Със суровоядство:по-млади,по-красиви,по-слаби!

• 70 400
  • 322
  •   1
Отговори
# 180
Подобна статия за вредата на млякото има и на български език:
http://bulgaria.indymedia.org/article/31202

# 181
И ти си права, Рени. Аз затова писах в началото на Delusion, че може и да не са и необходими уредите. Зависи какво иска да прави. Аз също спокойно мога да си хрупам по цял ден плодовете и зеленчуците, шепата ядки, кълновете. Но, когато има насреща едно дете, което е свикнало на стандартна диета, малко трудничко се получават нещата. Някак си трябва да се впечатли. Simple Smile А и аз обичам да готвя и експериментирам.

Вери ти храниш и детенце изключително суровоядно ли?
колко е голямо?
не си ли иска мляко, месо, сирене? от бебе ли си го захранила вегански?
моето дете също много обича да яде пресни плодове и зеленчуци, пие и ядкото мляко - да не кажа, ама това бадемовото му е любимо! Но ние с мъжа ми, не сме веганци суровядци. По-скоро смесено хранене имаме, много сурови храни, но ядем и месо 2-3 пъти макс седмично. Сина ми си иска риба, и месо ..иска си яйца .. не смятам да му ги спирам.
Интересно ми е как е при вас!

# 182
ssieber, дъщеря ми е почти 6 годишна. Като бебе си я захраних стандартно. Тя е на веганска храна вече 8 месеца. Започна да ходи на училище, където всеки си носи храна. Признавам, че с нея ми е по-трудно, но не невъзможно. Нищо не сме и забранили. За този период е поискала да яде един път яйца и един път кисело мляко. Последното се развали седейки в хладилника. Въобще не го пипна. Месо от нас не е искала да и готвим. Когато сме били на гости не е посягала към месото. Аз съм я питала директно дали иска да и сложа. Но на един детски рожден ден си яде разни пилешки полуфабрикати. Нямало друго и другите деца били яли...това после ми каза като питах дали и липсва месото и дали иска да и купя. У нас преди като сме канили гости, които ядат месо, приготвяхме по нещо месно. Тя взимаше колкото да опита.

Синът ми е почти на 2 годинки. Захранен е педагогически и не е ял до момента нищо животинско. Нашата промяна в хранителния режим съвпадна с неговото захранване. Ако види, че някой друг яде нещо, никога не иска. Само, когато види, че ние тримата ядем.

Ние почнахме вече втора година на вегано-суровоядство. От известно време почти всички дни са ни сурови.

# 183
Вери, чета ти постовете и в една друга тема за хармонията Simple Smile
Искам да те питам за времето в което сте суровоядци - това как ви се отрази на организма и физически и психически (ако си правила такива наблюдения)

Извинявай, ако си го обяснявала и в други теми.. но се опитвам да наваксам с "хармонията".

# 184
Здравейте!А как се прави мляко от овесени ядки!Някъде бях чела,но не съм го запаметила!Май нещо се киснеха ядките и после се пасираха с вода и ставаше млякото,но какво количество овес.ядки и вода???А може ли да се пие чай при суровоядството с запарка и кафе? Аз минах на сурова храна,саладки или си пасирам разни зеленчуци(но от това с пасирането ми се подува мн.корема).Като вземе да ми отмалява,или чувствам глад,пия мляло от сусам,или овесени ядки със сусам и фурми пасирани,и се чудя не е ли лошо това с овес.ядки,з-то мисля,че те са слузообразуващи и така няма да си пречистя добре червата(а целта ми е точно това-пречистване от паразити),а и още не съм започнала да свалям килограми-това ще да е от ядките и сушените плодове !

Последна редакция: сб, 12 фев 2011, 01:26 от zyza

# 185
zyza, от колко време си на сурова храна? Не се вторачвай в килограмите. И това ще стане. Не си пасирай зеленчуците, щом ти се подува корема. Ползвай зъбите. Simple Smile Аз мисля, че се подува, защото не дъвчеш достатъчно вече пасираното. По принцип всичко се дъвче, дори и сок. Wink "Мляко" можеш да си правиш и от други неща: бадеми, орехи...щом имаш притеснения относно овесените ядки. Те, ако са предовани, не са сурови. Нашата пропорция за всички растителни млека обикновено е 1:4 - ядка/зърно/семе:вода. Зависи вече кой как го иска: по-разредено или по-концентрирано и гъсто. Ако са пресовани ядките, имат нужда от накисване за 10-15мин, колкото да омекнат. Ако говорим за цяло зърно овес, бих го накиснала за 12 часа преди пасирането.
Кафето е изключено от суровоядството. Отделно, че се вари. Пробвали сме в 1-2 рецепти само с накисване, колкото да си "даде" аромата. Simple Smile Чай със запарка - не съм сигурна, не мога да дам компетентен съвет, защото не съм много по чая. Ако искаме да се запази суров, дадената билка се накисва във вода за една нощ. Но когато ми се допие, пия си го по традиционния начин.
Наблегни на кълновете, зеленчуците и зеленослистните (скоро идва пролетта). А не на ядките и плодовете. Ако нямаш възможност точно сега да покълваш (зърнени, бобови, семена), вари си ги (зърнени и бобови), не се лишавай от тях, те са важна група. Постепенно увеличавай суровата храна. Тя също може да ти действа като вид пречистване на дебелото черво.

Аея, след почти година виждам, че си имала въпрос към мен. Сега чак ми изскача темата. Трябвало е да драснеш на лични като виждаш че мълча. Wink
Ние скоро ще направим 2 години откакто се стремим към суровоядство. Давам такова определение, защото в никакъв случай не мога да заявя, че съм суровоядка. Писах наскоро на друго място, че за мен такъв човек е този, който поне 5 години е имал сравнително постоянен суров режим. Ние сме все още в преход с разни залитания т.е. увеличаване на готвената, но постна храна, желание за хляб, ориз, картофи, варен нахут. Simple Smile. Иначе суровоядството ми се отразява добре, няма да се откажа скоро от него. Simple Smile Физически: отслабнах, но не ми е била това главна цел, намали се целулита, не ме е хващала настинка- хрема, кашлица, температура през зимния сезон. За друго нещо положително и съществено не се сещам. Минуси не забелязвам. Скоро си правих тест на жива кръв и имам някои дефицити. НО в никакъв случай не мога да обвинявам веганството и суровоядството, защото в началото на промяната не съм се "проверявала", за да мога да правя сега сравнения. Тялото стана по-чувствително: не мога да понасям разни миризми на пафюми и масовата козметика, перилни и почистващи препарати. А психически....не съм по-изнервена от преди. Напротив. Не съм изпадала в депресии. Мисля и анализирам повече дадена постъпка, хора, семейството, мен самата. Задавам си много въпроси. Забелязах, че когато се решавах да мина на соково пречистване ( на 2 пъти за 2-3 дена, тъй като повече не издържах), това желание за анализ се засилваше . И този факт много ме изнервяше . Затова спирах пречистването. И също така усещах, че това пречистване ще ме откъсне от много минали неща, ще ме накара да ги загърбя и да се кача на по-горна стълбичка, а аз не бях готова за това. И все още не съм. Но продължавам да дерзая. Трета седмица почва откакто сме на един напълно суров режим. Характерното при него е, че е изключена всякаква захар вкл. и плодове. Wink

# 186
Вери, каква е целта на този по- строгия режим с изключване на плодове?
Аз съм го чувала само за хора, които искат да отслабнат.

# 187
Аз от теб разбирам за такава диета за отслабване. Wink Нали повечето се слагат само на плодове, за да намалят кг-тата?! Simple Smile Може и да бъркам, не съм се задълбочавала в масовите диети.

Всъщност това е режим на д-р Казънс и по принцип той чрез него лекува сериозни болести. Аз, за щастие, нямам такива. Също така е прекрасен начин за пречистване и балансиране на средата и енергийните нива. Аз целя последното. Имам причина и желание да следвам този режим. Мъжът ми е с мен за подкрепа. Децата си ядат плодове и други вкуснотийки. Simple Smile Ние го почнахме на 10-ти януари, после го прекъснахме, имах сериозна пречка, за която тук не ми се говори. Сега се чувствам отлично. Пълна с енергия да преоткривам нови вкусове. Примерно, бадемите са ми адски сладки, а зелените сокове- солени.

# 188
Много от скоро съм на сурова храна,уте ще направя 1-на седмица Вери Laughing!Хич не е смешно то,ами по-добре късно отколкото никога.Видях,че няма да стане тя с моите сладкиши,готвено и месо-примерно не спирах докато не изям цял тоблерон,постоянно кексове и торти приготвях,мн.тестяно,мн домашни пици,сладки,баници и всичко вредно без нищо полезно-освен банани- мн.банани,е и салатки понякога.Накрая неизяснен стерелитет,сега съм на инсеминации.Зная,че точно сега не е момента за суровоядство,з-то организма става като филтър(но по-щеше да е като филтър ако съм само на сокове),но трябваше да се спра и да се взема в ръце(просто от малко и сама да си помогна за успеха с забременяването)Дааа,ще взема да си варя поне бобови както ме посъветва,за да не е рязка чак толкова промяната.Само не зная с какво да заместя месото за витамин Б12,нали месото е от Б-витамините.Някъде четох,че и с ядки може да се замести-някой би ли ме насочил към кои точно,или има ли някакъв заместител въобще месото!И къде има калций-заместител на млякото!

# 189
За Б12 и калций виж линковете от тази тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=563040.0

Най-кратко и общо: за калций- сусам, ядки, зеленолистни; за Б12- водорасли, бобови - Б витамини. Месото и млякото нямат заместители, те са си отделна храна. Simple Smile

Пожелавам ти да се справиш с проблема, Zyza!

# 190
За Б12 и калций виж линковете от тази тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=563040.0

Най-кратко и общо: за калций- сусам, ядки, зеленолистни; за Б12- водорасли, бобови - Б витамини. Месото и млякото нямат заместители, те са си отделна храна. Simple Smile

Пожелавам ти да се справиш с проблема, Zyza!
Мерси вери!Успех и на теб!

# 191
Аз от теб разбирам за такава диета за отслабване. Wink Нали повечето се слагат само на плодове, за да намалят кг-тата?! Simple Smile Може и да бъркам, не съм се задълбочавала в масовите диети.

Всъщност това е режим на д-р Казънс и по принцип той чрез него лекува сериозни болести. Аз, за щастие, нямам такива. Също така е прекрасен начин за пречистване и балансиране на средата и енергийните нива. Аз целя последното. Имам причина и желание да следвам този режим. Мъжът ми е с мен за подкрепа. Децата си ядат плодове и други вкуснотийки. Simple Smile Ние го почнахме на 10-ти януари, после го прекъснахме, имах сериозна пречка, за която тук не ми се говори. Сега се чувствам отлично. Пълна с енергия да преоткривам нови вкусове. Примерно, бадемите са ми адски сладки, а зелените сокове- солени.

О, да, познати в чужбина ми бяха разказвали за някакви такива режими, но не помня подробности. Спомням си, че единият човек беше с наднормено тегло, може и някакви здравословни проблеми да е имал и да се е лекувал, не знам. Но жена му е здрава и ми се похвали, че свалила така излишните килца (не бяха много).
Май и в други диети изключват плодовете. Дюкан?  newsm78
Аз никога не съм правила диети или това, което разбира мнозинството под това, така че и аз не съм наясно.

Интересно е това, което казваш. Не съм чела Казънс. Сега пуснах търсачката и видях, че го има преведен. Какво ще ми препоръчаш от него?  Hug

# 192
# 193
Благодаря ти, Фот!   Heart Eyes  bouquet

# 194
///, Съзнателното хранене я имам и много я харесвам. Мисля, че и на теб ще ти допадне. Освен разни важни теми като Б12, става дума доста обстойно за Аюрведа и суровоядство. Интересно е.

А другата книга, която имам, е тази:
http://www.amazon.ca/Rainbow-Live-Food-Cuisine-Gabriel-Cousens/d … mp;sr=8-1-catcorr

В нея вече се засяга режима, който правим. Също я харесвам.
Излишно е да казвам, че съм почитател на Казънс.
Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт