Срамен и жалък протест за забавени детски

• 14 433
  • 409
  •   1
Отговори
# 105
...смешно е и несериозно, особено на фона на  неизплатени пари за протези например...

Противопоставяш проблемите на майките с деца на тези на инвалидите. Какво си мислиш, че ще постигнеш?
Очаквам че инвалидите нямат доход освен пенсия и социални плащания , а децата имат поне по един, в повечето случаи двама здрави прави родители, които биха могли да работят и да не опират до тези 35 лева(или там колкото *35 лева са)
И другото което е- раждането на деца за да се взимаш помощи и детски за тях доскоро беше специалитет на една малцинствена група, но гледам че и на други се е харесало. Ромите поне знаят как да играят по тънката лайсна- "нямаме за ток, за лекарства, за хляб" та поне ги съжаляват...а активните мами нямали за балет и пюрета, милите  Tired

Разсъждаваш доста схематично. Колко твои познати са родили деца заради тези 35 лв.?
За последното изречение - вече не може всички да сме еднакво бедни, свърши се с този строй.

# 106
Жалко, че българина е толкова заблудена овца!  Tired Жалко!

Вместо да протестира срещу забавянето на детските, да се вземе в ръце и да протестира срещу това, че се стига до там 35лв да са жизнено важни!  Tired

Подкрепям напълно думите ти.Вместо да се обединим и да протеститаме заедно ние спорим за глупости.

# 107

Вместо да протестира срещу забавянето на детските, да се вземе в ръце и да протестира срещу това, че се стига до там 35лв да са жизнено важни!  Tired

Подкрепям напълно думите ти.Вместо да се обединим и да протеститаме заедно ние спорим за глупости.
Срещу какво ще протестирате ?Срещу безработицата ли ?

# 108

Срещу какво ще протестирате ?Срещу безработицата ли ?

Ами не, но в държавата ни се случват абсурдно-комични ситуации - няма 35лв за майките, но има 330лв бонус за депутатиите...  Whistling И да не задълбавам в примери, защото всъщност лично на мен не ми пука.... решила съм да стана най-безотговорния българин!  Whistling

# 109
Но да си майка професия ли е(та сравняваш бонусите към заплатите на депутатите), или като родиш, и ставаш автоматично социално слаб, та да получаваш социална помощ за детето си?

# 110
Но да си майка професия ли е(та сравняваш бонусите към заплатите на депутатите), или като родиш, и ставаш автоматично социално слаб, та да получаваш социална помощ за детето си?

Ами чудесно мислене, защо не протестираме да спрат детските надбавки. Mr. Green

# 111

Е не, разбира се! Но погледнато на фона на всичко случващо се в държавата е .... незнам коя е подходящата дума! И всъщност аз не обвинявам нито политици, нито държава - дори евала, като има кой да лъжеш - ще го правиш!

Аз откровено се присмивам на българина като цяло - но нали си има приказка: "На тоз народ - таз държава!"

# 112
  • София
Не знам, обаче съм на път да вдигна бунт. ТРИ пъти ме връщат заради запетайки в документите за детски. Вчера вече счетоводителя ми се изсмя по телефона.  ooooh! Защото става дума наистина за "запетайки" и то - забележете, всяка служителка се хваща за различно нещо, което според нея не е наред и има собствени изисквания. Имаме всички документи, отговаряме на условията, с абсолютно същите Уведомителни бележки за брутен доход сме взимали миналата година детски, защото счетоводителя е един и същ и просто си има набрана бележката, само сменя датите и цифрите евентуално. Но тази година явно имат "спусната" директива да връщат, да връщат, докато не се откажеш. Още най-много два пъти им отпускам да ме разкарват за поредната смяна на пустите им уведомителни бележки и викам Господари на ефира. До гуша ми дойде. Пред нас върнаха двама старци инвалиди, пак за такива запетайки. Как не им е жал, крещят на инвалиди първа група с придружител. А всички, абсолютно всички нужни им документи могат да си съберат по служебен път, хем ще са им 100% верни, нали има НОЙ, НАП??? Толкова ми е прикипяло, че вече ме е срам, че съм българка. За първа година в живота ми за мен 3-ти март беше един никакъв ден, даже не разбрах ентусиазма на празнуващите.

# 113
  • Бургас
Във форума наблюдавам една тенденция, която лично мен много ме дразни. Решаваме да направим подписка, събитие, протест и винаги се появява някой, който да ни светне, че и по - големи проблеми имало. Правенето на нещо към момента не отрича съществуването на други проблеми.
Аз детски не получавам и няма да стане въобще, но има хора, които имат нужда от тях. И ако протестират това е добре.
Повечето от нас дори не оценяват имането на надбавките. Но бас, държа, че прехраната за седмица на някое семейство може да виси на детски.

# 114
... argun ами няма как да искаш "луксовете" да ти ги покрива държавата нали?

Не, разбира се. Но все пак има семейства, за които 35 лв. са разходите за няколко дни. Както каза някой по-напред - тези семейства не могат да си позволят купени пюрета или уроци по бялет.
Майките от протеста искат увеличение ,защото с тези пари не може ли да си покрият памперсите и пюретата от 1,70лв/т.е. тя си ги позволява/  каза едната ,а другата жена с три деца спомена извънкласните занимания.

Тъй като няколко пъти ми се наби в очите с това подскачане срещу купените пюренца и памперсите, като дори в едно свое мнение ги включи към "луксовете", реших да те зачеша. Като не слагат памперси на дечицата, а примерно пелени, найлонови гащи и тензухени парчета между крачетата на бебчетата, за поддържането на хигиената на този вид третиране на бебчетата са нужни перилни препарати за чувствителна кожа с РН = 0, по-голямо количество и по-специални кремове за предпазване на нежната бебешка кожа, по-голямо количество електроенергия за сушене в зимните месеци и гладене -  това не е гивизълък, а необходимост с цел стерилизиране. За подготовка на здравословна бебешка и детска храна е необходимо ежедневно пазаруване на здравословни продукти, стерилна обстановка за приготвяне на храната, много време за стерилизиране, варене, пасиране, вода и миещи препарати за почистване на цялата изплескана посуда. Тези упражнения аз съм ги играла, щото като си гледах аз детето всички благини на цивилизацията ги нямаше по магазините. Свободният достъп до памперси и готови детски храни обаче е победата на цивилизацията и смея да твърдя, че тези неща в пъти са улеснили отглеждането на българските деца, като дават възможност на майките да са по-отпочинали и да могат да се вглъбят в по-тънките психологически и педагогически аспекти на родителството.
Повръща ми се от повърхностните и бездушни създания, за които развиването на таланти у децата в ситуация на бедност е срамно. Това да се мъчиш по всякакъв начин да повишаваш стандартите на детето си, дори и когато си поставен на колене е повече от достойно. Жалко, че не го разбирате!

# 115
Аз откровено се присмивам на българина като цяло - но нали си има приказка: "На тоз народ - таз държава!"

Това не може да бъде аргумент /а и през последните 20 години се извъртяха почти всички възможни комбинации/. Не сме по-добри, нито по-лоши от останалите народи. Трудно е /да не кажа невъзможно/ да се подрежда държавата от долу нагоре. Отговорност и съзнателност се възпитават, не са вродени. Простестите /добри или не чак толкова/ поне трябва да са знак, че хората не са безразлични и имат отношение. Защо трябва да има натиск за всяко нещо /дори толкова незначително като едни помощи за деца в размер на мизерни 35 лв./.  

# 116
  • София
Тези, които твърдят, че държавата не е длъжна да покрива нито един аспект в отглеждането на децата и тези детски помощи от мизерните 35лв на дете са едва ли не манна небесна, ще помоля най-учтиво да проверят размера а детските в другите държави от ЕС. И ще замълча тук.  Peace

# 117
Аз предлагам,съфорумките които нямат отношение по темата за надбавките,т.е. нямат деца или имат висок доход да не раздават мнения и съвети кое,как,и колко...С пари и баба знае,всеки решава за себе си как да  похарчи прословутите 35лв.

# 118
  • на брега на морето
 ooooh! Dina78, разбирам защо си ядосана, но освен да лееш гневни слова във форума, с какви активни действия можеш да се похвалиш? Много е лесно да се критикуват другите, особено за детските, които отдавна са спорна тема в този форум. Всеки човек си има приоритети и те започват от семейството, от собствените деца, за да стигнат до съчувствието към ближния в нужда и опита да му помогнем. Но при всички положения човек се опитва да помогне първо на себе си и собствените си деца, за някои жени тези 35 лева са необходимост, колкото и невероятно да звучи това. Поне това се опитай да разбереш, Dina78.

# 119
Аз предлагам,съфорумките които нямат отношение по темата за надбавките,т.е. нямат деца или имат висок доход да не раздават мнения и съвети кое,как,и колко...С пари и баба знае,всеки решава за себе си как да  похарчи прословутите 35лв.
Е ,та тези с високите доходи /което си е относително /  нямат ли право да разсъждават къде отиват данъците им  newsm78
Или те им падат от небето и да си трайкат.
Моля не ми предлагай да си трая и да не вземам отношение.

Общи условия

Активация на акаунт