Братче, или пък сестричка, страшно много януарчето обичкат!

• 12 133
  • 294
  •   1
Отговори
# 285
Благодарим за поздравите за месечинката на Преслава, тя скоро ще ни ощастливи с първо зъбче, станал е на бобче венеца й, чакаме го всеки момент

почерпете се с парче домашна торта "Трюфел"

# 286
  • София
Свате, да е жива и здрава снахичката Simple Smile Ама с тая торта - нямаш сърце значи Crossing Arms

# 287
Евжени, напълно те разбирам за нощните кърмения и будения  Hug Спас спря да се буди нощем като замених вечерното кърмене с АМ. Към 8.30-9ч. пие 180мл и заспива. Отначало се будеше към 4ч., после постепенно си ги измести и сега към 7 се буди и го кърмя. Дано успееш да се справиш  Hug

ние бяхме на сватба в Плевен. оставихме 2те деца на 2те баби, добре се справиха. изкарахме страхотно, до 5ч сутринта, а аз успях да изпия бутилка бяло вино, че и отгоре без притеснения Simple Smile днес наваксвам със спането Simple Smile

сега правих кисел с пасиран банан на спас ... целия трепераше, отваряше широко уста и ръмжеше като малко мече от удоволствие Simple Smile

# 288
Привет и от нас  Hug
За съжаление няма да можем да се присъединим към срещата, защото ни е много далече  Sad
Сиси, Данчето преди беше писала формулата, по която се изчислява количеството твърда храна- 1х0 мл (заместваш с х месеците, на които е бебето), т.е 7 месеца-170 мл. Петя това количество може да го постигне само ако яде каша лека нощ с бисквитки  Joy Проверих и в сайта на СЗО, там от 6-8 месеца препоръчват 2 или 3 пъти дневно по 120 мл твърда храна (според апетиа на детето може да се предложи още 1-2 пъти нещо съвсем мъничко) и често кърмене между храненията. С изключения на допълнителните хапвания, Петя се храни точно така  Laughing и аз съм спокойна и не я мъча да достига 170 мл (дано да ги достигне някой ден де  Joy)  А за педиатърката-споко. Аз също не съм съгласна с моята понякога, но тя си знае, че си казвам каквото ми е на душа. А Калата е страшен сладур, така че го нацелувай и не го мъчи с изпитване на рефлекси  Heart Eyes
След дълго мислене взехме на Петя ето тази http://www.kasidabg.com/product_info_cpath-555_640-products_id-11907.html проходилка. За сега я използваме само във вариант люлка и то за кратко. Много се забавлява  Laughing
Мини, наистина нямаш сърце с тази торта  Crossing Arms Много целувки на прекрасната Преслава!

# 289
мале мале откога не сам се вкулчвала newsm78 използваме хубавото време и само разходки наван.вече имаме едно забче ходим на проходилката ама само наляво Laughing и така с две думи за нас.

# 290
  • Ловеч
Ето ме и мен!
Честити месечинки на всички бебоци- Някой черпят с такива вкусотии newsm78 как да спра да ям????
Чета аз - и уж гледам да съм в крак с пюретата и манджите и май си карам както ми идва .
Ивко се буди нощем и се кърмим- ама на мен не ми пречи- а на него хич.
Не съм се замисляла кога ще махнем нощното хапване- то детето само ще си каже.
За сега сме на плодови пюренца от тази седмица ще хапва и зеленчукови- слагам го в проходилка- нашата е подарък на Бертони и ми е удобна че се сгъва ,защото у дома сме като склад на едро за бебешки уреди.Та омръзва му да стои в нея точно след 15 минути.В бънджито е по- весело и там се задържа до 20 Joyколкото да измия чините Laughing
Приспиваме се на ръце +песнички- иначе му е малко трудно, а и е захитрял и търси да се гушка- аз съм спокойна ,че няма да го приспивам до 30 години ,а най- вероятно до 3 hahaha
Някой скоро ми каза ,че чакал да се поосвободя и тогава да се видим - а аз казах че това най- вероятно ще стане след 15 години Joy
Ето и снимка от нас

# 291
  • Варна
Я , тема като за нас специално , пък аз за малко да я изтърва . Ама който много ходи насам-натам Mr. Green Ето го и нашето братче (+ януарчето де) http://zlatiko.snimka.bg/family/decata-yuli-avgust.409557.14106885
Ние от 1 седмица се пробваме да се захранваме , ама още сме далеч от ядене на нещо друго освен кърма. Но това не му се отразява на линията (или по-точно на окръжността ) - на 6м беше 9 кг и 70 см.

# 292
Добра ви вечер!
Любопитке, много са ти готини децата. Пупу големи сладури – и с тези красиви сини очи ще взимат акъла на мацките
Тобито, Иво много пораснал, много е сладък с тази омазана муцунка
barboran4e, честита ви продобивка
mini, таз торта ще я сънувам, да знаеш. Отивам да тършувам м шкафа за нещо шоколадово eat

Отчитам се от консултацията – 69 санта и 8400 – само 300 грама е качил този месец, вече бях почнала да се притеснявам с това по кило до сега. Педи ми се накара, като казах какво яде малчо. Трябвало жълтък да яде от както е на 3 и половин месеца и поръча да го въвеждам в сутрешната попара. Като и казах, че и това не ядем ми изчете лекция как да отивам да купувам риба и телешко и да ги почвам. Казах и, че и с това ще почакаме. Тя вдигна ръце и каза – ами както си решиш. Така, че Сиси, не лъжи твойто педи – голяма работа като ще ти мърмори.

Да се оплача – малчо падна от спалнята днес  ooooh!. Ужасно рева. Сега внимавам да не повръща, ама той така или иначе бая си върща, та не знам как ще разбера. А аз се чувствам ужасно cry. Оставих го само за 5 секунди и се чу туп и рев...не се събирам в кожата си от яд на мене си Cry

Хубава и спокойна нощ  bouquet

# 293
  • Варна
Espa голямо гуш за падането  Hug Спокойно , бебетата са "гумени" и са склонни да издържат на такива неща . Знам колко е страшно . Митко направи първия си полет малко преди да стане на 6 мес , и след това за 10-тина дни падна още 3 пъти . Дани уж го хващам засега , но няколко пъти съм го хващала да прави мост от шезлонга , че май ще го махам вече това нещо.
Абе какви са тия педита  ooooh! Я им кажете , че вие сте родителите , четете и знаете достатъчно и си правите информиран избор как да си гледате и храните децата . Хамахамаха . Ако има възражения , ще печатаме препоръките на Гастроентерологичната асоциация ( или на нещо друго по избор  Mr. Green)

# 294
  • София
Любопитке, срамота чак сега да се разпишеш. Големи са сладурковци Бате и Бебе...Жалко, че тогава бързах и нямаше как да им издиря снимките...
Хайде на новата тема  Hug

Общи условия

Активация на акаунт