Веганството - да споделим опит

• 185 367
  • 3 248
  •   1
Отговори
# 1 155
  • Universe
Купих си орехи от един дядо, 10лв, цели ядки, съвсем пресни, каза човекът ,ч еса от Брезово. Бадемите, когато са български , си личи -едни по-светли и сбръчкани стоят, като да са още мокри. Жени, тъй като спомена за Гранд-а, а аз живея на 50 метра от него, та затова помислих, че четвъртък пазара е добра алтернатива. Аз ходих като на разходка, а имаше и прекрасни зеленчуци - гулии, пащърнак, сладки картофи, български круши ooooh! Бях се натоварила като палестинско магаре hahaha
Ние сме съседи. Аз съм на 10м зад Гранд Wink

А аз съм до у-ще "Душо Хаджидеков"  Joy Joy

# 1 156
  • София
Има ли желаещ да популяризира Петиция срещу ГМО - прясна-прясна... Не знам в кой форум, а и няма да мога да "отгледам" темата.
http://forthenature.org/petitions/12/

ето и текста, който получих в мейл, може директно дасе използва.

Здравейте, приятели,

В идните два месеца имаме възможност да покажем на българското правителство, че искаме България да наложи предпазна клауза за въвеждането на генетично модифицирана царевица у нас. Това вече сториха 6 европейски държави, а защо е необходимо да сме внимателни с генетично модифицираните организми (ГМО) можете да научите в подписката:

http://forthenature.org/petitions/12/

Моля подпишете и разпространете до приятели, защото няма много време!

След като изпратите петицията се отваря прозорец, който дава електронните адреси на институциите и ви подканва да изпратите петицията и от своята поща до адресатите. Молим ви да направите и това, защото това е единствения начин петицията ни наистина да достигне до пощите и да засипе отговорните институции, а не да бъде блокирана по адрес на сървъра, предмет на писмото и т.н. критерии!

С уважение,

Коалицията "За да остане природа в България"

# 1 157
Ох, кажете какво да го правя това соево мляко, малкият не го иска и на мен ми се струва ужасно на вкус. Мога ли да правя сладкиш с него като с прясно мляко, например? Дайте някоя лесна и проста рецепта, че иначе го грози изливане в канала  Simple Smile
Какво е? Спокойно го слагай вместо прясно. Става за кексове, манджи, десерти и т.н.
 Направи американски палачинки - Забъркваш 225гр самонабухващо брашно + 1лъжичка бакпулвер. Добавяш 2 лъжички захар(примерно кафява), 1 разбито яйце(или какъвто заместител си му подготвила - аз съм я правила с готов, но не знам дали има в бг, може и нахутено брашно, или банан и т.н.) 300мл соево мляко и 2 лъжички олио(каквото ползваш). Разбъркваш добре. Добавяш боровинки, ако имаш и разбъркваш. После ги правиш като американските - да са пухкавки, а не разляти по целия тиган. Като са готови може да сложиш парченца плодове, мед, орехи и т.н.

JeniB, беше казала за соевото мляко Alpro, че е много добро. Има го в Била и прясно и кисело, даже беше на промоция  Peace
Дано има кисело и в пловдивската Била Simple Smile

А как се прави домашно тофу? И от магазина чисто тофу, на коя марка взимате?

# 1 158
Жени, ето тук рецепта за домашно тофу:

http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=802.0

# 1 159
ОП, ме  е изпреварила за петицията! Hug

Само да помоля да я мятате и из социалните мрежи, за да стигне до повече хора.

Например така:

Гласувайте (стрелкичка нагоре пред заглавието)  ТУК Peace

# 1 160
  • София
Спиролина, не съм те изпреварила, напротив, моля някой да пусне тема в бг-мамма.  (визирах теб Simple Smile )

# 1 161
Ето още един метод за тофу - с лимонов сок: http://bgcookbook.hit.bg/thesaurus/tofu.htm Разбира се, не е нужно да завира до 100 градуса.

Оп, и аз взимам шарлан, но с него не се готви, а само - на салати или след сваляне от огъня манджата - го слагам.

Добре е, че пускате на толкова места петицията  Peace

Еasy, и моя малък не го харесва соевото мляко, евентуално го пасирай с плод - не се усеща вкуса тогава! Или го сложи в кремсупа или заливка за зеленчуци, като всяко мляко.

# 1 162
Моята много харесва соевото мляко с вкус на ванилия. От обикновеното не съм вземала. Видях обаче, че това на Алпро има повече съставки от онова, което съм вземала преди.
М_ник видях ядкови мусове в Пикадили, но имаше само с фъстъци и фъстъци и шоколад.

# 1 163
  • София
БРОКОЛИ

Внимание! Води до пристрастяване!

Сваряват се на пара или в най-горния слой върху някоя манджа. Но само за 3-5 мин. Може и за 1-2, ако са накъсани на дребно.
Изваждат се в красива чиния и още горещи са наръсват със сух джинджифил и/или малко куркума.
Когато станат топли, се наръсват със зехтин и лимонов сок.

Изяждам цялото количество, уж предвидено за 4 човека... Това е наистина моята рецепта. От мен, за мен.

Става и с карфиол, може би и с други...

В същност Грейс ме светна, че яде броколи сурови, накълцани, ние пък направо като гладни глигани ги нападнахме цели.... Може да  се излекувам от пристрастяването си...

# 1 164
М_ник видях ядкови мусове в Пикадили, но имаше само с фъстъци и фъстъци и шоколад.
Точно това исках да ви питам, какво ви е мнението за фъстъците? Аз на малкия не съм давала, а и на мен ми се струват доста тежки. А и от суровите фъстъци ми става лошо на стомаха... Иначе фъстъчено масло обичам, но ми е по-скоро като за сладкиш.

# 1 165
Фъстъкът не е ядка, а бобово. Не бих ги пробвала сурови, поне не на този етап в моето суровоядство.

Броколи хапваме често последно време сурови, накъсани на дребно и поляти с "кашкавален" сос.

# 1 166
  • София
Здравейте,
Гледам, че сте подхванали тема за соевото мляко Simple Smile Въпросът ми в тази връзка е какво мляко да купувам за дребосъка?Искам да му приготвям овесена каша например, или да слагам в пюретата. Питам за някоя добра марка и как е по-добре - на прах или да е течно newsm78 Моля ви за съвет и препоръки Simple Smile
Благодаря Simple Smile
Желая ви спокойна вечер  bouquet

# 1 167
Моник, държиш да е соево мляко ли? Защото можеш да пробваш и с някое ядково.

# 1 168
  • София
Вери, права си, наистина по-добре да е ядково:) HugТака ще напарвя Hug
Хубав ден и благодаря:)

# 1 169
Според мен трябва да изчакаш да минете 1 годинка за мляко (независимо какво) Peace

Общи условия

Активация на акаунт