Срамен и жалък протест за забавени детски

• 14 411
  • 409
  •   1
Отговори
# 150
  • Абсурдистан
Щото е най-лесното - бум готовото пюре, хак памперса и пей сърце. Отглеждам си детето.
Какво му е лошото на най-лесното?  Wink
Нищо, но държавата не е  длъжна да го осигурява.

# 151
Абе то най-добре въобще да не се раждат деца, колко пари от данъци ще останат за други неща.... Money, че и детските градини и училищата са голямо перо от данъците на някои хора....

# 152
...
Длъжна ли е държавата да осигурява нещо на децата и ако е, какво е то!?
Ако родителите са безработни, или с много ниски доходи, на ръба на оцеляването, какво трябва да направи държавата за тези деца!?

# 153

И на фона на написаното от теб България е усвоила едва 1% от парите, които би могла да вземе по линия на еврофондовете.
[/quote]
Имаше време ,когато можех и с точни проценти да ти цитирам усвояването на еврофондовете,но не и сега Cry ,но не това е най-важното,защото бягаме от темата.За да сме нормална европейска държава ,за каквато се смятаме ,е нужно политиката която се води да се доближава до тази в ЕС,а там получаването на детски е изконно право,още в родилния дом ти дават плика с документите,попълваш запечатваш плика ,пращаш по пощата и толкова,Следващия месец започваш да си получаваш детските.

# 154
...
Длъжна ли е държавата да осигурява нещо на децата и ако е, какво е то!?

Длъжна е да създаде нормални условия. За мен такива са: да има места в ДГ, да не се налага родителите да работят по 12-16 часа, да направи така, че хората да не укриват данъци, а да имат ползи от плащанетото им, да не се работи на парче, а да има цялостна стратегия и политика и още такива.

# 155
Много моля да престанете да сравнявате България с която и да е друга държава.
Ние просто нямаме аналог в света. Няма нито германец, нито французин, нито англичанин, нито.......осигуряващ се на 5 пъти по-малко, отколкото получава. Нито пък да прави тънки сметки от рода-женени или на семейни начала ще ни е по-изгодно и какви привилегии имам, ако се водя(на хартия) самотен родител.Има ги доста такива "самотни майки".
Отделно в нито една държава от ЕС не се краде в такива размери от 20 години безнаказано.
Отдавна трябваше да се надигате на протести, а не да чакате да не остане лев и тогава да надигате вой за мизерните левчета, които ви подхвърляха някои.
Аз не взимам детски, но внасям осигуровки и здравни, и социални, и ДОД плащам, мъжът ми също, и дете имам. Трябва ли да ревна, че държавата е длъжна да му плаща закуската и обяда, и транспорта като ходи на училище? А тренировките? Защо за Пена, която цял ден се чуди къде да се почеше и с кого да се заяде по форумите и да чопли семки по детските площадки, симулирайки отглеждане на детето си да има, а за мен-не?
Аз съм против да се дават такива пари на здрави и прави родители и деца. Който е решил да става родител, значи си е претеглил всички плюсове и минуси от това. Ако не е, значи грешката си е негова.
Единствено средства да се отпускат за болни деца, за скъпо струващите им е операции, за инвалиди.
На здрави-не. Най-малко ме интересуват необразованите циганки, чиито лидери гълтат огромни средства от ЕС уж за интегрирането им и раждащи безчет, за да получават соц.помощи и детски надбавки, но не виждащи и евро от тези пари.

# 156

Аз не взимам детски, но внасям осигуровки и здравни, и социални, и ДОД плащам, мъжът ми също, и дете имам. Трябва ли да ревна, че държавата е длъжна да му плаща закуската и обяда, и транспорта като ходи на училище? А тренировките? Защо за Пена, която цял ден се чуди къде да се почеше и с кого да се заяде по форумите и да чопли семки по детските площадки, симулирайки отглеждане на детето си да има, а за мен-не?
Аз съм против да се дават такива пари на здрави и прави родители и деца. Който е решил да става родител, значи си е претеглил всички плюсове и минуси от това. Ако не е, значи грешката си е негова.
Единствено средства да се отпускат за болни деца, за скъпо струващите им е операции, за инвалиди.

Много точно казано, такива изказвания като някой да ти е длъжен....... а самата тя 10г работа да не подхванала...... са меко казано нахалство  Peace

# 157

Много точно казано, такива изказвания като някой да ти е длъжен....... а самата тя 10г работа да не подхванала...... са меко казано нахалство  Peace

Съгласна!  Hug  За Пените никви детски!   newsm29 Остава да се разберем, как ще ги подбираме, тия дето имат права.  Hug

# 158
На здрави-не. Най-малко ме интересуват необразованите циганки, чиито лидери гълтат огромни средства от ЕС уж за интегрирането им и раждащи безчет, за да получават соц.помощи и детски надбавки, но не виждащи и евро от тези пари.

Направи нещо тогава, протестираи. Simple SmileМисля, че ще има кой да те подкрепи.Струва ми се, че факта, че ти не взимаш детски те дразни. Mr. Green

# 159
Не знам, обаче съм на път да вдигна бунт. ТРИ пъти ме връщат заради запетайки в документите за детски.... А всички, абсолютно всички нужни им документи могат да си съберат по служебен път, хем ще са им 100% верни, нали има НОЙ, НАП??? Толкова ми е прикипяло, че вече ме е срам, че съм българка. За първа година в живота ми за мен 3-ти март беше един никакъв ден, даже не разбрах ентусиазма на празнуващите.

Защо те е срам, че си българка? Ако не беше, как си мислиш, че е другаде?!  Tired  На мен държавата Германия ми плати първото майчинство 3 месеца след раждането.  ooooh! Въпреки че ходих до съседния град лично да си подам документите и ми ги приеха след обстоен преглед, 3 седмици по-късно вместо пари, получих писмо, че им липсва 1 документ (който при подаването беше в мен, но не ми беше поискан). Понеже нямах възможност да отида с количката до съседния град (нашият е 200 000, ама в съседния се подават документите  ooooh!), изпратих въпросния документ по факса след предварителна уговорка по телефона. Някоолко седмици по-късно - ни вест ни пари, обадих се и ми казаха, че не били получавали никакъв факс и така... ходих пак на място и следващия месец най-после получих майчински.  Crazy
А по повод, че е жалко в БГ 35лв да са жизненоважни за някои хора, жалко е. Но за жалост навсякъде по света има социално слаби хора, за които 35 лв/евро/друго са жизнено необходими.  Rolling Eyes

дидона , много опростено в Англия за детските, чак невероятно!

# 160
Защо за Пена, която цял ден се чуди къде да се почеше и с кого да се заяде по форумите и да чопли семки по детските площадки, симулирайки отглеждане на детето си да има, а за мен-не?
Съгласна!   За Пените никви детски!  Остава да се разберем, как ще ги подбираме, тия дето имат права.  

Ами как, с проверка дали (1) между предните 2 зъба има вдлъбнатина от чоплене и (2) всичките й приятелки носят форумски никове.

Никакви пари, никому, от никого, нивгъж. Wink
Ако бях Дянков, щях да си лепна този лозунг на стената. Laughing

# 161

Направи нещо тогава, протестираи. Simple SmileМисля, че ще има кой да те подкрепи.Струва ми се, че факта, че ти не взимаш детски те дразни. Mr. Green
Сериозно ли мислиш ,че всеки се дразни ,че не взема помощи ?Аз не вземам и не се дразня на тези ,които ги вземат като изключим несамотните самотни майки .Дразня се ,че ви закъсняват ,но се и дразня ,че смятате ,че една помощ като детските добавки трябва да ви стига за голяма част от издръжката на детето .Памперсите и храната примерно .Майчинството и заплатата на таткото за какво са ?
Дразня се и на това , че още от 15 се почва със стрелянето ,че деЦките закъсняват ,а когато си ги получите всеки си прави пас.Дразня се и на тъпата петиция ,която иска да обвърже детските добавки със таксите за детски градини /различни във всяка община/ ,дразня се ,че се иска близо 70% увеличение , че не поискахте фиксирани дати ,което определено определихте като голям проблем и така дразня се от много неща по тази тема ,но не и че не съм опряла до социални помощи.

# 162
  • София
Защо за Пена, която цял ден се чуди къде да се почеше и с кого да се заяде по форумите и да чопли семки по детските площадки, симулирайки отглеждане на детето си да има, а за мен-не?
Съгласна!   За Пените никви детски!  Остава да се разберем, как ще ги подбираме, тия дето имат права.  

Ами как, с проверка дали (1) между предните 2 зъба има вдлъбнатина от чоплене и (2) всичките й приятелки носят форумски никове.

Никакви пари, никому, от никого, нивгъж. Wink
Ако бях Дянков, щях да си лепна този лозунг на стената. Laughing

Той няма да ме изненада, ако вече си го е лепнал. Иначе за подбора на Пените - много е добър  Joy.

# 163

Сериозно ли мислиш ,че всеки се дразни ,че не взема помощи ?Аз не вземам и не се дразня на тези ,които ги вземат като
изключим несамотните самотни майки .Дразня се ,че ви закъсняват ,но се и дразня ,че смятате ,че една помощ като детските добавки трябва да ви стига за голяма част от издръжката на детето .Памперсите и храната примерно .Майчинството и заплатата на таткото за какво са ?
Дразня се и на това , че още от 15 се почва със стрелянето ,че деЦките закъсняват ,а когато си ги получите всеки си прави пас.Дразня се и на тъпата петиция ,която иска да обвърже детските добавки със таксите за детски градини /различни във всяка община/ ,дразня се ,че се иска близо 70% увеличение , че не поискахте фиксирани дати ,което определено определихте като голям проблем и така дразня се от много неща по тази тема ,но не и че не съм опряла до социални помощи.

Илиана,обръщението ми не беше лично към теб и не съм писала в мн.ч. Но понеже ти се обръщаш към мен ще ти кажа никъде в постовете си не съм писала, че разчитам на тези пари за отглеждане на децата си. Това е помощ отпускана от държавата на родители с доход по малък от 350 лв. Кои за какво как и кога ще си харчи парите си е лично негова работа, на никои не пречи дали ще плати балета на детето или ще купи един пакет памперси. Относно темата по която се дразниш варианта е само един, не влизай в нея, за петицията не твърдя, че е перфектна ако имаш предложение за допълнение предлагам да се обърнеш към майката писала петицията.И последно радвам се, че не си опряла до социални помощи и ти пожелавам никога да не опираш до тях.

# 164
Не съм чела цялата тема, но искам да си изкажа мнението относно всякакъв вид протести, от които почти не е имало полза. Ами българинът е мишка. Да ние сме мишки.Търпим всякакви издевателства и накрая един протест не може да се направи като хората и да даде резултат... защото сме мишки и всеки се крие в дупката си, където няма котки, които да го хванат, аха някой мишок реши да се вдигне на бунт, събере още 10 мишока, а котките си канят гости и си правят барбекю с мишоците като нас. Само българите търпят и се бунуват по форуми и какви ли не други интернет институции. Кога за последно българите сме били единни за нещо? Припомнете ми, че не помня. А малко по- тясно свързано по темата - ами има бунт за детските, защото засяга много хора, няма протести за някакви изроди, защото е единичен случай, медийна драма, но не се знае утре какво може да се случи с нашите деца.

Общи условия

Активация на акаунт