Хитринки за адаптация в яслата

• 28 458
  • 113
  •   1
Отговори
# 60
Сега от поста на Ваня се сетих, звъните ли на госпожите по телефона през деня, да видите как са малчовците, те позволяват ли?  newsm78

# 61
Да се запиша и аз Simple Smile Моето момиченце ходи на ясла вече 4 ден. Първият ден беше най - лесно! Като отидох да я взема почна да плаче, че искала при децата. Не тръгва с рев, но имат много нови деца и като чуе, че някой плаче и почва и тя. Не се храни в яслата, а за спането като че ли съм по спокойна, защото тя обича да си поспива и това ранно ставане много я тормози. Като я прибира и заспива като труп. Спазвам всички съвети на лелите: няма дълги сбогувания, обръщаме се към персонала с малки имена, като я вода и я взимам винаги я питам какво са пя ли, на какво са играли, с кого се е запознала, носа и награда за да я поощря че е слушала - но не е от особена помощ.  Силно се надявам, че след седмица две ще свикне и дано остава по цял ден!!! Кураж на всички!

# 62
  • Перник
И моето Слънчице днес беше за първи ден на ясла. Лелката бързо го взе вътре, а аз гледах бързо да се измъкна, за да не се разплаквам още там. През цялото време бях на тръни, дали ще ми звъннат да си го взимам. Не ми се обадиха, което ме успокояваше. Та от бързане не си записах телефоните. Иначе на друга мама, чието детенце е в друга група, са казали ако иска да се обажда. Но като си помисля, че може да го чуя по телефона как плаче и ... май е по-добре да не се обаждам. Като отидох към 12 да си го взема и от врата започнах за слушам за неговия плач, но не плачеше Hug Казаха ми, че обядва. Лелката ми разказа, че отначало е плакал, но после се е успокоил, закусвал баница, обядвал и пъвро, и второ /той обича да си похапва/, не е искал да пишка /което пак предполагах, че ще е така, защото той много трудно пишка на чуждо място/. И докато ми разказваше Дражко изскача с трясък през вратата, а една лелка го гони Grinning Предполагам, че е познал гласа ми. На края лелката го попита дали ще й даде целувка и той каза ДА Shocked и я целуна. Не можах да повярвам, такива неща на него не му се случват. После искаше да останем на пързалките в градината, но вече много му се спеше. Питах го дали са играли с децата - ДА, добли ли са леките - ДА, госпожите добри ли са - ДА, утре ще ходиш ли пак - ДА Flutter
Та такъв беше нашия първи ден. Ще видим утре как ще е. Мисля първите дни да му давам вит. С, по 1 ампулка, за всеки случай.

# 63
  • вкъщи
При нас нещата са трудни много,поне засега.Много е стресиран,като влезе там и от страх спира да пла4е,но не играе,не иска да се храни,седи тъжен на стол4ето.В4ера го взех много тъжен,хълцащ,4ервен,стоеше отделен в ъгъла сам ,на стол4ето,много се разстроих,а той като ме вид я и писна.Целия трепереше,беше се напишкал,явно отдавна,щото по4ти му бяха изсъхнали дрехите,а краката мокри.
Лелята иска днес да спи там,но аз не знам как ще стане,като не яде,не се успокоява и заспива само с мляко.Посъветвайте ме да го оставям ли ,или да си го взема,и да по4не да спи там,когато свикне поне малко.Сега на пла4е от страх,а си хълца.По цял ден вика тихоооо,лелята вика силно тихо,даже снощи бълнуваше,пищеше и викаше мамооо тихоо.

# 64
  • ГОре на черешата...
Лелка, изтрий си кутията, не мога да ти пратя Лс...

# 65
При нас нещата са трудни много,поне засега.Много е стресиран,като влезе там и от страх спира да пла4е,но не играе,не иска да се храни,седи тъжен на стол4ето.В4ера го взех много тъжен,хълцащ,4ервен,стоеше отделен в ъгъла сам ,на стол4ето,много се разстроих,а той като ме вид я и писна.Целия трепереше,беше се напишкал,явно отдавна,щото по4ти му бяха изсъхнали дрехите,а краката мокри.
Лелята иска днес да спи там,но аз не знам как ще стане,като не яде,не се успокоява и заспива само с мляко.Посъветвайте ме да го оставям ли ,или да си го взема,и да по4не да спи там,когато свикне поне малко.Сега на пла4е от страх,а си хълца.По цял ден вика тихоооо,лелята вика силно тихо,даже снощи бълнуваше,пищеше и викаше мамооо тихоо.
ох сви ми се сърцето като го прочетох това Cry

# 66
  • СОФИЯ
Здравейте! Изчетох всичко до тук и реших да споделя и аз  Sad От 01 сме на ясла, оставаме с плач, тръгваме с плач ... Cry И трите дни си ги прибирах на обяд, нито закусвали, нито обядвали...От вчера след обяд сина ми е с температура 39' без други симптоми да е болен, няма хрема,кашлица или нещо подобно. Цяла нощ се буди и плаче за тати, така започна от първия ден на яслата - " тати лааа(ела)". Дъщеря ми е по-спокойна, заигравала се, плачела само когато братчето и заплаче... Днес сме в къщи и се надявам до понеделник да се успокоят и да продължим с адаптацията. Надявах се,че като са близнаци няма да усетят липсата ми и ще се успокояват един друг, но не е така, всяко дете си е различно...  Притеснява ме температурата, някой знае ли за подобен случай, обяснявам си го като реакция срещу стреса и промяната  Rolling Eyes

# 67
ух, лелка, хич, ама хич не ми харесва положението при вас..  Sad Къде е детето на ясла, това отношение на лелките там ми се струва много лошо. Съветвам те по-скоро да поговориш с тях.   Naughty

HI, съжалявам че и при вас не вървят нещата, ама тази висока Т да е от стрес newsm78 не знам, следи детенце, може и нещо вирусно да се окаже. Дано се оправя бързо.  Praynig

# 68
 Температурата МОЖЕ  да е от раздялата с мама, от конфликт някакъв на детето-аз не мога да коментирам,защото не съм много компетентна,а и не познавам детенцето-емоционалността му....Но при едната ми маймунка така се развиват нещата- отне ми малко време да се усетя, но при няколкото леки температури,които е вдигала-все са предхождани от конфликт с мен- скарам й се по-силно за нещо,или се подразня очевидно при неизпълнение от нейна страна  Peace

# 69
Ние днес бяхме за 4 ден.Ревала е повече от вчера,непрекъснато казвала "пиш".Дали не е от стреса това с пишкането.Паднала и се одарила в касата на вратата и сега е огромна цицина на челото.НЕ знам лелките какво гледат,децата са още малко 4-5. Май и другата седмица ще сме до обяд,че с този рев не могат да я накарат да легне Hug

# 70
  • СОФИЯ
Температурата МОЖЕ  да е от раздялата с мама, от конфликт някакъв на детето-аз не мога да коментирам,защото не съм много компетентна,а и не познавам детенцето-емоционалността му....Но при едната ми маймунка така се развиват нещата- отне ми малко време да се усетя, но при няколкото леки температури,които е вдигала-все са предхождани от конфликт с мен- скарам й се по-силно за нещо,или се подразня очевидно при неизпълнение от нейна страна  Peace

Дано е от това, а не вирус... сина ми е много чувствителен и гальовен, днес темп. е 38,като на моменти когато се заиграем и забавляваме е напълно нормална. Опитах се да спомена нещо за яслата, но той се разстрои и се отказах. Яслата за децата е голям стрес, нова обстановка, нови хора...  И в нашата група децата са 4-5, не ги извеждат навън, явно сестрите са още отпускарски настроени

# 71
Лелка, много мъчно ми стана Cry  По-добре остави на твоя преценка дали толкова бързо да оставяш детето да спинка там. Аз си мисля, че може да си го вземаш още няколко дни да псовикне буболечето.
 HI, моя синковец се опитах да го пусна напролет на ясла и точно като при вас започна да ми вдига Т. Дори след като е бил няколко дни у дома и вечерта му кажа ''Утре, ще ходим при децата в градината'', след половин час имаше Т.  В крайна сметка го спрях от ясла и сега от 15-ти ще прави втори опит на същата дисциплина, само че за градината  Confused  Разчитам на факта, че е по-голям и се заиграва... Дано да се получи този път  Praynig
Мнооого са мъчни тези раздели с мъниците  Cry
Успех и много сила на всички  Heart Eyes

# 72
Да споделя и моя четиридневен опит.Първия ден лелката го взе на ръце още от вратата и той заплака, но щом видя децата и спря, каза ми чао .Втория ден чак ме избута за да влезе вътре, не се сбогува.На третия ден влезе, но аз му казах "Чао Берк" ,а той "И ти влез мамо" , лелките го взеха пак на ръце, един рев удари, успокои се след 5 мин., а аз като видях,че не плаче вече си тръгнах.На четвъртия ден пак с рев влезнахме, едва се раздели от мен, искал да влизам с него и рев, рев.Сега съм решила като му обуя пантофките да се сбогувам бързо и го дам на лелките.Явно без плач няма да се разминем! Дано по нататък да не реве, че така направо е ужас.Вкъщи като го питам нещо за яслата все едно и също казва "Мама дойде" и направо ми къса сърцето, и като се сети за яслата очите му се насълзяват, и ме моли да не ходя вече на работа, а той да си е вкъщи.Иначе през деня не е плачел, хранел се, спял и т.н. Сега ще видим какво ще стане в понеделник..... Hug

# 73
И ако то има предпочитания към дадена храна и отказва друга, медицинските сестри трябва да знаят това и да не го карат да яде на всяка цена.

Иначе?Ако не го знаят?Означава ли,че ще го карат да яде на всяка цена? Rolling Eyes

Една позната,която работи,като помощен персонал в ДЯ веднъж ми спомена,че нахранват децата на всяка цена,защото не можели да ги оставят неяли.Попитах:"ами,ако някое дете не иска да яде?"
                             Отговори:"няма "не иска!" " #Crazy

Според мен,думите "да яде на всяка цена" изобщо нямат право да съществуват!Как можеш да караш някой да яде насила!  33uu
  Или не съм те разбрала,jekovamariana?

# 74
  • София
Здравейте пак и от нас,

както ви писах по-напред според мен моя мъник вече се адаптира. Последните два дни вече не плаче като го давам на лелката (на 3 -тата седмица) и в петък даже напъна вратата да влиза сам.

Аз не звъня на лелките (като знам каква е лудница и как като говорим по телефона нищо не разбирам, направо ми се струва безпредметно), ако има нещо те ми се обаждат.

Миналата седмица и моя малчо вдигна температура - изведнъж 39. Свалия за 1 час след една приятана по-хладна вана и след това не вдигна повече. Какво беше това, не знам. Нищо друго му нямаше, но сега му изникват поне 4 зъба, на това го отдавам.

Лелка според мен трябва да карате по-полека и не знам дали е удачно да спи още там. От друга страна може като започне да спи да се адаптира по-добре. Моя син го успокояват като го сложат в леглото с неговото си оделаце. Като се усетиха лелите и вече никкави проблеми не сме имали.

И за яденето ( в нашата ясла взимат кухня от ОЗИ) и малкия не искаше да яде доста неща от там. Да но в яслата ги прояде, явно като гледа другите деца, че ги хапват и той да не остане по назад Simple Smile. От лелките в началото разбрах, че много деца са така, защото се бях притеснила, че ще остава гладен.

Общи условия

Активация на акаунт