Срамен и жалък протест за забавени детски

• 14 404
  • 409
  •   1
Отговори
# 165
Не съм чела цялата тема, но искам да си изкажа мнението относно всякакъв вид протести, от които почти не е имало полза. Ами българинът е мишка. Да ние сме мишки.Търпим всякакви издевателства и накрая един протест не може да се направи като хората и да даде резултат... защото сме мишки и всеки се крие в дупката си, където няма котки, които да го хванат, аха някой мишок реши да се вдигне на бунт, събере още 10 мишока, а котките си канят гости и си правят барбекю с мишоците като нас. Само българите търпят и се бунуват по форуми и какви ли не други интернет институции. Кога за последно българите сме били единни за нещо? Припомнете ми, че не помня. А малко по- тясно свързано по темата - ами има бунт за детските, защото засяга много хора, няма протести за някакви изроди, защото е единичен случай, медийна драма, но не се знае утре какво може да се случи с нашите деца.

За съжаление не е само това, останалите мишоци изкарват тези 10 срамни и жалки понеже искали нещо което всъщност им се полага по закон.

# 166
Не съм чела цялата тема, но искам да си изкажа мнението относно всякакъв вид протести, от които почти не е имало полза. Ами българинът е мишка. Да ние сме мишки.Търпим всякакви издевателства и накрая един протест не може да се направи като хората и да даде резултат... защото сме мишки и всеки се крие в дупката си, където няма котки, които да го хванат, аха някой мишок реши да се вдигне на бунт, събере още 10 мишока, а котките си канят гости и си правят барбекю с мишоците като нас. Само българите търпят и се бунуват по форуми и какви ли не други интернет институции. Кога за последно българите сме били единни за нещо? Припомнете ми, че не помня. А малко по- тясно свързано по темата - ами има бунт за детските, защото засяга много хора, няма протести за някакви изроди, защото е единичен случай, медийна драма, но не се знае утре какво може да се случи с нашите деца.

За съжаление не е само това, останалите мишоци изкарват тези 10 срамни и жалки понеже искали нещо което всъщност им се полага по закон.

абсолютно вярно и тъжно в същото време.

# 167
  • гр. Шумен
Аз съм против да се дават такива пари на здрави и прави родители и деца. Който е решил да става родител, значи си е претеглил всички плюсове и минуси от това. Ако не е, значи грешката си е негова.
Някой друг, в друга тема беше написал, че е много, ама много трудно човек да пресмята до стотната от стотинката нещата, които финансово ще се случат с него през следващите 20 години. Което трябва ли да означава, че трябва да си кажем всичките "отговорни" люде - "деца! забрави!!! че аз откъде да знам дали след 10 години 4 месеца и 25 дни няма да ме съкратят и да изпадна от влака. И кво го праим туй дИте, а?" Майтапа настрана, но преди около година съкратиха моя колежка на 55 години с 10 годишен син (майка-героиня, родила на 45), при това с образование, акъл и възпитание. И съответно познайте дали се натискат да я взеамт на работа, въпреки, че изглежда перфектно за годините си. Така че аз съм много склонна да влизам в положението на всеки "изпаднал от влака" за определен период от живота му. Нали затова сме ОБЩЕСТВО, а не стадо или глутница.

# 168
Sessilly, родих и отгледах детето си в най-голямата мизерия(март97г. го родих.ако ти говори нещо тая година).
Ни майчински, ни чудо тогава. До този момент бях работила общо 5 години(от завършването на ср.обр.), но никъде нямаше тр.договори. Работеше само мъжът ми, парите ни стигаха едва за квартирата. Не помня какво сме яли и как сме се справяли(толкова трудно беше), но най-малкото съм мислила, че някой ми е длъжен за нещо. Непрекъснато в главата ми се въртяха планове за измъкване от тая ситуация. И сме успели да се справим ( детето ми тръгна на ясла от 1 годинка, за да се хвана на работа). До днес мухльовци, които тогава се присмиваха на мъжа ми, че няма пари за едно кафе са на квартира, а ние си имаме собствено жилище и бизнес. Помагам на хора изпаднали в беда. Не с много, но достатъчно. Най-глупавото нещо е да седнеш и да викаш, че някой трябва да се грижи за теб и за детето ти  ooooh!
Срамно е, че не се надигате за болните деца със скъпо струващи операции, а за едни 35лв.
Срамно е да твърдиш, че няма да работиш, защото детето трябва да се гледа до 3 год. вкъщи, а всъщото време няма какво да яде.
Снощи даваха по новините за дете, търпящо невероятни болки и припадащо от тях, само защото родителите му нямат 8000 лв. ( мам.. ти и скапана държава  #Cussing out) да му платят операцията. Ето това е трагедия, а не закъснението на кирливите 35 лв. за здравото ти дете с ден. И в повечето случаи похарчени от майката не по предназначение. Имам доста примери пред очите си, така че си спестете обясненията кой как си харчи парите  Stop - не ме интересува.
Но че сте смешни с протеста си - смешни сте, да.

# 169
Sessilly, родих и отгледах детето си в най-голямата мизерия(март97г. го родих.ако ти говори нещо тая година).
Ни майчински, ни чудо тогава. До този момент бях работила общо 5 години(от завършването на ср.обр.), но никъде нямаше тр.договори. Работеше само мъжът ми, парите ни стигаха едва за квартирата. Не помня какво сме яли и как сме се справяли(толкова трудно беше), но най-малкото съм мислила, че някой ми е длъжен за нещо. Непрекъснато в главата ми се въртяха планове за измъкване от тая ситуация. И сме успели да се справим ( детето ми тръгна на ясла от 1 годинка, за да се хвана на работа). До днес мухльовци, които тогава се присмиваха на мъжа ми, че няма пари за едно кафе са на квартира, а ние си имаме собствено жилище и бизнес. Помагам на хора изпаднали в беда. Не с много, но достатъчно. Най-глупавото нещо е да седнеш и да викаш, че някой трябва да се грижи за теб и за детето ти  ooooh!
Срамно е, че не се надигате за болните деца със скъпо струващи операции, а за едни 35лв.
Срамно е да твърдиш, че няма да работиш, защото детето трябва да се гледа до 3 год. вкъщи, а всъщото време няма какво да яде.
Снощи даваха по новините за дете, търпящо невероятни болки и припадащо от тях, само защото родителите му нямат 8000 лв. ( мам.. ти и скапана държава  #Cussing out) да му платят операцията. Ето това е трагедия, а не закъснението на кирливите 35 лв. за здравото ти дете с ден. И в повечето случаи похарчени от майката не по предназначение. Имам доста примери пред очите си, така че си спестете обясненията кой как си харчи парите  Stop - не ме интересува.
newsm10 newsm10 newsm10...напълно съм съгласна с това мнение!!!!Ако човек полага достатъчно усилия и съобразителност ще намери решение!!!И аз като родих баткото нямахме достатъчно..намерих начин и детето да си гледам и с доста солидна сума да допълвам семейния бюджет!!!

# 170
  • гр. Шумен
Ни майчински, ни чудо тогава. До този момент бях работила общо 5 години(от завършването на ср.обр.), но никъде нямаше тр.договори. Работеше само мъжът ми, парите ни стигаха едва за квартирата. Не помня какво сме яли и как сме се справяли(толкова трудно беше), но най-малкото съм мислила, че някой ми е длъжен за нещо. Непрекъснато в главата ми се въртяха планове за измъкване от тая ситуация. И сме успели да се справим ( детето ми тръгна на ясла от 1 годинка, за да се хвана на работа). До днес мухльовци, които тогава се присмиваха на мъжа ми, че няма пари за едно кафе са на квартира, а ние си имаме собствено жилище и бизнес. Помагам на хора изпаднали в беда. Не с много, но достатъчно. Най-глупавото нещо е да седнеш и да викаш, че някой трябва да се грижи за теб и за детето ти  ooooh!
Снощи даваха по новините за дете, търпящо невероятни болки и припадащо от тях, само защото родителите му нямат 8000 лв. ( мам.. ти и скапана държава  #Cussing out) да му платят операцията. Ето това е трагедия, а не закъснението на кирливите 35 лв. за здравото ти дете с ден. И в повечето случаи похарчени от майката не по предназначение. Имам доста примери пред очите си, така че си спестете обясненията кой как си харчи парите  Stop - не ме интересува.
Малко не се разбираме. Аз съм против дребнавите искания, но  съм склонна да разбера тия, които не им стигат парите, независимо дали става въпрос за 35 лв детски или за хиляди левове за лечение (мой колега предпочете смъртта пред това да излезе със семейството си на палатка). Разбирам и адмирирам твоето поведение, но повярвай, има хора, които са вече на възраст, а им се налага да се правят на нещо, което никога не са си представяли че могат да са. И то хора, неглупави, но пък и неприспособими. Понеже имам такива приятели, някак по-навътре го приемам. Между другото, една такава моя приятелка направи опит за самоубийство, интелигентна жена е, учителка, но училището го затвориха... Повярвай, тарикатките не се самоубиват, те просто душат за следващия келепир.
За портокола - и при двете си раждания прекратих предсрочно майчинството. И каквото и да става няма да се оплача, но това не пречи да съм недоволна от много нещо и съвсем пък няма да се съглася да ми отнемат правото да протестирам за нещо, въпреки че имало нещо по-по-по за протестиране.

# 171
Ами ние не ви спираме да протестирате, но няма да подкрепим протеста, това е

# 172
Много неща заслужават вниманието на българите и всеки си има различни приоритети , какъв е неговия протест и срещу какво .
Знаете ли какво ми направи впечатление , когато се наложи да се съберат пари за бедстващите в Хаити много българи се задействаха , а когато става въпрос за нашите деца не могат да се съберат пари за жизнено важна операция . Мой приятел онзи ден го удостоиха с приза " Достойните българи " , защото с все сили събираха пари за един наш съгражданин болен от рак и когато отидоха при един много известен актьор да поискат да участва в събирането на средства само половин час от своето време той им казал 5000 лв ми е хонорара .
Еми моят потест е за това , че искаме да се харесаме на света и загърбихме себе си .

# 173
  • Абсурдистан
Много неща заслужават вниманието на българите и всеки си има различни приоритети , какъв е неговия протест и срещу какво .
Знаете ли какво ми направи впечатление , когато се наложи да се съберат пари за бедстващите в Хаити много българи се задействаха , а когато става въпрос за нашите деца не могат да се съберат пари за жизнено важна операция . Мой приятел онзи ден го удостоиха с приза " Достойните българи " , защото с все сили събираха пари за един наш съгражданин болен от рак и когато отидоха при един много известен актьор да поискат да участва в събирането на средства само половин час от своето време той им казал 5000 лв ми е хонорара .
Еми моят потест е за това , че искаме да се харесаме на света и загърбихме себе си .

да де, ама това какво общо има сдетските?

# 174
  • по пътя на светлината
Детските са невероятно смешна сума,няма никъде по света подобна аномалия.
Подкрепям майките ,които недоволстват за детските,защото е смешно изобщо да се коментира тази сума с която държавата помага на своите деца(пък и даже има наглостта да не я дава редовно),но като се вдигат на протест поне да си търсят правата на децата ,да получават помощи както всички цивилизовани държави.

# 175
Ами ние не ви спираме да протестирате, но няма да подкрепим протеста, това е

Някой да ви кара насила?
Майките ще си протестират сами за детските, инвалидите - сами за протезите, залетите с киселина - сами... Всеки за себе си. Понеже 35 лв. детски не са важни за роднините на инвалиди или за залетите с киселина. Чиста работа.

# 176
smile3501 smile3501 smile3501
Чудесно казано!

# 177
Кат` си говорим така, преди сто години са прали гащите с домашен сапун... и са мазали филиите с мас... Дали да не прилагаме същото, че да сме по героични!?

Темата прави впечатление единствено с лесното лепене  на етикети на другите и с противопоставянето на различни проблеми, което характеризира само тези, които го правят, не и етикираните.
Няма нужда да ни прилагат приказката "Разделяй и владей!", ние и сами се справяме доста успешно.

# 178
Подкрепям протеста и не смятам, че е срамен още по-малко пък жалък!  Напротив, мисля, че ако по-често и за всяко нещо, което не е както трябва протестирахме, нещата щяха да са по-подредени в България.
 Не ме интересува как си харчат парите майките, да ги харчат както намерят за добре! Ако нещо не ви харесва, ако смятате, че се вземат детски неправомерно, това означава само и единствено, че трябва да се засили контрола. Но контрола на всички нива!!!
Съгласна съм luna! Щях да пиша нещо подобно. Трябва ли да се изплащат детски само на живеещите в пещери с препаска на кръста?
Също така, не смятам, че майките в България трябва да извършват планини от храброст, да се влачат по корем, за да отгледат едно или две деца!

П.П. Авторката като има желание да организира протест за залетите с киселина, не виждам какво й пречи?

# 179

Айде сега пък смешни, смешното е, че вместо българския народ да се надигне и да изкаже недоволство той само плюе по форумите, ето това е смешно и жалко. Като не искате да подкрепите протестиращите майки, не го правете никой не ви задължава.Живеем в свободна държава и всеки има право да протестира за каквото прецени, и не мисля, че тези който го правят са смешни, срамни или жалки.По скоро такива са тези който мълчат, а за съжаление те са много повече от протестиращите.

Общи условия

Активация на акаунт