Колики

• 3 707
  • 50
  •   1
Отговори
# 15
При дъщеря ми коликите започнаха към 20-я ден и траеха около 10 дни(кърмех я в този период).Давах и Инфакол и мисля че горе долу облекчаваше но за съжаление лек при коликите няма-трябва търпение да минат.

# 16
Ние бяхме на 10 дни , когато ни замъчиха . Както и другите майки казаха , няма начин да не ги познаеш . Имаше моменти в които като писнеше юнака ми се изправяха косите  #Crazy но това е период на адаптиране и  израстване на детето и храносмилателната му система и е неминуем . Ние можем само да се опитаме да го облекчим и успокоимс прегръдки и гушкане .
Аз давах Еспумизан по препоръка на докторката , но съм давала и Саб Симплекс .Чувала съм и за затоплящи компреси , но според мен не са полезни(лично мнение ). Всичко приключи при нас за около 2 месеца , но аз давах не само при нужда , а постоянно при всяко хранене и го слагах в млякото (на АМ сме ).
Дано сме полезни , но всичко си е до детето .  Weary

# 17
  • Пловдив
Ние имахме колики около седмица и нещо.Започнаха около 20 тия ден , когато бяхме на кърма.Давала съм преди хранене Инфакол и Саб Симплекс и ни помагаше , но те бяха кратки и сравнително слаби.Започваха малко след хранене и продължаваха около 10 минути. затопляла съм и коремчето с  грейка пълна с топла водичка.Плачеше неспокойно и пискливо , почервеняваше и свиваше крачетата.Като минахме на АМ сме нямали колики.Да се оправя и да минават бързо коликите на детенцето ти  Hug

# 18
  • София
Моето момче имаше колики до навършване на 5-ия месец.
Започнаха след като направи 2 седмици.
За облекчаване давах капки Еспумизан,не мога да кажа обаче имаше ли ефект,пак си плачеше,пак се напъваше и целия почервеняваше.В тези моменти му къркореше коремчето и свиваше крачета от болка.
Кърмех,но се съмнявам от кърмата да е имал такива силни колики Peace

# 19
Нашите колики започнаха на 6-я ден, а кулминацията беше точно като направи 3 месеца и един ден! Тогава рева 4 часа  #Crazy  в чудо се видяхме. Сърцето ми спря. След този стрес все се шашкам още като се размрънка. Пробвала съм Еспумизан, Инфакол/ик, Ентерокинд, Биогая, Колийф, чай за колики на ХИП. Все още давам Инфакол или Еспумизан комбинирани с Колийф - единствените капки, които до някъде оправят нещата. Започнах де се убеждавам, че наистина капките успокояват родителите, а не децата  Laughing
Дано нямате колики   bouquet

# 20

Малкият ми син беше с колики точно девет месеца.Абсолютно нищо не помагаше.
И при нас беше точно така!

# 21
Нашите колики започнаха около петнадесетия ден .Вече сме на два месеца и продължаваме да ги имаме.Изпрбвах всичко което се продава в аптечната мрежа - но нищо .Както казват и другите майки май слагам какпките за мое собствено успокуение.Сега поне времето е топличко и оставам с впечетлението че на вън бебо е по спокоен.Надявам се че скоро този ад ще премине

# 22
при Катерина помагаше най-вече гушкането корем в корем...и шъшкане...петте правила на др.Карп... и много, много гушкане...като не един лекар е казал, капките против колики са за успокоение на родителите...не съм и давала нищо, но пък и тя почти нямаше...може да се получи запек от капките, което също е гадно...на пак всяко бебе е различно, така че сама ще намериш правилния начин... Hug Hug Hug

# 23
Нашите колики започнаха 37мия ден,сега сме на два месеца и половина и все още ни мъчат,пробвах всички видове капки,но без ефект.Чай не иска да пие,но ако се излъже да пие после го повръща,единственно се успокоява от люлеене в коша за кола,така я чакам да се успокои и да запи и после я местя в леглото.

# 24
Сина ми имаше зверски колики,още веднага от прибирането ни от родилния дом,продължиха до около 40-я ден.Не спеше нито денем,нито нощем.Не помагаше нищо Tired-капки,гушкане,люшкане,затопляне на коремчето,масаж...сешоара имаше временен ефект,а и бързо изгоря Mr. Green.Добре че минаха бързо Whistling.

Дъщеря ми няма колики,или поне не съм усетила още.От време на време е неспокойна,но като че ли не го отдавам на това.В сравнение със сина ми е песен гледането и Grinning.

И двамата са кърмени,така че едва ли това има значение Thinking,а това че момченцето ми имаше колики,а момиченцето не може би е просто съвпадение  Wink

# 25
  • София
Коликите си личат безпогрешно - дори когато бебето не плаче... аз имам колит - ами, бебето ми се гърчеше по същия начин, по който го правя аз, когато ме боли.
Мога да ти дам няколко практически съвета:
1. В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ИЗПЪЛНЯВАЙ НИТО ЕДНО ОТ ПРЕПОРЪЧАНИТЕ ОТ КРАП СЪВЕТИ, АКО НЕ ИСКАШ ДА ТЕ ПОБЪРКА ПО- КЪСНО.

Не му вързвай ръчичките. Като ги размахва свободно се учи на координация. Във всеки един буден момент. Каквото и да ти разправят, подобно ограничение на малкото свобода, която има, ще забави развитието на мозъка - и вероятно изобщо никога няма да достигне нивото, което би имал, ако бъде оставен в първите най- важни периоди да се развива.

Не разнасяй бебето на ръце в каквото и да било положение, освен за да го пренесеш от т. А до т. Б, когато ти се налага да промениш местоположението му. Ако не искаш след година - две да пуснеш тема "Ама то защо иска още да го разнасям цяла нощ на ръце, а е 12 кг..."

Не прибягвай до бял шум, който постоянно да тормози твоя слух през следващата 1/2 година. Без друго не му помага. Без друго същия ефект ще постигнеш и ако просто "надуеш" любимата си песен. Бебето се шашка и спира да плаче, докато премине опасността / хищника / лъва...

Не го люшкай права - може в люлка.

Не го насърчавай да суче повече от необходимото за хранене - през 3 часа горе- долу е нормалното за новородено - ако не искаш да започнеш да се разхождаш и да спиш с голи цици, че може да ревне.

Практически съвети за борба с коликите:
1. Капки против колики. На различните бебета различни помагат, просто вземаш всички налични и пробваш, докато улучиш.
На моето помагаха Бейбинос, дадени след ядене

2. Легни ти под 45 градуса - демек, на висока възглавница / ци, на диван, люлеещ се стол, шезлонг, кресло... абе, където ти е удобно и гушни бебето с главата в посока на твоята глава, с коремче върху твоя корем. Затоплянето облекчава колитоподобните болки (личен опит), а твоята близост го "утешава". Покрай другото тази поза по по- лесен за новороденото начин стимулира вратлето и мускулите на гърба - в някои моменти ще се опита да понадигне главичка, но така е по- лесно, а по- често...

3. Легло / кошара/ - люлка. Безценно е.

4. Люлка - за през деня. По възможност автоматична.

5. Шезлонг с люлка.

6. Пей му - дори и да е само "ааа-ааа-ааа, шшш-шшш-шшш". Тихия ти равномерен глас му действа успокояващо...

7. Много важно: бибичка!!! Най- добрия приятел на бебетата.

8. Във водата за пиене сложи чай против колики.

# 26
  • Пловдив
Ние имахме кратки и слаби колики.Лягала съм на леглото или съм сядала на люлеещ столв и съм я слагала върху моя корем .Слагала съм и грейка пълна с топла водичка на коремчето .Давала съм и капки против колики Инфакол 8 не ни помагаха много / и Саб Симплекс .

# 27
При нас запачнаха почти от самото начало и продължиха блриз 40 дена, само Еспумизан ни помагаше. От написаното дотук се вижда, че всичко е хипериндивидуално.

# 28
И да сме имали колики не съм ги усетила , при всеки е различно

# 29
Напълно подкрепям мнението на КatiABV Peace
Нашите колики започнаха към 20ден, края на 3месец отшумяха,сутрин и вечер в млякото му слагах капки Саб,но при всяко дете е различно Peace

Общи условия

Активация на акаунт