Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 54-та тема

• 144 094
  • 728
  •   1
Отговори
# 390
и днешната вечеря благодарение на labrex е бобат,а мъжо си поръча цяла кофа (kfc) да му вурвяло с бобатчето Mr. Greenкоетоп е много вкусно.
labrex чудех се ако сложа в тестото натрошено сирене дали ще се получи,ти пробвала ли си?Мисълта ми е дали няма да разваля нещо тестото? Hug
Приятна вечер на всички   bouquet

alximika, не би трябвало сиренето да развали тестото, аз пък се чудех да му сложа маслини, но не съм пробвала. Но не пречи да се опита. Радвам се, че ви е харесало бобатчето!  bouquet

# 391
Цитат
viara.an, за пръв път чувам за такава питка-кемерка, какво представлява и къде има рецепта?  bouquet

Рецептата за питката си е моя инпровизация , помня кемерките в училищната лафка и реших да я направя като голяма пълнена пита , задуших 3 вида лук - праз , воден и кромид , после прибавих каймата и овкусих с чубрица, черен пипер и вместо сол пробавих натриев  глутаминат  и после по обичайния начин разточих и задуших пълнежа между тестото...и такааааааа... по парченце с айранче се получи вкусна вечеря...

# 392
  • пак на Рив Гош
Вяра.ан, и аз като Лабрекс не познавах кемерките. Но звучи много добре  Grinning
Бъни, радвам се да те видя пак в темата. И Смайли също.
Еси, благодаря за напътствията за акулата  Hug. Признавам, че нямам много опит с готвенето на риба - много обичам и все ме е страх да не окепазя нещата  Laughing
Дидибу, модификациите ми за пържолките са следните - първо ги "запечатах" на силен огън, извадих и ги оставих под капак. Деглазирах с балсамико и понеже нямах сладко от вишни, сложих от грейпфрут (тъкмо да си отиват с мандарините). Гъбите ги задуших отделно. После сложих пържолите в тавичка, отгоре гъбите и накрая соса, покрих с фолио и запекох 20 минути на 200 градуса. Сервирах с булгур, накиснат в гореща вода и портокалов сок. Всичко това, от мързел, защото ми се искаше всичко да е готово като дойдат свекърите  Laughing
Покрай Пети ми са приядоха мекици  Grinning.

От вчера:
Имах една изостанала франзела, та я направих на "загубен хляб" както му казват тук - по нашему : пържени филийки  Laughing (с малко захар, канела и ванилия за разкош и снимани на масата, че гладното домочадие потропваше с вилица)

Установих, че с Дидибу имаме сходни кулинарни предпочитания (поне що се отнася до английските шефове) Wink - едно "кеджъри" по Джейми Оливър (отдавна не бях правила и ми се беше прияло)

П.С. Суха Мащерка, благодаря за файла, дръпнах си го снощи.

Последна редакция: вт, 01 дек 2009, 00:21 от Роца

# 393
и аз искам от мекиците на Пети   Crazy
Смайли,привет   Simple Smile

една изостанала франзела..........

Установих, че с Дидибу имаме сходни кулинарни предпочитания (поне що се отнася до английските шефове)
.....и не само    Grinning - и от мен днес има снимка на нещо със загубен хляб...
мерси за уточненията по твоя начин на рецептата    Heart Eyes
Нордина,харесах  салатата с цвекло и тиролските кюфтенца     chef
Еси,надявам се , ще споделиш рецепта,ако направиш ябълковия оцет.Много хубава снимка     bouquet
Бъни,твоето присъствие прави темата още по-уютна.Искрено се зарадвах на лентичката в подписа   Hug
Суха мащерка,специални благодарности за линка  Heart Eyes

от мен - Торта рустика с ананас

обаче блата не ми допадна....ще трябва да го коригирам и подобрявам...
и парче

# 394
  • София
Здравейте  кулинарни дружки  Hug !

Вяра.ан , тъкмо щях да пиша , че  няма да знаят  повечето момичета  какво е Кемерка ... ммм ... как ме изкушаваш  Crazy ... твоята е разкошна  !
Последния път ядох Кемерка при мама ,беше ги купила отнякъде ,ама страшни ти казвам  Mr. Green - като някогашните !

Бънииииииии  Hug ! Беше ми домъчняло за теб ! И с каква хууубава вест се завръщаш  Heart Eyes ! Лека бременност ти желая  Hug !

Лабрекс   Hug , тайничко си мечтая да живееш у  нас  Embarassed ! Поне  по веднъж в седмицата  да  видя твое ястие на моята маса -  еееегати щастието  Crazy  Crazy  Crazy  Crazy !

Маме Цоцоланке ,  сигурно  е много весело  на  тези сбирки  Grinning ! Следващият път да се обадиш ,да пием по кафе  Hug ! А  може и с други  момичета от Готварския да се видим  Peace !

didibu , сладкиша ти е страхотен  Flutter !

От  мен грозно изглеждащи , много вкусни работи  Embarassed ! Извинявам се за снимките  и вида на  нещата ,не е  от неуважение ,просто наистина  не ми остава време напоследък  Embarassed преди малко ми свърши работния ден  ooooh! !

Солените мъфинки  ( за кой ли път  Crazy ) по рецепта на Пети за солен кекс   bouquet !

и моята си бърза торта (и  тя за кой ли път  Whistling )

разпльокано парче  ,ометено за 3 минути  Whistling

Успешен ден утре ви желая ,т.е. днес  Hug !

# 395
Добре завърнали се на Смайли и Бъни! HugНе се губете друг път.......

Набързо от снощи:

Питка - уползотворих пресечено мляко

От същото тесто - хамбургери

Руска салата без колбас, но с домашна майонеза

Боба не бе удостоен с фотосесия, много шум вдига, та затова викам да не се разваля добрия климат в темата.........

Hug

# 396
Мама Цоцоланка    просягам се за питка със салатка,страхотен изглед,а без съмнение и вкус Heart Eyes
У нас за закуска макарони на фурна

# 397
Малеееееееее, не мога да отлепя очи от тия вкусотии  smile3501 smile3501 smile3501

От мен за два дена:
Маслини с лук, салатка от китайско зеле:

Салатка Свежест и пилешка супа:

# 398
  • Пазарджик/Лондон
Kafenceto, тази шоколадова тортичка има ли си рецепта?Искам и аз разпльокано парче Joy.

beniii , отдавна не съм правила макарони на фурна, че мъжът ми не обича, ама ще взема да направя за мен, а пък за него нещо друго Joy.

Маме, много вкусно у вас  bouquet.

Лоис, благодаря ти за рецептата , копирах си я Hug.

Леля Ог , благодаря ти за хубавите думи за моята торта, и у вас е вкусно - много обичам миш- маш Wink.

# 399
  • Русе/София

от мен едни спагетки със свинско и кисели краставички.Да добавя също ,без да изброявам,че всички сте страхотни,невероятни кулинарки.Адмирации!

# 400
  • в моя свят
Тези дни не съм се отчитала.А вас няма да изброявам,всички сте показали страхотни вкусотии.От мен за вчера една салата идеята за украсата е от темата "Да украсим храната с храна"

Една торта Медовик с парчета праскови от компот.

И едни кокосови блокчета "Баунти".Рецептата е от "Гответе с мен"

# 401
me4ta22 ,браво на теб  Hug
Леля Ог,благодаря ти за хубавите думи   bouquet

# 402
Kafenceto,didibu , невероятно вкусно у вас  Hug Поздравления   bouquet

Днес по желание имаме спаначен ден  Simple Smile

Агнешко със спанак и ориз в плик

Соленки със спанак

Последна редакция: вт, 01 дек 2009, 21:22 от nordina

# 403
Разбира се, след двудневни вълнения по темата, тази вечер ядохме Poulet Roti a la Normande по Джулия Чайлд!  Grinning

Пина, моля те дай рецептата за това пиле.
И питата-кемерка ме интересува, откога търся рецептата! В училищния стол едно време ни правеха кемерки - малки питки с кайма вътре. Страшно вкусни бяха, но така и не можах да намеря рецептата.

# 404
Питка със сиренце.

Общи условия

Активация на акаунт