телевизия в детските градини- нормално ли е?

• 18 830
  • 458
  •   1
Отговори
# 240
В детската ни стая няма ТВ. Мога да сложа 3-4, но никога не бих го направила. Един за къщата ни е предостатъчен.
Приятности децата ми намират в разни други дейности.
За каква образователна цел се пуска ТВ в градината и откъде сте сигурни, че се ползва само за такава цел?

# 241

Но ако вече говорим за отбиване на номера за да могат лелките да си пият кафето и да си
пушат цигарките това вече е друга работа и е недопостимо #2gunfire
  Уви!Телевизорите в ДГ се ползват основно за това...... Confused

В детската ни стая няма ТВ. Мога да сложа 3-4, но никога не бих го направила. Един за къщата ни е предостатъчен.

Подкрепям! Peace

# 242
# 243
В каква връзка?
Никой тук не е против ТВ по принцип, а против ТВ в градините, като основните причини са, че се прекалява с времето за гледане /за вкъщи не позволявам повече от час, примерно/ и че родителят не може да осъществи контрол по отношение предаванията /за мен от изключително значение КАКВО се гледа/, които се гледат там.
У нас ТВ никога не се пуска за фон.
Прочете ли тази тема?
Двете теми са различни.

# 244
В каква връзка?
Никой тук не е против ТВ по принцип, а против ТВ в градините, като основните причини са, че се прекалява с времето за гледане /за вкъщи не позволявам повече от час, примерно/ и че родителят не може да осъществи контрол по отношение предаванията /за мен от изключително значение КАКВО се гледа/, които се гледат там.
Прочете ли тази тема?
Двете теми са различни.

Пиша го във връзка с това че в тази тема едва ли не майчетата са толкова против телевизорите че биха осъдили някоя детска градина за това.
А и ние в къщи ги използваме понякога за отбиване на номера.
Не мисля че това е правилно. Би трябвало да изискваме от хората не повече от това което ние правим.
Не виждам какъв е проблема в градината да има телевизор при положение че това е нещо нормално в 21 век

# 245
  • Страната на чудесата
Проблема е в това как се ползва, ето къде е проблема. И ако Министерството на образованието беше счело, че този телевизор е част от необходимото за ДГ оборудване, не мислиш ли, че щяха да оборудват ДГ или поне да дадат препоръки родителите да купят(както сме изнудвани за толкова други неща) Щеше в началото на ДГ,в 1 група на родителската среща а събират пари -по 60 лв. за учебници Crazy и по 6 лв.от дете за телевизор, примерно Laughing

# 246
  Само видях заглавието и въпроса на темата.
   Не бива да сравняваме майките вкъщи и госпожите на работата им.
   Какво толкова трябва да свършат последните,че да пускат ТВ-то на децата?
   Тяхната работа е да ги занимават,да ги забавляват,да ги учат.
   А не да готвят,чистят,да оправят по-малкото дете и т.н..

Твоята тема е хубава,но е съвсем отделна. Simple Smile Peace

# 247
  • Страната на чудесата
Да, Селма, така е.Да не говорим, че ако се наложи на Госпожите нещо да свършат, има и леля в групата, и мед.сестра, и директор в краен случай, който да ги смени за малко, не като у дома-майката слънце отговаря за всичко и за всички Tired

# 248
Проблема е в това как се ползва, ето къде е проблема. И ако Министерството на образованието беше счело, че този телевизор е част от необходимото за ДГ оборудване, не мислиш ли, че щяха да оборудват ДГ или поне да дадат препоръки родителите да купят(както сме изнудвани за толкова други неща) Щеше в началото на ДГ,в 1 група на родителската среща а събират пари -по 60 лв. за учебници Crazy и по 6 лв.от дете за телевизор, примерно Laughing

Дори и да се сметне за нужно всяка градина да има телевизор нашата мила родина пак няма да има пари.
Те не искат нови градини да построят пак камили за оборудват вече съществуващите

Само видях заглавието и въпроса на темата.
   Не бива да сравняваме майките вкъщи и госпожите на работата им.
   Какво толкова трябва да свършат последните,че да пускат ТВ-то на децата?
   Тяхната работа е да ги занимават,да ги забавляват,да ги учат.
   А не да готвят,чистят,да оправят по-малкото дете и т.н..

Твоята тема е хубава,но е съвсем отделна. Simple Smile Peace
Да донякъде имаш право.

Все пак си мисля че като не сме доволни от нещо трябва да си търсим правата ане да разтягаме локуми
В край на сметка ако аз не харесвам нещо в бъдещата детска на Мики ще отида при директора и ще го обсъдя.
Ако не стане и така щах да поговория с другите родители на децата учащи там и да намерим общо решение Naughty

# 249
  • Страната на чудесата
[Дори и да се сметне за нужно всяка градина да има телевизор нашата мила родина пак няма да има пари.
Те не искат нови градини да построят пак камили за оборудват вече съществуващите

Все пак си мисля че като не сме доволни от нещо трябва да си търсим правата ане да разтягаме локуми
В край на сметка ако аз не харесвам нещо в бъдещата детска на Мики ще отида при директора и ще го обсъдя.
Ако не стане и така щах да поговория с другите родители на децата учащи там и да намерим общо решение Naughty

Ами, пак казвам-инвестираме по 60 лв. в учебници ввсяка година, не мислиш ли, че все щяха да се намерят по 6-10 лв. от 25 деца на група и да се закупи телевизор за всяка група? Както има спуснати от министерството пожелателни списъци на учебни помагала, хм Thinking
А като тръгне твоето дете на ДГ, дано сте доволни и нямате оплаквания, ама по-скоро ще е като във вица: Дано, ама надали.
И не е задължително родителите на другите деца да са мислещи като теб Confused, та понякога разбирането е трудно

# 250
Цитат

Вече съм го обсъждала! Laughing Peace
   Но изглежда,че съм единствена майка от градината ,която недоволства за нездравословната храна и гледането на телевизията.
   Как мислиш,има ли шанс нещата да се променят? Rolling Eyes

# 251
Цитат

Вече съм го обсъждала! Laughing Peace
   Но изглежда,че съм единствена майка от градината ,която недоволства за нездравословната храна и гледането на телевизията.
   Как мислиш,има ли шанс нещата да се променят? Rolling Eyes

Можем само да се надяваме да се направи нещо.
Но май е най добре ние да си поемаме инициятивата иначе не виждам как ще стане.

[Дори и да се сметне за нужно всяка градина да има телевизор нашата мила родина пак няма да има пари.

Ами, пак казвам-инвестираме по 60 лв. в учебници ввсяка година, не мислиш ли, че все щяха да се намерят по 6-10 лв. от 25 деца на група и да се закупи телевизор за всяка група? Както има спуснати от министерството пожелателни списъци на учебни помагала, хм Thinking
А като тръгне твоето дете на ДГ, дано сте доволни и нямате оплаквания, ама по-скоро ще е като във вица: Дано, ама надали.
И не е задължително родителите на другите деца да са мислещи като теб Confused, та понякога разбирането е трудно
Аз ако съм на тебе ще и кажа на директорката да ми даде списака с уч. помагала и да си ги купя сама.
Защо трябва да давам пари на нея да ми ги купува. Така ще съ, сигорна къде ми отиват парите. Че наистина за учебници а не за нещо което аз самата не бих купила

# 252
Оф, ами не ходи при директорката за списъка с учебни помагала, щото децата учат в ДГ и имат учебна програма и не може Гошко да учи по програмата на издателство Изкуства, а Пешко по тази на Просвета.

У дома, ако искайте си пускайте на децата и ТВПланета и анимационни от сутрин до вечер, но не настоявайте, че в ДГ това е правилното.
Като ти гледам подписа, Срамежливке, се сещам, че и аз някога имах новородено и разни представи за живота и възпитанието на децата. Хайде да си поговорим след някоя и друга година, когато детето ти се прибере от ДГ и го питаш какво е правило там, а то ти отговори, че цял ден е зяпало телевизия.

# 253
  • Страната на чудесата
Франческа, и мен ме сърбеше клавиатурата, ама ти ме изпревари Laughing

# 254
В каква връзка?
Прочете ли тази тема?
Двете теми са различни.

Пиша го във връзка с това че в тази тема едва ли не майчетата са толкова против телевизорите че биха осъдили някоя детска градина за това.
А и ние в къщи ги използваме понякога за отбиване на номера.
Не мисля че това е правилно. Би трябвало да изискваме от хората не повече от това което ние правим.
Не виждам какъв е проблема в градината да има телевизор при положение че това е нещо нормално в 21 век

Проблемите се писаха тук многократно, включително и в моя цитат, който самата ти си ползвала. Просто прочети.
А и не всеки "отбива номера" баш с ТВ по всяко време и с каквото предаване му дойде. След като вкъщи правя достатъчно за поддържане чистотата на домашния ефир, не виждам поради що друг ще замърсява съзнанието на децата с явни глупости.

Последна редакция: пт, 12 мар 2010, 13:08 от Judy

Общи условия

Активация на акаунт