се събират........

# 436
Реалист, като каза червена леща...аз много я харесвам. Освен магданоз, й прибавям и лимонов сок. А зелена салата с лимонче всички вкъщи много обичаме.
Виви, животните гледани за яйца и мляко, също се държат в ненормални условия.

За биото, вкъщи все още не се храним изцяло с такива продукти, но ми се иска, разбира се. Бавно ги въвеждам като повечето зърнени, нов продукт, който досега не съм ползвала, царевицата задължително, много малка част от плодовете и зеленчуците. Бульон, кетчуп, фъстъчено масло и още куп други няма да тръгна да купувам, обаче, само защото е био. Такива продукти отдавна не влизат у нас. На това, което пише био, вярвам, че е такова.

# 437
Благодаря ви за съветите,но явно ще изчакам да въвеждам промени като се преместим в нашето жилище, което незнам дали ще е скоро Sad.Понеже живеем при родителите на мъжа ми и много неща ми е трудно да правя с детето си в това число и храненето.Благодаря ви много  bouquet

# 438
намерих един сайт на немски, трябва по-задълбочено да гопрочета, където пишеше, че е вредно да се яде ръжен хляб със сладки плодове или сладко... забравих защо.

там пишеше за неподходящите комбинации между храните, но не ми е останало време да се задълбоча.

Може ли линк4е?

# 439
Този сайт ми хареса и реших да го споделя, започва с храните за добро настроение, а има и за полезните в-ва в плодове, ядки и зеленчуци, а и хубави картинки  Simple Smile
http://www.medicalbg.com/page.php?id=1&limit=10&page=15  също и предишните и следващите страници на публикацията.

# 440
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

заповядай http://www.zentrum-der-gesundheit.de/ernaehrung.html

и в нашият град има група, която играе народни танци.
но подрусването не е за мен Rolling Eyes
за паневритмия и аз съм навита, даже преди 2 дена си търсих упражненията в нета.
може ли човек сам да си ги играе?

# 441
Вече косата ми настръхна,давам му някакви витамини Floradix Kindervital уж да му възбудят апетита,ноооооо ефекта е нулев. Confused
Глад, глад и дивеене на чист въздух отварят невиждан апетит! Особено ако след 2 часово тичане на открито има на разположение само няколко храни, предварително взети от теб - същите тези неща, които досега не е опитвал. А най-добре би било това да е в компанията на деца, които ще ядат тези неща с огромен апетит.

# 442
Maktub ,
интересно,че се заговори за паневритмия Simple Smile
бях на един семинар преди седмица и там всеки ден играехме паневритмия
и все още си тананикам музиката с текста от упражненията
за първи път тази година усетих енергийно упражненията,а съм играла и преди
след като се прибрах у дома поразрових в нет-а и прочетох смисъла на упражненията,който е дал Учителя Петър Дънов
в групата,която играехме имаше жена,която практикува вече 6-та година под ръководството на учител,оказа се,че колкото и да съм се стремяла да спазвам преди паневритмичните правила за движение факта,че не съм знаела смисъла на движението във всяко упражнение не ми е давало възможността да усетя пълно енергията
сега донякъде успях да се насладя на това усещане
в този смисъл не знам дали сам човек може да се научи да играе,а и това,че самат паневритмия се изпълнява в кръг има значение

# 443
Благодаря ви за идеите   bouquet
Аз не понасям магданоз, затова не се бях сещала да го добавям към храната, но лека-полека ще започна, не е нужно бебето да е наследило моята непоносимост.

Реалист, ще споделиш ли рецептата за кюфтенцата от просо?  bouquet

Бяхме днес в южния парк, ама час по-късно и имаше само адски шумни хлапета... Знам, че на стадион Васил Левски има групи за паневритмия целогодишно...

# 444
Паневритмията днес беше малко странна... бяхме малка група и я изиграхме до лъчите само. И понеже мъжа ми с децата се мотаеха наоколо и после разправяше коментарите, които били "тия лудите" и "индианци танцуват аеробика"  Joy

asyalein, не знам дали можеш сама да играеш. Ако имаш достатъчно въображение, за да играеш и останалите поне 4 човека, защо не Simple Smile Иначе има и други упражнения освен паневритмията, които можеш сама да изпълняваш.

Петя, интересно ми стана какъв е този семинар? Музиката е много хубава наистина и текстовете същоSimple Smile
Често ми се случва да се разсея, докато играя и да не ги мисля упражненията. Като се усетя и бързо се връщам, но напоследък много ми помага една жена, която не играе, ами само приказва на хората които играят - общо взето дразнещо, пък и приказва каквото и падне (тя не е съвсем с всичкия си). Та като приказва и ми е по-лесно да игнорирам реално чуващи се думи, отколкото моите мисли.
Май е по-лесно да материализираш "врага", за да се справиш с него. Може би и болестите са материализиран "враг".

Мег, ако ти е интересно, в събота и неделя започва от 8ч (иначе е от 7). Можеш да се учиш и в движение, без курс, макар че със сигурност с курс е по-добре.

# 445

Цитат
за паневритмия и аз съм навита, даже преди 2 дена си търсих упражненията в нета.
може ли човек сам да си ги играе?
asyalein ,
Според мен ако си усвоила добре Паневритмията, можеш да я играеш и сама. Но няма да е толкова завършен танца и въздействието му, когато не се изпълняват движенията в група. Има такива движения, които те приобщават в общ, съвместен танц-образуването на кръг, например, както е споменала petiai .
Лично аз имам нужда от "водач" и от общност...Иначе ще ми е някак "глухо" да съм сама.........

Meg!,

Кюфтенца правя всевъзможни и никога не ми стават същите както преди, защото винаги нещо променям и разнообразявам.
Рецептата е доста сходна за всичките варианти: Simple Smile

Слагам просо във малко вряща вода, /може и  елда или червена леща/ в тенджерка да поври малко, за да поомекне - около 10- 15 минути на слаб огън. Продължителността на варене зависи от сорта на просото. Не го  разварявам.
Количеството на продуктите варирам.

Ако ми се иска кюфтенцата да са по- спаначени, слагам повече спанак и по - малко просо. И обатното.
Пресипвам горещото просо в по- голям съд и изчаквам малко да поизстине.

Добавям нарязан спанак- може и замаразен  /или коприва/, лук, малко овесени ядки-фини, яйца/1-2/-може и без тях, магданоз,
смлян кимион, пшеничен зародиш /той също е много богат на желязо/, зехтин- може и без зехтин, но аз обичам, сол на вкус.
Солта, която слагам е океанска.

Всичко разбърквам и съвсем леко пасирам.
Оформям кюфтенцата.
Ако сместта е станала малко по-сочна, загребвам с  лъжица и ги поставям /пльоквам/ върху хартията за печене.
Иначе си ги оформям с ръка.
Пека във фурната на 200-210 градуса. Пускам вентилацията.
При мен фурната е голяма и времето за печене е около 40 минути. Сестра ми има по- малка фурна и казва, че при нея ставали по- бързо.
Аз около 10 минути преди да извадя кюфтета ги обръщам, да се опекат малко и от другата страна.
Но това е по желание. Можеш и да не ги обръщаш.
Кюфтенцата в началото залепват, но като се поопекат и се отделят лесно от харията.
Поднасят се със салата /вариантите - по желание/. В нея също може да се добави малко пшеничен зародиш.

Maktub,
Благодаря много за споделеното днес преживяване. Малко се разочаровах, че в БГ се отнасяме така леко с насмешка и подигравки на подобни хубави и съзидателни неща.
Толкова хубаво е да се танцува Паневритмия.
Вместо хората да спрат и да кажат :"Я виж колко интересен и красив танц"  Simple Smile.......

Винаги съм била във възторг, когато ми е попадала снимка или видео от Китай, където се събират огромно количество хора от всякакви възрасти на площадите и по парковете и правят упражнения и танцуват.......
Не знам как се казват тези техни събирания , но знам, че са традиция. И са много разпространени.

Сякаш хората по света живеят по- здарвословно и в хармония с природата, отколкото в БГ, за съжаление.

Имам лошото впечатление, че в БГ масово е на мода да се пуши и да се пие кафе. И да се пие алкохол.......
Да се седи по кафенетата и да се критикува и да се оплакваш за всичко .......
Да прехвърляш отговорността и грижата по отглеждането на децата си на някой друг.......който и да е той....детска градина, детегледачки и кой ли не, само да не е майката.........
И ако искаш да отслабнеш, не да спазваш здравословна диета, а да останеш само на кафе, цигара и евентуално някоя солетка.......
Е, как тогава ще имаме нормално и здраво  общество............

# 446
Изрових една снимка от кулинарния ми архив с кюфтета, които бях правила за Великден. Simple Smile
Те са елдени, но има малко и зелен лук и коприва:

# 447
Реалист, много си права за това с малките буквички.  Simple Smile Пропуснала си да споменеш колко е важно да е последен модел гсм-то.  Wink

# 448
Реалист, мерси за подробното обяснение за кюфтенцата.   bouquet За днес имаме друго меню, но утре може да ги "наплескам".  Grinning Мисля да сложа булгур, но от натрошения (него го ползвам за Табуле), защото нямам просо.

А за другата тема - много ме дразни това.  Confused И нямам грам разбиране за проблемите на хора, които се оплакват, че нямат пари за храна и основни нужди, докато мобилния им телефон струва 1000лв и са все по кафенетата с цигари в ръка. Сигурно съм цинична, може и да не съм права, но от моята камбанария така ми се вижда...  Tired

# 449
Момичета, някой сеща ли се в коя тема обсъждахте мелничките за семена и подправки. Моята изгоря вчера и досега се рових в 3та тема, но не можах да открия нищо.

Като започнахте темата за България ми се иска да ви питам успявате ли да се абстрахирате от мястото, където живеете (ако нещо не ви харесва) и да запазите баланса в себе си и семейството? Нямам предвид само страната, а и заобикалящата ни среда, хората около нас...
(Когато преди година се върнахме в България, ми беше много трудно. Първите месеци бяха някакъв ад и колкото повече се самонавивах, че не искам да живея там, толкова по-зле ставаше. Накрая реших, че трябва да намеря по нещо положително за всеки от нас и да се концентрирам върху това и започнахме да се чувтсваме доста по-добре. След година пак ще трябва да се върнем, защото работата на мъжа ми го изисква и този път искам да съм по-спокойна и трезво мислеща Blush)

Общи условия

Активация на акаунт