Коледа идва! - 3

• 68 655
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
.
Зори,къщичката ти много ми хареса,ако може на лични шаблона..... Rolling Eyes

Заповядай :

Grinning

Нат, възхитителни меденки !!!!!! Майсторска работа!

Последна редакция: чт, 17 дек 2009, 21:01 от 3ори

# 616
  • София
Добър вечер, дами!

Включвам се с току що опечени меденки по рецептата на Джема, слепени с черешов мармалад.
Украсата ще я правя заедно с другите дребни сладки след няколко дни.

# 617
  • Варна
Момичета мнооооооооого красоти сте направили всички   bouquet
Аз имам спешен въпрос - има ли ги тези бонбони в Била

или пък друга марка такива, че до Кауфланд няма да мога да се добера тeзи дни, а офиса на мъжо е близо до Била-та и ще мога да го изврънкам да ми ги достави  Mr. Green

# 618
Тези специално, не съм ги виждала в Билла, но може просто да не съм ги забелязала. Иначе, има едни други, които са сложени между касите. Има кръгли, в кутия, които  ми се сториха малко скъпи, но имаше и продълговати в малки пакетчета. Не знам обаче, дали са точно като тези от снимката.

# 619
polin_a, вчера в Люлинското Метро имаше шрифтове (ако си от Сф) Peace

Аз имам въпрос за глазурата на Йоткер: правилно ли си спомням, че някой я беше ползвал за меденките? Изсъхва ли напълно? И ако я направя по-гъста, ще мога ли да я ползвам и за рисуване Rolling Eyes ?

тити, тази глазура, която си ползвала (захар+вода) има ли някаква специфика или просто хващам и разбърквам захар с вода Mr. Green? И какво е количеството на двете съответно?

Благодаря предварително на отговорилите Hug

# 620
  • Варна
Velesa благодаря за отговора, не ми е важна марката така или иначе, а съдържанието - и на другите пише ли че са марципанени - да знам какво да обясня на мъжото да търси  newsm78
Supermint страхотни сладки - заменям част от моите цветни за малко от твоите със сладкото, че и черешКово при това  Crazy

# 621
  • у дома с любимите си хора
Ето и част от моите неща,че чак сега успях да ги щракна.

линцеровите сладки и локумени топчета и още линцерки

меденките-все още неукрасени

Последна редакция: чт, 17 дек 2009, 21:53 от Вилиан

# 622
natalyna, чудесна ти е украсата Peace. Като везани са меденките Laughing.
Polly-Wolly, благодаря ти, но не съм от София Laughing. Hug
Страхотни неща показвате и продължавате да творите Hug!

# 623
didnik, тези в Била изглеждат нещо подобно http://www.smaczajama.pl/sklep//_var/gfx/c02a50c9eed351efe84f50a1027095e8.jpg ако не  са същите направо. Продълговатите, не съм ги виждала скоро и не си спомням какво е пакетчето. Тези в кръглата кутия обаче, май струваха към 6лв, ако не съм гледала друга цена. Ако съм права за цената, ще ти излезе доста скъпо, така че по-добре се насочи към Метро или ако имате Кауфланд.

# 624
Едно бързо въпросче да попитам...глазурата (тази с пудрата захар и белтъка) с миксера ли я рабивате?Как става по-добре?На ръка или с миксер?

# 625
  • Русе
Приключих с поредните сладки

Меденки

Цветя

Линцери

Дядо Коледа

# 626
katilias,
и ми се иска и за кокосово-портокалови бисквитки ако може Blush Blush
nahodkata , ето рецептата за  кокосово-портокаловите бисквитки.
Сори, че с такова закъснение, но вчера цял ден обикаляхме из града, за да си накупя последните неща.
(1 чаша = 250 мл.)
1 чаена лъжичка = 5 мл.
1 супена лъжица = 20 мл.
125 грама масло на стайна температура, размекнато леко, но не стопено
2 чаени лъжички настъргана кора от портокал
1 чаша захар (220 гр)
1 яйце
1 чаша (90 гр) кокосови стърготини
2 чаши  (300 гр.) брашно с набухвател (тук му казват self-raising flour). Ако нямате такова, може лесно да си направите. На 1 чаша обикновено брашно прибавяте 1 ½ чаена лъжичка бакпулвер и ½ чаена лъжичка сол и пресявате всичко. (1 чаена лъжичка = 5 мл.)
2 супени лъжици сок от портокал (аз истисках портокала, който настъргах
Отгоре ако искате може да посипете сладките с корички от портокал (сладко, но аз нямах, така, че не ползвах).
С миксер разбивам маслото, захарта, яйцето и кората от портокал, докато стане едно такова пухкаво. Прибавям кокосовите стърготини , брашното и портокаловия сок. Объркваме с ръце, докато се получи меко тесто. С малка лъжичка взимаме от тестото, оформяме на топка, поставяме в тавата, която е застлана с пекарска хартия. Притискаме леко с вилицата отгоре, да се сплеска малко. Топчетата редим с около 4 см. Разстояние помежду им, защото се оголемяват. Ако искате да сложите коричките от портокал отгоре – просто посипвате топчетата отгоре и после притискате с вилица. Печем около 15 мин във 170 гр Фурна (моята е с вентилатор) или докато леко се позачервят. Оставяме да изстине в тавата леко, после ги преместваме върху скаричка за изстиване.
Всичко е много красиво, което показвате момичета.
Още веднъж, благодаря за прекрасната тема, вдъхновение и красоти.

# 627
Едно бързо въпросче да попитам...глазурата (тази с пудрата захар и белтъка) с миксера ли я рабивате?Как става по-добре?На ръка или с миксер?

Аз разбивам белтъка с тел, добавям захарта на два-три пъти, лимоновия сок и продължавам да бия, докато реша, че е готова. Не е дълго и не ме боли ръка, но може и с миксер да се разбие.

# 628
Темата много ми радва очите! Браво, момичета!   bouquet
Тази вечер направих ванилените кравайчета. Невероятно пръхкави и вкусни сладки! Благодаря за рецептата на Наталина!
iskrone, по-добре мери с чашката, според мен. Аз правих две дози сладки. Малко се размина с рецептата точното количество нишесте. Просто едното ми пакетче беше 50 г, другото 70 /на всичко отгоре едното царевично, другото пшенично  Crazy/. Но се получиха кравайчетата, убийствени са, топят се в устата. Във всеки случай, съдейки по моите пакетчета, абсурдно ми се струва съдържанието им да се събере в около три супени лъжици.
Искам да попитам, на студено ли се съхраняват? На остъклена тераса може ли да ги сложа, дали ще се овлажнят нещо от студа?

# 629

Общи условия

Активация на акаунт