ЮНОШЕСКИ АРТРИТ-3

• 142 492
  • 753
  •   1
Отговори
# 330
Още от преди много години ,сигурно 8 или повече вследствие на метилпреднизолона,медрола и другите подобни... изостанахме доста в растежа,наддадохме на кила и опънахме прилични бузки.Като почна енбрела нещата се нормализираха,но не е възможно да се наваксат всички години на всякякво лечение.Всъшност Енбрела ни беше последната надежда.Сега е доста по-дребна от връстниците си,но това да е проблема.Висока е 1.50,а те са минимум 1.60.С високи токчета не си личи особено разликата.Лошото е, че въпреки лечението СУЕ е високо и не се знае от какво.Изтича ни протокола на 30.11. и трябва да минаваме пак на комисия, а с тази утайка,над 40, ако не се нормализира може да не ни отпуснат лекарството и изпитвам ужас. А вие не се притеснявайте- като намалите КС и после ги спрете ( това ще се случи), всичко ще си дойде на място.Ще пораснете и това няма да е проблем.Ние за 3години пораснахме 25см.Пожелавам ви бързо да намалявате и да спирате  КС, после ще усетите разликата ( ние се мерим на вратата и се вижда супер). Успех във всичко и ако нещо ви интересува, питайте!

# 331
Благодаря Пивка,това за 25-те см. е доста успокояващо ,защото вече доста изостава.Дано скоро спрем КС!Много здраве на всички желая!

# 332
Pri nas rasteg ima6e o6te dokato vzemaxme  metilprednizolona zaedno s enbrela. Sega ot 2 godini i polovina, slava bogu, ne vzema urbazon.Zaradi visokata utaika iskaxa pak da zapo4ne da vzema,no zasega se vazdargam. Po4ne li vednag ne se znae koga 6te spre. Opitvam se s drugi metodi da vligaem. I na6ia protokol izti4a v kragia na meseca i pak 6te se giaviavame na komisia,napravo me e strax kakvo 6te kagat.Ot strax dage ne se obagdam v sofia,no 6te triabva da go napravia.  Rolling Eyes Radvam s za kolianoto,i vie se radvaite,dano vsi4ko tam da si ostane. Az, za da mu napravia kompre triabva da go uvia celia  Cry Kurag momi4eta, 4e i az pokrai vas da se radvam.

# 333
  • София
здравейте,интересувам се от лечението с енбрел по здравна каса. олко време ви отне докато ви одобри комисията?
колко време вече ползвате енбрел и кога усетихте положителните му ефекти?
предстои ми да започна такова лечение, за съжаление на моя издръжка т.като комисията ме отряза днес;(
споделете моля ви

# 334
Здравей,Вunnie! Пиши първо защо  те е  отрязала комисията. Може да има някакви противопоказания. Енбрел се прилага в краен случай( след като всички други методи на лечение не са помогнали). И  ние след дълги години борба с артрита и  многото странични ефекти от купища лекарства , които не помогнаха, защото заболяването е много сериозно научихме за Енбрел и го започнахме със собствени средства, защото не се поемаше изобщо от здравната каса.От миналата година поеха 75%, а ние 25%-това се отнася за децата. Дозата и цената,съответно на лекарството се определя от килограмите .Ние доплащахме 500лв на месец.От тази година Енбрел за деца се поема изцяло от здравна каса . Иначе ефекта от Енбрел го усетихме почти втория месец.Нямаше болки, оттоците намаляха и кръвните показатели се нормализираха. Спряхме и метилпреднизолона, което си е чудо. Пожелавам ти успех в лечението и дано всичко отшуми .

# 335
  • София
pivka а от раз ли ви отпуснаха лекарството?
мене ме върнаха от яд че съм с перфектни документ и изследвания дори повече от това което се изисква. не ми с обеснява сега. чудя се само къде мога да подам възражение за отказа...
радвам се че ви понася добре лакарството. дано скоро да сттигнете дълга ремисия и да го израстете това ужасно заболяване.

# 336
  • София
и друго да попитам- преди Енбрел пили ли сте метотрексат и арава?

# 337
6te ti spodelia za enbrela
nie go vzemame ve4e 4-ta godina
efekta zapo4na po4ti vednaga i postepenno
sas zdravnata kasa e trudno,neznam za vazrastni kak e ,no pri nas tarsiat i pod vola tele
iskat 20 utaika,koeto nie i v nai dobrite slu4ai nikoga ne sme imali
poslednia pat ni namalixa dage i dozata
sega se 4udiat za6to pak sa visoki pokazatelite i iskat da go sprat
neznam kakvo 6te stane izti4a ni protokola i lekarkata kaza da go sprem ,za6toto i bez tova sme go vzemali dalgo
na men mi se iska6e pone da izkarame zimata.
metotreksat i predi i po vreme na enbrela sem vzemali,no ne ni se otraziava6e dobre
sega ne vzema
ot 2 godini i 6 meseca ne vzema i urbazion,no sega pak iskat da go varnat
s koeto se boria dokolkoto moga
neiskam i dano da go izbegnem,no ako sprem enbrela druga alternativa niama.
i da ima ne mi dadoxa obiasnenie.
Na nas enbrela mnogo ni pomogna,no ne e panacea
nie spriaxme na edno pologenie i tova e
osobenno sled kato s4upi krak minalata godina
taka i ne se e vastanovil napalno

# 338
  • София
и при възрастните е така със здраваната каса.
беше ми чудно да споделите тука колко бързо са ви отпуснали биологичното средство или колко пъти са ви връщали за документите.
надявам се и аз да имам успех скоро с Енбрела.

# 339
Здравейте и аз искам да се включа в темата.Моето дете  на 5 години и половина и провеждаме лечение с МЕДРОЛ И МЕТОТРАКСАТ.Искам да попитам за Енбрела от  кога може да се приема от детето.Имали срокове и при какви условия се изписва от здравната каса

# 340
enbrela,bokolkoto znam moge da se vzema ot deca sled 4 godi6na vazrast,taka pi6e6e v listovkite i nie togava zapo4naxme da go slagame. Izpisva se ot revmatolog,no se minava prez komisia v sofia za da otpusnat protokol za bezplatno vzemane,ina4e e mnogo skap. Sled kato vzemete protokol podavate dokumentite v zdravnata kasa po mestogiveene i 4akate. protokola vagi 6 meseca. Enbrela kazvat ,4e dava po-dobri rezultati zaedno s metotreksata. Vsi4ki proceduri i stapki 6te vi gi obiasni va6ia lekar,ako preceni 4e ste za enbrel. Kolkoto i da e dobar enbrela,vse pak ne e panaceia,no e po-dobar ot medrola,tova e sigurno,no idva moment ,v koito mai pak vsi4ki opirame do medrola. Pone 6te imate malko gladka vazdux i niakolko santimetra v pove4e,i tova e ne6to. Nie sme na etap da tarsim ne6to drugo po-efikasno,ako niakoi znae da kage,molia. Za6toto s enbrela ne moge do bezkrai, a ne iskam medrol  Praynig V poneelnik vlizame v bolnicata za izsledvania i gospod da ni e napomo6t. 6te vidim dali 6te ni dopusnat do komisia,za da si vzemem pak enbrel ili 6te minavame na medrol  Sad
Xubavoto e ,4e pri niakoi enbrela dava otli4ni rezultati,doli kazvat ,4e ima vazmognos za palna i mnogo dalga remisia,dano ste ot tezi slu4ai,Uspex  Peace

# 341
Zdraveyte mami momcenceto mi e pocti na 5 i e s sistemen artrit  no utre spirame vsicko pojelavam go na vsicki decica Grinning

# 342
Здравейте,мами! По повод Енбрел- слага се на деца след 4 години и само след като всички други методи на лечение са изчерпани.Взима се паралелно с него и метотрексат.Ние пиеме резохин, защото от метотрексата чернодробните показатели се бяха увеличили двойно над допустимото ( алат и асат). Енбрела е много добър, стопира болестта, но като решихме да намалим дозата на инжектиране веднага се появиха някои стари симптоми и се върнахме отново на старата доза.Затова тази болест е много коварна и нищо за лечение не може да се каже . Организмът   с помощта на лечението  сам трябва да се пребори с болестта , за да стигне до ремисия. Надявам се че всичко ще е наред и ще преборим артрита, но нали пък е хроничен и не знам!Голяма борба е , но пък си струва след като ни е дошло до главата и ще се справим, убедена съм. но,момичета, нас единствено Енбрелът ни помогна, но до кога ще го слагаме не се знае и дано го отпуснат, защото иначе е непосилно да се купува.Желая ви успех в лечението, много сили и много вяра!

# 343
Здравейте и аз не съм писала отдавна...Стискам палци на всички да се оправят по-бързо....Ние вече трета  година сме само на метотрексат, мин доза-5 мг седмично, изследванията са ни в норма, но страха дебне постоянно....На нас ни предлагаха да се включим в някаква програма за енбрел, това беше преди 2 години, но след това решихче, че след като се справяме, да не го слагаме, надявам се да сме освбодили място за някой по-нуждаещ се.......

# 344
Заинтригува ме темата на Пинк Пантер за протеолитичните ензими.Замислям се дали да не включа Serrapeptase например.Честно ако детето беше поне на 10 ине беше на толкова много лекарства изобщо нямаше да се чудя.Дали ще се намери ревматолог който да подкрепи някакво такова алтернативно лечение.Това се ползва в Европа.Омръзна ми да си стоя със скръстени ръце и да си тъпча детето с лекарства,които го унищожават.Вече една седмица давам ананас по около150 гр на гладно защото съдържа ензима Бромелаин,просто налучквам.Педлагам да се опитаме да се огледаме и встрани!И........извинявайте за емоцийте!

Общи условия

Активация на акаунт