Вече се чувствам по-голям - ВТОРОКЛАСНИК съм засмян

• 56 912
  • 762
  •   1
Отговори
# 225
  • София
         Добър ден и от мен на всички майки.

Два дни не съм влизала в темата, гледам че дискутирате учебния процес с пълна "пара", а ето каква идиотщина се случи с моя второкласник:  в понеделник в І уч. час по физкултура скача от някаква пейка в училищния двор и си счупва десния крак -   това става 1 час по физкултура - така стой до 6 час до край и никой не ни казва,Баща му  го чака да го вземе и него го няма - г-жата нищо не казва - той стои със счупен крак и реве - до 10ч. вечерта се били в Пирогов - гипсиран и почти целия крак от долу до средата на бедрото - 60 дни гипс - никой не е виновен в у-ще и никой не носи отговорност.......   Ще полудея , чудя се къде да го местя в друго у-ще???

Пълна безотговорност и безхаберие и от страна на учителки и от страна на директорката - питам я какво ще правим изпускаме срока - казвам и даже и с патерици не може да го водя в у-ще - ще го бутнат и главата може да му строшат - тя ми крещи - " Защо искате да го тикате тук , ще си учите с него в къщи"  - дума не е споменавано какво и кога ще ми се каже какво точно да учим....  Аз трябвало да си го гледам - та той сега е на легло - инвалид направо - та до сега 8 г. и 5 м. - кой ми го гледа - съвсем сама съм си ги отгледала и двете деца - никой и грам не ми е помогнал - живота си жертвах за тях - пращам го здрав на у-ще , а го прибирам инвалид и никой не е виновен ?????

# 226
Gesika, много неприятна история. Най - вече за това, че никой не се е обадил и не ви е информирал за случилото се с детето. За самото падане и счупването едва ли може да се търси виновен.
Миналата учебна година сина ми беше паднал в училищният двор и се беше охлузил здраво в областта на лицето. Вина не съм търсила, сам си беше виновен. Разликата при нас е, че лекарката на училището ми се обади незабавно. Когато отидох детето беше в лекарският кабинет. Сериозни последствия нямаше /освен малък белег, който му остана/.
Мисля, че в случая е трябвало да ти се обадят от учулище, а не детето да стои в такова състояние.
Ти знаеш състоянието на детето си най-добре. Но ако е възможно по-добре е да го водиш в училище. Ако е възможно да стои с този крак на чина, според мен това е по-добрият вариант.

# 227
        Добър ден и от мен на всички майки.

Два дни не съм влизала в темата, гледам че дискутирате учебния процес с пълна "пара", а ето каква идиотщина се случи с моя второкласник:  в понеделник в І уч. час по физкултура скача от някаква пейка в училищния двор и си счупва десния крак -   това става 1 час по физкултура - така стой до 6 час до край и никой не ни казва,Баща му  го чака да го вземе и него го няма - г-жата нищо не казва - той стои със счупен крак и реве - до 10ч. вечерта се били в Пирогов - гипсиран и почти целия крак от долу до средата на бедрото - 60 дни гипс - никой не е виновен в у-ще и никой не носи отговорност.......   Ще полудея , чудя се къде да го местя в друго у-ще???

Нямам думи Shocked А учителят по физкултура къде е блял? Сега си спомням че моят миналата година го заболял корем и го завели при лекаря.Там той казал че пие хомеопатични и трябва да ме питат дали могат да му датат нещо те. Е самият директор ме набра по телефона и се свърза с мен.

# 228
 Gesika,  Hug, горкото дете.

Жгмъц, това е пумпал с изстрелвачка  Joy и това, което се слага на пръстите, движи пумпала насам натам.
Това ли е: http://cgi.ebay.co.uk/MAGNEXT-BATTLE-STRIKERS-BOOSTER-SERIES-1-S … p3286.c0.m14#shId
С доставката до България излиза 20-на лева.
Кутията е като тази, която купих, и това е само пумпала. Купих го от Метро за 10лв., мисля че ги има и в Хиполенд.

Последна редакция: ср, 07 окт 2009, 10:34 от Amaretto

# 229
Gesika на твоя място ще ги съдя!!!!
Кака така не са виновни!
Тук не става дума дори за вина - ТЕ СА ДЛЪЖНИ да ти се обадят и да вземат веднага мерки!!!
Ами ако беше нещо по-сериозно недай си боже детето можеше да умре за толкова време.
Ужас!!!
Само да кажа, че от нашето училище на два пъти ми е звъняла сестрата да отида да си го взимам защото има температура!!!!
Дори единия път му беше дала нещо за сваляне на температурата и понеже аз се позабавих го намерих да играе на двора, но въпреки това хората са ме уведомили и са взели мерки.

# 230
  • София
ЛУЛУ,  аз за самото падане нито търся вина от някого, нито обвинявам когото и да било - той сам си е виновен за това - спор няма. Въпроса е съвсем друг - че той пада и си счупва крака в 13.30 ч. - учителката по физкултура е самата им класна - тя е там , а също и една от майките ( въпросната майка стои почти всеки І час ,когато имат физкултура и си говори с г-жата)  - децата са оставени да си играят както си искат и на каквото си искат , а класната и въпросната майка си седят на пейката и си говорят........ Rolling Eyes  Когато става инцидента те двете са там - видяли са всичко , но не са предприели абсолютно нищо - само са го питали много ли го боли ????  И според думите на класната - той бил отговорил :" че щяло да му мине??????".....  Изобщо не го завеждат в кабинета на сестрата да го прегледа ( в у-щето лекар няма , а само мед. сестра).  Така детето незнайно как се добира от двора за ІІ час до класната стая , която се намира на ІІ етаж през дълги коридори - той казва, че е подскачал на другия крак и сам си е носил и раницата - пълна с учебници за 6 часа. Така отива в класната  стая сяда на чина и от там не мърда от втория до 6 час - накрая - класната не взима абсолютно никакви мерки - нито първа мед . помощ нито пък да уведоми по тел. родителите ,че има злополука с детето ( а са оставени на разположение - 4 наши моб. и дом. ни тел.)

Да не се повтарям другото вече го обясних , баща му го намира вечерта в 18,40 ч. в класната стая стоейки на чина и ревящ от болки???? Mr. Green   Взима го на ръце и го занася в кабинета на мед. сестра ,която все още е там - тя го превръзва ,за да се стегне и казва веднага да тръгнат за Пирогов , защото има съмнение ,че е счупено.....

Лулу, в момента детето е напълно инвалидизирано - почти на легло е  - от Пирогов са казали до 20 ден никакво стъпване - аз го нося вкъщи на ръце до тоалетната и банята - чудя се как да го обслужвам - та той през този гипсов ботуш не може да обуе какъвто и да е панталон - по пижама стои - ДУМА НЕ МОЖЕ ДА СТАВА ,ЧЕ В ТОВА СЪСТОЯНИЕ МОЖЕ ДА ХОДИ НА У-ЩЕ, А И НИКОЙ НЯМА ДА ГО ПРИЕМЕ ТАКА????     ЯВНО НЕ СТЕ НАЯСНО ЗА КАКЪВ КОШМАР СТАВА ВЪПРОС????    ПРОБЛЕМ Е ДОРИ ХОДЕНЕТО ДО ТОАЛЕТНА, ДА НЕ ГОВОРИМ ЧЕ ОТ СТРАХ И УПЛАХА ОЩЕ МУ ТРАКАТ ЗЪБИТЕ????    За сега дори не може да стои седнал , а камо ли  да ходи на у-ще????

# 231
  • София
Gesika, ужасно неприятна история... Как може да не ви се обадят ? Горкото дете, да седи часове наред без да му помогнат...  Shocked
Дано бързо се възстанови!  Hug Според мен също е най-добре ако е в състояние да си ходи на училище, но ти ще си прецениш ...

П.П. Можеш да се обадиш в инспектората по образование, но за по сигурно напиши жалба!
В пълен потрес съм, безхаберие на н-та степен...

Последна редакция: ср, 07 окт 2009, 10:41 от жгмъц

# 232
  • sf
Абсолютен кошмар!  И аз бих направила нещо,ако не съд- поне бих вдигнала един страхотен скандал,че и до медиите може да се стигне.
Мисля си обаче, дали учителката всъщност въобще не е разбрала колко е сериозно всичко. Ако въобще не й е хрумнало,че кракът е счупен  newsm78 той самият защо не е казал,че го боли и не е поискал да ви се обадят?

# 233
  • София
Gesika, ужасно неприятна история... Как може да не ви се обадят ? Горкото дете, да седи часове наред без да му помогнат...  Shocked
Дано бързо се възстанови!  Hug Според мен също е най-добре ако е в състояние да си ходи на училище, но ти ще си прецениш ...

Обясних ви какво е състоянието на детето - почти на легло е в момента !!!!!

Според вас как дете в такова състояние ще ходи на училище и кой ще поеме отговорност да се грижи там за него?????  Мен не ме допускат като придружител в никакъв случай....
 В първия пост Ви описах какво ми изкрещя директорката в лицето, но Вие май не сте прочели???? newsm78

# 234
  • София
     " той самият защо не е казал,че го боли и не е поискал да ви се обадят?"

Разбира се ,че е казал че го боли - но класната му казала : " Ще ти мине!!!!"   newsm78 Mr. Green

# 235
  • sf
    " той самият защо не е казал,че го боли и не е поискал да ви се обадят?"

Разбира се ,че е казал че го боли - но класната му казала : " Ще ти мине!!!!"   newsm78 Mr. Green

е тая вече е за бой.  #2gunfire милия той.
Вдигна ли й един хубав скандал?
Стискай зъби, ще мине лошото, ако имаш възможност намери някоя учителка да идва у вас и да му преподава нещата.  А учителката ви няма право да ви откаже помощ. Ще ви казва какво са взимали, ако е поне малко човек би предложила и до вас да идва.
все някак ще го избутате.
само кураж  Hug

# 236
Gesika, това поведение на класната е абсолютно неадекватно. Как така детето ще стои цял ден и тя няма да го заведе дори при мед. сестра. Аман от безотговорни учители. Извинявай, може би и аз не съм те разбрала напълно. В нашият случай госпожата и лекарката бяха реагирали напълно адекватно и бързо. Аз бях уведомена, а детето прегледано и след това освободено от училище.
А практиката майки да стоят при учителите по време на час, въобще не ми се коментира.. Такива екземпляри имаше в детската градина има ги и сега, вероятно...В случая госпожата явно наистина си е виновна. Нейната работа е да следи децата и да организира заниманията им, а не да си говори.
Най-добре уведоми директора за случилото се, а ако е необходимо и инспектората по образованието. Консултирай се с тях относно учебните занимания на детето и това как ще наваксва пропуснатото.
Бързо оздравяване на дететнце. Сега го остави да почива. Здравето е най-важно.

# 237
  • София
Gesica, много съжалявам за случилото се с детенце! Hug Но вземи и наистина вдигни един скандал и на учителката и на директорката! Бива ли такова нещо, детето го боли, а тая дори до сестрата не го е завела! Как може да не ви се обадят, направо нямам думи! Аз се вбесих #Cussing out, представям си на вас какво ви е! А и може да ги съдиш за проявена небрежност поне!

При нас миналата седмица имаше такъв инцидент, детенце е паднало по стълбите и си е счупило и крак и ръка, но веднага са го завели при сестрата, извикали са родителите и са го закарали в Пирогов.

Имаме две шестици в бележника по английски и по музика, от входните нива още незная оценките какви са.

# 238
  • София
Gesika, ужасно неприятна история... Как може да не ви се обадят ? Горкото дете, да седи часове наред без да му помогнат...  Shocked
Дано бързо се възстанови!  Hug Според мен също е най-добре ако е в състояние да си ходи на училище, но ти ще си прецениш ...

Обясних ви какво е състоянието на детето - почти на легло е в момента !!!!!

Според вас как дете в такова състояние ще ходи на училище и кой ще поеме отговорност да се грижи там за него?????  Мен не ме допускат като придружител в никакъв случай....
 В първия пост Ви описах какво ми изкрещя директорката в лицето, но Вие май не сте прочели???? newsm78

Успокой се малко, моля те ...
Писали сме почти по едно и също време...
Съжелявам за случилото се. Както писах по горе добре е да се оплачеш в инспектората ...
Пожелавам ви бързо оздравяване!

# 239
  • София
Gesika, неприятна случка. Дано малкият се възстанови бързо.
Нямаш много опции за действие. Гледате се у дома, учите. Аз бих се замислила за смяна на у-щето, разбира се ако има тази възможност.

Разбирам, че си разстроена, но майките в темата само се опитват да помогнат по някакъв начин.

Общи условия

Активация на акаунт