Срамен и жалък протест за забавени детски

• 14 445
  • 409
  •   1
Отговори
# 120
Аз предлагам,съфорумките които нямат отношение по темата за надбавките,т.е. нямат деца или имат висок доход да не раздават мнения и съвети кое,как,и колко...С пари и баба знае,всеки решава за себе си как да  похарчи прословутите 35лв.

Абе, Florentina, аз не получавам детски, щото съм от тия с високите доходи. Ей тъй си седя на делебото Д и заради черните ми очи не праскат с едни пачки по главата. Ей това мислене и поя подход към живота винаги ще ви прави зависими от едни 35 лв. Защото никой даром няма да ти даде "големите пари" (аз съм наемник, на заплата, не си мислете, че имам бизнес).

Никога не съм получавала детски, нито каквито и да е било други помощи от държавата. Не е редно помощите за отглеждане на дете да се бавят, наистина. Е, само едни ден е все пак и се надявам да не става практика. Ако стане - напълно ви подкрепям.

И друго - против съм детски да се дават на всички деца. Моето няма нужда нито от 35, нито от 100 лв. Нека ги дадат на хора, които имат нужда и по едни или други причини не са се реализирали в живота така, че да не зависят от помоща на държавата.

# 121
Аз предлагам,съфорумките които нямат отношение по темата за надбавките,т.е. нямат деца или имат висок доход да не раздават мнения и съвети кое,как,и колко...С пари и баба знае,всеки решава за себе си как да  похарчи прословутите 35лв.
Е ,та тези с високите доходи /което си е относително /  нямат ли право да разсъждават къде отиват данъците им  newsm78
Или те им падат от небето и да си трайкат.
Моля не ми предлагай да си трая и да не вземам отношение.

Подкрепям. Достатъчно съм съвестна, за да декларирам реалните си доходи, и вместо да ги получавам "в пликче", да плащам трицифрени суми данъци. Значи, аз мога да лишавам семейството си от тези пари, и да декларирам стриктно всичко, а разни тарикатки, които по цял ден си поръчват стоки от сайтовете и се чудят как да си прекарат времето, да реват за "помощи" ?!?  Аз съм за свалянето на въпросния "праг" от 350 лв на 250, и отпускане на помощите за отглеждане на деца само след подробна социална оценка.
Не съм съгласна с парите от МОИТЕ данъци кокони да си изплащат мобилните телефони и интернета  Naughty

В една от великите ревящи теми за детските, една девойка се тюхкаше, че започвали намаленията в мола ... Не си ги измислям тези примери за телефона и интернета, от същите тези теми са  Crossing Arms

# 122
  • Ямбол
А аз ти предлагам да влезеш в темата за детските и да видиш за какво протестират.
Основно за такси, една чакала за да си плати заем, другата за му плати балета, третата за шоколадче, четвъртата иска и коледни добавки, щото завижда на пенсионерите. Изобщо безумства, чак ме е срам.
За да си позволиш екстрите да запишеш детето си на разни платени мероприятия, значи, то е здраво, право, нахранено, учи се добре и има нужда от развлечения и спорт. Значи някои могат да се свиват с домашни пюрета, детска кухня и безплатни мероприятия и да се надяват на някаква помощ, а другите ревнали, че детето им няма да ходи на плуване, няма да има всеки ден шоколад, няма да спести на майка си времето и усилията да приготви домашна храна, няма да има да си изплаща заема за телефончето, няма да има за кутия цигари, няма да има за ....
Ако не виждате къде е безумието, значи разсъждавате точно като показаните фльорци с пюренцето и балета.

# 123
А аз ти предлагам да влезеш в темата за детските и да видиш за какво протестират.
Основно за такси, една чакала за да си плати заем, другата за му плати балета, третата за шоколадче, четвъртата иска и коледни добавки, щото завижда на пенсионерите. Изобщо безумства, чак ме е срам.
За да си позволиш екстрите да запишеш детето си на разни платени мероприятия, значи, то е здраво, право, нахранено, учи се добре и има нужда от развлечения и спорт. Значи някои могат да се свиват с домашни пюрета, детска кухня и безплатни мероприятия и да се надяват на някаква помощ, а другите ревнали, че детето им няма да ходи на плуване, няма да има всеки ден шоколад, няма да спести на майка си времето и усилията да приготви домашна храна, няма да има да си изплаща заема за телефончето, няма да има за кутия цигари, няма да има за ....
Ако не виждате къде е безумието, значи разсъждавате точно като показаните фльорци с пюренцето и балета.
А ти за какво предлагаш да ги харчат?

# 124
  • Ямбол
Аз нищо не предлагам.
Не мога да кажа на другите за какво да си харчат парите. Но не искам да протестират за това, че нямали пари за пюре.
Все едно аз да се жалвам на работодателя си, че не ми стига заплатата да си водя всяка вечер семейството на ресторант.

# 125
  • София
Ако някой се притеснява за какво ще се използват детските и случайно майката да не си купи едно червило или едни цигари - да ги дават под вид на купони за храна или ваучери за ДГ/училищни такси, тетрадки и ученически пособия. Има начин да се измисли. Не мисля, че в това е въпросът обаче.
Лилянa , ти приравняваш пюрето на бебе с ресторант??? Shocked

# 126
Леле, леле, леле!  ooooh!  Колко сте серт, колко сте недоволни и непримирими, критични, обвиняващи! И колко сте ларж за толкова други неща!
Май темата всъщност има резон! За кокошка няма прошка, за милиони няма закони...

# 127
Миналата година влизам в някаква от темите за онлайн пазаруване ох ,потриват се ръчички" чакам майчинството да понапазарувам" -нищо лошо, супер даже това семейство няма големи финансови проблеми.
След два часа влизам в тема за помощите за отопление и оп изненада същата съфорумка се жалва как съпруга е безработен и търси инфо как да взема от тези пари .Отвратих се .

# 128
  • Ямбол
...
Не приравнявам, а сравнявам. И едното и другото е храна приготвена от друг, в която са калкулирани редица други неща, като транспорт, наем, амбалаж, реклама, заплати, надценка, печалба и т.н.
Нямам достатъчно средства за готова храна, следва да си я приготвя вкъщи или да търся вариант някои от изброените калкулации да отпаднат, като вариант е полуготова и/или детска кухня. изобщо варианти много. Но е смешно и жалко да се жалваш, че нямаш пари за нещо, което не е от най-евтините варианти, при положение, че има други също толкова качествени.

# 129
Ако някой се притеснява за какво ще се използват детските и случайно майката да не си купи едно червило или едни цигари - да ги дават под вид на купони за храна или ваучери за ДГ/училищни такси, тетрадки и ученически пособия. Има начин да се измисли. Не мисля, че в това е въпросът обаче.
Сравнява домашната храна с купешката .

# 130
marial, съгласна съм с теб.
Според мен пък е срамно и жалко управниците точно тези пари да забавят и да правят икономии с тях, та чак да се налага майките да протестират.
Срамно и да искаш детските добавки да ти стигат за пюретата и памперсите и да обвиняваш държавата ,че не са достатъчни.Едно пюре струвало 1,70лв ами не и стигат на жената и за пюрета и за памперси.
За забавянето е ясно ,че имат право.
argun ами няма как да искаш "луксовете" да ти ги покрива държавата нали?
Мило момиче ,не е срамно да искаш детските да ти стигат за най-важните неща за детето,а това са пюретата и памперсите.Включвам се много активно в темата,защото правя аналог с парите ,които получавам за голямата ми дъщеря в Англия и за близначките,за които получавам от нашата "мила родина".На седмица получавам 20 паунда,с които можех да купя един кашон памперси-около 80-90 броя,,които детето не може да изразходи за една седмица разбира се,пюрета на Хип,броя струва между 0,52 и 1 паунд-т.е.храната и памперсите за детето са гарантирани,от там нататък семейсвото получава още помощи според дохода и броя на членовете си,които има.Там доста семейства живеят от този доход и имат по 4-5 деца.
За близначките получавам 104 лева-млякото им за месеца е 172 лева,памперсите им са около 100 ,млечната кухня около 40 лева, пюрета за събота и неделя -82 лева,Общо 394 лева и това е груба сметка,ако си направя точна сметка ще стигна до 500 сигурно.Изобщо не влюкчвам дрехите .
И сега ми кажи кое е по-срамно,че държавата не си стои на мястото и няма никаква държавност тук или че хората си искат(мизерните) права.

# 131
  • гр. Шумен
Аз съм за свалянето на въпросния "праг" от 350 лв на 250, и отпускане на помощите за отглеждане на деца само след подробна социална оценка.
Не съм съгласна с парите от МОИТЕ данъци кокони да си изплащат мобилните телефони и интернета  Naughty
При такава ситуация с ТВОИТЕ и с МОИТЕ данъци ще се изплащат детски само на циганите, които развиват успешно спорта "раждане за детски" (да не зачесвам темата ккаво поколение произвеждат). Аз пък съм против това! Нееднократно казвам, че решението при такава ситуация е или детски на всички деца или по-добрият вариант семейно подоходно облагане (но не в стил "мижи да те лажем").
А оттук нататък очаквам подробен списък на "лукса" и няма да се учудя, ако в него намерят място тока, парното, телефона, сиренето и кашкавала, дори собственото жилище.

# 132
дидона какъв е смисъла от сравнението ?
Да се вдигнат данъците ни за да може определени хора да се издържат от социалните помощи ли?

# 133
  • София
Ясно, значи всички които искат детските надбавки да са европейски имат за главна цел да вземат парите на Iliana__ . ooooh! ooooh! ooooh!

# 134
Ясно, значи всички които искат детските надбавки да са европейски имат за главна цел да вземат парите на Iliana__ . ooooh! ooooh! ooooh!
Не ,европейските добавки  предполагам зависят и от европейските данъци  и от добре работещи икономики.
Те данъците само от мен идват .
Но нищо ти си пиши глупости колкото искаш.И аз се хващам за главата ама кой ме пита.

Общи условия

Активация на акаунт