Алтернативна козметика - 3

• 60 786
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
Аз също бях доволна от Фрош течен. Майка ми настояваше, че не изпира, но тя очакваше по-старите хавлии да светнат /те и с обикновен прах не се изпираха .../, а знаете кухненските кърпи как се зацапват. В момента имам сапунени ядки и пера с тях. Май наистина, ако има петна трябва първо да се третират те. Но за незамърсени дрехи и носени само два дни засега съм доволна.

# 346
търся си ник много ти се радвам,браво на теб.Но моля те сподели с какво замени продуктите от номер 3(изхвърляне на шампоаните и балсамите, всякакви води за уста , дезодоранти и подобни) и 5(хвърляне на всички козметични продукти, почистващи препарти, ароматизатори, течни сапуни, антибактериални всякакви неща...)?
 Сапунените ядки ме дразнят не толкова ,че не изпират добре,което е факт,а че миришат гадно.Ако нещо е мног мръсно го тръквам първо със сапунчето за петна на Алма Вин,доволна съм.И после само освежавам дрехите,като ги пера,ама тези ядки...всичките ми дрехи и бельо миришат отвратително,не се престраших да добавям някакво олио заради малкия,че так и не намерих инфо кое е най-безвредно.Сега имам още от тях и карам с тях,но рядко,през няколко пранета,а през другот време пера с Фрош и съм по доволна и като изпиране и като аромат  Peace .*Бенджи*,как го слагаш течния направо в барабана?Омекотител не ползвам.Използвам на Фрош и верото за съдове и още един препарат за почистване.
Аз напоследък използвам продуктите на Алверде за себе си-шампоан,душ-гел,рол-он(камък не се натутках да си намеря и дойде лятото Embarassed),течния сапун за миене на ръце вкъщи за всички,някоя декоративна козметика,но както казах се гримирам рядко-може би веднъж месечно,лицето си мия с сода,пшеничени трици и имам един гел на Алверде,който ползвам рядко.
Слънцезащитни не ползваме-само бадемово,кокосова и сусамово масло.
Пастата за зъби ми е проблем,кажете някоя добра,моля ви?Но и да е освежаваща.
Проблемни са ми и препаратите и ароматизаторите за тоалетна?Някакви идеи?
Най -много ме притеснява факта,какво ще стане с дома ми като заминем след месец за САЩ...Нашите си използват всичко масово,майка много,много не се замисля,а и твърди че без тези неща няма как домът ти да светне...Страх ме е,че като се върнем и всичко ще блести от чистота,но ще е пропито от химикали....

За детето имам един душ-гел и шампоан 2 в 1 и ги ползвам веднъж на седмицата

# 347
  • Пловдив
Норчи, слагам дрехите, после отсипвам една капачка Фрош върху тях и затварям барабана. И пускам. Някой тука го беше писал като идея...
А вие не отивате ли там за постоянно? Мислите да се връщате ли? Аз си мислех, че със зелена карта... Blush

# 348
Норчи, слагам дрехите, после отсипвам една капачка Фрош върху тях и затварям барабана. И пускам. Някой тука го беше писал като идея...
А вие не отивате ли там за постоянно? Мислите да се връщате ли? Аз си мислех, че със зелена карта... Blush
Ще пробвам.
Да със зелена карта сме,уж за постоянно,но аз все тая надеждата,че някой ден ще се върнем....

# 349
Ще пробвам.
Да със зелена карта сме,уж за постоянно,но аз все тая надеждата,че някой ден ще се върнем....

Май ми стана мъчно ...

И да се отчета, че вече седмица ползвам този камък и засега съм доволна - аз по принцип се потя малко, но наистина няма мирзима поне 12 часа със сигурност. Да отбележа само, че времето беше хладно, а и на работа също е хладно. Със сигурност ще кажа дали има ефект след два-три дни, защото сме на сватба в друг град - ще пътувам, ще друснем хорце  Laughing и ще видя дали ще има аромат Crazy  или не.

# 350
За декоративна аз съм доволна от :
http://www.theorganicbodycareshop.com/products.asp?SID=70&PT … Product-Type=none

По висок клас е , но и качеството  е друго Simple Smile

Аз май ще си остана на обикновена декоративна козметика (с химии за жалост Laughing). Бих си поръчала, ама каквато съм загубена, няма да улуча цветовете Grinning.

А впрочем има ли доволни от био декоративна козметика която се предлага на пазара в БГ? Примерно от Санте или Лавера Rolling Eyes?

В органикбодишоп можеш да си поръчаш тестери. По 1 лира са и можеш да видиш кой цвят си, ако се колебаеш между няколко.
Аз съм също много доволна от Иника. Имам основата, минерален фон дю тен, блясъка. Сестра ми си взе руж и също е много доволна.

На Алверде взех гланца за обем на устните и съм доволна от него:)

За коса бях взела този спрей, но не съм доволна - http://www.feelunique.com/p/TIGI-Love-Peace-and-the-Planet-Free- … d-Hairspray-250ml
Sexy Hair Organics имат някакъв крем -  http://www.feelunique.com/p/Sexy-Hair-Sexy-Hair-Organics-Organic … yling-Cream-150ml, има някакъв спрей на Фито - http://www.feelunique.com/p/Phyto-PhytoLaque-Hair-Spray-With-Veg … tal-Lacquer-100ml, още органик неща - http://www.feelunique.com/hair/hair-care-styling?s=&bf=323 и др. из сайта. Аз се чудя на този спрей - http://www.feelunique.com/p/mop-C-System-Firm-Finish-Strong-Hold-Hairspray-284g.
Лудрес кои марки са били ок в базата на скинсейф?

# 351
Ами да кажем, че един шампоан е 90% био - така пише на етикета. На пръв поглед супер. Какво са някакви си 10% не био?! Обаче, четеш съдържанието: вода, алое вера на прах* (*био) .... и се почват едни химии после. Та, в какво се изразява био-то - 80% вода с 10% разтворено алое на прах в него и става 90% био  Mr. Green. Обаче това не пречи да има SLS после и прочие гадости.
Водата няма как да е био! Така, че тя не се включва в процента на био нещата Wink

# 352
Пак съм аз, но така е като не съм чела 5 страници Simple Smile

Пасти за зъби ползваме на Веледа, за детето последно взех на Грин Пипъл, шампоан преди беше на Нилс Ярд само от масла, сега съм взела на Секси Хеър органик да го пробвам, а за мъжа ми на Грин пипъл, детето е с Веледа или Есеншъл Кеър. Душ гел - Веледа, Лавера, Алверде. Сапуни или от Англия или алверде. Препарати  : немските еко - http://freshaktiv.eu/43/45.html + някой стандартни като Пронто, Фрош, прахове от Англия взимам както еко така и стандартни от ново поколение, за съдомиялната или немските еко таблетки или финиш.

За измиване на лице - африкански сапун на Акамути, пилинг на Алверде, био розова вода. Декоративна козметика на Иника. Само спиралата, гланца и ружът са други марки.

# 353
Palia аз забравих да пиша ,че взех преди време стерилизиращ спрей за коса на Алверде и съм много доволна,държи,много рядко го ползвам,ако съм с някаква по-особена прическа.Аз винаги съм ползвала пяни и ми е малко странно,защото той е като лак.Миризмата му също не е много приятна,но иначе е ок.И е с най безвредните съставки от всичко ,което имам на Алверде.

# 354
а има ли вариант и за пяна за бръснене?

# 355
Лудрес кои марки са били ок в базата на скинсейф?

Жени, има една компактна пудра на Авен с индекс 2 - http://www.cosmeticsdatabase.com/product/235797/eau_thermale_Ave … Sable%3B%3BBeige/. Вярно че има 2 парабена, но аз си слагам само под очите и тук-таме да поприкрия разни пъпки.  Crazy Не се мажа с плътен слой, това също е от значение лично според мен и съм го приема засега като вариант. В търсене съм на още по-добър ФДТ, без каквито и да било лоши съставки. От теб сега разбрах за поръчката на мостри от Органикшопа, което е супер, иначе не бих се наела специално за ФДТ по нета без да съм видяла цвета.

Кремът Толеранс Ектрийм пак на Авен с индекс 1 - за моят лишей на лицето, е перфектния крем засега. Само той ми успокоява кожата. Но ще пробвам и с вечерната роза - масло от тази билка по-точно. http://www.cosmeticsdatabase.com/product/153767/Eau_Thermale_Ave … e_Soothing_Cream/

# 356
Ще бъда благодарна на някакъв съвет за добър балсам постигащ лесно разресване.

# 357
И аз се интересувам от ФДТ. Пудра не ме устройва, защото бузите ми са с някаква почти незабележима алергия, но при поставяне на пудра веднага си личи - кожата стои на люспи. И се сещам да споделя отзиви за Badger крема. По същия начин ми се получава, но слагам първо друг крем и така се спасявам от този ефект. Мисля, че кремчето е по-сухо или и аз не зная точно, но с поставяне на друг крем, се решава проблема с разнасянето му равномерно върху кожата (и без люспите в моя случай). Само, че неприятното е, че много белва лицето. И като втривам повече, първо че доста втриване се налага, което не ми харесва, твърде агресивно ми идва на представите за третиране на кожата на лицето по принцип, второ, уж се втрива, дори имам чувството, че вече съвсем е намалял като количество, и пак лицето стои с по-светъл тен. И явно вече съм хванала загар по раменете, защото още повече изпъква като си намажа лицето. Confused А пък ръцете доста трудно си ги измивам от тоя крем Crazy, дали защото ползвам течните сапуни на Алверде... Laughing Но все пак хубавото е, че не ми влияе негативно върху кожата, а тя е общо взето чувствителна към козметични продукти. Така, че въпрос на компромис.

Бенджи, аз не зная кой точно Фрош имам в момента и дали предният не е бил друг вид, защото от него бях доволна (поне я нямаше тая миризма на замърсено, вместо на чисто ooooh!). Иначе съм доволна от верото (мъжа не е - казва, че не измивало добре, по-точно повече количество се хаби докато измие, т.е. по-голям разход на пари, но аз не мисля, че е толкова голяма разликата или може би, защото вече съм му свикнала и не ми прави такова впечатление, не зная Rolling Eyes) друго не съм пробвала.

# 358
  • София
   Моля за извинение за последния си пост, като гледам, че съм го писала в 03 ч...в нощ, в която почти не спах , пълна с тревоги...
   Мисля, че ще е добре да се "излъчат" някакви такива ПЕТ ПЪРВИ СТЪПКИ  , които да стоят в началото на всяка тема. Примерно за всеки  новобранец да е лесно да види най-важното и да избере своите първи 1-2 стъпки. Аз например съм започнала преди 8 години, с първата си бременност. Но ако сега  вляза в тази тема и прочета последния пост на Жени, с изброените незнайни марки, ще се откажа ... (още не съм я стигнала Жени Simple Smile )

Ще  редактирам неразбираемите  неща,  подсетена от написаното след мен

Ако се върнете в "стария" си живот (за припомняне погледнете хората около вас, незнаещи думата парабен  Simple Smile ),

КОИ СА ПЪРВИТЕ 5 НЕЩА, КОИТО ВЕДНАГА БИХТЕ ПРОМЕНИЛИ  в посока безвредност / полезност за вас и едновременно безвредност за околната среда ?

Ето моите, но не се решавам да ги степенувам:

1 Намирам паста за зъби без флуор и избелване (висшият пилотаж идва после или едновременно, с Веледа или друг био производител)

2 Веднага спирам използването на омекотител и прах за пране с оптика (никакви Ариели и подобни, първоначално преминах само към бебешки перилни препарати или бебешки сапун (за ръчно пране) )

3 Изхвърлям слънцезащитни кремове и подобни мазила ( режим на излизане и плаж, дрехи с дълъг ръкав по обяд, шапки с козирка и периферия отзад аз ги пришивам Simple Smile )

4 Изхвърлям  наличната декоративна козметика, парфюми, дезодоранти, течни сапуни, антибактериални всякакви неща, шампоани и балсами, всякакви води за уста,  почистващи препарти, хлорната белина, ароматизатори и подобни.
   Не купувам докато не намеря такива без пропилен гликол и дружките му. Това се оказа насочване към хума и яб. оцет (коса), сода бикарбонат (дезодорант,  мивки, WC), билкови извлеци (за уста(но без алкохол), коса, лице ) , сапун за миене на чинии...  или директно преминавам към Веледа и други био производители.
( относно парфюма - от етерични масла на някои продукти върху кожата ми ми е достатъчно)

5  Принцип "докато не намеря нещо безвредно, не ползвам такъв вид продукт".
   Използвам малко на вид  и малко като количество продукти.
   С пестене от орторексична гледна точка  ФИНАНСОВО НЕ МИ ИЗЛИЗА ПО-СКЪПО ЗА ПОВЕЧЕТО ПРОДУКТИ!

Дано вашият списък е по-добър!"

Скоро си намерих една разпечатка на бюлетин на Аква сорс за вредните съставки в козметиката . Там срещу всяка вредна съставка съм написала имената на продуктите, които съм намерила в собствената си баня. Сега свят ми се изви като  прочетох....

Последна редакция: сб, 03 юли 2010, 05:29 от търся си ник

# 359
  • София
Търся възможно най- безвреден препарат за тоалетна.
Паста за зъби и шампоан също по -безвредни...

За тоалетна - сода бикарбонат или универсалния препарат на Фрош (използвам го за екстремни случаи)

За зъби http://www.toothsoap.com/ . Аз имам стъкленото бурканче със "стърготини" , на снимката на началната страница е най-долу и вляво. Но ви препоръчвам да си вземете течността, защото имам проблем с миенето на децата, въпросната стърготина се губи из устата и докато я намеря с четката и разтъркам и те губят търпение. Отделно, че и на нас, възрастните, не ни е удобно. Вкусът е като на сапун, но доста по-приемлив  Joy . Веднъж видях една циганка да си мие зъбите с обикновен сапун и реших и аз да пробвам -ужасна отврат...
Сапунът за зъби е тотална алтернатива на пастите за зъби. Няма "без". Просто е сапун и толкова. От една орторексична зъболекарка знам , че и опаковките на пастите за зъби са супер токсични, какво да говорим за  някои от съставките...

Моят шампоан е на Веледа детския душ-гел, цена около 20 лв, но доста бавно върви, защото е гъст и ефективен. Мъжът ми е само с хума и един продукт - сам си го намери  (да го похваля). На  фирма " Будоров ММ" , адрес ул. Драган ЦАнков 23, София. Прилича на каша от хума, пише че съдържа естествени консерванти от природата(използвани за храна) . Казва се  "ЗА АНТИЧНА КРАСОТА". Няма телефон, опаковката е некрасива, но доста удобна.

Общи условия

Активация на акаунт