Отговори
# 210
  • област Софийска
Здравейте, моля ако накоя от Вас си спомня рецептата за "Бисквити Секулациус за Никулден" - да ми помогне. Искам да ги направя, но я имам преписана до половината. Извинявайте но не си спомням на кого беше. Мисля, че я четох миналата година вКоледната тема или..... newsm78
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=346860.msg9441322#msg9441322
Мисля, че за тези говориш.

# 211
Искам да попитам как да приготвя бланширани скариди ?  Rolling Eyes
Имам половин килограм такива и се чудя какво се правят ...
моят мъж прави Simple Smile чисти главите, ако има съдържание в коремчетата - и него маха, и ги пуска във вряща, доста подсолена вода, за 3-4 минути.

всъщност не разбрах твоите са бланширани вече ли? В такъв случай направо ги слагай в масло да ги запържиш леко, или пък ги задуши с ориз. На ризотото се слагат лук, чесън, може вино или гъбен бульон, скаридите се прибавят към края, не им трябва много време, особено като са бланширани.

# 212
И аз да те питам - почистени и сварени са вече, така ли? Ако не - кипвам ги с вода, малко бяло вино и нарязани на едро лук и морков. След това аз лично чистя всичко, да ми остане само опашката готова за ядене.
Ако са купени вече сварени, пропускам тази процедура.
Правя ги основно само леко запържени в масло и после поднасям с чеснов сос или така - Скариди с бяло вино и сметана. Пробвах и така - Скариди в бекон - много вкусна и интересна комбинация Peace

# 213
Цитат
nano, ти не знам дали направи рибка, но виж аз каква каракудо-акула спретнах, подкокоросана от тебе.
нищо не съм спретнала-чакам никулден  Grinning питах и в другата тема,но може и тук да ми отговориш от кое тесто прави рибата и как я оформи.твоята е симпатяга  Hug

Правих я с тестото на мах-мама(в моя пост е), защото ми е удобно - месиш, оформяш, втасваш и печеш. А оформянето, мислех да снимам стъпка по стъпка, пък се отказах, но най-близо е до тая рибка.

# 214
  • Пазарджик/Лондон
Вивиан, много ти благодаря за рецептата за Домашна торта Гараш   bouquet  bouquet  bouquet. Много вкусна се получи, ето парченце :

# 215
  • София
labrex, много ми хареса тази рибка, копнах си рецептата за тестото и мисля утре да я правя.

Може ли някой да ми даде рецепта за курабийки? Тези, обикновените, поръсени със захар отгоре. Тези дни на децата им даваха такива в градината и ми се доядоха. Потърсих рецепта в готварските ми книги, но няма. Има някакви вариации, но не и оригиналната рецепта.  Crossing Arms

# 216
labrex, много ми хареса тази рибка, копнах си рецептата за тестото и мисля утре да я правя.
Може ли някой да ми даде рецепта за курабийки? Тези, обикновените, поръсени със захар отгоре.

Надето, направи я, лесно се оформя, ще ви хареса. Ето една   рецепта за курабийки, ще потърся и другата, по която правих тези дни, станаха много вкусни и ще я добавя.

Ето и рецептата на Pety

- аз правих тези, много са вкуснички. Снимката е линк към рецептата.

Последна редакция: пт, 04 дек 2009, 11:30 от labrex

# 217
Здравеите момичета,

Случайно попаднах тук,тематае страхотна Hug

Някъде бях чела за приготвяне на желе от дюли като ефикасно лекарство против кашлица, но не намирам рецептата.Имам 5 средно големи дюли, бихте ли ми препоръчали как да ги приготвя Embarassed

# 218
Желе от дюли

дюли (около 1 кг)
захар (по 300 г на 1 л отвара)
лимонена киселина (1 ч.л.)

Дюлите се нарязват на парчета, заливат се с вода и се варят на тих огън до омекване. Получената отвара се прецежда и се вари със захарта до сгъстяване. Към края на варенето се добавя киселината.

Баба ми вари желе и само от сърцевината след като направи дюлите на компот.

# 219
  • София
labrex , много, много ти благодаря!!!  bouquet

# 220
mimi flax- много много благодаря smile3525

# 221
maly, и аз благодаря, че ме подсети за природен лек за кашлица.  Wink

labrex, крупкави ли са курабийките? Търся рецепта за мекички, не ронливи.

# 222
  • София
Аелис , много благодаря  за вниманието към моята скромна торта Embarassed дано ви е харесала  Blush
Много добре изглежда на снимката ти, чак ми се прииска да си я направя отново  Heart Eyes

# 223
това с дюлите вкъщи го правим, като просто накисваме семки и сърцевина от дюли в малко вода. Желето само се образува и се взима с лъжичка.

# 224

labrex, крупкави ли са курабийките? Търся рецепта за мекички, не ронливи.

mimi flax , като курабийки са си, на топчета са с хрупкава коричка, но вътре са меки. Е не чак много меки, но сравнително (ама как обяснявам.....). Laughing Погледни и тези марокански меденки, те стават мекички, ако не ги препечеш, разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт